Panický strach z letu
Ahojte . Neporadili by ste mi prosím kto má skúsenosť s panickým strachom z lietania ako to riešite ? Aké lieky sú na takúto paniku lepšie ? Uvažujem nad xanaxom alebo lexaurinom ? Mám panicky strach z výšky a z toho že z lietadla nemôžem kedykolvek vystúpiť . Skúšala som do lanovky použiť neurol ale prišiel mi dosť slabý . Prosím poraďte mi niekto kto má osobne skúsenosti s utlmovakmi do lietadla . Rady typu ak sa bojis načo chceš letieť nemusíte písať . Dakujem 🙂
Poletím za teba 🙂) milujem to
@silvia2013 vedla teba by som chcela v lietadle letiet 😁. Taky nadsenec 😁👍
Ahojte. Ja som mala pred 15 rokmi vzťah na diaľku. Počas 2 rokov som každé 2 mesiace lietala za drahým do Lisabonu. Prvý let bol mojím prvým letom vôbec a to som ešte prestupovala. Mala som zmiešané pocity, keďže som mala strach z výšok a uzavretých priestorov a.. nemýlila som sa. Bolo to veľmi nepríjemné. Vydržala som, pretože on stál za to a pre to dobrodružstvo. Čiže teória čeliť strachu pre mňa neplatí. Vždy po pristátí som bola prekvapená, že som to prežila.
Momentálne píšem z Talianska (cestu autom som ako tak vydržala). Ale uprostred dlhého tunela ako sme išli cez hory som už fúkala do vrecka.
@adalsfjaldsf Ajej, tak to nezávidím, ja veľmi rada lietam, len som to musela obmedziť kvôli chrbtici. A také, že film alebo hudbu pustiť ti nezaberá? To je asi slabý odvar, že?
Môj muž letel prvý krát v roku 2021 so mnou z Nice a chytili sme vzdušné víry nad Viedňou, pilot Čech, skvelý bol sa nám 3 krát prihováral, aby sme boli vkľude, jediná kľudná som bola ja a môj muž, jednu pani som držala za ruku, aby sa nebála, tá mi hovorila, že som mnou by letela aj na kraj sveta a môj mi hovorí, že jeeej, to je super ako v električke😀
Inak hrozilo, že pristaneme v Budapešti, lebo sme krúžili vo vzduchu minimálne pol hodinu a o štvrtej ráno v Budapešti, teda nič moc.
Nakoniec to dal a to bol neutíchajúci potlesk.
Držim päste, nech to krásne zvládneš🤞🏻
@adalsfjaldsf príde mi škoda jesť takéto lieky. Mne veľmi pomáha, keď lietadlo ešte neletí, oklamať hlavu. Vždy si predstavím že som vo vlaku, v aute,... A pred týmto, ako má lietadlo vzlietnuť, tak zatvorim oči a myslím na niečo pekné, predstavujem si čo budem robiť na tej dovolenke, atď. Lety zväčša rýchlo ubehnú.
@adalsfjaldsf tiež mam strach, že niet uniku🙈tento rok sa chcem skúsiť premôcť,ale teda s liekmi na psychiku. Pre človeka,co ich neberie,je dávka 0.5mg podľa mňa dostatočná a 0.25 by som si už dala večer pred spaním. Držme si palce😊
@adalsfjaldsf ahoj. Prikladám link na diskusiu obdobného charakteru (od str. 2). Myslím, že keď ju prelúskaš, budeš o dosť pokojnejšia.
Ahojte dievčatá. Adresovala som síce prvý príspevok autorke, ale uvedený link je samozrejme pre všetkých, ktorí sa boja lietať. Žiaľ o letectve sa toho veľa nehovorí (a keď, tak v negatívnom svetle - letecké nešťastia, núdzové pristátia a pod.), povedomie ľudí je v tomto smere veľmi slabé a 90% strachu pramení práve z tejto neznalosti. Zdôrazňujem - nemyslím to v zlom - nie je to výsmech, nie je to výčitka!
Prosím ak máte čas a chuť - príspevky jenny318 / janne318 isto aspoň trochu pomôžu. Je to vždy lepšie, účinnejšie a hlavne bezpečnejšie riešenie, než nalievať sa pred cestou alkoholom, alebo jesť tabletky na nervy.
https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/ako-sa-zbavit-panickeho-strachu-z-lietania-2/?page=2
Úprimne Vám poviem, že keď počujem (čítam) rady typu "daj si frťana", zježia sa vo mne všetky bunky. Najviac problémov nám spôsobujú podgurážení cestujúci, ktorí sa nevedia vpratať do kože, alebo cestou na následky požitia alkoholu kolabujú.
@janne318 ja som tento rok vo februari letela prvy krat. Aj som sa na to tesila, ale zaroven sa strasne bala. Ale tusila som, ze sa mi to bude isto pacit, poznam sa, a tak aj bolo. Nasledne som citala tvoje prispevky a nevedela sa dockat cesty spat. Teraz som znova letela a uzivala si to, dokonca som si vychutnala turbulencie 😆, ukludnujuc muza a svagrinu so svagrom, ze to je pohoda, to su iba turbulencie 🤣, sa mi to pacilo, lebo "hore" som sa uz aj nudila trochu. Dakujem za tvoje prispevky. Mna fascinuje vzlietanie a pristavanie, taky prijemny adrenalin to je, trocho strach, trochu vzrusenie, ale uzasny zazitok.
@adalsfjaldsf ja som mala tiež panicky strach z lietadla a som povedala že v živote na to nesadnem ale bohu žial mam takú pracu že najrychlejšie sa dostanem letecky, strach som sa snazila prekonať tak že stale som objednala nieco na jedenie a na pitie aby cas utekal..Na koniec som do 100letov zratala ca za 6rokov potom už nie..Stale mam strach , hlavne za tím čo Germanwings lietadlo spadlo pred par rokmi a ja som pred padom 3mes letela s tým pilotom Lubitzom ktorý spôsobil tú havariu..Nikdy nezabudnem na jeho pohľad keď som vystupovala z lietadla ako sa pozrel na mňa.
Vzdy som pozrela s kým som letela
Ak mate panicky strach z lietania tak nelietajte 🤣
@adalsfjaldsf ono lieky pomozu a fyzicke prejavy by sa nemali dostavit, ked si skusis dat fakt namahu s tym, ze si skusis najst jeden velmi silny dovod, preco toto vlastne ides a chces absolvovat. musis mat perspektivu, inak ta zradia aj lieky. vsetko je to v hlave, liek ti pomoze zostat nad vecou.
@janne318 ty, tvoje príspevky, Austrian airlines a Cola zero. 🙈 Nejako to potom dávam, minulý týždeň sme sa vrátili z Cypru. Austrian lietajú tak jemnejšie, netrepnú to lietadlo tak o zem a všetky turbulencie sa snažia obletieť. Aj keď vďaka tebe si hovorím, že to sú výmoly na ceste. V najväčšom strese som pri odlete a pristávaní, keď už sme vo vzduchu, tak sa ukludním.
@dadka_bb Dievčence, ak ešte nespíte tu je o tom nešťastí článok: https://www1.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/sam...
@adalsfjaldsf neviem sice kde letiš , odlet a prilet je kus zvlastný inak celý cas vo vzduchu ked ste je to ako cesta autobusom len , ale obcas ma turbulenciu..
Kinedryl a 3 gin a tonic a neboj bude vsetko ok. Mi lietame 3x za rok na dovolenky a mam panicky strach non stop 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🫣🫣🫣
@adalsfjaldsf tak chod iným dopravným prostriedkom. Načo do seba pchať anti depresívna, daj si poldeci a hotovo. Alebo navštív psychiatra.

@adalsfjaldsf Tak sediet doma. Ked to budes zakazdym riesit liekmi...no neviem