Obavy zo smrti a života po nej
Ahojte
Nechcem sa moc nad tým zamýšľat som este mladá ale ľudia okolo mňa neúprosne zomierajú.
Som veriaca áno. Ale predsa len...uvazujete niekedy aj vy?
Naozaj iba nič Nicota len zaspí me ako keď v noci spime lenze my sa už nezobudime žiaľ.
Odideme niekam ale kam? Ako je možné že po smrti nebudeme už nič vnimat? Zial je to potvrdené mozog nevysiela už signály. Čiže neverim Ani tým near dead experience. To je výplod ich hlavy. Bojim sa okolnosti smrti a aj toto čo príde potom keď odidem na večnosť . Kde pridem kde sa zobudím už nebudem nic vnímat alebo budem žiť v druhej dimenzií? Budem si to uvedomovať asi nie že... My proste zaspí me. Viem. Len čo potom. Bojim sa toho prázdna. Čo nastane. Potom. Aj vy?
@anonym_autor a čomu vlastne veris? Lebo bud je viera alebo strach,ak nemas ostotu spasenia z viery Jezisa Krista ze ked zomrieš si v nebi tak neveríš nicomu v podstate a bojis sa...
Tu je odkaz od živého, pred ktorého príde kazdy jeden z nás.
"On (Pán Ježiš Kristus) sa však zjavil teraz na konci vekov, raz a navždy,
aby obetovaním seba zničil hriech (to je ten hlavný problém cloveka, bezmocnosť nad hriechom a túžba byť bohom)
A ako každý človek umiera len raz a potom bude súd,"
A po smrti bude:
"A ten, čo sedel na tróne, povedal: Hľa, všetko tvorím nové. A dodal: Napíš, že tieto slová sú verné a pravdivé.
A dodal: Stalo sa! Ja som Alfa i Omega, počiatok i koniec. Smädnému dám zadarmo z prameňa živej vody.
Kto zvíťazí, zdedí toto všetko; ja mu budem Bohom a on mi bude synom.
Ale zbabelci, neverní, nemravníci, vrahovia, smilníci, čarodejníci, modloslužobníci a všetci luhári budú mať podiel v ohnivom jazere, horiacom sírou; to je tá druhá smrť."
Veriaci človek nerozprava o ničote ale o zivote ktory nám pripravil Ježiš Kristus, tym, že za nás zomrel na kríži, aby každy z nás mohol žiť na veky. A nemusiš sa báť, nebo existuje. Bola, som sice len za bránou, ale je to úžastné rozpravkové miesto...
@anna777115 "Bola, som sice len za bránou, ale je to úžasné .." Bola si tam?
@anonym_autor nemám strach jedine za čo ja prosím aby som šla prvá ja ne môj muž deti Božechráň🙏ale desí má koľko mladých v posledných mesiacoch umiera veľmi veľa😥
@anonym_autor
Z Biblie - Z Božieho Slova - Z Písma Svätého:
Katolícky preklad:
Jn 14:5-6: "Tomáš mu povedal: "Pane, nevieme, kam ideš. Akože môžeme poznať cestu?!" Ježiš mu odpovedal: "Ja som cesta, pravda a život. Nik nepríde k Otcovi, iba cezo mňa."
Roháčkov preklad:
J 14:5-6: "Tomáš mu povedal: Pane, nevieme, kam ideš, a jako môžeme vedieť cestu? A Ježiš mu povedal: Ja som cesta i pravda i život; nikto neprijde k Otcovi, len skrze mňa."
Evanjelický preklad:
J 14:5-6: "Povedal Mu Tomáš: Nevieme, Pane, kam ideš; ako by sme teda poznali cestu? Ježiš mu riekol: Ja som cesta i pravda i život. Nik neprichádza k Otcovi, ak len nie skrze mňa."
Ekumenický preklad:
J 14:5-6: "Tomáš mu povedal: Pane, nevieme, kam ideš. Ako môžeme poznať cestu? Ježiš mu povedal: Ja som cesta, pravda i život. Nik nepríde k Otcovi, ak nejde cezo mňa."
Asi máš veľa voľného času, nájdi nejakú činnosť...
@anna777115 "Bola, som sice len za bránou, ale je to úžasné .." Bola si tam?
@loliki Tak, ja som bola sice len pred branou ale videla som úžasnú faunu a floru. Rozpravkova záhrada. Take, kvety a take farrby som nikdy v zivote nevidela.
Existuje vela veci, na ktore nam veda nemoze dat odpoved. Jednou z nich je viera. Vies co je zaujimave? Ze kazdym rokom veda prichadza s niecim "novym", o com vlastne my veriaci uz davno vieme. Co sme dostali od Boha v nasich knihach, ale vedecky to bolo dokazane az teraz. Aj ten najsebavedomejsi a najsilnejsi clovek sa bude bat v tej poslednej minute. O tom nieje pochyb. Tiez ma niekedy napadne, co sebavrah ma na mysli, ked sa konecne odhodla zabit, skoci, alebo si podreze zily a ked si uvedomi a lutuje, ze sa rozhodol zabit, ale neni cesty zpat. Moze len plakat zo strachu z neznameho( existuje Boh? Co bude so mnou?) a lutosti nad stratou zivota( rodina, priatelia, nevyuzite prilezitosti, sny, tuzby). Je to vsak otazka sekund, minut, mozno par hodin, ktore nejdu pretocit naspat ako som pisala.
My veriaci, ktory v Boha verime a davame svoj zivot do jeho ruk, sa nemusime bat, pokial sa zdrzime hriechov. Vsetci sme hriesnici, ale pokanie sa a ziadanie o odpustenie mozeme tych, ktorym sme ublizili a Boha kazdy den. My verime v posmrtny zivot, lebo nam bolo povedane, ze sa ho dockame. Zalezi vsak ako nalozime so zivotom na zemi, ci koname dobro a pomahame druhym, alebo lameme srdcia vsade kam vkrocime?
Kazde rano je pozehnanie bozie pre nas a sanca napravit svoje skutky, obratit sa ku Bohu a byt mu nablízku jak srdcom tak aj myslou.
Moja rada tebe je: Pred kazdodennim spanim vyries svoje hadky, nedorozumenia a mysli na kazdeho v dobrom, skus sa pozriet aj na najvetsieho nepriatela v dobrom. Najdi kusok dobreho v nom. Odpust kazdemu a modli sa za ich odpustenie od Boha. Ked mas deti, daj ich spat s laskou a kludom, pobozkaj ich a pomodli sa nad nimi. Ked mas ciste svedomie, ze aj ked si ublizila, tak ti je odpustene od ublizeneho, deti su s tebou spokojne aj tvoj muz, rodicia, surodenci, blizky a priatelia, a aj susedia, ktorym len tasku kazdy den zoberies do schodov, ver mi, ze nebudes mat strach sa nezobudit, ale budes vitat svojho Boha s laskou a nedockavostou. Lebo on nam slubil, ze aj po smrti budeme so svojimi milovanymi. Kazdy z nas zomrie, je vsak na nas, ako zomrieme.
@zara3 krásne...
Preboha 🙈 to sa musia skarane nudiť žena
.
No ty uz nebudeš vnímať nic takze asi tak. Smrt je koniec. Ale hold taky je život. Kazdy ma šancu prežiť ho na tejto zemi a z veľkej časti ovplyvniť ako. Ale tak ako sa narodime, tak umrieme a nas cas tu sa skončí. Je to smutné, ale je to tak. A k tej viere ti dobre napísali. Nie si veriaca. Keby si bola, tak sa toto ani nepytas. Ja som tiez ateista.
Existuje vela veci, na ktore nam veda nemoze dat odpoved. Jednou z nich je viera. Vies co je zaujimave? Ze kazdym rokom veda prichadza s niecim "novym", o com vlastne my veriaci uz davno vieme. Co sme dostali od Boha v nasich knihach, ale vedecky to bolo dokazane az teraz. Aj ten najsebavedomejsi a najsilnejsi clovek sa bude bat v tej poslednej minute. O tom nieje pochyb. Tiez ma niekedy napadne, co sebavrah ma na mysli, ked sa konecne odhodla zabit, skoci, alebo si podreze zily a ked si uvedomi a lutuje, ze sa rozhodol zabit, ale neni cesty zpat. Moze len plakat zo strachu z neznameho( existuje Boh? Co bude so mnou?) a lutosti nad stratou zivota( rodina, priatelia, nevyuzite prilezitosti, sny, tuzby). Je to vsak otazka sekund, minut, mozno par hodin, ktore nejdu pretocit naspat ako som pisala.
My veriaci, ktory v Boha verime a davame svoj zivot do jeho ruk, sa nemusime bat, pokial sa zdrzime hriechov. Vsetci sme hriesnici, ale pokanie sa a ziadanie o odpustenie mozeme tych, ktorym sme ublizili a Boha kazdy den. My verime v posmrtny zivot, lebo nam bolo povedane, ze sa ho dockame. Zalezi vsak ako nalozime so zivotom na zemi, ci koname dobro a pomahame druhym, alebo lameme srdcia vsade kam vkrocime?
Kazde rano je pozehnanie bozie pre nas a sanca napravit svoje skutky, obratit sa ku Bohu a byt mu nablízku jak srdcom tak aj myslou.
Moja rada tebe je: Pred kazdodennim spanim vyries svoje hadky, nedorozumenia a mysli na kazdeho v dobrom, skus sa pozriet aj na najvetsieho nepriatela v dobrom. Najdi kusok dobreho v nom. Odpust kazdemu a modli sa za ich odpustenie od Boha. Ked mas deti, daj ich spat s laskou a kludom, pobozkaj ich a pomodli sa nad nimi. Ked mas ciste svedomie, ze aj ked si ublizila, tak ti je odpustene od ublizeneho, deti su s tebou spokojne aj tvoj muz, rodicia, surodenci, blizky a priatelia, a aj susedia, ktorym len tasku kazdy den zoberies do schodov, ver mi, ze nebudes mat strach sa nezobudit, ale budes vitat svojho Boha s laskou a nedockavostou. Lebo on nam slubil, ze aj po smrti budeme so svojimi milovanymi. Kazdy z nas zomrie, je vsak na nas, ako zomrieme.
@zara3 to si krásne napisala
Nič.....telo sa skladá z minerálov a energiu... To ako keď vypnes zo zásuvky telku...koniec
Nebojím sa toho po ale toho ako odídem. Bojím sa že to bude tragické, dlhé a bolestivé. Lebo zomrieť tak že zavrieš oči a odídeš je požehnanie a zomierajú tak len vyvolení.
@anonym_autor nebojím sa a neuvažujem nad tým. Ja verím v to, že sa zas narodim ako niekto iný a taktiež verím v karmu.
Po babenkinej smrti ešte intenzívnejšie verim, že duša je nesmrtelna. Nie som pokrstena, nechodím do kostola verim v sebe vnútri vo svojej duši... Mám mnozstvo znamení a prepojeni s ňou.. a tie náhodné nie sú..
napísala si, že telo sa skladá z minerálov a energie. Telka sa neskladá z energie. Ani obrazne to nepasuje. Už si počula o zákone zachovania energie?
@viestta niektoré sestričky v nemocnici by o tom vedeli rozprávať čo tam občas zažívajú, ak niekto zomrie.
@anonym_f3b4bb presne som na to myslela. Minule som citala pribeh jednej sestricky z ARO ako sa s pacientkou bavili o tom, co bude po smrti. Pacientka jej vravela, ze ona si mysli,ze tam bude nadherne. A ze ked to zisti, lebo uz bola starsia,ze jej da znamenie. Pani po case v nemocnici umrela a ked sestricka mala sluzbu, tak dostala tri znamenia. Zapol sa v sklade na chvilu pristroj, ktory nebol zapojeny do elektriky a po chvili vypol.Tri kraj. Ja tomu verím ♥️
napísala si, že telo sa skladá z minerálov a energie. Telka sa neskladá z energie. Ani obrazne to nepasuje. Už si počula o zákone zachovania energie?
@done máš ty problémy... jeeminenku...🤦🤦🤦🤦🤦🤦...ale tak snáď ak si strcis kabel do .... tak telka nepôjde.. čiže potrebuje na chod energiu,tak ako telo... chystáš sa za slovíčka a robíš sa mudrou... normálny človek pochopí ako som to myslela
@anonym_f3b4bb presne som na to myslela. Minule som citala pribeh jednej sestricky z ARO ako sa s pacientkou bavili o tom, co bude po smrti. Pacientka jej vravela, ze ona si mysli,ze tam bude nadherne. A ze ked to zisti, lebo uz bola starsia,ze jej da znamenie. Pani po case v nemocnici umrela a ked sestricka mala sluzbu, tak dostala tri znamenia. Zapol sa v sklade na chvilu pristroj, ktory nebol zapojeny do elektriky a po chvili vypol.Tri kraj. Ja tomu verím ♥️
@beadygirl18 keď mi zomrel otec, výťah ma vozil hore dole a zastavoval na rôznych poschodiach, nikto tam nebol. V kuchyni sa zapol digestor. Keď zomrela mama, v noci sa zapol budík na jej telefóne, nikdy budík nepoužívala, od kúpy telefónu nebol nastavovaný.
Veriaca v čo?
@anonym_autor Ja si myslím, že takýto strach má občas skoro každý, len málokto to povie nahlas. Hlavne keď človek vidí okolo seba smrť častejšie, začne si klásť otázky, na ktoré nie sú jasné odpovede.
Mne pomáha brať to tak, že dnes nikto s istotou nevie, čo je „potom“. Máme len teórie, vieru alebo vlastné predstavy. Keď sa v tom začneš príliš točiť, vždy to skončí pri strachu z neznámeho. Skôr sa snažím žiť prítomnosť a riešiť veci, ktoré viem ovplyvniť. Myslím si, že v tom určite nie si sama.
boj sa toho, že budes chora a že budes mat problem dostat sa k lekarovi, že ta tam nebude mať kto odviest,...
že budes na posteli poondena a budes cakat kedy ta kto prebali, Lepsi pripad je ten že budes hlavou mimo a telo bude fungovat , tak budes utekat kade tade..
smrti sa nemusis bat, a ver nie vsetci si zasluzia smrt v spanku a ani sa jej nemusia dožiť.
@anonym_autor zvieratká to majú ľahšie. Ich mozog nepredvída až tak ďaleko. Ľudský mozog sa cíti v ohrození, keď nemá predikciu. Predikcia budúcnosti je jeho evolučnou výhodou. Keď si ale uvedomí nenávratný zánik, robí mu to problém. A nie len samotný zánik ale aj pocit zmyslu, ktorý potrebujeme. Keďže náš mozog funguje výlučne na fantázii a predstavách, pomáha si aj vierou. Viera mu uľahčuje túto skutočnosť spracovať. Ty potrebuješ zmysel a vieru. A tieto dve veci sa dajú nájsť.

@anonym_autor Neviem presne ako to bude vyzerať. Verím však, že znova budem môcť objať svojich milovaných. Verím, že niečo krásne po smrti existuje. Načo by boli potom tie vzťahy, priateľstvá, láska keby to malo smrťou skončiť. Nie, neskončí.