icon

Mám kupiť jedno či dve chodítka pre dvojičky?

petko8888
29. aug 2012

a kedy sa davaju deticky do toho??? dik za odpoved 🙄

bibianka
9. okt 2012

Kto stále tvrdohlavo obhajuje chodítka, mal by vedieť, že v niektorých štátoch sú už zakázané. Zaujímavé, že spústa (myslím, že veľká väčšina) dvojičkovských mamín chodítka nepoužíva a na záchod sa dostali, dokonca stihli urobiť aj kopec iných vecí a to bez toho, aby boli "k smrti unavené". Podľa môjho názoru sú podobné argumenty len výhovorkami ospravedlujúcimi vlastnú pohodlnosť. Je to skutočne zodpovednosť každého rodiča, ale sa treba sa zamyslieť, či je v poriadku kupovať niečo, o čom sa už vie, že je to pre dieťa nezdravé, len preto, že sa to u nás stále predáva.

habibi78
9. okt 2012

...najlepsie urobis, ked nekupis ziadne choditko....

martina1305
9. okt 2012

najlepsie nekupovat ani jedno, ako uz pisali dievcata predo mnou, choditka nie su vhodne pre detske chrbtiky

jonki
9. okt 2012

Nekupit ziadne bude najlepsie co urobis pre ich buducu chodzu 😉 Aj ked je pravda, ze deti sa s tym vacsinou radi zabavia.

mojmacik
9. okt 2012

no ja mam trojky a veru mali sme len jedno choditko aj to pouzite,nie nove(za nove su to podla mna zbytocne vyhodene peniaze) .... nie som vsak striktne proti choditkam,ved ked sa pouziju rozumne na par minut....mne tam ani moje dlhsie ako 10 min nechceli byt..radsej vsetci stali okolo neho a capkali po pultiku

zuzka1008
9. okt 2012

jedno staci, my sme to mali ako hracku tak na 10min

celiakia
9. okt 2012

Ahoj, ja byvam v dome, s dost velkym priestorom v obyvacke a na chodbe, mala som najskor len jedno choditko, ale musela som kupit aj druhe, obe deti sa v tom velmi dobre pohybovali, chodili si kde chceli, a ja som mala ten cas ked boli v choditkach lahsi. Vedeli tam byt dost dlho.

nikolka2
9. okt 2012

ziadne choditka ...moj syn koli tomu pol roka na špičkách chodil .....dceru starsiu som na to nikdy nedala a naucila sa pekne chodit ,,,ale u syna som to olutovala ,,,, 😉

mamkabeika
9. okt 2012

Žiadne, radšej veľkú ohrádku, my ideme kúpiť takú drevenú, 9-dielnu, z ktorých jeden diel má 90cm a dajú sa ľubovoľne odpájať a spájať a môžeš z nich vytvárať rôzne tvary, podľa potreby v danej miestnosti 🙂 Dá sa k nej kúpiť aj matrac, vychádza okolo 100 € 🙂

sveta27
9. okt 2012

žiadne. Keď sa na chodítko spýtaš detského neurológa, iba sa prežehná. Mnoho detí, ktoré mali chodítka sa naučili chodiť nesprávne, po špičkách. My chodíme krásne a žiadne sme nepotrebovali.

poleva
15. dec 2012

jedno

kikizoe
15. dec 2012

NAM DETSKA lekarka neodporucala choditka ani sme nemali lebo ze dieta je v tom na spickach a ze to nieje dobre na klby a ze sa odraza iba s jednej nohy pri chodeni...

sofia2008
15. dec 2012

ziadne preboha, kde sa mamicky ponahlate?

usiko
15. dec 2012

ziadne, akoze naco? uz ste videli aby mladata zvierat matky ucili chodit? nie? to asi preto, ze priroda sa sama postara o to, aby dieta chodit zacalo a to vtedy, ked jeho mozog bude z\rely...ak to bude v 10 mesiacoch, tak v 10, ak v 16, tak bude proste zrele v 16..neublizujte detom tak, ze im umelo urychlujete vyvin.....

zuzanockamt
15. dec 2012

ani jedno

liwka
15. dec 2012

ja som tiež za odpoveď žiadne- mne v dcérkinom prvom roku veľmi pomohol článok z Mama a ja o motorickom vývoji dieťaťa a jedna rada, ktorá sa týkala chôdze (a pravdupovediac celého života dieťaťa)- Najviac pomôžete svojim deťom vtedy, keď im nebudete pomáhať.
každé dieťa sa samo rozhodne, kedy sa začne pretáčať, loziť, chodiť...chápem, že pri dvojičkách by bolo pre maminku úľavou mať ich v niečom, kde sa nemôžu zraniť...
mimochodom, nepoznám žiadne dieťa, ktoré by sa nenaučilo chodiť bez ohľadu na to, či vlastnilo chodítko (spisovne chodúľka 😉 ) alebo nie...🙂))

denaalubos
15. dec 2012

@petko8888 jaj ne ne ne to nemozu deti hento...vacsina ti tu bide pisat ze ne no nic sa nestane ked kupis jedno a sem tam si tam pobehaju,kanoska ma dvojicky dostali dve choditka a tiez povedala ze by jej uplne stacilo jedno lebo v dvoch sa narazaju a je to ZBYTOCNE ...a nasa dr.nam povedala ze od 8mesiacov moze ist do choditka..aj ked ho vyuzivame pomenej

maajka83
15. dec 2012

ani jedno! nič v zlom, ale nechapem mamičky ktore choditka pouzivaju. Suhlasim s Liwkou. Ani moje deti nemali choditka.

alcapalca
15. dec 2012

ani my sme nepoužívali

mandarinka1983
Odpoveď bola odstránená
stanka108
19. dec 2012

mi sme mali choditka pre obe deticky (dvojcatka) od pol roka a zacali chodit sami v necelych desiatich mesiacoch..... niekedy davali stale do choditok a deti su zdravsie ako teraz... :D

dodkap
8. jan 2013

ziadne choditka, je to pekne blby vynalez

speedycat
12. jan 2013

ja som teraz v 7 mesiacoch kupila jedno choditko, uplne to staci, pouzivam ho na par minut na rozptylenie malych.tiez som proti tomu ak mamicka polozi babo do choditka a necha ho v nom cely den.ale chvilocka podla mna neuskodi 😒

ficekmarc
15. jan 2013

ja som mala dve choditka- pozicane. keby sme mali len jedno, pistal by ten druhy, ze aj on sa chce vozit. chalanom sa to pacilo, robili si z toho formula zavody 🙂. nemali sme problemy s nozkami.tiez som citala rozne nazory na choditka. kedze drobcom sa velmi nechcelo byt v ohradke, radsej lozili vo volnom priestore. boli tam nie dlho, ked som potrebovala nieco rychlo urobit a bola som s nimi sama. obaja sa naucili chodit, ked mali rok a teraz maju dva a uz len zvysuju rychlost behania.

aktiz
Odpoveď bola odstránená
meusicka
7. feb 2013

mame dvojky, ktore sa akurat ucia chodit a choditko tiez nemame. ani nam nechyba. presuvaju sa pekne popri nabytku a ked je trbea vacsiu rychlost tak pekne 4nozky. svagrinej sa mala skotulala v choditku schodami, ked starsia dcerka zabudla zatvorit dvere. aj na to treba mysliet. nehovorim, moze sa skotulat aj bez nich, ale v choditku sikovne decka naberu dost velku rychlost

ivuska6
7. feb 2013

nie vsetko co hovoria doktori je svete to dieta ktore ma mat nieco s nozickami bude mat aj bez choditka mi sme pouzivsli tiez pekne sa podtavil na nohy jazdil ako siron nic mu nebolo aj chodit zacal v 11mesiacoch jedine som mala rohy obite

dari226
7. feb 2013

ziadne uplna zbytocnost

evko1
7. feb 2013

Nechápem načo toľko rozruchu kvôli chodítku???? K tejto otázke by sa mali vyjadriť iba matky dvojičiek či trojičiek si myslím a nie super matky s jedným dieťaťom, čo si myslia, že chodítko je pre dieťa najväčším zlom a pri tom majú v zálohe mamu a svokru na pomoc na striedačku !!! V zahraničí sa nepoužívajú z dôvodu možného úrazu, to ale neznamená, že dieťa tam odložíš a necháš ho tam pol dňa. Chodítko je predsa výškovo nastaviteľné a preto dieťa predsa nechodí po špičkách. Ak sú detičky malinké, tak to tam ozaj nesmú ísť, ak sú ale vysoké a už chcú chodiť a nelozia!!!!!!!!! čo mnohé deti v dnešnej dobe ozaj nerobia!!! tak ich tam čas od času v pohode môžeš dať.My ked sme boli na kontrole u ortopéda v Rakúsku, tak presne toto nám povedal, tak sa furt neoháňajme tým, akí úžasní sú všetci v zahraničí, a ako všetko vedia najlepšie. Či jedno alebo dve neviem, ale ako pani hore dala fotku, asi aj tak budú spolu zavesené na jednom. my sme mali normálne aj také drevené , čo za tým deti chodia. Je super stabilné a má mnoho funkcií, čo deti zabavia. Takže žiaden stres, deti čaká v živote mnoho zlého, ale chodítka by som tam neradila))))))

kacena4
7. feb 2013

myslim si, ze chalani su uz dost velky na choditko ci nie? neviem aky maju vyvin, ale mne sa osvedcilo choditko tak cca 8-11 mesiacov kym sa este nevedia dobre hybat a stacilo by jedno, sak sa vystriedaju a zahraju spolu. ale ak uz zacinaju bezkat asi by to bola zvytocna investicia ak chces kupovat nove lebo ho budes potrebovat tak 2-3 mesiace a potom co s nimi? ale mne osobne padli vhod,ked som sa potrebovala venovat druhemu dietatu tak som supla jedno do choditka napr. uz pri prebalovani, obliekani.... a podobne na chvilkove zaujatie dietata 😉