icon

Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?

zuzzina
24. jan 2014

Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?

linda4444
9. júl 2015

@mazura aj ja si myslim.. ja som pri prvej dcere tiez tak rychlo schudla.. bola som este stihlejsia ako pred tehotenstvom..

bettynka222
9. júl 2015

@mazura no verim ze to padanie nam pojde 🙂 vela závisí aj od babatka 🙂
Mne budu na ten porod musieť dat nieco na dýchanie. Ten reflux ma niciiiii 😱
@linda4444 jej aj ty ideš do TT? A to uz teraz vies ze pôjdeš sekciou? 😕

linda4444
9. júl 2015

@bettynka222 hej idem do TT... viem ze pojdem cisarskym lebo maly sa uz nestiha pretocit.. je zadockom..

bettynka222
9. júl 2015

@linda4444 a kedy vlastne ideš? Mne tu ukazuje ze si 24tt preto som sa čudovala ze to uz vies 🙂 tak zadočkom to je hlúposť rodit prirodzene 😝

bibi21
9. júl 2015

@linda4444 myslim ze mas este casu dost aby sa pretocili, moji su pri kazdej poradni v inej polohe.naposledy boli obidvaja priecne.

linda4444
9. júl 2015

@bettynka222 hej som v 24 tt.. ale uz si zistujem co a ako. kedze ja mam aj ine zdravotne komplikacie nedali by ma rodit prirodzene zrejme..

mazura
9. júl 2015

@linda4444 mne sa otočilo "béčko" v 37 týždni. takže zázraky sa dejú..

bettynka222
9. júl 2015

@linda4444 jaj no to mas este kopec casu 🙂 ja tiez vkuse problémy. V každom jednom tehotenstve 😝

linda4444
9. júl 2015

@mazura no ved uvidime.. ked ten moj maly je taky lenivy 😀 ze uz aj pochybujem ze sa otoci..

bettynka222
9. júl 2015

@linda4444 aaaale co si. Moji boli dlho priecne obaja a nakoniec sa umúdrili 🙂 ved uvidis este co vsetko sa udeje do konca tehu. Ja uz meliem z posledného. Za cele tehotenstvo som sa este nenajedla ani nevyspala. Des 😝

linda4444
9. júl 2015

@bettynka222 to ja sa uz nevyspim teraz.. je to des.. a co este len pride. ale nech hlavne ze sa narodia malinki zdravi..

bibi21
9. júl 2015

@bettynka222 a po porode ti to prejde?ta obdivujem 🙂

bettynka222
9. júl 2015

@linda4444 no len med nespis a ani neješ a mas bmi 18, tak je to dost drsne 😝 v nemocnici su na nas hrdi ze sme to dotiahli az sem 🙂 v 22tt mi totiz navyse hrozil predcasny porod a v začiatkoch zas potrat ako obvykle u mna 😝
@bibi21 urcite 🙂 ved to 6 mesačne vracanie vo dne v noci bolo urcite z tehu. No a ten reflux zacal v 7 mesiaci. Som hrozne chuda a nezmestia sa mi so bruska poriadne, tak mam vsetko hrozne pritlačené. Inak v stredu je vraj nas den D 🙂

bibi21
9. júl 2015

@bettynka222 tak drzim palce, budem na teba mysliet

bettynka222
9. júl 2015

@bibi21 dakujeeeem 🙂

sophie753
13. júl 2015

Konecne mam cas mrknut do pocitaca🙂Musim sa vam holky pochvalit🙂Uz dva tyzdne su z nas hrdi rodicia 5 deticiek🙂Nase dvojcatka sa narodili 29.06.2015 v Skalici🙂Rebeka 2850g a 48cm a Barborka 2500g a 46cm...

roberta31
14. júl 2015

@sophie753 gratulujem,vela zdravicka prajem! Krasn vahy mali dievcence 🙂

bibi21
14. júl 2015

@sophie753 gratulujem maminka naozaj pekne vahy 🙂

haimi
28. júl 2015

@bettynka222 gratulujem k detickam 😉 ked budes mat cas tak napis, ako sa ti dari a ako si zvladla porod 🙂

bettynka222
28. júl 2015

@haimi dakujeeeem 🙂 prave spinkajú 🙂 kebyze su to mono deti, tak ani neviem ze mam nejaku robotu. Ale momentálne su pre mna noci zabijak 😀 mala sa chce pestovať do jednej v noci a potom pekne spi az do 11 rana. Maly zas pekne zaspi vecer, ale v noci sa kojí o 3-4 a potom o 8-9. Celkom by som sa dnes aj vyspala, ale kojil sa id 3 a do 6 na mna pozeral 😀 strašni mojkaci su to. Stale chcu byt na mne 😀
Porod bol fajn, ale s jedným dieťaťom bol ľahší. Teda ked som mala v brušku len jedno, mala som 5 hodín silne kontrakcie iba s minútovými pauzami. A kedze mi neskoro pichli epi, tak som pri tlačení nic necítila - co bolo super 😀 maly bol na druhe zatlacenie vonku. Ale mala som aj nástrih.
Tentoraz som mala kontrakcie hodinu a pol, ale vobec ma neboleli ajked vyskakovali kazde 4 minuty tie najsilnejšie. Pichli mi epi hned po pol hodine, praskli vodu. Po hodine sme išli tlačiť, lenze epi prestávala účinkovať. Maly bol dost velky a zle zrotoval, takze ako keby som rodila 4 kilové dieta, pretože nesprávne vstúpil do panvy aj zle isiel cez hrádzu. Dost som ho cítila v panve, aj hrádza stipala. Kedze som nechcela nástrih, tak som musela velmi tlačiť. Tri minuty vkuse. Ale zas keby este účinkovala epi a strihli by ma, asi by bol tiez rychlo vonku.
Po porode uplna pohoda, este v ten vecer som si vedela v pohode cupnut 🙂

dzuliet
31. júl 2015

No my už máme potvrdené chlapca a dievča tak s teším chlapec má 1280g dievčatko 1180g, sú otočene zatiaľ priečne a KP tak som zvedavá ako sa otočia, a však času dosť som v 30 týždni =))

haimi
4. aug 2015

@bettynka222 tak super, ze si to dala. Kto ta rodil? Zahumensky a Stefanikova? Mala ti teda super spinka, 10hodin? To fakt? Ale obaja dost vydrzia. Mne sa zo zaciatku budili kazde 3 hodiny. Teraz je to uz lepsie Mne baby spia v noci od 10 do 5. Hanka aj do 6. Cez den su hore kazde 4 hodky. Hanka je uz dost casu hore a chce sa furt vykecavat. Teda ona kuka a ja musim na nu hovorit. Este ze emka dost spi, lebo inac neviem, co by som robila 😉

bibi21
5. aug 2015

@roberta31 ahoj este drzis pokope? Krasne si to potiahla.

roberta31
5. aug 2015

@bibi21 ahoj.No veru edte drzim 🙂.Som v nemocke na pozorovani,uz boli aj hlasky ze to tento tyzden ukoncia,ale koli dovolenkam sa pomenili a teraz je ticho 🙂.Kazdy den mi robia pasy a sono raz za tyzden.
Ale pozeram ze ty uz tiez pekne tahas,ako ste na tom?

bibi21
5. aug 2015

@roberta31 odkedy si v nemocnici? Preventivne ta zobrali? Zatial som doma na kludovom rezime, buduci tyzden mam poslednu poradnu a potom mam uz chodit do nemocnice na kontroly, tak uvidime co mi povedia.

roberta31
5. aug 2015

teraz uz 4-ty tyzden.tu na pasoch mi kontr.tlak,bol len 125/85,ale ze pri mojich predchadz.preeklampsiach uz musim ist.No tak som tu a sleduju ma.Vobec neviem dokedy ma nechaju tahat.Ale to je jedno,len nech su v poriadku 🙂

bibi21
5. aug 2015

@roberta31 pekne si to potiahla. Drzkaj sa, uz aj keby sa narodili v tychto dnoch tak by mali byt ok. Snad aj ja potiahnem este mesiac 🙂 verim a dufam.

roberta31
11. aug 2015

tak sme na svete!!!
Dnes rano sa nam planovanou sekciou narodili dalsie poklady! Sabinka 2710g,49 cm, Samko 2690g,49 cm. 🙂.Sme neskutocne stastniiiii 🙂

leonie28
11. aug 2015

@roberta31 gratulujem super váhy aj si to krásne potiahla.narodili sa v 38? To je perfektný týždeň na dvojičky 🙂 želám veľa zdravia a šťastia 😍
Ps.neviem či si ma pamätáš ,ale ja tiež čakám dvojičky 😉

bibi21
11. aug 2015

@roberta31 gratulujem moc moc...od vcera som na teba myslela 🙂 krsne vahy, krasne mena maju miminka? Lekari aj tak odhadovali vahu podla utz?