icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

haimi
2. mar 2015

@roberta31 ja to vobec nepouzivam. Ale ked uz citim pohyby, tak som kludnejsia. Viem ako su ulozene, tak aspon viem skontrolovat ci kopu obidve.

bettynka222
2. mar 2015

@haimi pocuuuuuj, mne sa zda ze maju nejaký den otvorených dverí - prvu sobotu v mesiaci. Aj som ti to chcela napísať a uplne som zabudla 😜

haimi
2. mar 2015

@bettynka222 super, ze si sa trochu najedla. Ja som nastastie nevracala vobec, len mi bolo zle. Mne zase pomahalo jest. O pol noci bezne maslovy rozok. A ako si dopadla na tej endokrinologii, uz mas vysledky? V tom hc ti urcite povie uz pohlavie, teda ked budu dobre otocene. Som zvedava 🙂 aj ja som tam bola, boli sme spokojni. Urcite lepsie ako v 12tt u Ilavskeho. Ja chodim normalne Milanovi Cechovi. Je to kamarat mojej mamy, tak verim, ze vsetko ustrazi. Robil dlhe roky v nemocnici prave na rizikovej poradni a riesil vela dvojiciek, tak ma aj dost skusenosti. Minuly tyzden som bola u neho a krcok je stale cca 3-3,1cm, cize sa moc neskratil, co sa tesim. Ale zase mam jednu placentu dole pri branke. Taka som ostala zase mimo, ze neviem ci len pri, alebo ju z casti alebo celu prekryva. Nastastie ma objednal uz o 2 tyzdne, tak sa opytam. Sestricka ma chcela objednat az zase o mesiac, ale nastastie ju zrusil, ze dvojicky su rizikove a nebudeme cakat mesiac.

haimi
2. mar 2015

@bettynka222 som to s tou sobotou dobre vymakla, sa tesim 😉

miselka11
2. mar 2015

@bettynka222 no ja dufam, ze v nasej posteli si uz zvykat nikto nebude, staci, ze tam je Kubo nasackovany. Uz teraz dobre nespim ked sme tam traja 😀

bettynka222
2. mar 2015

@haimi konecne som sa dovolala endokrinologicke. hormony krasne stupli, takze hyperfunkcia to nebola 🙂 ze zrejme to bolo sposobene tym vracanim a dvojickami - vyssia zataz na moj organizmus.
Cecha poznam z nemocnice. On ma ambulanciu na zoske ze? Super ze ta poriadne kontroluje...vies si predstaviť raz za dva a pol mesiaca? ja som z toho doteraz v soku. Inak naposledy som mala poradnu v 13 tt...vtipne ze?
asi aj kvôli tej placente ta zase tak skoro objednal. Snad neprekryva krcok, to by si zrejme aj krvacala a musela lezat v nemocnici...
@miselka11 my sme to s mazom vymysleli tak, ze malému dame do izby vacsiu postel a poprípade moze spat s nim ak by ziarlil a ja si dam dole dalsiu manzelsku k dvojcatam. lebo teda nechcem chodit s dvoma po schodoch 😝

miselka11
2. mar 2015

@bettynka222 no pekne, my sme zase rozmyslali, ze si dame spravit novu manzelsku postel na mieru.. aspon 220cm a k tomu postielku jednu, alebo dve... dat dolu bocnicu a prisunut k posteli .... to uz by mohlo byt pekne letisko..

miselka11
2. mar 2015

@roberta31 takze si pouzivala dva? aj budes?

bettynka222
2. mar 2015

@miselka11 no my sa musíme rozdelit - chlapi budu hore a my zvysni dole 🙂 malému sme dali spravit 160 na 200 - tam sa v pohode zmesti dospely clovek plus dieta. A teda nam zostane manzelska... Len zas ta je hore. Nejako to uz vymyslime 🙂

roberta31
2. mar 2015

@bettynka222 aha,rozumiem.Ja už som teraz kludna ked som nasla obe.Teraz skusim zas až tak o 3 dni 🙂.Ale nepocuvam dlho,ani nenahravam.Len odsledujem pre spokojnost 🙂

roberta31
2. mar 2015

@bettynka222 no ty si chuducka,tak si preto citis tak skoro 🙂

miselka11
2. mar 2015

@bettynka222 no bude to pestre kazdopadne.. neviem si to ani len predstavit ako to vsetko bude fungovat 😉

roberta31
2. mar 2015

@haimi ja som to inak neplanovala použit takto skoro.Až od toho 24 týždna.My sme prisli o dievcatko v 29 týždni.Ked som prisla do nemocky že necitim pohyby,tak už mala slbe ozvi ☹.
Ale to ja nechcem nikoho strasit,ja som iný pripad, 3 x tažka preeklampsia.

roberta31
2. mar 2015

@miselka11 ano,mam doma jeden monitor do postielky a jednu snuzu.Este dokupit z každeho po jednom 🙂

miselka11
2. mar 2015

@roberta31 no pekne, to ked zacne vsetko dvojmo...no mam nad cim rozmyslat.. dakujem z tip.. 😉

roberta31
2. mar 2015

@miselka11 v mojom okoli je dost kamosiek,co maju deticky vo veku mojho synceka,tak hadam sa aj ponuknu nieco požicat 🙂.Pomoc bude aj postielka,stolicka na krmenie atd.Ak nie,nic sa nedeje,dokupime.

haimi
2. mar 2015

@roberta31 tak to ta chapen, aj ja by som pocuvala srdiecka

miselka11
2. mar 2015

@roberta31 tak to je super, ja som zase vyfasovala za vagon dievcenskych veciciek.. tak dufam, ze tam aspon jedna bude 🙂

haimi
4. mar 2015

@bettynka222 dufam, ze dnesna poradna dopadla dobre a si trochu kludnejsia 😉

22mima
4. mar 2015

@bettynka222 @miselka11 baby citam ze riesite "usporiadanie" v spalni a tiez si to zatial neviem predstavit akoto spravime. UZ mame takmer 3 rocnu dcerku a planujeme jej uz kupit postel len nema samostanu izbu takze zatial bude s nami v izbe. No neviem co s dvojkami kedze do spalne nam vojde max. jedna postielka. Poradte....

miselka11
4. mar 2015

@22mima do pol roka by vraj mohli byt dvojicky v jedne postielkej, takze pol roka mas este vystarane.. a do buducna aj tak budete musiet riesit nejaku izbu pre deti, nie.? ved babatka by aj malu 3oj rocnu rusili..nie?

andreasiskova3
4. mar 2015

@22mima my sme vydrzali 4 mesiace v jednej, potom.sa už nedalo, lebo na šírku sa nezmestili a na dĺžku sa zas dočiahli nožičkami a kopali sa, tak sa aj potom vzajomne vyrušovali. Ale 4 mesiace určite nemusíte riešiť dve postielky.

22mima
4. mar 2015

@miselka11 @andreasiskova3 urcite to budeme riesit ale na zaciatok planujem mat dvojky v jednej postielke. Neviem ako naucime malu spat samu v izbe...mate nejake tipy? Nechcem aby sa prichodom dvojiciek citila odstrknuta.

miselka11
4. mar 2015

@22mima to ist caka aj nas, pomaly sa ho snazime na to pripravovat, ale popravde nam to moc nejde 😀

andreasiskova3
4. mar 2015

@22mima ja som tak mala staršieho syna v spálni v postielke a ešte nejaký čas pred narodením druhého syna sme mu urobili detskú izbu, aby si tam zvykol ale hlavne preto ešte pred narodením mladšieho syna, aby sa potom necítil odstrčený. Vôbec som pred ním ne spomínala také veci, že treba miesto pre babatko alebo niečo podobné. Vychválila som mu novú izbičku, vždy som si k nemu ľahla večer na chvíľočku a pekne si zvykol. Potom aby sa tam necítil sám , tak mladšieho sme k nemu presťahovali , keď mal malý okolo 8 mesiacov. Je medzi nimi 2, 5 roka rozdiel.

bettynka222
4. mar 2015

@miselka11 no to ani ja, ale uz sa velmi teším 😊
@roberta31 ja som dnes mala poradňu, tak som tak pozitívne naladená 😁 som hrozne chuda, to mas pravdu, ale hlavne mam placenty hore. Ak ich mas ty napríklad vpredu, tak pretp ich nemozes este citit.
Inak aj ja chcem tie snuzy. Ach keby sa im tak dali namontovať uz v brušku - hned by sme boli pokojnejšie ze 😊
Drz sa, musis mat hrozne stresy. Ja som vzdy "nastastie" potratila do konca prvého trimestra. A prvé 4 mesiace som aj vzdy hrozne nervózna. A dokonca aj teraz, ked uz znesiem pár ľudí v mojej blízkosti, mi mnohí ini vadia. Nedokážem to vysvetlit, ale jednoducho kým nie som v treťom trimestri, znesiem len malo ľudí...

bettynka222
4. mar 2015

@haimi anoooo dakujem ze si na mna myslela 😊 vsetko fajn, len si ma tam chceli nechať pre to nenormálne vracanie. Ale nastastie su plní, tak som ich uprosila, ze by som na infúzie dochadzala. Len ci sa mi to podarí dodržať...ked mam hrozne dni, nedokážem ani vstať z postele. Vraciam celu noc aj den - vodu, vsetko.... Ozaj a ze od 34tt sa leží v nemocnici? To si počula? Ty budes rodiť v TT? U Čecha?

bettynka222
4. mar 2015

@22mima no my sme to s mužom vymysleli tak, ze on bude spat s malym (ten totiz uz dlhsie chodi po obchodoch a hľadá poschodovú postel pre nas troch 😁 a ďalšiu poschodovú našiel pre dvojicky - tie maju spat same), a ja na manželskej s dvojkami. Chcem ich kojiť a pride mi to jednoduchšie takto, ako vykladať dve deti z postieľky. A zatial ani nejdem kupovať postieľku cislo dva. Budem spat s nimi a hotovo. Maly bol naučený na vlastnú izbu id roka a odkedy nastúpil do skolky, stale chce spat s nami. Tak som si povedala ze to nebudem siliť a nechám ich, nech sa rozhodnú, ked budu väčšie 😊

22mima
5. mar 2015

@miselka11 a uz ma aj vlastnu izbu? @andreasiskova3 tak to ste to dobre vymysleli. Len to ze aj ja si musim stale k malej lahnut inak nezaspi. A pri dvojkach neviem ako to budem stihat. V septembri pojde aj do skolky takze dalsia zmena pre nu...tak mam obavy. @bettynka222 je dobre ked mas manzela doma kazdy den, no ten moj chodi na turnusy takze ho mame doma cca 9 dni v mesiaci. Najviac sa bojim toho zaspavania...uspat dvojicky a este starsiu dcerku ktora sama nechce zaspat bude boj. No snad to zvladneme nejak. Mozno to pride samo 🙂

andreasiskova3
5. mar 2015

@22mima no jasné, to je zložitejšie, ja som mala len jedno pri ňom a ešte aj to, že mne starší od roka a pol už cez deň nespaval, takže sme riešili len nočný spánok. Cez deň som mu vždy v tom čase pustila rozprávky kým som uspala mladšieho. Ale pri dvojkach to bude určite o niečom inom.