Ak vyžiť ďalší týždeň z 10 eur?
Dobrý deň, mám 10 € a materská príde budúci patek až. Mám 3 malé detičky. Bábo raď a Boh pomáhaj :(
Prácu si každý nájde, kto robiť chce. Nech žije hocikde.
Kde to je ta hladova dolina?:D
Autorka prepac,ale nechapem tvoju situaciu..10r ste sa snazili o dieta..ako tu uz niekto pisal,je to dostatocny cas pripravit sa financne na rodicovstvo..verim,ze si mala aj dobru pracu a poberas matersku a nie len RP..ked ste planovali 3 deti s rocnymi rozdielmi tak istotne si sa z tohto hladiska aj zariadila..aby teda bola slusna materska pri kazdom dietati..ok manzel prisiel necakane o pracu,ale teda aspon ma narok na podporu co spolu s tvojou materskou nemusi byt na toho polroka take zle..ked este k tomu priratam nejaku financnu rezervu ktoru ste si za tych 10 rokov predtym ako ste mali deti urcite vytvorili..napriek vsetkym tymto skutocnostiam (ktore by mali byt samozrejme) vsak mate 10 eur a do materskej este tyzden..zijete v hladovej doline a manzel nevie najst pracu aj ked sa snazi..prepac,ale neverim tomu..preboha,sak obeham 50 kamaratov ci im netreba pomoct s niecim za par eur alebo nepoznaju niekoho komu by sa zisla pomoc..neexistuje ze sa nic nenajde aspon takto na preklenutie obdobia..alebo moze mat pribeh aj druhu stranku a to tu,ze ziadnu matersku nepoberas,len RP aj to nizky,hlavne ze mas 3 deti po sebe..financnu rezervu nemate,lebo 10 rokov predtym to ani jedneho z vas nenapadlo..dufam,ze aspon dojcis to najmensie,lebo 100 eur na mesiac na UM by vo vasej situacii bol naozaj luxus..napriek vsetkemu vam drzim palce,treba sa pozbierat a konat..je xy moznosti,len vy ich nechcete vidiet..
@acrobaleno inak toto aj mňa napadlo so šetrením. Začala som s ním už pred tým ako sme čakali malého. A to máme samozrejme aj hypo. Ale aspoň minimum sa vždy podarilo odložiť. Dokonca viem odložiť aj teraz, keď som na rodičovskom a to priateľ nezarába tisíce
@tehula2016 možno čo mali za 10 r dali do bývania vy ste všetky veštice.Nikto nevie kedy sa dostane do s....k.My, keď sme dostavali dom sme zostali tiež v úzkych a bol to veľmi nepríjemný pocit.Do toho sa auto pokazilo..
@luccija a naplánovali ste si hneď tri deti po sebe, keď ste boli v takejto situácii nie?
posli adresu, poslem ti balicek zakladnych potravin
Ja nechápem, ako vôbec niekto môže takýmto prizivnikom niekto niečo poslať. . Veď ich iba podporujete v ich neschopnosti postarať sa o rodinu. Prolifistky, choďte sa im o tie deti teraz starať
Kde žijete? Možno by som vedela manželovi pomôcť s prácou, ak zijete niekde poblizku
@cocolino234 ja vzdelanie mam, aj rozne kurzy, a naprik tomu, sa robota zháňa ozaj ťažko. Žijem na juhovychode SVK a skrz manželovu skvelu prácu a 3 deti som nemohla odísť inam za prácou, tak toto by som velmi nezovseobecnovala.(ano pracovala som, aj ked len u vietnamca, ale stihala som skolu škôlku, teraz som uz na rodičovskej)
@elementissa zase chlap pracoval. Len žiaľ stratil prácu.
Dostali ste niektora adresu?? Ja som zvedava, ze kde je ta hladova dolina 🤷
Ja sa nikdy neprestanem čudovať ľudskej sprostosti. A nemyslím tým tú osobu, ktorá napísala úvodný príspevok, ale tie ženy, ktoré uverili a už posielajú balíky.
Baby, je Vám dúfam jasné, že celé je to výmysel a možno tam ani žiadne deti nie sú, ale len vysmiaty asociál/asociáli s cigaretou v papuli, ktorí čakajú, kto sa chytí a niečo im pošle, aby nemuseli ísť nedajbože pracovať.
@nelca84 neni problém, len neni adresa, kontakt.
@vanda323 pekne napísane bez práce niesu koláče každý musí začať od nuly a vedieť kam dať peniaze
Ja som tiež Rómka a nepoznám chudobu iba v okoli ale len kvôli tomu že moji rodičia tvrdo pracovali aj pracujú chodia unavený domov s prace len aby sme sa mali dobre a tak vedu aj nás ..nie každý Róm je chudobný a nie každý biely je bohatý dnešnej dobe je to o tom či človek chce niečo vybudovať nie o farby pleti
Ak máš doma nákup základne potraviny na varenie meso zelenina cestoviny atd tak skus s toho variť ..
Pozri čo máš chladničke a podľa toho sa riad no ak nemáš ani to skus si požičať od známych ale ak nemáš za 10€ Kúp meso cestoviny zemiaky atd niektoré ženy ti chcú poradiť tak ich poslúchni
A v akom veku máš detičky ?
Mám najskôr vecičky pre 1 mesačného sú tam vecičky aj keď bude rast .. ak by si mala záujem kľudne mi nápis alebo sa ozvi ja to dostávam od sesternic od babky že raz keď budem mat ja no ja ešte neplánujem dieťa mne to tam len zavadza
Och, ale ste kruté, mamičky! Ani od jednej z Vás nič nepýtala, len radu. Určite jej to nie je milé prežívať danú situáciu, ale dostala sa do nej. Neprišiel to žiadnej, čo kritizuje, uráža, dokonca chce byt “za svinu”. Veď keď jej neviem poradiť, tak nekomentujem. Čo sa týka 10 rokov snahy o babo. Vy ste asi otehotneli bez problémov. Pokial 10 rokov behala po lekároch, nedajbože vyšetrenia, Ivf či iné… nie že neušetrila, skôr sa zadlzila.
Autorka, skús mi poslať ss. Ak by som vedela pomôcť, rada.
@anabel2341 pochybujem ze ma maso a cestoviny ked pise boh pomahaj, keby ma maso cestoviny zemiaky tak jej asi boh nemusi pomahat 🤦
@kristianka2255 fu tak ja si myslím že keď má niekto 3 deti tak prvom rade je nákup aspoň nakúpiť na týždeň dva napraskat mrazak chladničku atd
No ak sa ozve určite jej pošlem nejaké veci a aspoň čo mám doma nejaké cestoviny atd deti zato nemôžu že otec nerobí ja vlastne deti nemám ale nechcem ani nato pomyslieť keby dieťa príde zamnou a povie že mami som hladný aja mu nemám čo dať :(
Akože nehnevaj sa na mňa ale 10 rokov ste sa snažili o dieťa. Za tých 10 rokov by som mala dávno našetrené aby som nežila v biede. Máte tolko deti lebo ty si chcela? Ja by som tiež chcela veľmi veľa vecí ale viem čo si môžem a čo nemôžem dovoliť. A manžel ako spáva v noci, dobre? Môj by sa prepadol od hanby keby si narobí deti a sedí doma ma zadku. Nie je tam robota? Tak čo tam ešte robíte? Nech aspoň chlap zdvihne riť a ide niekam zarábať aby ste mali čo jesť. Chúdence deti. Toto ma vie vždy tak vytočiť 🤦♀️ Moja kamoška sa snaží dlhé roky o dieťa, majú dosť financií, všetko by dali tomu dieťaťu aj do budúcna a nedarí sa....a na druhej strane si tu ty čo nemôžeš dať deťom ani najesť a máš ich toľko lebo TY si chcela 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Tak začni chcieť mať pracujúceho muža.
Môžem poslať vecičky pre detičky pre mesačne dieťa do 6meisacov a pre chlapcov možno veľké ale dorastu... Budeš mať na pozdejsie.posli adresu
Tu najmenšiu máš dcerku? Lebo ak áno tak super. Ja mam plno pekných veci pre dievčatko.od fusaka body overaly dupky, saticky... Posli adresu
@elizabet173 neozvala sa zatial

Budem sviňa, ale nie je mi ťa ľúto. Toto nie je situácia, keď mladá rodina ostane bez otca alebo matky. 10 rokov sa ti nedarilo otehotnieť a to ti nenapadlo niečo našetriť? Čo by mal byť základ? Aspoň po 10 euro odkladať, keď ste boli iba dvaja? Vieš, že muž je na nič, zrejme aj ty si bola nezamestnaná alebo iba slabšie platená práca a aj tak 3 deti ste naválali.