icon

Počasie na dovolenke

23. aug 2023

Ahojte.. toto bude výlev, čiže prosím žiadne blbé vysmievačské komenty. Budúci týždeň ideme na dovolenku a ja sa neviem zmieriť s tým, že hlásia daždivo 🙄 ideme prvýkrát pri more ako rodina, ja po 22 rokoch pri more. Som z toho trochu deprimovana, akože na jednej strane som presvedčená, že si to užijem aj tak v rámci možností, ale na druhej strane, nikto nechce daždivu dovolenku. Taká som nijaká, pozerám počasie, či sa niečo nezmenilo, ale ťažko.. tento týždeň su tam tropické horúčavy (ani to nie je úplne naj) ale má prísť veľká zmena počasia.. 🥺 ideme tam primárne kvôli dýchacím cestám našich detí, keďže mávajú často laryngitidu.. ale aj tak 😩

la_dolce_vita
23. aug 2023

@misana84 ani to Grécko nemusí už byť istota v tomto období, vlani bol kamoškin syn na Kréte a týždeň im pršalo a ani sa nekúpali v mori ☹. Dokonca poznám prípad, že pršalo počas celej dovolenky na Malorke v júli. Ale Chorvátsko je naozaj neisté, hoci more by malo byť teplé.

belllinka
23. aug 2023

je len že či ste si nerezervovali ubytko v Baške vode a nakoniec pojdete do Bašky na Krk a budete tam hľadať ten apartmán 🙂

jaond19
23. aug 2023

Chodime do chorvatska uz iba v septembri len a len sever (Istria) a vzdy boli predpovede zlé. Minulý rok dokonca také, ze plny kufor svetrov,prsiplaste,dazdniky, bundy.. realita? Kazdy den 27-29st,slnecno, sem tam oblak a vystacili nam cely tyzden len plavky, saty a na vecer mikina. Burky vsak isli takmer kazdy den zo severu Talianska (tam bolo ozaj skaredo) no vzdy sa zvrtli do Slovinska na hory... nam vsak priniesli iba super vlny. Hlavu zatial isto nevesaj.

betulinka1
23. aug 2023

Vyhodu mate, ze idete autom. My sme mali taky tyzden v IT, ze nam aj prsalo ale nebolo to cely den. Sledovali sme radar búrok. Normalne das radar búrok Krk a najdes odkaz. Tam vidis mapu ako idu oblaky a kedy. Cize vedeli sme, ze bude búrka doobeda, tak sme zbehli na vylet a poobede sme sa kúpali. Alebo naopak. Tam sme aj videli, kde neprší, sadli sme do auta a isli o 30km dalej, kde bolo pekne. Cize takto vies pracovat s radarom búrok a vidis aktualne, kde je su oblaky a kde je pekne. Inak na dýchacie problemy je burka pri mori aj v horách najlepsia, hlavne rano sa treba ist prechadzat. Zober pršiplášte a gumaky a treba byt vonku. Jasne, ze ked nie su blesky.

slavomira236
23. aug 2023

Dtzim palce aby vam vyslo pocasie a chapem ta. Ten kto chodi na dovolenku kazdy rok alebo 3krat do roka t mozno tak neriesi. Vy idete prvy krat ktovie kolko ste na nu setrili a odopreli ste si aby ste mohli ist tak to chapem. Moje deti tiez neboli este pri mori a keby ze si na to nasporim a hlasili by zle pocasie toez by som bola z toho nestastna

klara351
23. aug 2023

Ja to rozumiem, tiez ideme do HR, odchadzame v sobotu, ideme k Splitu. A tiez nam hlasia burky a relativnu zimu. Mala ide prvykrat, tesi sa na more, tak ja dufam, ze to bude lepsie ako to zatial vyzera. Spoliehali sa, za ak ak bude prsat, nie cele dni.

majlo1234
23. aug 2023

@slavomira236 presne o tom to je. My sme sa teraz vratili z chorvatska o par dni skor, lebo sampzrejme deti ochoreli. Vobec ma to nemrzi, lebo to proste nevnimam ako nieco vzacne. Ale verim, ze ked niekto ide raz za cas k moru, cele to vnima uplne odlisne. Ale aj mna by vytocilo skrede pocasie, a este s malymi detmi, ktore treba na hoteli bavit😱

zuzubb007
23. aug 2023

Nemaj boja podla mojich skusenosti nevedia predpovedat pocasie na viac ako dva dni, uvidis za dva dni budu hlasit uplne inak takze sa nestresuj podla mna bude dobre pocasie pri mori nebude tyzden prsat', drzim palce a uzite dovolenku

bejkovnicka
23. aug 2023

Bohužiaľ netreba chodiť do chorvatska… ja neviem či som posledné roky od niekoho počula že bolo by tam super. Na vodu každý nadáva že studena. Počasie zle. Lebo teda ísť k moru a mat 24 stupňové more tak to je úžasne niečo. Za mna vyhadzovanie peňazí trepať sa autom do chorvatska.

kristinapetronela
23. aug 2023

Zas nehlásia celodenné dažde a 15 stupňov. ...bude super neboj 😉

tenerifka
23. aug 2023

autorka, nikto nevie, ake bude pocasie s istotou ani za 4-5 dni, toto sa moze este zmenit, ja mam skusenost, ze u nas s istotou je to tak tie 3 dni, a potom zrazu hups, na dalsie dni zrazu hlasia uplne inak, ako hlasili este deñ predtym.
Hlavne klud, nastav sa pozitivne.....
A nepise sa ze ides "pri more", ale ze ides "k moru"

misinka0611
23. aug 2023

Rozumiem tvojim pocitom. Toto je posledný horúco týždeň a od víkendu sa to má kaziť. Nepíšem, že všade ale tak leto už pomaly ale isto končí.

Treba si uvedomiť, že počasie nieje v našich rukách a keď mi má naozaj pokaziť radosť musím riešiť lastminute. Pozri si čo je v okolí, kde sa dá zabaviť v prípade dažďa, napis si na papier tipy, aktivity a hneď ti bude lepšie. Mať to v zálohe dopredu. Z mojej skúsenosti ale nie vždy to počasie aj je také ako hlasia a more bude vyhriate, takže netreba mať jasno. Píšeš, že idete kvôli synovi tak ten bude to more dýchať bez ohľadu na počasie.

autor
23. aug 2023

@bejkovnicka ale veď vám nikto nekaže tam ísť. Toto milujem, ja o voze, vy o koze, choďte kde vám je najlepšie a nechajte iných ľudí žiť 🙃

@tenerifka no vidíte, ani to neviem skloňovať, čo som tam bola len raz v živote 🙈😂
Ďakujem vám za povzbudivé komentáre, verím, že si to užijeme,aj napriek počasiu ,nech bude akékoľvek 🙏🌊

cuvienka
23. aug 2023

neboj sa ty nic, nakoniec budete mat isto krasne pocasie. je to predsa len doba dovtedy pokial sa tam dostanete a predpovede sa menia kazdy den a kolko krat vobec nevidu tak, ako ich hlasia

yoxinka
23. aug 2023

Autorka, nie si náhodou z okolia Nitry? @tenerifka mám odtiaľ muža. Tam sa spojenia “pri more”, “pri kostol”, “ pri dvere” a podobné používajú ako úplne bežná vec.
Keď som raz mojej svokre povedala, že “pri more” je zle, kukala mňa ako na blázna a že ako sa to povie dobre a ja že “k moru”, tak nechápala 🤦‍♀️.

la_dolce_vita
23. aug 2023

tiež si myslím, že netreba vopred stresovať, kedysi neboli také predpovede počasia a išlo sa proste. A tá predpoveď sa naozaj priebežne mení, beriem do úvahy tak max 2-3 dni vopred. Bude určite dobre, užite si to!

miriam11
Odpoveď bola odstránená
misinka0611
23. aug 2023

@miriam11 Ja som bola tiež prekvapená keď som to prvýkrát počula. Alebo boli sme pri doktorke 😀 Vždy si predstavím že ta osoba stojí niekde pri zdravotnom stredisku 😀😀😀 Každopádne v určitej časti Slovenska sa to používa úplne bežne 😀

belllinka
23. aug 2023

A prezradis nam uz teda, ci idete na Krk alebo na Makarsku?

autor
23. aug 2023

@yoxinka okolie nitry nie, ale zasa máme to za rohom (okres zc), ja neviem čo mi to napadlo napísať tento tvar, jasné že používam k moru, ale ani nepríde nič divné, keď sa povie pri more 😂

@belllinka prepáč, nevšimla som si, ideme na Krk. Som totálny cestovateľský analfabet, naozaj.

guliver19
Autor odpoveď zmazal
tequelinka
Odpoveď bola odstránená
tequelinka
Odpoveď bola odstránená
tequelinka
Odpoveď bola odstránená
bejkovnicka
24. aug 2023

To nie je vôbec že vy o voze a ja o koze. To je na margo toho, ze sa obávate počasia. Nuž, idete do chorvatska, tak tam aj budete mat take počasie a teplotu vzduchu a mora, aké v chorvatsku mávajú. Preto píšem, ze do budúcna za mna iná destinácia, kde sa nebudete klepať, ze ste vyhodili peniaze za obzeranie pamiatok na nejakom krku, ak tam teda je vôbec čo obzerať.

autor
24. aug 2023

@bejkovnicka
@tequelinka prepáčte, ospravedlňujem sa.

belllinka
24. aug 2023

@bejkovnicka si aká nabrúsená 😂 Ale tak máš pravdu, v Chorvátku nie je nikdy isté počko, ani v strede sezóny, nieto ešte v septembri. A voda je tam večne studená.

autor
24. aug 2023

@belllinka veď mám pocit, že pani je viac nabrusena ako ja a to tam ani nejde 😂🙈

bejkovnicka
24. aug 2023

Nie som ani náhodou nabrusena. Nemám dôvod byt. Nechápem z čoho ste to usúdili, ale dobre.

mk1111111111
24. aug 2023

Neboj, dobre bude. Ak nebudu 35-tky, aspon sa nespalite. Ak bude dazd, nebude cely den. Mysli pozitivne a aj slniecko sa bude ma vas vyskierat.