Ak vyžiť ďalší týždeň z 10 eur?
Dobrý deň, mám 10 € a materská príde budúci patek až. Mám 3 malé detičky. Bábo raď a Boh pomáhaj :(
píše, že 10 rokov nemohla otehotnieť to je dosť dlhý čas na to, aby si človek zabezpečil lepšie bývanie, prácu a niečo našetril... hlavne nezostávajte tam, kde nie je práca
A muž musí hľadať robotu mimo okres.A hlavne, keď príde podpora naplanuj si jedálniček a podľa toho nakupuj.Dufam, že muž nefajčí a nepije pivo.
Treba rozmýšľať dopredu nebude mať podporu a čo?a, keď chces napíš mi pošlem Ti 10 eur ber to ako dar ľudia si majú pomáhať🙂
mozno keby si napisala aspon odkial ste, tak by ti dala nejaka mamina nejake prebytky zo zahradky, nam dava sused zeleninu cez plot kazde dva dni lebo vela nasadil.. za vedro uhoriek a tak🙂ale mali by ste to zmenit, aby sa to neopakovalo.. je pekne ze si vzdy chcela 3 deti, je pekne mat velku rodinu ale ked na to nemam 🤷potom to je takto 10€ na tyzden 😏
@annamalaga v blizkej rodine odisli chlapi hromadne do DE, aj starsi 45-50r chlap dokonca bez toho aby vedeli co i len ň povedať v nemcine... brtranec sa odstahoval na tvrdo do GB bez toho aby vedel ceknut v anglictine. A cuduj sa svete prezili to a zvladli a dokonca ani jeden si "dodatocne" nehlada viac pracu v SR a bud tam zije (gb)alebo pravidelne odchadzaju... a samozrejem, zalezi co chce robit...
Necitala som komenty ale nepotesim ta,rodicak bude mozno az pondelok...
Aku ma muz profesiu? Moj chodi na fusky po vikendoch.
Určite počítas s tým, že do sýta sa nenajete. Hlavne vy dospelí. také malé deti veľa nezjedia. Hrachová kaša - cca 0,50 centov,šúľance -1e, cestoviny a omáčka z pretlaku - 1e, šošovicový prívarok - 1 e, granatir- 1e , krkovica -2dni -3.50e +ryža 1e, posuchy so smotanou - 1 e..uprednostňuj strukoviny a kysnuté cesto - je to
lacne a sýte.
A ty si co vyucena, kde si pracovala, kde pracoval muz? 10 rokov sa nedarilo a teraz tri po sebe, to si mala teda riadne stastie.
Autorka prispevku, tvoj chlap mal hľadať riadnu robotu už pred tým ako sa narodilo druhé dieťa, keďže ste vedeli, že ich chcete až tri. Nie sa vyhovárať, že žijete v hladovej doline. Normálny chlap by nenechal rodinu žiť za 10€ na viac ako týždeň. Aj za tú cenu, že by mal chodiť na týždňovky. A normálna žena, by mu ani nemala dovoliť sedieť doma. Už len kvôli tomu, aby mali deti čo jesť
@bambulienka25 tak ťa sklamen ale poznám "biele" rodiny, kde majú 8-9 deti a žili veľmi veľmi skromne a poznám rómske rodiny, kde majú 1-2 detičky.
@domka222 vieš čo nesudme🙂sú hladové doliny kde chlapi robia v továrni a prepúšťajú.Ver tomu, že my, ktoré žijeme v dobrých mestách ich nevieme pochopiť.Pred mesiacom rodila asi aj chlap bol potrebný doma...a asi prácu stratil teraz, keď ma ešte nárok na podporu čo znamená, že nie je dlhodobo nezamestnaný.Moj muž má kolegu, ktorý prišiel z Rimavskej Soboty druhý z Revúcej a bývajú v Ba na ubytovni áno mladi chlapci, ale keď ho počúvam ako sa tam žije je mi smutno.A to dotuje rodičov, sestru ktorej muž tiež prišiel o robotu...súhlasím muž musí hľadať čokoľvek teraz chce asi vyčerpať podporu 3 tak malé deti je o držku.
Autorka napíš aj keď nepožičiavam a nepoznám tá rada ti pomôžem a keď príde materská tak mi vrátiš .poprípade ti môžem dať kontakt a nech polovička volá možno zoberú aj na dohodu lebo berú len na živnosť ale je to robota do zahraničia .ak vie nemecky/ anglicky má šancu
@elizabet173 lebo vždy sa nájde niekto , kto pošle , pozicia. Tam kde žijú už asi veľmi nechce nikto pomáhať , takže lepšie je to skúsiť tu. Navrhujem každá napísať jeden lacný recept, ktorý pozná. To im pomôže viac ako trvanlivé potraviny. Oni sa musia naučiť hospodáriť celý mesiac a nie posledný týždeň.
A internet máte zaplatený keď deti nemajú čo jesť?
A tie čo píšete o zahraničí no nie každý je tak zbehli, že vie ako na to.Ked nevie jazyk čo asi nevie, nevie kde má hľadať, nie každý je svetobežník.Su ľudia, ktorí ďalej ako v okrese neboli.odvaznemu stastie praje, ale nie všetci majú na to povahu, predpoklady.Robotu musí hľadať...je mi smutno u nás v dedine pán hľadal za 7 eur vykosiť burinu na pozemku, kopec hliny prelopatovat x krát to dával na stránku nevedel zohnať ľudí
Áno ísť do Nemecka, ale za prvé nemusí sa mu dariť , za druhé nemusí sa mu chcieť, nie každý chlap je taký , že sa zdvihne a ide do zahraničia , aby mala rodina. Žiaľ. Veď kľudne stačí , zatiaľ nech sa zamestná ako operátor vo výrobe napr v Nitre v Jaguari na začiatok. Príspevok má na ubytovanie a niečo môže domov poslať a popritom si hľadať niečo lepšie. Ak autorka súrne potrebuje , nech napíše súkromnú správu , pošlem aspoň 40€, ak pomôžu budem rada.
@domka222 robotu mal...keď čakali tretie dnes zo dňa na deň človeka prepustia.To, že mali 3 deti po sebe nekomentujem je to ich život.
Autorka môžeš sa obrátiť na charitu viem, že sú nápomocní aj ohľadom potravín, ale dostala si dosť tipov na lacné obedy.Deti sú malé veľa nepojedia a vy aj, keď budete mať rožky s pastetou a papriku vydržíte
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/mame-malo-penazi-do-15-jula/ tu sú ďalšie rady... Ak teda išlo len o rady nie o postranný úmysel niečo zadarmo dostať
@elizabet173 ja viem. Ale tu ide o princíp. Každá niečo pošle a zas nemusia nič. O tomto tie príspevky su. Koľko z nich sa ťa opýtalo ako ti to oplatia?
Keby napísala odkiaľ je, možno by nejaká žena na materskej potrebovala umyť okná a dala by jej tie potraviny. Alebo muž by mohol niekomu za to pomôcť na záhrade. Veď sú aj tak doma. Ako napr tu jej chce jedna žena poslať 40 e. Myslíš ,že sa táto opýta či jej vedia na oplátku nejak pomôcť? Ani vo sne. Len ju to podporí v tom, aby aj naďalej takto zili
Skus nam napisat, ci mas nejake zasoby - muku cestoviny, ryzu...alebo ci mas zahradku...
Ahoj odkiaľ si? Kľudne napíš súkromnú správu viem ti poslať aspoň balík s niakymi základnými potravinami. Som tiež na materskej a dobre viem co je to rátať každé euro mali sme tiež krízu keď som nevedela ci mam zaplatiť elektrinu alebo poistku na auto ktoré tu kde bývam nevyhnutné potrebujem. Ak máš dietky komu nechať tak skus nejakú prácu, ak máte Rd tak aspoň chovať nejakú zver sliepky na vajcia a mäso, zajace na mäso, kozu na mlieko...
Asi tiež budem krutá, ale sen si si splnila, tri deti mate, a teraz co? Hladova dolina, práce niet, muž je bez roboty, deti budú čoraz viac potrebovať..
10 rokov vám nenapadlo, že zrejme to bude ťažké finančne? A co tak zmeniť bydlisko? Ono to je krásne mat veľa detí, ale z lásky nevyzijete, to nie je ako pred 100 rokmi, že mali 10 deti, ale tie chodili bosé a jedli suchý chlieb, a do školy chodili 5 rokov. A bolo to normálne. Teraz už bohužiaľ je situácia, že na veľa detí treba aj dosť veľa financií. A to, že ty pôjdeš robiť za pár eur podradnu robotu, to ako vám pomôže? Od mesačného decka by chlap mal sa hanbiť ako pes, že žena mu musí ísť robiť, lebo on je neschopný sa zamestnať a zarábať. Aj minule myslím ze tu si písala, už vtedy som nechápala, že ako tak môže dakto žiť hlavne ze mam tri deti a splním si sen. A potom vyplakavam, požičiavam a mam 10 eur na týždeň pre 5 ľudí. Autorka, muž jedine ísť do poriadnej roboty, keď ste v hladovej doline, tak ísť tam, kde robota bude. Alebo do Čiech on hoci na stavbu. Tebe nepomôže, že ti bude dakto požičiavať a pošle vám potraviny. A o mesiac čo? O pol roka co? Vám treba od základu zmeniť všetko.
Žijeme v hladovej doline? 😁 Wtf tak si navalam 3 deti.. Ked ich nemám ako uživiť.. Boha by som nespala keby nemám dat ci deťom jest tiež mam 3 ale aj manžela ktorý sa stará.. Co to za chlapa že nevie ísť do roboty aj keď žijete neviem kde môj muž keby nás nevie zabezpečiť tak tiež nespi našťastie ma prácu ale preto ze chce a dokáže sa postarať a keby nemali stálu tak beha po brigadach aj 4 by mal len aby sme mali základné veci.. 10 e? Na týždeň.. A chlap z prázdnym bruchom bude čakať doma na gauči co žena vymysli za tak málo peňazí.. Tak vám držím palce
Napíš mi súkromnú správu. 🙂

môže sa hanbiť tvoj muž, a veľmi ....on si bude doma váľať gule a ty budeš makať 🙈
a nie nie je reálne uživiť 5 ľudí na 8 dní z 10€.