icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

bettynka222
12. mar 2015

@mirka0703 moje boli rovnako veľké. Ved este uvidis ako to bude. Vydrz do druhej poradne 😉

roberta31
12. mar 2015

@bettynka222 no najviac by som si zelala parik.Kedze by bolo aspon jedno dievcatko a druhy chlapcek,tak mam po starsom aspon uz oblecenie pokupene.
Ale vravim,je to jedno,len nech porodim zdrave deticky!!!!
Dvojvajecne cakame.
To mi vsetci vravia,ze sa urcite vsetko podari a vynahradia mi tie velke straty 😔

bettynka222
12. mar 2015

@roberta31 presne tak som si to aj vysnivala - chlapček vynosi a dievčatku nakúpim nové 😀 ale priorita samozrejme bola a stale je mat zdrave deti. Myslim na teba a prajem ti, aby si uz nikdy v živote nezažila sklamanie 😔 😵

tova
12. mar 2015

ja mam ch/d dvojicky 5r. aj ked su starsi sa tak maju radi podla mna aj viac ako keby boli 2 dievcata alebo 2 chlapc, ti sa vaiac porovnavaju ako ked supacneho pohlavia. Vedia lahsie pochopit odlisnosti , chlapci to robia tak a dievcata tak preto to neni rovako. Dcera ho stale stiska , dava mu pusy co on sa hanbi on naopak sa o nu stara vsetko jej pomaha fyzicky. Prvych par mesiacov som si ich aj mylila v postelke v noci (ked mali obaja biele, zlte, hned oblecenie) Dvojicky maju take puto medzisebou stale som ich nasla spat niekde spolu uz ked sa naocili vylezt z postelky tak som ich nasla spat spolu v jednej alebo xx krat na zemi spali prituleny, do roka tiez najlepsie zaspavali vedla seba v jednej postielke.

tova
12. mar 2015

@bettynka222 ja som mala termin 7 august a rodila som 2.2t skor. V lete je dobre robit potom aj narodeniny sa lepsie robia.

bettynka222
12. mar 2015

@tova a ako si rodila? Ja by sok hrozne chcela prirodzene. Neviem si to ani predstaviť-ze by ma operovali a potom sa mam starať o deti 😱 mam z toho úplnu hrôzu.
Ja ich chcem mat pri sebe v posteli, aby som och stale nemusela vyťahovať z postielok. Ajtak by k sebe neskor preliezali 😁

tova
12. mar 2015

@bettynka222 ja som mala dobrovoln vopred dohodnutu sekciu 🙂 a som spkoojna. som v zahranici a tu som po 4 dnoch isla domov, na sk lezite v nemocnici tyzden, po tyzdni somuz kmitala. Ano zo zaciatku nocne vstavnie z postel a hlavne prudke ked nechces aby prve dieta zobudilo druhe je bolestive. my sme mali riesene tak, ze v posteli som deti nechcela mat do 1 roka, bala som sa ze zalahnem (prave tento pondelok vo vedlajsiom hotely zene v hoteli spadlo 8 mes. dieta medzi stenu a postel , rano vstala nasla uz zadusene. mala v posteli j 2r. chlapca. zatial aj toho im socialka vzala kym presetria) ja som ich mala vedla mojej posteli v 1 postielke, ale riesila by som to teraz mozno tou postielkou co sa dava do manzelskej postele (aby som dieta neprilahla raz som nasla muzovu tazku ruku na dcerinom bruchu, a raz ked som ju prezliekala v noci na konci postele kym som sa otocila pre plienku skoro ju odkopol na zem len som ju zachytila. nikdy viac. radsej nech placu a su v postielke.

bettynka222
12. mar 2015

@tova ja si dam zboku postele zábranu. A budem s nimi sama na velkej manželskej - muž bude spat so synom. Urcite ich nezalahnem 😁 aj maly sa k nam pytal od 3 mesiacov a to spal s nami este aj muž v posteli. A budu mat monitory dychu na plienkach 😊
No ved prave preto nechcem sekciu. Po prvé je to operácia, po druhé to urcite velmi boli a teda po tretie este sa aj starať o deti. Po prirodzenom porode som ani nevedela ze som rodila. Len mam pocit ze vsetci lekári v mojom okoli sa boja rodiť dvojicky prirodzene...

roberta31
13. mar 2015

@bettynka222 dakujem.samozrejme ze aj tebe a vsetkym buducim mamickam to zelam.nemalo by sa to stavat 😔

majda27
13. mar 2015

@bettynka222 ja neviem ešte ako budem rodiť.. všade čítam že dvojičky jednovaječné idú cisárskym.. Pre mňa je ale podstatné aby boli zdravý, a aby u mna vydržali čo najdlhšie a potom sa to bude riešiť vtedy kedy sa má...

bettynka222
13. mar 2015

@majda27 no tam je to ine - druhé musi vyjsť do 15 minut po prvom. Tam by som zrejme do prirodzeného nešla. Alebo jedine priamo na sále - ze keby daco, rychlo ideme na to 😁
Ale pri dvojvajecnych to je inak 😊 jedine ze by si mala dva vaky - tam sa to este moze zvažovať. Len ta spoločná placenta je dost problem...jedno moze vykrvácať...

majda27
13. mar 2015

@bettynka222 ved uvidíme.. oni maju dva vaky.. ved nejak to zvládnem.. ked to zvládli druhý zvládnem to aj ja.. : 🙂

haimi
13. mar 2015

@bettynka222 v nemocnici koluju infosky, ze Stefanikova aj pri dvojkach preferuje prirodzeny porod, pokial je to mozne 😉

22mima
13. mar 2015

@majda27 pekne si to napisala. Do porodu este mame daleko a riesit to teraz je zbytocne. Hlavne nech vydrzia v brusku co najdlhsie a su zdravi. Ja tiez cakam dvojvajecne (dva vaky a jedna placenta). Prvy porod bol sekciou tak uvidime co bude teraz.

bettynka222
13. mar 2015

@majda27 @haimi @22mima pisala mi ip jedna dvojickova maminka, ze viac dvojiciek sa v TT narodilo prirodzene. Len tie jej sa bohužiaľ neotocili, tak isla sekciou.
Tak aj u mna je prvorade zdravie bábätiek 😊 ja by som porod takto skoro ani neriešila, ale praveze to vsetci riešia za mna...

majda27
13. mar 2015

@bettynka222 mna sa na to nikto moc este nepyta..moc virl je udrzat babetka co najdlhsie v brusku.

bettynka222
13. mar 2015

@majda27 mna kazdy kto stretne hned takáto otázka. Nechápem to. A minule v obchode som sa rozprávala s majiteľkou - je to naša príbuzná, a jedna múdra tehotna tam zalamováa rukami ze budem mat dvojicky. Chápeš toto? V živote by ma nenapadlo nikomu negatívne nieco hovoriť a este k tomu uplne cudzej osobe...
No dufam a verim, ze to všetky s babatkami v brušku vydržíme do 36tt 😊😊😊 uz sa na ne velmi teším 😵

haimi
13. mar 2015

@bettynka222 ved jasne. Ale ked si chcela skor rodit prirodzene, teda pokial by sa dalo, tak ta Stefanikova odrodi 😉

majda27
13. mar 2015

@bettynka222 u nas to rodina zobrala v pohode...AOstatnych neriesim..V robite mam 2 kolegovcov co mau dvojicky.Na zaciatku to bude i drzku ale snad si rychlo najdeme system a ked budu vacsi aspon sa spolu zahraju..mne detto bolo povedane ze mame snaxut vydrzat do to 36tyzdna😊

bettynka222
13. mar 2015

@majda27 aj nasa rodina v pohode. toto bola uplne cudzia zenska. a možno ziarlila 😝

@haimi ako sa tam mas? co tam s tebou vlastne robia? Krcok ma kolko?

lucus222
13. mar 2015

@bettynka222 ... Ja som rodila normalne ...vsetko ok rozdiel medzi chlapcami je 3 minuty 🙂 .... Hned na druhy den som chodila z oddelenia na oddelenie bo mi ich dali na nedonosene kvoli zltacke , raz dva som tie bolesti rozbehala 🙂

22mima
13. mar 2015

@majda27 @bettynka22 Aj ja sa uz velmi na ne tesim. Veelmi 🙂 Hlavne aby sme vydrzali do 36 tt a bude fajn. Nech je uz porod akykolvek... vsetko zvladneme.

majda27
13. mar 2015

@22mima presne tak...ved sme uz v polovici tak tu dalsiu zvladneme😆

haimi
13. mar 2015

@bettynka222 ahoj, lezim a odratavam kazdy uspesny den. Doktorka sa tu ukaze o 7 rano a potom ju uz nevidime. Davaju mi 3x denne magnezium. Vysledky uz mam porobene, tak sa snad v pondelok dozviem co dalej. Dufam, ze mi urobi sono, ako to vyzera s tym otvaranim. Neviem kolko ma krcok, len viem, ze tym ze sa otvaram zvnutra je skrateny. Pred nami vikend bez informacii, tak nech uz je pondelok

dasenka26
14. mar 2015

@haimi tie fusaky ktoré som kupila za 60eur (spolu) maju otvory na 5bodové pásy, kapucnu na hlavu, a odopínatelnú časť (ak sú deti väčšie odopne sa a topánky možu vykúkať, využitelné aj do sánok napr.)
http://www.predeti.sk/produkt/bugaboo-fusak-tma... možno by len boli dlhšie ako tento originál..možno sa mýlim ale podla obrazka nič moc... 😉

haimi
14. mar 2015

@dasenka26 uprimne ti poviem, ze fusaky ma aktuapne vobec nezaujimaju. lezim v nemocnici a snazim sa mysliet pozitivne. Ked vsetko dobre dopadne, tak mozno detom take drahe fusaky doprajem a mozno nie. Cela aktivita okolo vybavy u mna upadla na bod mrazu a zacnem sa jej venovat najskor v 28tt. ale dakujem za zaujem usetrit mi prasule 😉

bettynka222
15. mar 2015

@lucus222 super, dakujem za pozitívnu skúsenosť 😊 a prajem vela radosti s drobcami 😊
@22mima to ano. v piatok mi nezávisle od seba napísali tri dvojickove maminky, nech hlavne vela odpočívam a davam si pozor. Verim de vsetko bude dobre 😊
@haimi jaj moje, myslim na teba 😔 je to hrozny stres 😔 pozeram ze si uz 24tt. To je super 😊 uz nech je aspon o tri tyzdne viac... Odkedy vlastne mozu pichat tie kortikosteroidy? Ja idem na kontrolu o tyzden a pol, tak som zvedava na krcok.
Tebe sa uz istý cas krcok skracoval, alebo to prišlo náhle? Teba kontrolovali kazde dva tyzdne predtým ze? Aj si mala nejake krce, alebo nejake ine náznaky ze sa nieco deje?
Velmi ti držím palce, aby si sa mala uz lepsie.

haimi
15. mar 2015

@bettynka222 ahoj, dakujem si zlata. Myslis tie kortikoidy na pluca? tie neviem odkedy davaju. Ale ja som este nizky tyzden, takze mozem len cakat. Mne meral krcok v 18 a 21tt a mal 3,2 a potom 3,1cm. bol zatvoreny. Vsetko bolo ok, ale minulu nedelu som sa zobudila na dost bolest v podbrusku ako som mavala pocas menstruacie, male strasne kopali a na druhy den som nasla na papieri kusok hlienovej zatky. Teda tak to vyzeralo. A zrazu som bola otvorena. Mozno mala nejako zatlacila na krcok a povolil, alebo ho rozkopala, lebo v nom mala na sone nohu. Co ti poviem, zabava. Asi mi zasiju krcok, ale nasli mi nejaku bakteriu, takze musim brat tyzden antibiotika a potom zase kontrola. Pokial sa toho nezbavim, tak ma nezasiju. Tak len lezim a cakam. Hlavne ze mame objednany kocar, uplne zbytocne skoro. A ty si uz bola v tom hlohovci?

bettynka222
15. mar 2015

@haimi neboj nic, este budes rada ze mas kočík z krku. Tie tri tyzdne este urcite vydržíte. Napichajú ta kortikoidmi a ak by fakt babulky chceli ist von, 27tt je fajn. Ale ajtak verim ze do týždňa ti ten krcok zasiju a pekne to potiahnete do 35+0. Hlavne je, ze si v nemocnici, ležíš a nic nerobis. Kopec báb ani nevie, ze sa otvárajú...ďalej behajú kade tade, tie megaodvazne idu letecky na dovolenku...a potom sa čudujú, ze velmi predčasne porodia. To nebude tvoj prípad. Ty len pekne lez, verim ze to je hrozne na psychiku (tiez som si pri malom zažila svoje), ale nakoniec vsetko dobre dopadne 🙂 a ktovie, mozno sa tam o necele 2tt vidíme...
Vies co som si všimla? Ze sa mi hrozne tazko vstáva z drepu - musi tam byt uz veľká záťaž na panvové dno. Pri malom som toto nemala ani pred pôrodom...
V hc som bola - myslíš na morfo ci v aladdinovi?

Myslim na Teba a daj zase vedieť ako sa mas.

leho29
16. mar 2015

baby .. ponukam vam oblecko po chalanoch ... samozrejme pre nenarocnu maminku .. je toho strasne vela .... link :
http://www.mimiaukcie.sk/aukce.php?id=8486382
kedze malicka uz ponosila co sa dalo .. uz nepotrebujeme ..