Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
@bettynka222 zatiaľ to vyzerá na 30teho a o tom, kto to spraví sa musím ešte dohodnúť, takže nerada by som predbiehala. Ty sa asi rozhoduješ medzi Štefanikovou a prednostom..či?
@bettynka222 inak toto aj ja riešim, že ako sa starať o dvojky po sekcii. To bude masaker. Ale snáď to zotavenie bude v pohode...
@bettynka222 ja som bola 2dni na tom uplne zle, treti som zacala moc chodit a na stvrty ma to zlozilo. Ale potom sa to uz zlepsovalo.
@bettynka222
@mazura baby nebojte sa,da sa to aj po sekcii, starať sa o deticky.na 3-4 den to pojde,len to neprehanat ale treba to rozchodit.a je to individualne. Ja som išla domov na 5 den,ak pocitam aj den porodu.drzim palce,nech vám to dobre dopadne.
@mazura budem mat oboch - k prirodzenému treba dvoch skúsených. A nikto iny tam myslim prirodzene dvojky nerodí. Štefániková pride v stredu z dovolenky, tak sa s ňou skúsim dohodnúť na častejších kontrolách, ale bez hospitalizácie.
Inak po poradni ma maly hlavičku uplne dole, krcok sa skracuje a makne, tak sa tesim 🙂 dokonca aj muz zacina uvažovať o prirodzenom zase 🙂
Len ta poloha sa mi az tak nepáči. Pojdem si ju vyskúšať a podla toho sa rozhodnem 😀
@bettynka222 držím palce, nech sa už decká nekrútia. 😎
@majka381 vďaka za podporu 😵
Ahojte ja som rodila prirodzene dvojky a v pohode boli tam pri mne skoro vsetci doktori. rodil ma Dečkov, Chovanová a motkal sa tam aj Bratičák atmosfera super. Na tom chrbte to da zabrat lebo tlacia deturence na krize a tazko sa tlaci.
@lenik15 ahoj, dakujem za skúsenosť 🙂 no ved tej polohy sa presne bojim. A mala si aj nástrih? Aj ti brusko pridrzali? A bola si uplne v lahu, ci v polosede? Mne je teda zle aj v tom polosede 😝
Na koľkokykrat si vytlačila prve? Ja ked som rodila iba jedno babo a v sede, tak na druhe zatlačenie bol vonku. Ale teda tlačiť dve a este k tomu v takej "super" polohe musi byt úžas 😝
A nebol problem s druhým bábätkom? Nekrútilo sa? Správne mu zrotovala hlavička?
To je otázok...😀
@bettynka222 Ahoj no mne vyvolavali ten porod a presne kolko krat som tlacila si nepamatam. Len mne sa to po tej vyvolavacke tak rozbehlo ze Dr, bol prekvapeny tym ze ja som v nemocnici 2,5 mesiaca lezala som mala ochabnute svalstvo na nohach takze to bolo dost tazke s porovnanim ked som rodila starsie syna, no a druhy z dvojiciek za dve minuty a to som tusim ani netlacila vyklzol raz dva. Hej nastrihli ma Adamko mal dost velku hlavicku. Mala som ich dole hlavickami dost dlho a boli moc nizko preto sme sa rozhodli pre prirodzeny porod a hlavne porodis a mas to za sebou🙂 Ta poloha pri porode pri starsom v pohode ale pri chalanoch krize strasna bolest a to sa nemas do coho zapriet.
@lenik15 ahoj, dakujem za odpovede a skusenosti 🙂 my sme sa dohodli na drepe. Aj sama porodnicka je proti lahu - vie ako mi byva zle... Tak sa tomu tesim 🙂
@bettynka222
Ahoj, no ako sa Vam dari? Si doma alebo hospitalizovana? 🙂
@bettynka222 Ahoj tak to je super a kto ta bude rodit?
@shania31 ahoj 🙂 este stale domaaaaa 😀 este ma vraj tyzden nechajú - som ich ukecala 😀 len mam podozrenie na odtok plodovej vody po troskach. Lebo ked chcem cikat, nejde nic, ale ked som v drepe alebo stojím, tak stale nieco ide. Aj dnes ráno som mala na posteli fakt velky mokrý fľak a je to bezfarebne a bez zápachu. Sonuju ma 3x do týždňa, tak neviem ci si to tie babatka stale dopĺňajú alebo co...
@lenik15 no Štefániková sice slubila ten šikmý drep, ale zahumensky vyzera byt proti (vraj polosed-ajked mne to prišlo ako pololah). Tak som zvedava, co to nakoniec bude za polohu. Ale uz mi to akosi zacina byt jedno. Zacinam totiz chytať paniku z toho, ze budem mat tri deti 😀
@bettynka222 ahoj.ako sa drzite? este stale doma?
@haimi ved hadam potiahneme.drobci by mali mat okolo.1800.som doma,ale v piatok ma zas poslali na hospit.,ale z tadial ze este netreba,tak domov 🙂.prietoky sa upravili naststie,takze som velmi rada.uz ide len o bielkovinu,ktora ide rychlejsie hore,ale este stale to nie je hrozne.takze stale verim ze este aspon 4 tyzdne dam 🙂
@roberta31 ano domaaaaa 🙂 ani neviem ako sa mi podarilo moju dr ukecat 😀 tiez sa mi prietoky zlepšili, len bielkovina je vyššia a ďalšie hodnoty. V pondelok budem mat vysledky. V priebehu týždňa uz chcu aby išli von. Najneskôr vraj ten dalsi pondelok. Chytá ma z toho trochu panika 😀
Parádne ti narástli babatka 🙂 a krasne sa držíš. Tesim sa s tebou 😵
@haimi ahoj 🙂
@bettynka222
@roberta31
@haimi baby ja uz som zufala...nevladzem. este par dni ale stale neviem presne kedy to pride. Ako to zvladate? Asi tym ze ste doma...a ja uz 6 tyzdnov v nemocnici. ☹
@22mima urcite to bude tou nemocnicou. Ja som im nastastie stale odtiaľ utekala. Aj teraz som dr vysvetlila, ze by som to v nemocnici teraz na konci uz nezvládla a urcite by som nebola schopna porodiť prirodzene. Ako pri malom sa to dalo, ale to bol v brušku jeden... Mne je najhorsie ked ležím alebo sedim. Musim sa stale hýbať a to sa v nemocnici nedá.
Este chvíľočku to vydrz, neboj budes to mat čoskoro za sebou 🙂 uz tento tyzden ze?
@bettynka222 tento tyzden len asi az niekedy koncom tyzdna. Uz ozaj nevladzem...este je aj strasne horuco. Tebe je super ked si doma...krasne to zvladas.
@bettynka222 a nevies kolko mas bielkovinu? ja som teraz v stredu mala 0,504.
@22mima ja zatial ok,len to chodenie po dt.ma ubija.Ale ani brusko nemam nejak velk na dvojicky myslim.Asi tak ako mala Miska co pozeram.Takze preto sa da.Von ale so synom nechodim,brava ho priatel poobede a v tychto horucavach az tak okolo pol 6.Bola som v nemocke tyzden,ale mne ani tam nebolo nejak zle 🙂.Ale vravim,mne je vsetko jedno,len nech su babatka zdrave!

@haimi dakujem 🙂
Dr sa boji asi kvoli trombofilii...ptedsa len dvojky su väčšia zataz na placenty a uz teraz ich mam trochu prestarnuté...
A ako je doma? 🙂 zvladas vsetko? Ja som hrozne zvedava ako to dam. Hlavne ked mm bude mat na starosti maleho... Stale dufam v prirodzeny porod, lebo starať sa o dvojky po sekcii by bolo asi drsne.