Čakáme dvojčatá. Je tu ešte niekto taký?
Ahojte , chce niekto pokecať o radostiach aj starostiach pri viacplodovom tehotenstve?
Ahojte, má niektorá termín v januári 2016? Kde v BA ste boli na 3D ultrazvuku? Ďakujem
@niqa11 Ahoj, ja mam termin v januari, ale nebola som na 3D, aj som rozmyslala ze ako pamiatku, ale tie ceny su take, ze za to radsej babam kupim nieco o vybavicky :D A to zasa nudzu netriem, ale predsa... min 50 eur je dooost... Skuseny gynekolog ti diagnostikuje vady aj na normalnom USG a pokial nemas zle vysledky z tych testov z krvi...
@melleanor ahoj, rozmýšľame nad 3D len, kvôli tomu, aby nám raz nevyčítali, že prvorodený syn má 3D uzv (aj keď sme si ho za 4 roky ani raz nepozreli) a s nimi sme neboli☹ Testy v 12. týždni mi vyšli dobre, v 16.týždni už napísali, že sa to nedá keďže sú to dvojičky a morfo uzv bol tiež ok. My čakáme dievčatko a chlapca, našťastie - všetci spokojní, syn nechcel o babe ani počuť, ale keď tam je aj bracho tak je to v poriadku🙂
@melleanor baby ten 3D utz (foto) vám vedia urobit niekde aj z klasického 2D utz. Skúste sa opýtať Vášho lekára, mne tiez dali 3D foto Z normalneho 2D (vraj sa to dá na niektorych prístrojoch prepínať z 2D na 3D). A platila som 10e ako za klasicky utz.
@bublinecka1987 jej dakujem, skusim sa spytat, v piatok idem na kontrolu ako baby rastu 🙂
@bublinecka1987 dakujem, ja sa tiez spytam, sice idem az v 28.tt na kontrolu...
Zienky, vy ste vsetky uz porodili a ja som dnes 37.tt a nic sa nedeje, ani sa neotvaram, som doma a cakam to uz kazdym dnom... spodny je dole hlavickou tak asi sa podari aj spontanne, ale uz som kus nervozna... ☹
@kvila Ja som tiež už 37tt a zatial sa nic nedeje 🙂 Moje je tiež hlavičkou spodné a vrchné trochu šikmo a som prvorodicka. Ja si pýtam sekciu vždy keď som u Dr., ty.pozerám, že máš už 3 deticky, tak to zvládneš urcite aj prirodzene 🙂
@bublinecka1987 praveze ked viem, co ma caka, hrozim sa toho, na 2.strane odrodis prirodzene a si okamzite ok, zvladnes starostlivost o deti, tak sa aj kolisem medzi sc a prirodzenym ale aj tak sa uvidi podla horneho babatka, ktore je kazdy tyzden inac otocene :-P
Ahojte, tak od zajtra lezim v nemocnici, aj ked sa zatial nic nedeje, neotvaram sa, deti su hlavickami, tak drzte palce...
Ahojte, tak oznamujem, ze 2.11. sa nam narodili nase vytuzene dvojky Denis 2640g, 46 cm a Rachel 3150g, 49 cm. Vydrzala som do 39.tt, nic mi nebolo do poslednej chvile, v nemocnici ma sice drzali uz posledny tyzden "pre istotu", ale vsetci zirali, ze co som to za rarita, ze mam vsetky vysledky dobre a nemam ziadny problem. Este aj deti boli krasne dole hlavickami, takze ma "donutili" porodit spontanne, aj ked ja som uz tusila, ze to bude brutal, ked su uz take velke. (Brutal to aj fakt bol - ale len z mojho subjektivneho pohladu 😅 ). Nastastie sme boli po porode vsetci ok, dokonca sa mi podarilo dostat sa domov uz na treti den, tak sa tesim, ze sme uz konecne vsetci spolu 🙂)) Drzim palce vsetkym dvojkam, ktorych to este len caka... 😉
Ahojte,ja mam dvojicky chlapcov,8.2.2016 budu mat 18mesiacov a velmi sa im tesim.Mam velmi vela veci na oblecenie,ak by ste mali zaujem,ozvite sa.Megi
Ahojte, vcera som sa dozvedela, ze cakame dvojicky. Som v 13 tyzdni a doktor povedal, ze vidi vsetko v poriadku(jedno malinko mensie ako druhe). este ma ale caka kopa testov a doktor ma iba informoval, ze pri dvojickach treba zvazit zasitie krcka kedze som 6 rokov dozadu bola nutena tehu predcasne ukoncit(zle zdravotne dovody). Budem mamicka prvorodicka a mam strach ako to budem zvladat po vsetkych strankach. Zatial je vsetko fajn. Takmer vobec mi nebyva zle-len ked som fakt hladna. Niesom ani obzvlast unavena. Prestalo mi uplne chutit sladke a som hlavne na ovoci a zelenine-to mi robi dobre a chuti mi najviac. V podstate som nic nepribrala, skor naopak, co je asi aj dobre, lebo moja vaha je stale okolo 68kg co je na vysku 165 cm dost i ked to na mne takmer nevydno-velke prsia 😝 .uz to bude koniec 13tt a ja mam brusko len uplne mini. Sem tam trosku stvrdne a roztahovanie maternice malinko uz citim. Do 7tt som ani len netusila, ze som tehotna. V druhom mesiaci som sa dokonca ucila snowboardovat, liezla po Tatrach a tych padov bolo az az. Par dni na to som mala pozitivny test a aj tak som v poriadku i ked dvojka je od zaciatku zevraj rizikove tehu. Doktor mi zatial len povedal, ze sa mam setrit a co nemam jest, ale na pracu sa ma vobec nepytal. To, ze som tehotna som zistila dost neskoro, neprisla mi mrcha a tak som si robila prvy test. Bol negativny, tak som to moc neriesila-stavalo sa mi, ze mi nechodila mrcha na cas, najma ked som bola chora, no neprisla ani druhykrat a uz bol test pozit. Moji rodicia to este neviedia, len rodicia buduceho otecka. Zavolali sme im to, lebo byvaju daleko. Mojim to chcem povedat osobne, ale asi ich prekoti. Su staromodny a nebude sa im pacit, ze sme nemali najskor sobas. 😒 No priatel je stastim bez seba a aj ked na tom financne niesme uplne dokonalo, povedal, ze sa o nas postara za kazdu cenu. Prezradil mi, ze si prial dvojicky, ale boji sa o mna lebo uz vie, ze to bude velka zataz. Vcera mu slza vysla ked sa prihovaral k brusku. Dnes cely den citam rozne info o dvojickach a popravde som trochu vydesena z rizik, ake dvojtehulkovsto predstavuje pre nenarodene babatka a mamicku. Tehotensku knizku mam dostat az 29.3 - v tedy moze prist aj priatel so mnou na 3D a potom to planujem oznamit v praci. Baby budem vdacna za kazdu radu, na co sa mam pripravit.
@joannnka Ahoj, ja ti asi radu nedam, lebo tiez som este len v ocakavani, ale takisto cakam dvojicky (momentalne som v 19tt), tak ak si chces pokecat o tehotenstve a pripravach na babatka tak kludne🙂 tiez mam trochu obavy ako to zvladneme, my uz sice mame jedno dieta (21 mesacny chlapcek), takze uz skusenosti mam, ale dve su dve ..a dokopy budu tri 🙂 ale ja si stale vravim, hlavne nech sa narodia zdrave, vsetko ostatne sa zvladne.
@joannnka
Neboooooj vsetko bude ok uvidíš ;) ja som bola na tom veľmi podobne ako ty - prvorodička a hneď dvojičky, s priateľom nie sme zobratí a obavy som mala rovnaké.. ak ti môžem poradiť - nečítaj riziká viacpočetného tehotenstva, nestresuj zbytočne, rieš všetko so svojím lekárom aktuálne.. hlavne veľa oddychuj to je naozaj dôležité..
Ja som tiež nemala chuť na sladké, chodili mi na chuť len samé zdravé veci vďaka čomu som pribrala "len" 18kg.
Aj keď som porodila predčasne v 35tt malé sa z toho dostali veľmi rýchlo a už sa ani nedajú brať ako predčasniatka, majú teraz 7 mesiacov 🙂
Ak potrebuješ v niečom poradiť, opýtať sa kľudne napiš 🙂
@kvila
Gratulujem. Ja teraz akurát cakam. Som v 18tt a ešte stále nevieme co to bude. Síce už mam jedno dieťa a ked som vychovala jedno vychovam aj daldie dve ale hrozim sa toho...bude toho na mňa dosť ale istotne to dam. No uvidím ako dopadneme mi 🙂
@joannnka gratulujem k dvojkam. Ja mam uz 3,5 mesacne dvojicky, na PN som bola od 8tt. Ale to skor preventivne, vzhladom na drobny hematom. Baby sa narodili az v 38tt. Posledny mesiac som bola sice v nemocnici, ale inak som bola aktivna cele tehotenstvo. Chodievala som plavat, na vylety kratsie a pod. Brucho sa zvacsilo az skoro na zaciatku 5. mesiaca a dokopy som pribrala 13kg. Tyzden po porode bolo dole 15 😂
Ked ta nieco bude zaujimat, kludne sa opytaj.
Dakujem baby... Tak uz je 18tt a vieme aj co to bude. Doktor uz dva krat potvrdil chlapčeka a dievčatko ❤️ Zatial som nepribrala absolútne nic a bruško sa malinko zväčšilo...Rodičia to zobrali nakoniec super, uz to vedia vsetci a tešia sa 🙂 tehu si zatial užívam, ale na oddychovanie ma moc neni. Stale pracujem, ale vačšinou skor sedím. Lepsie mi je ked chodím ako ked sedím ...
ahojte, tak zatiaľ sa k vám pripájam i ja 🙂 dnes na sone mi doktorka objavila dve bublinky.. tak o dva týždne uvidíme či mi to znova potvrdí ...
no musím sa priznať, že sa cítim ako keby vo vákuu... ako mechom praštená.. niežeby som nejak extra prejavovala svoje emócie a prekvapenie... skôr som sa škerila ako hlúpa a teraz po pár hodinách sa cítim ako keby mi to nedochádzalo :D uvidím potom...
@joannnka ahoj, tak blahozelam a v prvom rade by som ti chcela povedat ze nikoho neposluchaj. ludia casto nepremyslene hovoria a potom maminy cakajuce dvojicky su plne obav z predcasneho porodu, nedonosenych deti a pod,
ja som pocas celeho tehu s dvojickami pribrala len 13kg, donosila som do ukonceneho 38tt a porodila dve zdrave dievcatka. takze len sa setrit, a drzim palce a uzivaj si tehulkovanie kym este brusko nie je obrovske, lebo poto budes uz len dychcat 😀
@meusicka super, ze si to takto zvladla, aspon mam pozitivny vzor ze sa to da zvladnut pekne dokonca, lebo ked niekomu poviem ze cakam dve tak namiesto gratulujem, rozne ine komentare. Niekedy ma to normalne rozculuje, cakat jedno je super a dve nie? fakt neviem ako niektori ludia rozmyslaju. Ozaj ako si zvladla starostlivost aj o starsie dieta? my mame prve dievcatko, bude medzi nimi 4 roky rozdiel a Lili je dost zive stvorenie tak mam trochu obavy.
@mirkab79 dik, tak vies, zvladnut sa da vsetko. lebo sa musi. medzi mojimi detmi je takmer 3 rocny rozdiel a velka sla uz do skolky, takze sa celkom dalo. aj moja velka je zivel, dodnes tomu tak je, ale neboj bude to v poriadku. treba zapriahnut aj manzela, hlavne davaju zabrat vecerne ritualy ked sa kupu dve deticky a vsetko musi ist ako na beziacom pase. ale sama uvidis ze je to fantastcke ked uz su kus vacsie a posadit ich trebars do lehatok oproti sebe a ako sa budu medzi sebou bavit. ja som im aj priehradku stale dvala len jednu a boli pod nou spolu. takze je ked je niektore chore, lebo to potom prelezie aj na druhe. ale treba si stale hovorit, casom to prejde a bude to stale o nieco jednoduchsie.
inac pozeram ze mas termin ako moja sestra 😀 tami vcera oznamila ze caka tiez dvojicky 😀 😀 😀
ludia su divny, aj na nas obcas kukaju ako na chudakoc, co maju tolko deti 😝 no neviem, mne tie 3 uz teraz pridu ako uplne normalka. nedaj sa zdeptat.
inac nam hovorili ked sa dievcence narodili ze este mame skusit 4 dieta aby bol aj chlapec. a na to zvykneme odpovedat stylom, ze to nam moze hovorit len ten, co uz 3 deti ma 🙂 to vacsinou zavrie ludom usta. drzim palce a hlavne mysliet pozitivne. ja som do 36 tt chodila s velkou este denne na prechadzky. len potom som uz musela nechat lebo som mala nejake kontrakcie, ale bola som u dr. pichol mi 3 dni magnezkove injekcie a zabetonoval. baby sli von podla planu sekciou den po Vianociach. a kojila som ich 7 mesiacov. zail dlhsie uz sa nedalo, nemala som uz po nabehnuti mrchy mlieko, ale aj tak to bolo super. takze drzim palce 😉
@meusicka dakujem za povzbudive slova 🙂 mna nikdy nenapadlo ze budeme mat 3 deti, vyzeralo to ze ostaneme pri jednom a toto je dost sok ale uz sa s tym nejak vyrovnavame, teda hlavne muz 🙂 on ma rad klud, teraz mu hovorievam ze to dostal ako vyzvu na zmenu aby nebol taky na seba zamerany a naucil sa pochopit ze na deti treba mat trpezlivost a trosku sa aj obetovat, svojho pohodlia atd. Dufam ze to pochopi 🙂 cisarsky si mala planovany kvoli zlej polohe dvojiciek alebo automaticky ti dali? ja sa s tym pomaly zmierujem ze asi tiez, lebo prvy som mala spontanny a po cisarskom dost strasia ze je clovek prve dni vyradeny, no hadam to zvladneme. Ozaj aky system si si nasla na kojenie? Naraz alebo po sebe? menej unavne je asi naraz ale neviem si to teraz predstavit 🙂 musim nastudovat nejake stranky, starsiu dceru som kojila rok a chcela by som aj teraz, len nemam skusenost po cisarskom ci bude mlieko a kedy vlastne mi ich daju k sebe :(
@mirkab79 kludu a pokoja sa budete musiet na cas urcite zriect, na dlllhy cas 🙂
mne cisarsky nariadil lekar, aj ked dvojicky boli otocene obe pekne hlavickou, ale nechcel riskovat, vraj pri normalnom porode sa moze stat, ze jedno vyjde a druhe ma naraz vela miesta a sa v poslednej chvili otoci a nakoniec treba aj tak cisarsky. takze u mna to zmietol lekar. aj ja som rodila prvu normalne a chcela som aj tieto. po porode si dobita, boli cely clovek, maternica je ovela viac roztiahnuta ako pri jednom dietatku, takze aj jej stahovanie je horsie. mne dali potom infuziu proti bolesti. nastastie sa na mna prisiel pozret porodnik a videl ze mi bolo vseliak, len stastne som nevyzerala. takze siel za sestrickou aby mi vymenila hned infuzku (nieco mi totiz tieklo) nakolko ona nevedela ze som po dvojickach. po sekcii 24 hod. lezis, pootm ti pomozu vstat, umyt sa, atd. je pravda ze mnohe maminy su po sekcii ako srnky, ale napr. moja kamoska rodila sekciou prvu a potom dvojky a ona mi tiez potvrdila ze teda pri dvojickach su tie stavy horsie. deticky potom uz budu nosit, naprj po jednom na kojenie a potom ked uz budes silnejsia tak ti ich obe nechaju. pokial sa bude dat, tak si do nemocky daj doniest vankus na kojenie, na ten si potom mozes obe deticky dat a pokusit sa kojit naraz. ja som sa snazila tak, lebo si navzajom pomahaju, jedno saje a druhemu sa mliecko tiez spusti a potom zase druhe saje a tamto si oddychne a v klude papa. aspo moje tak robili. akurat v noci som ich kojila zvlast, lebo sa inac budili.
no a jedenj bolo uplne fuk ktory prsnik dostane a druha zase odmietala, tej len z jednej strany chutilo. nastastie som na to prisla a pootm uz som im stale davala rovnako 😀 a mlieka som mala dost, aj ked potom som musela aj dokrmovat. pri prvej mi ostavalo aj do mraznicky, pri dvojickach uz nnie, ale snazili sme sa tak dlho ako sa dalo.
ja som mala stastie ze moj muz mi velmi pomahal, dokonca ked mi v noci nespali a revala jedna, potom zase druha, tak s jednou spal v obyvacke a s druhou ja v spalni, aby sa nerusili. nosil mi ju na kojenie, dakedy sme ich vymenili a fakt mi pomahal v com sa len dalo. aj pri kupani, papani, obliekani. ale ono to stoji za to, ked vidis ako sa vedia potom uz spolu aj zabavit.
Ahojte mamicky,viete mi niekto poradit? Čakáme dvojičky v auguste,aktuálne som 27tt. Kedy si treba hľadať porodnika a kde v BA odporucate rodiť? Moja gyn je sice porodnicka,prvého mi rodila plánovanou sekciou v Ružinove,ale nakoľko plánuje letnu dovolenku,nechcem to nechat uplne na nahodu,aj ked ona mi tvrdí,ze ak by som rodila po 34tt
34tt je to jedo kde a u koho a dovtedy mi odporúča Antolsku. A tam je to vraj tiež jedno kto ma odrodi. Moc sa nechcem spoliehať pri dvojickach na nahodu. Viete mi poradit na ktoreho porodnika sa obrátiť? Dakujem

@dzuliet jeeej, gratulujem, to je skvele, krasne miery maju, nech sa vam dari