icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

zumasi
13. máj 2014

@juliana30 no my zase dvoch chlapov cakame 🙂 a jedneho uz doma mame! ja mam uz skoro vsetko pochystane, veru vytesujem sa ze som uz po 30 tt. ale leti to strasne rychlo, dockas sa aj ty 🙂 vyzeram uz ale ze prenasam aspon tyzden, neviem kde mam este vyse mesiaca rast. ale snad sa nejak potlacia drobci a narastu hlavne oni 🙂

juliana30
13. máj 2014

@zumasi 🙂,super dvoch chalanov?my máme v rodine samé baby,tak sme čakali,že aspoň jedno z babatiek bude chlap a zase samé baby.Už mám nieco pokúpené,aj kočík, ale hlavne sa idem zblázniť za dievcenskymi vecičkami,len objednávam všetko cez net 🙂.No ja som pribrala 11kg,ale mám to chvalabohu len v bruchu,ale už ma riadne tlačia ,hlavne v noci mávame diskotéku.Tiež si neviem predstaviť ako to bude ku koncu tehotenstva,už teraz bojujem,keď vstávam zo sedačky 😀,ale nech sú len zdravé a my už to nejako vydržíme 🙂

zumasi
13. máj 2014

@juliana30 no my mame vacsinou miesane rodiny ze aj chlapci aj baby, dufala som ze aspon jedno bude dievcatko, ale tak co.. budu partia 🙂 kupujem ale tiez aj nove veci, aby trosku ladili a tak. a pribrala som asi 13 kg? tiez mam ale len brucho velke, nastastie, aj to ked sa v noci otacam sa zakazdym zobudim a brucho musim tahat so sebou na druhy bok :D sranda velka. som rada ze som takuto aktualnu temu nasla, v tych dvojickovych to uz boli vacsinou co maju dvojicky a tak.. tu sme akurat cakatelky v podobnom case 🙂 drzim palce teda!

juliana30
13. máj 2014

@zumasi,no u mňa je to to isté,musím sa pretáčať veľmi opatrne a teraz najnovšie spím len na pravej strane,keď sa dám naľavo,okamžite cítim kyselinu v hrdle,brrrr.Asi mi tlačia na žalúdok.Držim ti aj ja palce,nech to dotiahnete do šťastlivého konca 🙂

zuzzina
autor
13. máj 2014

@zumasi vitaj medzi nami cakatelkami 🙂 Ja zas mám jednu slečnu 6rocnu doma a teraz budú dve baby,jednovajky.Trochu ti závidím,že už si v 31 tt,ale v dobrom,ja som síce 28 ,ale podľa sona zo začiatku 27tt,takže ešte máme kopu času pred sebou.Kde žiješ v zahraničí a odkiaľ si?

zumasi
13. máj 2014

@zuzzina uprimne tiez som rada ze som uz po 30 tt, ale leti to straaaasne rychlo. Ty mas zase fajn rozdiel medzi detmi.. velka sestricka uz aj dost pomoze, nas ma dva roky tak to bude tesnejsie. ja som teraz v anglicku, original ale z BB. Drobec sa narodil vo Zvolene, tak som zvedava ako bude prebiehat tento porod v porovnani so slovenskym. zatial som ale velmi spokojna..

jajanka83
13. máj 2014

Ahojte tiez by som sa rada pridala medzi Vas 🙂 som v 29. tyzdni a cakam chlapceka aj dievcatko 🙂

zuzzina
autor
13. máj 2014

@zumasi Fuha,malý má 2 roky??? Tak to by som ja nezvládla,mám dosť čo robiť so sebou,nie ešte aby som behala za takým krpcekom,máš môj obdiv.Chcela by si rodit normálne,či cisárakom?

zuzzina
autor
13. máj 2014

@jajanka83 jeeeejo budete mat párik,to je krásne 🙂 vitaj medzi nami 🙂 odkiaľ si?

jajanka83
13. máj 2014

@zuzzina aj my sa velmi tesime, ze sa nam to takto podarilo 🙂 byvam v BA v Petrzalke

zumasi
14. máj 2014

@zuzzina no maly je nastastie velmi dobry, viem si pri nom oddychnut. a manzel tiez pomaha ako sa da, takze sa to da. planujem normalny porod ak budu babatka dobre otocene, ale s epiduralkou, ak by bolo treba cisarsky nech je to jednoduhsie. zvazovala som jeden cas rovno sekciu, ale takto sa citim lepsie ked sa pripravujem na obe moznosti. ty ako planujes rodit?

zuzzina
autor
14. máj 2014

@zumasi ja som už dcérku mala cisárskym,tak mi teraz dr.rovno povedal,že to bude tiež cisarak ,tak uvidíme.Keby som vydržala do 38 tt a bol by to plánovaný cisarak pekne v klude ako pri dcérke,tak to by som bola šťastná 🙂. Som zvedavá ako to babulky zariadia .Mena už máte vybraté?

zumasi
14. máj 2014

@zuzzina ano mena mame, zazracne sme sa zhodli :D ale prezradit chceme az ked sa narodia 🙂 ja som zase prveho rodila normalne tak odporucaju ak sa bude dat rodit normalne aj teraz. uvidime teda.. hlavne nech je to bez komplikacii 🙂

hela12345
18. máj 2014

Ahojte mamicky som tu nova a neviem do ktoreho prispevku by som napisala ppradila sa a kedze ste tu vsetky skusene maminy dvojiciek chcem sa spytat nema niektora z vas skusenost s tymto typom kocika ci je naozaj vhodny od narodenia ako tam pisu? Mne sa velmi paci ale sa mi to nezda..dakujem ak mi niektora napisete nemam sa totiz s kym poradit..

zlatanka30
18. máj 2014

@hela12345 od narodenia urcite nie je to skor golfac

jajanka83
18. máj 2014

@hela 12345 ahoj moja kamaratka ho mala od narodenia a bola s nim spokojna, ale ja by som si ho asi nekupila mne sa zdal celkovo taky dost labilny

hela12345
18. máj 2014

Dakujem velmi pekne za radu aj mne sa zda ze to nie je to prave

karlito272
30. máj 2014

Ahojte maminky, mala ste niektoré problémy s špinenením či krvácaním počas prvých 3mesiacov? Som v 9tt. čakáme jednovaječné dvojčatá. Ďakujem! Katarína

vuko
30. máj 2014

@zuzzina ahoj aj moja priatelka caka dvojicka ale nemozem tu na nikoho natrafit co predava postielky po dvojickach nevies mi neako poradit

zuzzina
autor
30. máj 2014

@karlito272 ahoj,ja som sa hrala na hrdinku a neisla som na pnku hneď ako mi dr. Kázal a tak som tuším v 10-11 tt začala v práci krvácať a teda že dost.Utekala som hneď do nemocnice,urobili sono,ale bolo všetko ok,že asi praskla nejaka cievka.Ak krvacas,tak určite choď na vyšetrenie a Snaz sa šetriť od začiatku tehotenstva,aby boli bábätká aj ty ok !!! Drzim palce 🙂

karlito272
31. máj 2014

Snažím sa, len mám 3,5r synčeka a vlastnú domácnosť. Do práce už nechodím. Ďakujem moc budem sa snažiť 🙂 Snáď bude vše ok.

capuletka
31. máj 2014

@karlito272 tiez som krvacala v 10tt, pohotovost, hospitalizacia a veeelky strach. Nastastie deti Boli v poriadku, tak sme si chvilku polezali a pustili nas domov ;) drzim palce, opatruj sa aj s babenkami.

evinaz
1. jún 2014

@vuko ahoj. Ja mám v bazariku posielky po dvojickach, aj s perinkami, oblieckami, hniezdom okolo celej postielky .postielky su krasne biele. Ak by si mal záujem, na cene sa vieme dohodnúť 😉

vuko
3. jún 2014

@evinaz dakujem idem pozret aj s lasku

vuko
3. jún 2014

@evinaz môžem sa spýtať kde presne by sme to našli ? nevyznám sa tu veľmi a neviem to nájsť. Ďakujeme

evinaz
3. jún 2014

@vuko Máte správu 😉

tiger24050
13. júl 2014

Ahojte vsetkym vam gratulujem my cakame tiez dvojicky a su dvojvajecne tesime sa velmi ale isto su aj obavi.Som v 19tyzdni pri poslednej kontrole my nasli v mocii bielkovinu sice nie velke mnozstvo ale aj tak sa stoho netesim len dufam ze to budetko v poriadku t ermin mam 4.12.2014.Vsetkym vam drzim palce nech to stasstlivo dopadne

zuzzina
autor
14. júl 2014

@tiger24050 ahoj,ja som mala na začiatku veľké obavy ,ale postupom času tie obavy pomaly odchádzajú do úzadia,samozrejme,že tam vždy sú,ale teraz sa už veľmi tešíme ,hlavne už v podstate čakáme na deň D 🙂 Bielkovina v moči nieje dobre znamenie,hlavne nech ta dr poriadne a často kontroluje,ja som celé tehu mala pocit,že to dosť flaka,mala som stále nejaké otázky a aj sama som si vybavovala vyšetrenia keď som mala pocit,že sú potrebné.Držím ti palce,určite to všetky dotiahneme do zdarneho konca 🙂 Musíme 🙂

tiger24050
14. júl 2014

@zuzzina Ahoj ano viem ze to nieje dobre docitala som sa o tom.No uz nic nenarobim len pevne verit ze to vsetko dobre dopadne .Dakujem tebe takisto prajem a drzim palceky nech to dopadne stastli vo a ste zdravy 🙂

surriana
15. júl 2014

baby dovolím si dať sem fotečku zo sona mojej kamarátky.je robené v 7t+4.plod je jasne zretelní ale je tam ešte jeden flak,ktorí si všimla až neskôr.stále si myslí či to náhodou nemôže byt vyvýjajúce sa dvojča. .ako by ste to posúdili vy?co to može byt,