icon

Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015

kikina84
23. mar 2015

https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/teroristicke-utoky-v-tunisku-treba-sa-bat-dovolenky-2015-2/

Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎

katti77
29. jún 2015

@alaguema no konečne niekto pochopil mňa, lebo už som si myslela, že hovorím nezrozumiteľným jazykom
presne si vystihla to prečo by som ešte pred týždňom kľudne do Tuniska odletela, lebo som sa tam vždy cítila bezpečne a aj tesne po revolúcii to tak bolo. Ak to chceš nazvať podceňovaním rizika tak v poriadku, ja by som to asi z môjho pohľadu nazvala nepripustenie si toho rizika. Ale v podstate je to jedno.
Ja zase od začiatku hovorím, že vám rozumiem, že prečo by ste tam nešli vy, o nič iné mi nešlo.
A viem že si nepísala, že si múdrejšia lem mi to z toho kontextu tak vyšlo, že scestovaná = múdrejšia, ale ok beriem, to som si prečítala medzi riadkami

zirafkasaska
29. jún 2015

@elise prepac, ale to co pises o kontaktovani zo strany MZV a delegatov a cestoviek - mozem ti z vlastnej skusenosti povedat, ze su to zvasty. a bohuzial mam rovnaku skusenost ako @mcdog. bolo to pri inej prilezitosti a v inej krajine (tiez vsak moslimskej), ale delegati a cestovka boli prvi, ktorych nebolo mozne kontaktovat (nehovorim, ze vsetky cestovky su rovnake a je to tak aj teraz). na ambasade nam neporadili vobec nic, iba vraj nemame robit hanbu SK. cestovka dala ruky prec a delegat nedvihal telefon. kontaktovali sme poistovnu a opakovane im davali menny zoznam ludi, ktori su v hoteli a informacie o vyvoji. stalo sa to vo stvrtok a do pondelka s tym nikto nic nerobil. na recepcii v den odchodu sme nasli niekolko faxov, ktore boli urcene Slovakom - napisane v slovencine (???) zo strany hotela sme nedostali ziadnu informaciu, ani len o tom, ze su tam nejake faxy a to sme boli na recepcii niekolkokrat denne. zistit si, kedy vlastne leti lietadlo a ci po nas vobec niekto pride do hotela, sme si museli samy. nevies si predstavit ako sme sa citili v autobuse, kde nikto nevedel, ci budeme mat vobec miesto v lietadle a kedy vobec odletime. nevies si predstavit ten pocit, ked na letisku malo pristat lietadlo zo Slovenska a zrazu zmizlo z informacnej tabule, pretoze nedostalo povolenie na pristatie. nevies si predstavit pocit bezmocnosti a strachu, kym o dalsie 4 ci 5 hodin priletelo dalsie lietadlo. a preto si ani nevies predstavit, aky pocit ulavy zaziju ti ludia, ktori sa bezpecne vratia po takejto skusenosti domov.

katti77
29. jún 2015

@zirafkasaska to nevysvetlíš, lebo ti povie, že tvoja blbosť, že si vôbec to tej krajiny išla, kto nezažil nepochopí a kto pochopiť nechce tak nevysvetlíš

alaguema
29. jún 2015

@zirafkasaska CK v konečnom dôsledku nie je zodpovedná za život a bezpečnosť klienta. Cestuješ na vlastné riziko, prípadne sa postará poisťovňa - ale to už vo fáze, keď je prúser na svete. CK zabezpečuje dopravu, ubytko, poistenie a pod. Ak v krajine vypukne vojna, každý sa snaží dostať preč čo najskôr. Vrátane delegáta. Darmo vám v CK na SK hovoria, aké je to všetko bezpečné a ako sa o vás postarajú. Zodpovedosť má každý dospelý sám za seba. To je asi práve ten kameň úrazu, že poniektorí sa spoliehajú stále na niekoho iného. Na CK, na vládu, na to, že NIEKTO sa predsa musí postarať. Ale realita je taká, že nemusí.

alaguema
29. jún 2015

@zirafkasaska btw: po tejto skúsenosti. Šla by si znova do krajiny kde hrozí podobné riziko? Alebo si sa poučila... 😉

zirafkasaska
29. jún 2015

@alaguema ano, mas pravdu, kazdy je zopovedny sam za seba. myslis, ze sa spolieham na niekoho ineho alebo sama na seba, ked v piatok v noci mam letiet smer Egypt???

rainee
29. jún 2015

je zbytocne sa tu hadat. kto chce nech cestuje, ale nech sa potom nestazuje keby nieco. myslim ze kazdy si je hadam vedomy rizika. a kto sa boji, nech sedi doma 😉 bezpecne uz nie je nikde, bohuzial. myslim ze tento rok bude celkovo problem s dovolenkou, kedze v arabskych krajinach je "bombovo" a juh europy zas okupuju migranti, cista divocina 😝 mimochodom, uz prechadzaju aj k nam, aj ked nemaju zaujem zostat, tak som zvedava ako sa to bude riestit ked ich tyzdenne takto pride 100. http://www.topky.sk/cl/100370/1483769/Policia-z...

slniecko154
29. jún 2015

tuto temu sledujem uz od prvej strany a k celej diskusii mozem povedat len toto... http://litbloc.com/wp-content/uploads/2013/10/m...
to je skutocne slovensky narodny sport neakceptovat nazor druhych, ak je opacny ako mam ja a zvrtnut to na nadavky a urazky 🙄

cukroska
29. jún 2015

Ja by som do Tunisu nesla nikdy/ani pred tym/...teraz ma to len presvedcilo prečo nepodporujeme túto krajinu...nepreferujeme arabskè krajiny a radsej podporíme Európanov.Nikdy by som vedome neohrozila rodinu,predovsetkym deti len preto,že to chcem vidieť,skúsiť,spoznať,či nebodaj sa pochváliť !!.Kto to riskuje s detmi sa zahráva s ohňom.Je na svete milion krajsích a bezpecnejsich miest..

mcdog
29. jún 2015

@cukroska No daj tip

rainee
29. jún 2015
linduska86
29. jún 2015

@mcdog Malajzia 😀 napriklad

abbey1
29. jún 2015

@linduska86 No reagujes ty, tak ti odpisem. Pred útokom nebolo varovanie Ministerstva pre turistov cestujúcich do turistických destinacii Tuniska. Za tým si stojím. Nemusíš mi tu vkladať link na momentálne upozornenie.

cukroska
29. jún 2015

@mcdog ved len obycajne chorvatsko co je pre Bratislavčanov za rohom ci lacne Bulharsko je bezpecne..treba si len hladat a citat...

elise
29. jún 2015

@katti77 to som povedala na odlahcenie temy, tiez nesuhlasim s terorizmom a je mi velmi luto tych turistov

abbey1
29. jún 2015

@elise Práve v oblasti toho hotela sa dá prechádzať z pláže na pláž. Presne takto pred týždňom som si fotila ich pláž a prechádzala som ňou. Do hotela sa nedostanes, ale po pláži v pohode.

mcdog
29. jún 2015

@cukroska poprosim letecky s programom pre deti a s piesocnatou plazou a teplym morom

abbey1
29. jún 2015

@cukroska Ale i v Bulharsku už vybuchla bomba pod autobusom na letisku. Tak by som si istá nebola ozaj nikde. Jasnacka, že miera rizika je rôzna v rôznych krajinách.

elise
29. jún 2015

@abbey1 dufam ze ste si to uzili. Mne sa tunis velmipaci.

mcdog
29. jún 2015

@abbey1 klames a klames a klames.Ti napisala,tak si zmen poznatky nie?Bohvie kde si sa ty prechadzala.Ona tam bola a par plazi bolo zavretych,tak sa neda!A basta!!!

cukroska
29. jún 2015

@mcdog ja to poviem rovno my ludia radi riskujeme,sme čím ďalej náročnejší akoby to bolo len tým sa pochváliť sa kde všade sme boli a zabúdame aj na krásy čo máme doma,už nie je nás veľa čo podporí Slovensko...akoby sa cítil človek menejcenny ak stravi dovolenku "doma"Bohužiaľ často sa stretávam z názorom,že čo tu aj tak je draho,zato máme skoro dovolenku pri mori...a uz malo kohu staci aj "nase chorvatsko"😉..ale to som už odbočila od témy..ale v zásade nech ide každý tam kde uzná za vhodné a cíti sa bezpečne 😉

abbey1
29. jún 2015

@elise Užili fantasticky, spoznali sme kopu super ľudí a preto mi je nesmierne ľúto, že zopár šialencov im nezmyselne ničí to málo, co majú a môžu ponúknuť. O tých úbohých turistoch už ani nehovorím. :(

elise
29. jún 2015

@abbey1 suhlas 😉

cukroska
29. jún 2015

@mcdog hmmm to neporadim...

linduska86
29. jún 2015

@abbey1 ty nato potrebujes zakaz od ministerstva - mne staci zdravy rozum a vlastny usudok.. tot vsio 😀

mircalla
29. jún 2015

@mcdog grecko, kanarske, spanielsko, karibik, male divy....vsetko neporovnatelne krajsie a lepsie ako tunisko..piesocnata plaz, programy pre deti a teple more

elise
29. jún 2015

@mircalla krasna je sardinia a korzika

mircalla
29. jún 2015

@elise aj to

alaguema
29. jún 2015

@zirafkasaska ja by som v tejto situácii povedala, že sa spoliehaš asi na šťastie. Keby si sa vedela spoľahnúť sama na seba, tak cestuješ mimo CK a nie si vyklepaná hneď keď ti delegát neberie telefón, ako si tu vyššie popisovala svoje hrozné pocity. Ak cestuješ s deťmi, tak len dúfam, že pri nich bude jeden anjel strážny z každej strany.

mircalla
29. jún 2015

@alaguema Ja mam tiez pocit, ze pochybnosti su a nemale - a v tejto teme ma ist o vzajomne presviedcanie sa, ze vsetko je uplne v poriadku....Preto su opacne prispevky brane s takou nevolou. Ale nebudem pisat, co si nemyslim, to by bolo pokrytectvo