Od akého veku by ste vzali dieťa k moru?

19. apr 2024

Mám 2 otázky.
1.Od koľko rokov by ste išli s dieťaťom k moru?pozerala som raz reláciu, kde sa odbornik vyjadril, že s dieťaťom do 3 rokov je k moru ísť zbytočné.pamätať si to aj tak nebude a môže byť horšia adaptácia na inú klímu a jedlo.
Syn má 8. s ním k moru ísť už je to v pohode.dcérka má 2,5 roka.s ňou už by som tiež išla.ALE...
2.a tu je druhá otázka.išli by ste keď je veľmi aktívna, vymýšľa, neposlúcha.to by som ešte ustriehla, ale nehce jesť.je veľmi prieberčivá.minulý rok sme boli na 2 dni na výlete tu na Slovensku a tam mi začala odmietať jedlo a aj to, čo má rada.boli sme len 2 dni, ale pri mori budeme najmenej týždeň.išli by ste alebo počkali, kým bude staršia, rozumnejšia a nechá si vysvetliť, že musí aspoň niečo zjesť.

klotildabazarik
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkaseiner
19. apr 2024

za mna treba brat deti vsade kam chodia rodicia... Dcera bola prvykrat pri mori ako 2rocna (tam som mala skor paniku z jej nocnych vykrikov... nech nepobudime cely hotel), syn od 1 roka chodi s nami vsade...
Neriesim to ze ci si to dieta pamata alebo nie, skor to ze spolu stravime dovolenku a to je uz jedno ci ma 6 mesiacov alebo 6 rokov..

pribinak
19. apr 2024

14 mesiacov mal. Tak ale boli sme v Chorvátsku. Klíma podobná našej, žiadna exotika. Zdravotný efekt? Perfektný. More mu tiahlo sople snáď aj z prstov na nohách

Pán odborník je kus hystericky podľa mna

Však nepoviem že ťahať 4 mesačne na opačný koniec sveta. Ale Chorvátsko vi Taliansko? Úplne v pohode

Problém s jedením môže mat aj 10 rokov a to budete sedieť doma ?

nat_kat
19. apr 2024

Úplne v pohode by som išla. Však nie je úplne maličká a to že si to pamätať do dospelosti nebude, tak no a čo. Však teraz sa jej to bude páčiť. Nie je úplne malá veď, jedlo vieš vybrať aj v reštauráciách také, aby ho mohla jesť a nonstop na slnku byť tiež nemusí.

tenerifka
19. apr 2024

Moje deti sa narodili na ostrove pri mori, ale mimo ostrov lietadlom som s nimi cestovala od babatiek. Ja som totizto nikdy neriesila a nestresovala dopredu, ci dieta bude/nebude jest, ci si dieta nieco bude/nebude pamatat. Od hladu nezomrie, to za prve. A za druhe, nejdem na dovolenku len kvoli dietatu, ci si bude pamatat, ale hlavne kvoli sebe, lebo ano, ja si budem pamatat a chcem si to uzit.
Sediet doma na zadku len z tych tebou horeuvedenych dovodov mi pride zbytocne

lucia13022023
19. apr 2024

Keďže my s mužom cestujeme do roka aj 5-6x, cestujeme tak aj s dieťaťom. Ani raz nebol problém. Boli sme v chorvátsku keď mal 5 mesiacov.
Za mňa čím skôr si dieťa zvykne, tým lepšie. A to ze si nebude pamätať, tak vy si pamätať budete. Ja mam na každú dovolenku krásne spomienky.

anjelicek26
19. apr 2024

Od 3 mesiacov.. boli letný,dovolenku sme letnú vynechali,ale na prelome septembra/októbra už leteli do tepla.. naj easy dovolenky,kde ti stačí zbaliť plienky a prsník a ideš... aj teraz pôjdeme v auguste na dva týždne (maly je marcovy),nevidím dôvod neísť.. ci si to bude pamätať? Samozrejme nie,ale je mi to srdečne jedno,dovolenku chcem ja.. deti si užijú all inklusive, room service a ja nohy hore...

dskjhfdlkdjhl
19. apr 2024

My sme isli, ked mala dcera 10 mesiacov a je uplne jedno, ze si to nepamata. Uzili sme si tu dovolenku vsetci, zmenili sme vzduch, ja som alergicka, takze more potrebujem-a mozno to vyznie sebecky, ale nie je to tak.

melanta
19. apr 2024

Nemala ani rok, keď som bola prvý krát a do 3 rokov bola pri mori asi 6 krát. Áno, nepamätá si to. Ale to, že sa človek stane rodičom neznamená, že má prestať robiť veci pre seba. Chodili sme k moru kvôli mne a mužovi, nie kvôli dcére. Dokonca keď sa narodila, tak sme po dovolenkách a výletoch chodili ešte viac ako predtým.
To, že minulý rok odmietala na výlete jedlo. Pri takto malých deťoch absolútne nerieš, čo bolo pred rokom. Má 2,5 roka, nie 2,5 mesiaca, už to bude tento rok úplne iné ako minulý rok a ak je aj s jedlom výberavá, niečo si tam nájde. Vôbec sa nestresuj.

pato88
19. apr 2024

My sme boli ked mal rok a pol prvykrat pri mori (ked sa uz dalo po pandemii). Ak je mala aktivna, tak sa dobre vyjasi v mori alebo v bazene 🙂 co sa jedla tyka, na tej dovce sa smejeme, ze maly pytal z all inclusive bufetu parenu brokolicu a grilovane ryby :D

stanulienkat
19. apr 2024

K moru sme chodili až od troch rokov a z toho dôvodu, že som mala dieťa ako ty. Veľmi živé, vymýšľavé. Keďže sme chodili zatiaľ po Slovensku, vedela som, že by som z tej dovolenky nič nemala, ani by som si neoddýchla, ani nic nevidela. Za mna by to bola zbytocna cesta. Ale kazdy podla toho, ako sa citi.

surama
19. apr 2024

Uplne v pohode chodte 🙂 A zas ides tam, aby si si aj ty oddychla, zmenila prostredie, nieco zazila. V hoteli bude dost jedla, nieco urcite zje a ked nie, tak skocite nieco kupit do obchodu.

pralinka25
19. apr 2024

My sme brali od 10 mesiacov lebo tak vyslo leto.

matkahelka
19. apr 2024

obe dcery od cca 8 mes. a nie raz rocne, ale niekolkokrat za rok. cestujeme roky intenzivne. a ze si to nepamataju je pre mna absurdny argument, pamatam si to ja, mame fotky a videa. a cim mensie dieta, tym lepsia dovolenka, lebo clovek sa za tym dietatom nemusi nahanat.

radkaradix
19. apr 2024

ak je taka ziva a vies, ze by si z nej mala viac stresov ako pozitok z dovolenky, tak nechodte.. ale celkovo sa podla nema zmysel riadit vekom.. s babatkom si podla mna zena viac uzije dofcu ako s takym 2 rocnym neposedkom.. nas bol 1x pri mori ako 2,5 rocny a pamata si to doteraz, hlavne mozno vdaka fotkam a videam, ale spomina aj veci, co nie su zachytene.. odvtedy musime ist k moru kazdy rok, lebo cely rok pocuvam, ako sa on tesi do mora, na plaz, do tepla, na piesok.. cela mama :D :D :D

katka533
19. apr 2024

Od pol roka, ale neboli sme v hoteli

danica2711
19. apr 2024

my sme boli s 8-mesačným, pre istotu len toť za rohom v severnom Taliansku, ale bola to pohodová dovolenka. On si to samozrejme nepamätá (ale slaný vzduch urobí dobre každému...) a my sme si to užili. A jedlo? Náš bol žravý, ale tvoja aj keď bude na suchých rožkoch a pár kúskoch z niečoho, čo jej snáď zachutí, vydrží, je to len týždeň, netreba dramatizovať

rk123
19. apr 2024

mozno si to nebude pamatat, ale ja si to budem pamatat a mat spolocne zazitky.
chodime k moru pravidelne raz za pol roka, dcera ma teraz 2,5roka, je presne ako tvoja co opisujes a vsetky dovolenky boli uplne v pohode.
ked mala 2r sme boli pri mori a doteraz mi rozprava co bolo na dovolenke co videla a co sme robili.
boli sme prvykrat ked mala 6mesiacov

lakebabe
19. apr 2024

My sme s krsnatom cestovali od pol roka. V ôsmich mesiacoch mala zvládla prvý raz priamy let Dubaj mam pocit ze to dieťa to lepšie zvladalo ako my okolo nej aj tu klímu. Teraz bezne lieta par krat ročne a zatial vsade super ziaden problem. samozrejme treba vybrať kde je aj dobrá zdravotná starostlivosť a klíma priame lety, príp lety na noc

vanilkovazmrzka
19. apr 2024

Chodte k moru. Niekam do apartmanu.

banalu
19. apr 2024

Zalezi skor od teba ako od deti. Nasa pri mori po 3 dnoch zahlasila, podme na lietadlo a domov. Mala skoro 2 roky, ale vydrzala do konca dovolenky. Teraz ked vidi lietadlo vzdy povie : aj my sme leteli lietadlom na dovolenku.
Keby som stale mala riesit, co ak, tak sedime doma. Bola s nami ako 10 mesacna v letecky na dovolenke (nie more), a predtym par vikendoviek po hoteloch. Prezili sme vsade.
Hlavne sme to nechali plynut, nenarusali jej rezim a boli sme spokojni.

katarinaba
19. apr 2024

Stredny syn cestoval z BA do Viedne busom, od tial - Pariz - Boredeaux lietadlom s prestupom a este 150 km do ciela autom, ked mal 6 mesiacov. A cestovala som ja, 8 rocny syn a teda ten 6 mesacny. O dva tyzdne to vsetko zas opacnym smerom. A potom kazdy rok sme cestovali - pocestovali sme FR krizom krazom - pamiatky, zabavne parky, more. Najmensi ked isiel prvy krat k moru mal nieco cez rok. A rovno na dva tyzdne sme isli. Okrem tej cesty nevidim ziadny rozdiel ci dovolenkujem na SK, v zahranici, alebo sedim doma na zadku. Deti vlacim so sebou vzdy a vsade. Casto krat ich zneuzivam ako dovod niekam ist 😀 Hotely, prenajate domy, aj v stane sme boli 😀
Kolegyna bola manzelkou diplomata v Rusku. S dcerou cestovala pravidelne SK - RUS lietadlom od 3 mesiacov hore dole. Pred 45 rokmi.

dzejny656
19. apr 2024

Ahoj, tak ja pridám našu skúsenosť. My sme vzali dcéru prvýkrát k moru keď mala 3 roky. Dovtedy by to pre mňa boli vyhodené peniaze, chodili sme s ňou len na pobyty a dovolenky na Slovensku.
Od tých 3 rokov sa to už dalo užiť aj s ňou. Ale záleží od dieťaťa, poznám aj ľudí čo boli oveľa skôr s detmi a oddýchli si tam, ale väčšinou v týchto prípadoch brali so sebou starých rodičov.

lusilla
19. apr 2024

Ten odbornik bol aky odbornik? Boli sme s prvym synom ked mal 10 mesicacov v juny v chorvatsku, alergik ekzeematik, po navrate nam zredukovali prehliadky u odobrnikov z kazdych 2 tyzdne na kazdeho 1,5 mesiaca co sa mu tak polepsilo. S dcerou sme boli ked mala 1,5 mesiaca, v septembri v chorvatsku, klima rovnaka ako u nas, cesta v noci, obe deti spali, tato dovolenka nesmierne prospela mne ako cerstvej dvojmamine nakolko som mala stres z rezimu, domacnosti, celej novej situacie, krasne som si tam oddychla a prisla domov vyrovnana co sposobilo ze som si pekne veci zorganizovala. Najmladsi mal tristvrte roka ked isiel prvy krat zasa chorvatsko, v auguste. Rovnako alergie a ekzemy, reflux, plakal v kuse, v chorvatsku prvy krat prestal plakat a normalne zacal spat, my s muzom vyflusnuty z podoby dovtedy sme na neho pozerali do tej cestovnej postielky a v nemom uzase ze on neplace, nase tretie dieta konecne neplace. Takto ti poviem keby ze mam stvrte dieta tak ho hadam v tom chorvatsku aj porodim pre istotu. Tolko nasa skusenost a ani jeden lekar ktorych sme v priereze toho obdobia navstevovali mi cestu do chorvatska k moru nezakazal naopak viaceri sa vyjadrili ze ten pobyt pomohol.

simsalabim
19. apr 2024

Moja mala 10 tyzdnov... deti su prisposobive, zvyknu si...a ze nebude jest? Urcite bude. Nie som fanusik prisposobovania sa detom, ak to nie je nutne. Skor deti by sa mali prisposobit rodine.

cincirela
19. apr 2024

2 mesiace mal keď bol 1x. To si ešte určite nepamätal ale minulý rok mal 2 roky a pamätá si toho teda dosť. Aj také veci čo len pozeráme ☺️ Tento rok bude mať presne 3 keď pôjdeme a už teraz hovorí ako sa teší, že bude plávať ako Hulk (rozumej s rukavnikmi 🙊) v mori.

len_nig
19. apr 2024

Keď mal rok a pol. Názor odborníka je pre mňa absolútne zbytočný, lebo my ako rodičia si to pamätať budeme, malý tam bol absolútne šťastný a spokojný a vôbec to neľutujeme, išla by som kľudne aj skôr len sme sa báli (zbytočne). Na klímu a jedlo si zvykol bez najmenšieho problemu 😊

diewcatqoo
19. apr 2024

Prvykrat sme boli, ked mal syn 8 mesiacov. Nebyt toho, ze som na 4. den schytala otravu jedlom, tak by to bola super dovolenka. Dieta male, nepohyblive, v pohode sme sa pri nom prestriedali. Kupili sme mu malicky bazenik, naplnili vodou z mora a tam sa vytesoval. Jasne, ze si to nepamata, ale s tym sme ratali.
Ako zacal chodit, tak to uz bolo viac o drzku, davat na neho pozor, aby neutekal a pod. A az tak od cca 5 rokov to uz bol hotovy dovolenkovy partak aj na vodu, aj na pamiatky, aj na detske atrakcie.

simca06022011
19. apr 2024

my sme si uzili s dcerou ked mala 5r... skor som nevidela vyznam s nou chodit, aj ked bola cca 2,5rocna v Taliansku s nami "na otocku", nevadilo ale ani to nebolo take bezstarostne :D Vtedy sme mali miesta na dovolenky. AK by som ale ja chodila xkrat do roka k moru, jasne, ze by chodila s nami, kedze som ju nosila vsade :DD cize take, ze idem k moru a dieta ostane u babky neexistuje:D
Na vasom mieste idem, aj kvoli synatorovi. Jedenie ja neriesim, spekulovacky neberiem, dostane na tanier, nezjde bude hladna.. :DD hlavne nech pit neprestane. Veci som brala takej malej aj z domu na jedenie, ja som 2,5r v restikach a tak nedavala jest, naozaj len vynimocne a na overenych miestach, cize by som aj mala problem hocikde ju nakrmit.

spageta85
19. apr 2024

K moru ako k moru ...Nepíšeš že kde ja by som také malé dieťa nevzala napríklad na dlhý let určite alebo destinácie tipu Egypt ...Skôr by som asi volil už keď tak Taliansko Chorvátsko Bulharsko ...Ak ti ide len o to že spraviť dieťaťu pekný výlet dovolenku tak si to ozaj nebude vôbec pamätať to je pravda ...Ale tak máš staršie dieťa a keď tak veľmi chcete ísť čo to malé necháš doma ?Ale akoze fakt by som zvážila čo najkratší let a celkovo ty si dieťa najlepšie poznáš keby mám kľudne dieťa v pohode ale sú aj deti umrncane nekludne zle reagujuce na zmenu prostredia celkovo tak aj toto by som určite zvážila že aké je to dieťa lebo ak má všetkým okolo pokaziť dovolenku a tým myslím hlavne vás najbližších že to bude viac vyčerpávajúce ako si máte oddýchnuť tak radšej ešte počkať rok dva ...