icon

Na čo určite nezabudnúť pred dovolenkou?

marrya
15. jún 2015

Chystame sa so 4 roc.dcerkou prvy krat k moru....poprosim radu na co urcite nezabudnut pred dovolenkou??? co si zobrat a tak ??? dakujem

jasminet
15. jún 2015

pas pre dieta, doklady pre dospelakov, kartu a €

womankc
15. jún 2015

@marrya základné lieky , ktoré používate, / myslím tým, napríklad od horúčky, fenistil gél, nejaké na kašeľ kvapky alebo sirup , určite poistenie by som zabezpečila,

darina1952
15. jún 2015

cestovné poistenie, lieky od bolesti pre dospelých pre dieťa, protikomárovca do elektriny (el. odpudzovač komárov ako biolit)

emily76
15. jún 2015

@marrya poistenie, krem na opalovanie a po opalovani, lieky, ktore pravidelne uzivate uzivate plus kvapky do usi a nosa, nieco od teploty pre malu a aj pre vas, plavky 😉 na cestu s detmi sa nam osvedcil tablet s rozpravkami a hrami, hracky, knizky... straaaasne vela trpezlivosti 😎 Nezabudnut nieco na pitie a jedenie na cestu pre malu, aby ste nemuseli stat pri kazdej vrbe... a my sme malym brali aj nocnik, pretoze inde sa nechceli vycikat. 😀

andrejka1974
15. jún 2015

pas, zakladne lieky a opalovacie kremy, plavky, klobucik, slnecne okuliare , rukavky alebo vestu

ichbinich
15. jún 2015

Pasy, podla potreby vouchery, peniaze, poistenie (aj auta!), kreditnu kartu.

A ostatne podla destinacie: ockovania, pripadne zakladnu lekarnicku, osobne lieky,...

Ale v principe mozes vychadzat z toho, ze ked mas dovolenku niekde v civilizacii, ze sa tam bude dat vsetko dokupit.

A este: poprosit niekoho, kto bude chodit polievat kvety, vyberat schranku a vetrat byt/dom 😉

Oblecenie a vybavu na plaz si hadam vie uznat kazdy sam 😉

ivkapon
15. jún 2015

môj zoznam má 8 základných bodov:
1. Lieky
2. Hygienické potreby
3. oblečenie
4. plážové potreby
5. zábava
6. doklady
7. elektronika
8. príručná batožina

tova
16. jún 2015

@darina1952 biolit lol jedine ked idu do stanu.

tova
16. jún 2015

@marrya kupit mozes vsade, vsetko. Ked ides letecky a do dobreho hotela si musis zbalit ine veci ako ked ides autom a kempovat. okrem oblecenia, plaviek 2ks, lahke saty kore sa prehodia na plavky, gumene topanky do vody, lopatky, hracky do vody, vodne pistole,opalovaci krem, ked tam lehatka nebudu tak, plazovu deku/plachtu, plazovy slnecnik/rozkladacie stolicky ak idete autom, nafukovaciu hracku/lodku, hlavne plavacie vesty a stale stoj vo vode na dosah ruky pri dcere lebo voda je zradna aj ked si do pasa, su vyri a vlny podmyvaju piesok pod nohami, ked su silne ani nevies ako ta stiahne do hlbsiej vody, raz sa mi to stalo bola som po pas mozno ani nie v vode, ked prisla jedna vlna a podmyla mi nohy, 5 sekund na to dalsia, uz som bola par metrov v zadu a vo vode po krk, keby ma znamy neschytol tak som o dalsich par sekund pod vodou, silnu vlnu citis akoby niekto celu silou sotil do teba zo zadu a spadnes na kolena. Nikdy nechod do vody ked je burka alebo prsi a blesk pride aj z jasneho neba. Dobre je mat sebou aj chladiacu tasku, jednorazove plasticke pribory, na pitie kupis flasove vody alebo dones vacsiu termosku a do vody hod aj lad. Forak, nabyjacku, pametovu kartu,

marrya
autor
16. jún 2015

ideme autom ale do nejakeho apartmanu alebo tak ....

marrya
autor
16. jún 2015

a co radite na dovolenku na palz???ake tienidlo??? 🙂

ichbinich
16. jún 2015

@marrya
Ked idete autom, tak aspon nie ste limitovani kilami a velkostou kufrov 😉 😀

Na plaz sme tohto roku kupili taky "polostan", pop-up, co staci vyhodit do vzduchu a sam sa otvori. Je velmi velky, 2m dlhy a 1m siroky, ale kedze iny tien na plazi nebude, tak sme kupili extra velky. Nieco podobne mal aj Lidl. Lebo slnecnik je velky kus, nemotorny, zle nastavitelny,... V Bibione maju dobre slnecniky na plazi, ale tie, co by clovek musel trepat sam, su podla mna o nervy. Dovolenku mamae az koncom augusta, tak neviem povedat viac. Detom uprostred obyvacky sa to pacilo, nam menej 😉 😀 Nedalo sa kde stupit 😀

emily76
16. jún 2015

@marrya my sme deckam kupili taky ten pol stan v lidli. Ale bud sme si kupili plazove miesta /slnecnik a 2 lezadla/, alebo sme tam ani nic so sebou nebrali...

tova
16. jún 2015

ja som na plazi min. 3 krat tyzdenne a kufor mam cele leto nalozeny s plazovymi vecami. Ja napr. polostan nemam vovec, ludia to puzivaju hlavne s malymi detmi do 2,3r., ale na 80% ludi ma radsej slnecniky a su aj lahsie. Tiez Nerada sedim na deke ale radsej na stolicke takze mam xx skaldacich stoliciek a k tomu mam aj slnecnik ktory sa upevni na stolicku velkosti dazdnika. Na vasom mieste by som brala lahky slnecnik alebo rozkladaci stan vysoky, kde sa da sadnut aj na stolicky a vidis na vsetky svetove strany a nie si tam ako v bunkri ukryta

tomiholjubavi
16. jún 2015

@marrya cestovne poistenie, zdravotne poistenie a pasy...vsetko ostatne, ak by ste nahodou zabudli, sa da kupit aj tam, kde idete 🙂

ani plazove tienidla a spol. by som netrepala zbytocne zo slovenska. opytaj sa tam, kde idete ci ich maju (a vacsinou teda maju)

marrya
autor
17. jún 2015

@tova lebo ide mi aj o to ze cakame babatko...a slnko mi nerobi dobre 🙂 takze to chcem aj pre seba 🙂 dakujem za radu 🙂