icon

Mám kupiť jedno či dve chodítka pre dvojičky?

petko8888
29. aug 2012

a kedy sa davaju deticky do toho??? dik za odpoved 🙄

Strana
z3
ikke
29. aug 2012

najlepsie ziadne.
nie je jednoduchsie ustrazit dve deti, ked " behaju" co najmenej?
dnes sa uz neodporuca vobec deti do choditok davat.

polyana
29. aug 2012

Ja som so svojimi dvojičkami chodila- aj chodím na neurologiu od narodenia. A doktorka nám striktne zakázala kupovať chodítka. Mnoho detí vraj potom nechodí správne ale slapú na špičky. a to sa mi teda potvrdilo na mojom synovcovi. A deti vraj potom majú slabšie nôžky lebo ich to chodítko drží, celú ich váhu. Nie sú nútené sa na tie nožičky stavať. Takže mi sme boli bez chodítok a na 1 rok sme už pekne chodili. Ale jasné- každý ma svoj názor. 😉

sampo
29. aug 2012

ja by som urcite nekupovala ziadne 😅

astika
29. aug 2012

Tiež mám dvojičky a žiadne chodítka a podobné "super veci" sme nikdy nemali. Radšej som s nimi na striedačku chodila za ruky.Tak ako píšu baby, nie je to dobré na vývoj nôh.

juliagregor
29. aug 2012

nedavajte ich do toho je to zbytocne ...
a ked das, to je vasa vec, tak dve, inak to jedno ublizu druhemu a prejde mu po ruckach...

deti su tak podarene, ked sa plazia a potom lozia a nahanaju sa 😎

a este kedy, ked sa vedia sami postavit... mne sa osvedcili tie najnizsie odrazadla auticka, maju v tescu za par E a deti sa s tým hrali, navzajom sa neskor vozili, aj ked nevedeli este chodit

andrejka1974
29. aug 2012

kazdy lekar vravi ze ziadne choditka, tak urcite nie ani ja som nemala ani pri jednom dietati 🙂 🙂 🙂

daniella11
Autor odpoveď zmazal
malinkaaninka
29. aug 2012

radšej investujte do väčšej ohrádky.ak potrebujete chodítko na to,aby sa dieťa zabavilo ked potrebuješ niečo spraviť..je lepšia ohrádka.tam sa postaví kedy chce samo..

78lenka
29. aug 2012

ja som mala a použivali sme od 4 mesiaca,lebo maly bol velmi aktivny,stale pracoval a pohyboval sa takže aspon vtedy som si vydychla a mohla nieco urobit,no urcite tam nebol hodinu,aspon na nejaky cas,nam to na skodu nebolo ale na pomoc,a aj pre dieta.Teraz pri druhom to velmi nevyuživam lebo sa vie aj same inak zabavit.A maly začal tiež chodit v roku a bez pomoci,nepouživali sme ruky.Tak každe dieta je ine a vyžaduje si ine veci... 🙂 🙂

anelehka
29. aug 2012

ahoj,urcite dve 😉

stanislavao
29. aug 2012

ziadne. su nevhodne a nemali by sa pouzivat

jaaty
29. aug 2012

žiadne

emily76
29. aug 2012

Ja som choditko mala pri starsom synovi od cca 7 mesiaca a v desiatich behal. Ziadne spicky, ziadne problemy s nozickami. Pri dvojickach sme mali jedno klasicke a jedno take, ze sa ho dieta iba pridrza a tiez decka v pohode. Syn beha od 11mesiacov, dcerka od 13stich. Kazde dieta je ine a podla mna zalezi aj od toho, kolko casu v tom choditku stravi. Ak je to na kratky cas, tak si nemyslim, ze to zdravemu dietatku ublizi. Ine je ak uz ma babo problemy, alebo ho tam nechaju prilis casto a dlho. Tak ale to je moj nazor. Kazdy sme zodpovedny za vlastne dietatko sam. 😉

chovancova27
29. aug 2012

Síce sme všetci tu na chodítkách vyrastali🙂)) ale tiež sme žiadne nemali, aj som kúpu zvažovala, ale nakoniec som podľahla davu... asi to ozaj nieje bohviečo, zbytočne stavať na nožičky od pár mesiacov, všetko má svoj čas... dá sa to riešiť aj inak ako s chodítkom... keď chodítko, tak skôr také, čo tlačí pred sebou.

jarus1
29. aug 2012

Súhlasím....žiadne. Môžeš narobiť viac škody ako osohu. Prirodzený vývoj nezastavíš tým, že nekúpiš chodítko 😝 .
o to viac, že deti sú dve a budú dvojnásobne viac vymýšľať samé so sebou 😵

rora
29. aug 2012

ja mam nazor ze choditko je akurat tak na pobavenie rodica ktory sa uz nemoze dockat kedy bude dieta chodit a takymto sposobom ho k tomu "nuti" cim skor... popripade pre lenivejsieho rodica ktoreho nebavi stale davat pozor na dieta ktore sa uz stavia na nohy a moze sa udriet pri pade. tak šups do choditka a je po "probleme". takze pre takyto pripad kup radsej tie dve.

cat
29. aug 2012

Ja by som nekúpila ani jedno ale ty sa pýtaš kedy sa do toho dávajú: nuž vtedy keď už vedia aspoň samé sedieť. Keď ich do toho dáš skôr, riskuješ že budú mať neskôr skoliózu. Ja ju mám a tie bolesti chrbtice sú otrasné. 😝

bijuska
29. aug 2012

aj ja som toho nazoru ze ziadne choditko moje baby skvor vedeli chodit ako ich sesternica o 7 mesiacov starsia a doteraz beha na spickah ,radsej mna nech bolia krize trozku nez dety maju zle nozicky 🙂

zuziatko
29. aug 2012

ani jedno 😉 😉 🙂 🙂

li_la
29. aug 2012

Taktiež si myslím, že najlepšia voľba by bolo žiadne... My sme požívali, takže viem aj prečo by som to už žiadnemu dieťaťu nedala.

luciferkax
29. aug 2012

namiesto chodítka veľkú sieťovú ohrádku, alebo izbu plnú hračiek :D

cerez
29. aug 2012

Súhlasím s názorom, že chodítko spôsobuje nesprávne došľapovanie nožičiek u dieťatka. Ale na jednej strane chápem, že ako mamička dvojičiek to musíte mať ťažké. Ja sama mám chodítko, lebo som bola nútená si kúpiť z druhej ruky, aby som sa dostala aspoň na záchod, alebo niečo navarila. Nevyužívam chodítko vo veľkom a na dlhé odkladanie, snažím sa byť po ruke a chodiť s ním. Zatiaľ došľapujeme pekne a už mi do chodítka ani nechce ísť.

bbtina
29. aug 2012

Ja so chalanom kupila dve, ale veľmi ich nevyužívame, ak mám pravdu povedať majú ich od 7 mesiaca teraz idú mať rok a boli tam dokopy 5x, bez ohľadu na to, my jeden stále našlapuje na špičky a druhý nie. Najviac sa im tam páčilo keď ich tato vozil a to mali nohy hore, ale oni sa radšej pohybujú po svojom a hlavne aby im niečo nebránilo v pohybe, lepšie sa mi vyhrajú vo veľkej dvojičkovskej ohrádke, to potom aspon bomba nespadla v celom dome ale iba na 4m2 🙂

zutyka
29. aug 2012

Ja by som nekupovala žiadne. Deti potom chodia po špičkách. Ale videli ste už chodiť po špičkách 10 ročné dieťa. Ja nie, takže sa to časom upraví.

betina1984
30. aug 2012

Ja mam dve a velmi ich vyuzivam. Ale Filip uz v nom vymysla, naklana sa, tak uz ich o par tyzdnov schovam. Ale bez nich by som si to nevedela predstavit. Skoro kazda to tu odcudzuje, ale pokial nevyskusa, nevie. Su v nich samostatni, idu si kam chcu, dociahnu, co chcu, prehraju sa v nich. Pre mna je to pomocka, nie odkladac... Odporucam dve...

dvojicky88
1. sep 2012

Ja som kupovala len jedno, ale baby sa nepustili chodiť naraz, tak sme ho skoro vôbec nevyužili, lebo som sa snažila chodiť s nimi sama. A keď náhodou bola jedna v chodítku tak druhá ju tlačila buď po kolenačky alebo neskôr aj po stojačky len sa podopierala. Pridávam aj foto

kvetinka211
1. sep 2012

@petko8888 ani jedno a ani nevodit za ruky!!!! Dieta sa lepsie nauci chodit same ... pusti sa vtedy, ked na to bude pripravene a zrele. Urychlovanim si nielen znicite chrbat, ale mozte narobit problemy aj dietatku ...

terina25
1. sep 2012

najlepšie je nekúpiť ani jedno.dieťa ti začne chodiť aj samé ,bez chodítka. ak nechceš,aby tvoje deti raz mali kvoli tomu skoliozy,tak to určite nekupuj.

evickapooh
1. sep 2012

samozrejme 2...... ved aj my kupujem zo vsetkeho 2 kusy a nemam dvojicky len 2 dcerky...choditko je vhodne podla vyrobcu od 6 mes...ja som davala moja deticky od 7-8 mesiacov ale nepouzivala som chodulku ako baby sitter ...deti som tam davala na cca 15 min...3- - 5 hrat denne

smejko
1. sep 2012

@petko8888 ja mam dvojicky, mame vacsinou jednu vec z kazdeho, ale mali sme trebars take to chicco aktivity a druhy mal takeho leva fisherrprice, pekne si to striedali ...

Strana
z3