icon

Lacná dovolenka

katica06
7. máj 2022

Prvy krat hladam dovolenku pri mori. Kamoška mi odporúčala Chorvátsko, čo by sme asi zvládli našim staručkým autom. Niečo pre 4 osoby (dve deti 13 a 15).Rada by som sa vyhla preplneným lokalitám, nemusi to byt ziadny luxus ***** ani all inclusive hotel. Miesto kde s kuchyňkou. Nemám problém variť kľudne aj denne. Máme mali rozpočet. Hľadám pokojne miestečko s peknou plážou. Aby koncom augusta bolo ešte teplo. Kto ste boli viac krat a viete porovnat napíšte mi prosim pekne konkrétnu dedinu, mesto, miesto, čokoľvek čo mi pomôže v rozhodovaní. 🌞
Ako školáčka som bola pri mori, manžel a deti ešte nikdy. Možno som bola na nesprávnom mieste ale mňa to až tak nenadchlo.
Naše doterajšie dovolenky boli na miestach s kde sme sa v pohode dorozumeli (s toho mám tiež obavy), a v prípade potreby sme sa rýchlo vedeli vrátiť domov (kvôli zdravotnému stavu malej).

sono2
2. jún 2022

@katica06 jasne.
Nájdete, len tam je hrozne veľa faktorov, že ako ďaleko, atď Atď.
Chorvátsko je krásne.

lucyl13
3. jún 2022

@katica06 Taliansko je lacnejšie čo sa týka cien v obchodoch - potraviny aj drogeriu nakúpiš lacnejšie ako u nás - akurát mäso je o kúsok drahšie - ktovie ako to bude tento rok - možno aj to už vyjde lacnejšie tam - čo sa týka cesty - cenovo cca to iste ako keby ides nikde na začiatok HR. Akurát cesta je pohodlnejšia, za nás oveľa zazivnejsia ako do HR cez Maďarsko a ides 90% cez Rakúske diaľnice. Kúsok po IT diaľnici a úplný kúsoček mimo diaľnice - pokial by si Si teda vybrala sever IT (Lignano, Caorle, Bibione,…) za nás isto lepšie IT - aj či sa týka jedla - my sme pizzovi, cestovinovi a milovníci kvalitnej zmrzky - tu Som v HR ešte dobrú nejedla…do HR sme šli v auguste na pár dni v auguste, lebo IT na august vychádza dosť draho čo sa týka ubytka.
Celkovo ubytko nájdeš poväčšinou lacnejšie v HR čo sa týka pomeru ceny a kvality.

lucyl13
3. jún 2022

A ešte dodám, že Maďari dosť často zdržujú, cestou do IT nikto nikde nikoho nezastavuje …

nelca84
3. jún 2022

@sono2 a ja som jej snad nukala nejaky luxus? dala som jej tip na stranku, kde si moze vybrat podla svojho uvazenia

owecka
3. jún 2022

@katica06 hmm, pozrite vlaky, videla som ceny uz od 24 e tusim pre regiojet...ale starym autom nie.to si mozte raz dva predrazit

1fifinka1
3. jún 2022

My sme boli v Chorvátsku 2roky dozadu (je pravda, že v júli, ale august je ešte lacnejší) , 460€ nás stal krásny apartmán pre 5ludi.na 7dni. Bola to Grebaštica, blízko je šibenik a primosten. K moru bolo 5 minút, tichá lokalita, domáci skvelí dodnes som s nim v kontakte cez msg. Povedal, že ak nepôjdeme cez booking, ale priamo s nimi 10% dole z ceny. Stravovali sme sa sami, blízko lidl, ceny ako u nás. Rozpočet je ok, len sa treba uskromniť, ale nechýbalo nám nič. Manžel od šoféroval sam, ja som mala zdravotné problémy, nechcela som šoférovať. Nedaj sa znechutiť tu, určite nájdete skvelé miesto.

tarvika
3. jún 2022

Lokalita Nin co ti tu nukaju je podla mna super. Pekne male historicke mestecko, siroka piesocna plaz s pozvolnym vstupom do mora. priamo v meste su solne polia a tovaren na spracovanie soli s malym muzeom soli - velmi pekne.

katica06
autor
3. jún 2022

Ďakujem dievčatá za ochotu a pomoc. Termíny sa míňajú a na 22-27.8. už máme letný tábor cez nadáciu zadarmo.
Vychádzali by to niekedy stredom augusta na max.4 dní aj závisí samozrejme od zdravotného stavu a všetkých júnových kontrol.
Strašia dcéra sa pred pár dňami vyjadrila, že síce túži ísť k moru ale uvedomuje si že si to finančne nemôžeme dovoliť. Navyše od septembra začína na gymnáziu, čo budú ďalšie výdavky. Bála sa že ju neprijmú, ale prijímačky zvládla ako štvrtá najlepšia. Že jej by sa páčilo aj v chate môjho šéfa pri jazere, keď nám to šéf dovolí.
Úprimne...dojala ma s tým až k😢

cukroska
4. jún 2022

@katica06 IT je drahé.

betulinka1
4. jún 2022

@katica06 zalezi aj ako dlho chcete cestovat. Ked Chorvátsko, tak kludne pozeraj hore Istriu. Za mna by som vam odporucila tiez Taliansko. Carloe je velmi krasne, Eraklea Mare. Len Taliansko ma v auguste prazdniny, tak mozno budes dlhsie hladat apartman. Kazdopadne ak ste neni vyberavi, ze nie hned na plazi, najdes apartmány aj 5 dni pred cestou 😉 . Hlavne, ked cakas na povolenie lekara. My sme boli niekolkokrat v Chorvatsku len tak bez ubytovania, vytypovali sme len mesto, prisli a v informačnej kancelarii nam do hodinky nasli apartman, pri plazi, klíma, super cena.

betulinka1
4. jún 2022

@cukroska IT je lacnejsie ako Chorvátsko. Chorvátsko nas stalo vzdy drahsie a este sa tam kupat v topánkach kvoli jezkom a kameňom. Chorvatsko mam pochodene od Dubrovnika po Pulu ale uprimne, nikdy som nenasla miesto, kde by som si povedala, ze chcem prist este raz.

sorciera24
4. jún 2022

@cukroska vobec nie je drahe, jedine, co ma drahe bol benzin a služby...sotatne vychadza alcnejsie nez HR a mnohkrat aj ako SR......potraviny odtial vozim domov, lacnejsie a kvalitnejsie....pizza, zmrzka su alcnejsie nez na SLovensku

katica06
autor
4. jún 2022

@betulinka1 vôbec nepoznám Chorvátsko. To všade treba topánky do vody?

betulinka1
4. jún 2022

@katica06 kde som bola ja vsade. Dokonca aj tam kde boli pieskové plaze aj ked ja by som ich tak nenazvala. Bolo to skor take bahno a hlava na hlave. Nikdy som nevedela, ci je to teply prúd alebo moč ludi okolo 🤣🤣🤣🤣🤣 ale moj nazor ber ako zaujatý, nakolko ja som vytazena na pieskové plaze 😉.

lucyl13
4. jún 2022

@sorciera24 presne tak - IT mi celkovo príde lacnejšie ako u nás - možno mäso nie - ale my chodíme autom plným potravín a deogerie odtiaľ … v HR je drahšie aj čo sa týka restik, aj čo sa týka cien potravín v obchodoch … drahšie je v globále ubytko - ale ani tomu nemusi tak byt… mamina ked ešte mala priateľa Taliana, tak u nás v tescu len kukal ako puk 😂 všetko mu prišlo mega mega drahé a tomu je už teda minimálne 8 rokov … ja len príklad uvidiem spred 2 rokov - barilla cestoviny v akcii 0,39€, sprchové gély 0,80€-1,50€, avivaze okolo 1€, minuly rok som kúpila praci gel na 100 praní za 3,90€… v restike nechávame za pizzu a cestoviny tiež o niečo menej ako u nás v talianskej restike… aquapark napr - v porovnaní s našou Tatralandiou úplne lacné … my tento rok kvôli nákupom požičiavame nosis na auto 😂 ono si stačí pozrieť Lidl leták IT na nete - nás, ich a HR, myslím, ze autorka tohto príspevku ak chce na dovolenke variť - navarí tu lacnejšie ako doma… pokial teda nepotrebujú mat 2 x denne mäso…pokial je človek cestovinový a pizzovy, je to tu lacné …

lucyl13
4. jún 2022

@betulinka1 ja som mala topánky len na Istrii v Poreci , v Baske na krku nemala ani 1,5 ročná dcera a min rok sme boli v Selce - tam sme tu pláž, kvôli ktorej som sa tam trepala, zabalili hneď v ten deň ako sme tam prišli - moja mama s mužom skoro zinfarktovali keď zbadali tu tlacenku tam 😊hluk hluk hluk a mega masa ľudí! Tak ale boli sme len na 3 noci - tak ďalši deň sme šli na pláž, strastiplná cesta to tam bola a po príchode sme zistili, že to je nuda pláž… další deň sme cestovali na pláž na Krk.Tiež veľa ľudí, na 1 uterák sme našli miesto … ale lepšie ako tá v Selciach…ja proste toto na HR nemusím - nechce sa mi vkuse behat autom a hľadať neprepchatu pláž …človek ani nevie ako a kde zaparkuje a my proste neradi beháme denne autom na dovolenke …a môjmu mužovi je tam všade studena voda 😂ale na Baske sa mu páčilo - aj mne - lebo tam bola ozaj krásna pláž - dno pieskové a dlho plytká voda … len tiež tá tlacenka tam … veľké mínus za mna …ale ešte asi skúsime Makarsku😊

lucyl13
4. jún 2022

@betulinka1 a moja srdcovka je tiež Caorle 😊

97tomi
Odpoveď bola odstránená
katica06
autor
4. jún 2022

@97tomi @v aquaparkoch či v termálnych kúpaliskách (Tatralandia, Bešeňová, Vadaš Štúrovo atď.)boli už aj vlani šialené ceny.
Vlani nás 6dní na Liptove vyšiel na 550 e a z práce o messiac vrátili 55percent s ceny ubytovania.

97tomi
Odpoveď bola odstránená
katica06
autor
5. jún 2022

@97tomi bola som ako dieťa s rodičmia,ako študentka s partiou v Taliansku v Bibione, v Rimini aj v Lido(niečo) až také WAV to nebolo, čím viac na juhu tým to bolo lepšie.
Máme kupko u nás v dedine nebola som tam 4 roky , tá tlačenica má neláka. Deti idú asi 2x za leto keď sa kamošmi dohodnú. Vidieť na smrť unudeneho pubertiaka je ubýjajúce. Poznám ich asi sú po mne,týždeň s rodičmi na Dolnej Strehovej , v Patinciach či na Ruzinej = horor. Čítať dobrú knihu či len tak ťukat do mobilu sa dá aj na chalupe. A cena je neporovnateľná.
(Polopaticticky povedané po par dňoch unudenia pri mori na prepchatej pláži to pochopia.)
V prepočte kupko v DS vstupné ( 13,50)na dva dni cez 100 e (po hodinke dvoch nuda a vymýšľanie) čo v konečnom dôsledku vychádza drahšie ako 30 e, vstupné do Tatralandie a Bešeňovej vlani cca13Oe kde je dosť atrakcii ani zvyšok dovolenky sa ne nudi na pláži (venovali sme sa turistike.

loginexistuje
5. jún 2022

@katica06 ak to vnimate takto tak nechodte nikam a usetris 😉

katica06
autor
5. jún 2022

@loginexistuje ??? Dala som sľub a chcem ho dodržať, to dieťa si utvorí svoj vlastný názor (ja len predpokladám aký bude)

betulinka1
5. jún 2022

@lucyl13 Makarska to tiez bude len hluk hluk hluk . Ked uz pojdete dole, skuste Oblast okolo Tučepi.

miamie
5. jún 2022

@lucyl13 vies mi pls odporucit nejake dobre v lokality v IT. v IT sme zatial neboli iba vzdy v HR, vdaka

loginexistuje
5. jún 2022

@miamie ake mas velke deti mate radi vela ludi ? iba plaz alebo aj navstevu historickych casti ? chcete ist autom ? napis a skusim ti poradit v taliansku tak vseobecne
najblizsie je sever bibione caorle lignano ak chces menej ludi tak skus eraclea smerom ku caorle su uz take plaze neusporiadane s piniovymi borovicami menej ludiak ti nevadia organizovane plaze vela ludi tak bibione piazale zennith su tam pekne bytiky kusok od plaze kusok od promenady
vela herni pre deti vystava plazov guliverlandia zabavny park kolotoce cirkus cvicene tulene motokary platis jedno vstupne vsetko v cene v lignane mas pristav mozete ist na vylet lodou na muslovy ostrov opusteny brodis sa v muslich krasnych aj slimakoidnych
stravu kupis v pohode grilovane kura za sest sedwm ecok prilohu urobis v byte pizu obchody fajn v bibione mas aj diskont obchod mozes ist na vylet do benatok kupit si listok na ich mhd to su motorove clny super zazitok

ak mas vacsie deti a sli by ste aj lietadlom tak napr my ideme v auguste na konci do neapola letenky spoatocne pre teoch dospelych 240 eur cela suma tam sa pohybujes metrom pojdeme znovu aj na capri pompeje ubytko vyjde na 11 noci 800-900 eur

guiseppinka
5. jún 2022

Ja som rozmyslala, ze toho roku by sme mohli ist do fazany. V skupine o dovci v hr je hodne chvalena, je blizko puly. Mna tiez nebavia tie dovolenky lezat na plazi a nic nerobit. Ale ja mam este decka male, takze sa im musim kus prisposobit. Ale uz som chcela, ze pojdeme aj kuknut mesto, ze si tu dovolenku uz napasujem aj kus na seba... Fazana je hore na istrii, takze to nie je az tak daleko a prislo mi to ako fajn vychodiskovy bod... Takze z posledneho prispevku usudzujem, ze by vam tiez skor takyto typ dovolenky vyhovoval - ked budu chciet, budu sa kupat, ale ked omrzi, tak sa mozete tulat po meste...

sorciera24
5. jún 2022

@loginexistuje aj my ideme do neapola, ale v juli, nas vysli tiez 2 letenky do 200E (ideme z Krakowa), z Viedne by vysli aj alcnejsie,a le toto mame blizsie a lepsie odletove casy....ideme 2 noci Pompeje , 2 Neapol....ale ideeme len s mm, s detmi ideme predtym do lignana🙂

lucyl13
5. jún 2022

@miamie Tucepi mam veru vo výhľade, alebo Podgoru…myslela som makarsku rivieru, nie priamo mesto Makarska …chceme ísť na tuto druhu dovolenku koncom augusta, tak preto zvazujeme Makarsku R. Nech je ešte ok počasie aj more. Ja by Som šla aj do Primostenu, na ostrov Ciovo … pripadne ešte Rogoznica - ale údajne väčšia šanca teplého mora a počasia bude koncom augusta na Makarskej R. Tak uvidíme, kde skončíme - ja stále dúfam v to Grécko alebo Španielsko - či už cez ck lebo na vlastnú päsť.

lucyl13
5. jún 2022

@betulinka1
To patrilo Tebe 😊