icon

Letná dovolenka - to fakt také ceny?

31. jan 2023

Ahojte, pár rokov sme neboli pri mori, naposledy 2019, cestovka, klasika Grécko 10-11dní, 4*hotel, allincl., vyšlo nás to 5000,-€ (4 dospelí).
Teraz ked hladám podobnú dovolenku tak nenájdem v tejto kvalite pod 8000,-€ 😲
To fakt takto išli ceny hore?
A keď som si uplne na začiatku dala že teda ideme s kvalitou a službami trochu, fak len trochu vyššie tak mi to vypluvlo 16tis. 😲
Ja viem že sa dá letenku osobitne, potom cez booking, prenajať auto... ale my sme vzdy ocenili ze pri letnej nemusime nic riesit. Asi zacnem dovolenku planovat takto. Ako ste na tom vy? Zlavite z narokov na sluzby/hotel/miesto, idete bez cestovky alebo pocitate s vyssimi cenami?

matkahelka
1. feb 2023

to netusim, skus vygooglit. my sme boli v beznej rezortnej cast s detmi, len teda vsimla som si cast na plazi oplotenu a vyhradenu pre only adult, aj restauracia bola zvlast, aj ubytovanie bolo v takych vilkach.

elief
1. feb 2023

@matkahelka 👏👏👏 úplný súhlas, pekne si to zhrnula, dovolenka= oddych... Všetko pod nosom a čistý relax... Žiadne potraviny, žiadne varenie... Dá sa nájst dovolenka za primeranú sumu a je o nás postarané....

elief
1. feb 2023

@matkahelka minulý rok na dovolenke sme čakali na bus, boli sme za poznaním, bol to bežný bus, nie výlet organizovaný.. taká panuľa, že ona by cez slovenskú cestovku nikdy nešla, bla bla, zle hotely, veľa peňazí, málo muziky... Ona iba Viedeň a cez "rakúšakov"🙈🙈🙈 a že aha náš hotel a vystúpila... A teraz pozriem názov hotela, od pláže tak pol kilometra... 3*... A otvorím inviu a tam popis - hotel vhodný pre nenaročných klientov... Obmedzený All inclusive... A tie recenzie 😱😱 no pobavili sme sa... Tak no rakúšak ti predá " kvalitu" za menej € a cena zrovna nižšia nebola oproti tomu čo sme boli my 🤷🤷🤣🤣

autor
1. feb 2023

@anjelicek26 juuuj tak toto by bolo nieco pre mna, taketo kludne miesto a bez horucavy... len muza tam nedotiahnem 😂

autor
1. feb 2023

Tak my možno nakoniec skončíme v Egypte, muž súhlasí (piesok, teplé more). Len teda ešte sme tam neboli, nejako nás nelákalo. Máte niekto tipy ako vyberať hotel? alebo rovno tip na hotel?

srdeenko19
1. feb 2023

@anjelicek26 Ahoj. Napíšeš mi prosím presne kam do toho Dánska. Strašne dobre to znie, čo si popísala, malá by bola asi v siedmom nebi. 🙂 Ešte stále tiež rozmýšľame a vyberáme destináciu.

matkahelka
1. feb 2023

v sezone ratat so 40 stupnami plus a ratat s faraonom. za mna egypt v maji a v oktobri, urcite nie v lete.

telusikk
1. feb 2023

A tak ono je tam pekne. No skôr je to len taká rezortová dovolenka, my keď sme tam boli, no proste som sa vonku v uliciach necítila moc bezpečne, no našťastie rezort sme mali fantastický

tote
1. feb 2023

@missviolet zdravim, vedeli by ste mi poradiť,kde sa dajú vynurat dobre letenky- lacné? Teda kde hľadáte vy? Okukala som zopár stránok,ale zatiaľ dosť drahé. Hladam letenky na december . Či je lepšie počkať ešte ?vdaka

tiezjedna
1. feb 2023

@tote prihlás sa k odberu na www.cestujlevne.com, majú roboty na chybové tarify, takže dosť často do mailu pristane nejaké zaujímavá ponuka👍 inak kiwi.com, skyscanner.com...

tiezjedna
1. feb 2023

@tote ale na december je ešte zavčasu...

cubos
1. feb 2023

@veronicka1901 ahoj, tak pripojim sa aj ja do diskúsie 🙂 My teda deti nemame ale ako malé deti sme chodievali aj s rodičmy na takúto dovolenku pravidelne ako píše @petra8786 🙂
Je pravda že naší na drahšie nemali ale po pravde dovolenku sme si vždy ako deti užili.
Neverím tomu že deťom treba extra komfort a luxusné jedlo, tak že podľa mňa je to úplne ok dovolenka.
Mama nestála pri šporáku celý deň, raňajky boli vždy doma, obed v reštaurácii a večera počas pechádzky mestom.
Nám teda dovolenka nikdy nebola o tom čo budeme jesť ale o zážitkoch. 🙂
Samozrejme, neodsudzujem ani luxsusné dovolenky, kto má na to tak super 🙂
Ja len tolko že aj dovolenka do 2000eur je pre deti.
V dnešnéj dobe si asi málo kto vie dovoliť dovolenku za 6000-16000 eur.
My si to asi nikdy nebudeme môcť dovoliť ale kto môže, prečo nie 🙂

athom
Odpoveď bola odstránená
cecilia29
1. feb 2023

A chorvátsko letecky na Bol? Kamienky sú tam malé, žiadne veľké šutre

u2jana
1. feb 2023

@cubos kazdemu vyhovuje nieco ine, je zbytocne sa tu hadat, co je pre koho luxusne.
Nemyslim, ze all inclusive znamena automaticky luxus, len je to pohodnejsie.
Ak mas mat kazdy den obed/veceru v restike, tak teda neviem, ci to zrovna lacne.

Vsetko je vec pohladu, kazdemu vyhovuje nieco ine. Mna by napr. na dovolenke ako tu pise jedna o tom Dansku, asi porazilo😃 ja chcem ist k moru, aby som si v nom zaplavala a vyhriala sa, a nie sa kupala v neoprene.
Sme rozdielni a to je dobre.

Inak autorka, pozri Olympian aldemar na Peloponeze.

Velmi pekn rezort, cista krasna velka plaz, ziadna tlacenica…

leona45
1. feb 2023

@sincerity môžem dostat info na ubytko? Ďakujem

cubos
1. feb 2023

@u2jana niee, ved jasné 🙂 ja sa nechcem hádať.
Len trošku som musela zareagovať na to že pani napísala že určite nemá pani deti ked néjde na dovolenku "all inclusive".
Teda nám ako deťom vyhovovala aj taká dovolenka a celkovo aj rodine.
Niektoré deti na dovolenke v živote neboli a niektoré sú vdačné aj za takú lacnejšiu tak čo ja viem, chcela som len zareagovať 🙂
Ako ste už povedali, každému vyhovuje niečo iné.. Hadať sa nechcem len podla mňa je deťom jedno čo sa bude jesť a či pojdu pešo 10min, skôr ide o to čo vyhovuje rodičom 🙂

simkima
1. feb 2023

asi tak nejak. su miesta, kde je fajn, ak ma clovek proste zabezpeceny all inclusive a zas na inych miestach to ani nie je podmienka, lebo clovek beha kade tade a naje sa mimo ubytovania. no to vobec neznamena, ze by to nemohla byt luxusna dovolenka

veronicka1901
1. feb 2023

@cubos záleží aké veľké deti a počet. Veľa ľudí chodí s bábätkami napríklad. Ja takéto klasické dovolenky pri mori veľmi nemusím. Ale aj obyčajný jednodňový výlet treba naplánovať, atď. Inak to človek vníma z pozície dieťaťa a inak z pozície rodiča 😉
A nebol to útok, že niekto nemá deti, ale myslené tak, že je to proste inak s deťmi a to vôbec neriešim luxus, naše deti nie sú na to zvyknuté, ani k tomu vedené. Veľa času trávime v prírode, čo je v podstate "zadarmo" 🙂

cubos
1. feb 2023

@veronicka1901 ano, chápem Vás a samozrejme máte právdu 😊 ja som to asi len zle pochopila 🙃

sense
1. feb 2023

@lusyc dcera tento rok 10r

missviolet
1. feb 2023

@tote google flights sa mi osvedcil, skusit ale aj skyscanner. letenky ale potom kupovat priamo na stranke leteckej spolocnosti - budu lacnejsie o par eur

adonish
1. feb 2023

Na dovolenku ideme uz v maji, kvoli množstvu ludi, ale aj cene. Mame 2 male deti (4r a 1,5r) a nepotrebujeme 35 stupnov. Radsej vyuzijeme slovensku mimosezonu 😊 letime do Turecka ako aj minuly rok, teploty okolo 28 v tieni, more prijemne teple. A samozrejme s nemeckou CK, na Slovensku 2x tak drahe. Pracovala som 8 rokov v cestovnej agentúre, milerada by som kupila dovolenku cez slovenské CK, ale tie ceny su uplne inde 😔

chiara_elle
1. feb 2023

@adonish cez ake nemecke CK? Daj prosim tip.

alica_tn
2. feb 2023

@adonish a to sa tam kúpete v neoprenoch? V máji je studené more....

akvi
2. feb 2023

@simca06022011 takéto pláže ako v tom Dánsku sme zažili v Poľsku mimo sezóny (cez sezónu je to masaker). Boli sme tam úplne sami, je ale fakt, že ja som do mora nevyliezla, max po kolená, voda mala 21 stupňov 😅 Ale chlapi sa kúpali. Bolo to "len" Poľsko, ale ja som sa zamilovala do severu, úplne iná atmosféra, ako na juhu. Prešli sme xy pláží, všade nádherne. Ceny vtedy ešte také, že človek ani náhodou nepremýšľal, či si to môže dovoliť, lebo lacnejšie, ako u nás. Sme sa traja v reštaurácii najedli za 10 éčok 😅😅 priamo pri mori s výhľadom a fantastické cerstve ryby. V Chorvátsku by sme vtedy za takéto niečo nechali 60 éčok len tak zasviští. Isteže už aj v PL zdvihli ceny, ale podľa mňa to stále je oveľa nižšie , ako inde. Určite sa tam chceme ešte vrátiť, bolo naozaj fantasticky.

sissi2183
5. feb 2023

Ceny musis pozerat dlhsie. My letime v maji na Mauritius s 2 detmi. Bezne stoja letenky od emirates pre 2 dospelych a 2 male deti 4000e. Pred dvomi tyzdnami klesla cena, bookli sme za 3300. Hotel 5hviezdovy bezne stoji 7-8000e, bookli sme za 2500 nejaku superior rodinnu izbu s ranajkami na 10 noci. Ale muz ma nejaku dodatocnu zlavu na bookingu.
V novembri sme boli na Floride, letenky od Luthansy za 2200e pre 4-clennu rodinu. Grecko a podobne ani nepozeram. Nemam rada masovky.
Moje deti lietaju od malicka, starsia letela 10 hodin prvykrat ako 9mesacna, mladsia prvykrat do USA ako 5 mesacna. Absolutne ukazkovi pasazieri. Teraz maju 6 a 3 roky a jedine pri silnych turbulenciach diskutuju, ci ideme pristavat na vode 🙈 paradoxne cesta v aute bola vzdy masaker, ked boli male, hoci aj polhodina.
Cez koronu sme boli na Sardinii, preplnene plaze, clovek ledva nasiel 2m2 na deku. Preto lietame radsej dalej, kde ten turizmus nie je taka masovka.

autor
5. feb 2023

@akvi ja by som do Polska hned, milujem studene more (nie kupat ale byt pri nom), ale to mi doma neprejde 😂

adonish
5. feb 2023

@alica_tn kupeme sa normálne v plavkach. Ano, je studene pre toho, kto ma rad more ako caj 30+. Urcite je vsak teplejsie ako v Chorvátsku cez leto.

adonish
5. feb 2023

@chiara_elle ideme podla ceny 😊 FTI, Vtours, TUI 😊