icon

Ako oslavovať meniny s dvojčatami?

meg321
5. jún 2025

Ahojte, rada by som sa od vas dozvedela, ako vase dvojicky oslavuju meniny. Neviem totiz ci mam v den menin dat jednej tasku s darcekmi a druhej dvojicke nic, alebo ako 🤷🏻‍♀️ Zarucene totiz bude ta druha plakaaat a bude smutna ze ona nic nedostala a pokazi meniny oslavenkini. Minulé meniny (maju 4r) som davala aj druhej podobne velku tasku s darcekmi no nezda sa mi to spravne, ze maju akoby dvojo menin 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️?

Strana
z2
kvoli
8. jún 2025

my dávame oslavencovi k meninám napríklad čokoládu a súrodencovi cukrík.

andreatytler
8. jún 2025
@ika02

U dvojičiek, ak ich budeš rovnako obliekať, všetko budú robiť spolu .., vznikne taký zvláštny pocit, akoby obe boli jediná bytosť. Neviem to vedecky vysvetliť, ale mám dvojičku a napr. darčeky sme dávali mamine, ale jedna druhej nie, keď sme sa chceli prestať rovnako obliekať, bolo to strašné čudné zrazu (až stresujúce)....
Ja keby som mala dvojičky, NIKDY by som im nekupovala všetko rovnaké, neobliekla ich rovnako, nechodili by spolu do krúžkov, táborov.... Čím skôr z nich vychovávaj dve samostatné osobnosti. To, čo sa zdá milé okoliu, nie je dobré pre tie deti, ver mi.

Dvojicky su jednovajecne? Videla som dokument, kde bolo ze jednovajecne dvojicky maju ovela vacsie puto medzi sebou ako surodenci. Oni ostanu urcitym sposobom spojeni po cely zivot. To je iny vztah medzi nimi, ktory bezni ludia nedokazu pochopit. Takze tie rady od zien ktore jednovajecne dvojicky nemaju a maju len surodencov ti az tak nepomozu. Ty musis k svojim detom pristupovat trochu inac. Ber ohlad na to ich zvlastne puto.
Ako sa na toto vsetko pozera ta oslavenkyna? Nevadi jej ze sestra, ktora nema meniny dostane rovnake darceky? Zda sa ze nie. Zda sa ze jej viac vadi ked je sestra nestastna. Mozno je pre ne dolezitejsie oslavovat spolu ako to ze maju v ten den pozornost len na jednej z nich.
@ika02 To puto ktore ste ciliti a ktore bolo tak tazke prekonat, nebolo sposobene tym ze vas rodicia rovanko obliekali. Ale urcite je dobre ak rodicia vedu deti postupne k tomu ze oni su 2 oddelene bytosti.

emma022
8. jún 2025

Tak ja som našim dvojičkám naschvál vybrala mena blízko seba. Meniny oslavujú spolu, majú 3 roky a neviem, ako by som im to v tomto veku vysvetľovala.
Ale už keď to máte takto, tak by som to zobrala ako príležitosť, aby sa naučili deliť. Tašku s darčekmi by síce dostala len jedna, ale bolo by tam niečo aj pre sestru. Posilní to ich vzájomné puto a radosť budú mať obe

emma022
8. jún 2025
@andreatytler

Dvojicky su jednovajecne? Videla som dokument, kde bolo ze jednovajecne dvojicky maju ovela vacsie puto medzi sebou ako surodenci. Oni ostanu urcitym sposobom spojeni po cely zivot. To je iny vztah medzi nimi, ktory bezni ludia nedokazu pochopit. Takze tie rady od zien ktore jednovajecne dvojicky nemaju a maju len surodencov ti az tak nepomozu. Ty musis k svojim detom pristupovat trochu inac. Ber ohlad na to ich zvlastne puto.
Ako sa na toto vsetko pozera ta oslavenkyna? Nevadi jej ze sestra, ktora nema meniny dostane rovnake darceky? Zda sa ze nie. Zda sa ze jej viac vadi ked je sestra nestastna. Mozno je pre ne dolezitejsie oslavovat spolu ako to ze maju v ten den pozornost len na jednej z nich.
@ika02 To puto ktore ste ciliti a ktore bolo tak tazke prekonat, nebolo sposobene tym ze vas rodicia rovanko obliekali. Ale urcite je dobre ak rodicia vedu deti postupne k tomu ze oni su 2 oddelene bytosti.

@andreatytler úplne súhlasím. Okrem dvojičiek mám ešte jedno tretie staršie dieťa a to puto medzi dvojičkami je úplne iné

ckatka
8. jún 2025

To sa netýka len dvojčiat ale akýchkoľvek súrodencov.
Môj mladší mal meniny včera a starší (8r) si to oreval aj tak…
A verím že v septembri keď bude mat meniny starší, si to oreve zasa mladší …
Oni to raz pochopia…
Narodky majú naraz tak aspoň toto majú zvlášť…

andreatytler
8. jún 2025
@emma022

@andreatytler úplne súhlasím. Okrem dvojičiek mám ešte jedno tretie staršie dieťa a to puto medzi dvojičkami je úplne iné

@emma022 Presne to som aj ja chcela navrhnut, ze by som sa opytala oslavenkyne ci sa chce so sestrou podelit o svoje darceky co dostala. Bezne deti v tom veku by urcite nesuhlasili sa podelit, ale u dvojiciek to moze byt ine.

nikiki29
9. jún 2025
@meg321

Dakujem velmi pekne za rady. Urcite mi to otvorilo oci a ano, mate pravdu, netreba tolko rozmaznavat ;) Dam tej druhej len 1 mensi darecek/pozornost, opakovane vysvetlim a hotovo. 🤗
Pekny vecer

@meg321 mne vyslovene vadí, keď rodina prinesie niečo aj druhému. Samozrejme nekomentujem atď ale vnútorne s tým nie som ok. Je to deň jedného syna, nie oboch, ak má druhý “scénu” beriem ho bokom a vysvetľujem. A samozrejme ich už vopred pripravujem, že ten druhý má sviatok a čo sa bude diať. Podľa mňa je to pre deti veľmi dôležité pochopiť, že nie sú vždy stredobodom pozornosti…

mdse
9. jún 2025
@nikiki29

@meg321 mne vyslovene vadí, keď rodina prinesie niečo aj druhému. Samozrejme nekomentujem atď ale vnútorne s tým nie som ok. Je to deň jedného syna, nie oboch, ak má druhý “scénu” beriem ho bokom a vysvetľujem. A samozrejme ich už vopred pripravujem, že ten druhý má sviatok a čo sa bude diať. Podľa mňa je to pre deti veľmi dôležité pochopiť, že nie sú vždy stredobodom pozornosti…

@nikiki29 presne tak

elanor
9. jún 2025

oslavenskyni vacsi darcek, a druhej iba malicku drobnost.
Napr. oslavenskyni krabicku kindercokolad, a druhej slecne brumika.
A potom ked bude mat zase draha meniny, tak bud presne tak isto, len naopak. Ale ak ma rada nieco ine viac, tak to, co ja viem velku bonbonieru Toffife, a druhej male lentilky.
A podobne.
A treba od malicka vysvetlovat, ze narodeniny maju spolu, lebo sa narodila naraz, ale meniny ma kazda inokedy, lebo ved kazda ma predsa svoje meno. A teraz ma jedna, na dalsi krat bude mat zase druha.
Ony ro casom a postupne pochopia...

karmen118
9. jún 2025
@meg321

Dakujem velmi pekne za rady. Urcite mi to otvorilo oci a ano, mate pravdu, netreba tolko rozmaznavat ;) Dam tej druhej len 1 mensi darecek/pozornost, opakovane vysvetlim a hotovo. 🤗
Pekny vecer

@meg321 Ja nemám dvojičky, ale vždy mi jedno dieťa revalo, že darček nemá a druhé áno, tak sme to vyriešili tak, že oslavujú narodeniny aj meniny spolu a je pokoj, keď budú starší a budú chcieť mať napr. tie narodeniny každý zvlášť, tak potom to zas zmeníme. Určite by som nerobila to, že dostane jedno dieťa darček k meninám/narodeninám a druhé niečo menšie akože bolestné, to ti tiež neprejde lebo bude plakať že dostalo menší darček a pod. u nás v rodine to podobne robili a potom ten chlapec očakával aspoň malý darček pre seba na každej jednej rodinnej oslave a keď nedostal to boli iné revy 🙈

vespertine
9. jún 2025

Nemám dvojičky, ale keď boli deti menšie (škôlkársky vek), tak vždy dostal aj druhý nejakú drobnosť na sviatok toho prvého. Nemyslím, že sa tým rozmaznali, prechodom do školy to v podstate automaticky vymizlo.

cecilia29
9. jún 2025

Na meniny nedávame väčšinou darceky. Napr sme zobrali všetky 3 deti do detského kútika. A takto sme oslávili meniny jednej. Ona sa tešila ze je to pri príležitosti jej menín ale užili si to všetci traja. Mam 3.deti - každé po 2 rokoch a nikdy , napr na narodky nič nedávame tým ostatným. Betu to tak prirodzene zedarcek dostáva oslavenec

dagas
9. jún 2025

Ale veď ani nedvojičkám sa nedáva na meniny alebo narodeniny lebo to druhé dieťa niečo dostane..

pikachu999
9. jún 2025

Ja neviem mne meniny prídu zbytočne ani ich neoslavujeme

evkatk
9. jún 2025

A je tu problém so zachovaním identity. Nenosia náhodou rovnaké oblečenie, nemajú rovnaké hračky, topánky,... A to je veľmi zle. Aby si každé zachovalo svoju identitu, bolo spokojné a nežiarlilo, nemali by nič nosiť rovnaké, nemali by byť rovnako obdarované ani na narodeniny. Najlepšie ísť nakúpiť s nimi a nech si samé vyberú. Upozorniť všetkých, aby im rovnaké nekupovali. Inak s nimi budú celý život problémy a to aj oni sami so sebou. Ak v škole nedostanú rovnaké známky v rovnaký deň, potom to nezvládnu a oboje dvojčatá v učení postupne zaostávajú. Je to podvedomá žiarlivosť. Preto majú byť vedené ako samostatné jedince s vlastným rozumom, vlastným vkusom a schopnosťou samostatne sa presadiť. Len bez vnucovania všetkého rovnakého, najmä rovnošaty, dokážu si budovať vlastnú identitu. Každá je samostatný jedinec a tak musia byť vedené, inak budú v žvote stratené. Iba vtedy pochopia, že každý má meniny inokedy a inokedy dostane darčeky. A bude toho omnoho viacej u rovnako vychovávaných dvojčat. Ťažko sa presadia v živote aj v zamestnaní. Preto čím skôr ich brať ako 2 rozdielne deti s rozdielnymi potrebami.

janamoto78
9. jún 2025

@meg321 kamarátka má deti, narodené v rovnaký deň. Vtedy dostávajú darčeky obaja. Tortu majú však len jednu. Meniny oslavuje každý osve. Veď je to absolútne normálne. Prečo by to mali riešiť?

andrejkaa26
10. jún 2025

mam jednovajecne dvojicky pomaly 9 rocne, nikdy som to nerobila stylom, ze ked ma jeden meniny napcham darcekmi aj toho druheho., akoze to kde sme.. od malinkateho mala ked mal sviatok jeden druhy proste bol vedeny k tomu ze ked pride zase jeho den bude obdarovany on. je to proste fakt s ktorym sa musi naucit fungovat, lebo tak to proste v zivote je. sme s manzelom pomerne slusne zarabajuci obaja, ale u nas sa na meniny dava naozaj malickost, pripadne sa ide na mensi vylet, alebo sa upecie kolacik, nieto este plna taska nejakych "hovadin" obom.. ale chapem ze kazdy funguje inak.
..neviem, ja som na taketo extremne rozmaznavanie deti nikdy nebola,. u nas toto fungovalo do zaciatku, a nikdy ten druhy pri bratovych meninach nevyvadzal, a ani len naznakom neplakal ze on nic nedostal. tak isto ako som nikdy nemusela riesit problem ze by sa mi dieta v obchode medzi regalmi hodilo o zem ze som mu nekupila sladkost. vsetko je to iba o vychove, vysvetlovani a vedeni dietata k hodnotam

Strana
z2