icon

Ak vyžiť ďalší týždeň z 10 eur?

5. aug 2021

Dobrý deň, mám 10 € a materská príde budúci patek až. Mám 3 malé detičky. Bábo raď a Boh pomáhaj :(

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ajka0207
5. aug 2021

Ženy, to vážne by ste anonymne posielali veci alebo jedlo bohvie komu? Len ma tak napadlo že vy nemáte známych čo sú na tom horšie ako vy, ktorým by ste mohli pomoct?

rivini
5. aug 2021

Aj ja som tuzila mat 3 deti...napriek tomu som vzdy zvazovala aj situaciu, do ktorej tie deti privediem...ak dobre pocitam, to si pri kazdom otehotnela 4-6 tyzdnov od porodu? A rad tu mas niekolko-od toho, ako varit, aby ste teraz nejako prezilu, az po radu, hladat si pracu mimo „hladovej doliny“.

nikyball
5. aug 2021

@elizabet173 chorých podporujem aj ja. Ti bohužiaľ nemajú na výber

rivini
5. aug 2021

Podradna robota neexistuje...podradne je, nerobit nic a potom sa stazovat na situaciu...

martinkatinka
5. aug 2021

@ajka0207 o tomto je diskusia.... Vyvolat sucit, podostavat par balikov a o mesiac znova taka ista situacia.... Peniaze usetrene, naco sa trapit v praci? 🤷
Uz tu zeny ponukali aj pracu.... Nielen v tejto diskusii... Ale to sa prehliadlo. A pritom keby potrebovali, idu aj tie okna umyt, ci pokosit, len aby nieco malu.

luccija
5. aug 2021

@ajka0207 už som na väčšie hlúposti minula 10 eur.Autorka sa neozvala

ajka0207
5. aug 2021

@luccija však to nevravím že sa nedá minút, mna skôr zarazilo že keby mám tieto "charitatívne" sklony, tak poznám zo desať rodín čo je v situácii ako autorka, akurát že ich poznám po mene a teda by som tie veci dala im a nie anonymovi z MK.

deginko
5. aug 2021

Muž nech postráži deti na 2-3hofinky a ty sa ponúkni niekomu od Vás z obce,že umyjes okná,pozehlis,upraces atď....keď už muž nevie prispieť,verím,že keď napíšeš takýto príspevok,tak sa niekto ozve

zuziiiii
5. aug 2021

@luccija ani mne

domka222
5. aug 2021

@rivini presne tak, aj keby bola horšia robota. Ak by som mala mať doma hladné deti, bolo by mi to jedno.

larazivago
5. aug 2021

@zazvorka87 asi ste susedy😃

dilino
5. aug 2021

@bambulienka25 moja zlata ja mám kolegynu romku ktora pracuje od roku 1980 má skončenu učnovku a teraz v lete k nám chodia dve romky na vypomoc čiste slušne poctivo prácu bývaju vo veľkom byte ktorý si platia a ta najmladšia romka má tri deti jej syn chodi riadne do práce je čisty slušný a jej deti majú čo jesť a býva v dome takže nie každý rom je rovnaky.Ja poznam bielu má 4 deti dom katastrofa a chodi po dedine kto jej čo dá na jedlo pre deti takže nie všetci romovia sú rovnaky.

littlebubble
5. aug 2021

Niektore by ste mali prestat mysliet len na seba a svoje tuzby a mysliet na to, ze decku nemam co do huby dat.Chlap bez roboty, ty na materskej, zijete v hladovej doline a ty mas cas si robit dalsie dieta.

Ja byt tvoje dieta tak ti kaslem aj na tu tvoju tuzbu po dietati keby som nemala co jest.Si sebecka.

Tazko vam je velmi.Ved tuzbu si si naplnila tak teraz ries to aby tvoje deti mali co jest. 🤦🤦🤦

Ti bola prednejsia tuzba nez tvoje deti?

nikyball
5. aug 2021

Ešte mi napadli ďalšie. Buchty, zemiakové placky, husté polievky, krupicova kaša, palacinky, rizoto, pečené zemiaky ...je.vela lacných receptov. Pozri skupinu ako sa da usetrit,hlavne staršie príspevky.

ndrag
5. aug 2021

Prave som si na tesco online len tak vyskladala nakup do 10 eur, asi by som s tym vedela existovat ten tyzden. Za predpokladu, ze mate doma olej, zakladne koreniny, sol a cukor a vies piect pecivo a robit cestoviny z muky sa da prezit tyzden z 10 eur, ale treba sa veeeelmi uskromnit.

zuziiiii
5. aug 2021

@ajka0207 no ja v mojom okoli nepoznám. Tak prosím ta posli adresu ja im pošlem oblecko ak potrebuju

zuziiiii
5. aug 2021

@ajka0207 3 tašky mi tu zavadzaju

tomas97
5. aug 2021

Urobiť 3 deti a potom zistiť, že mám 10e na viac ako týžden . Akože paráda. Tak ako si myslela keď si deti robila tak teraz mysli na to ako vás uživiť. Nič iné neviem poradiť. 10e nie je dosť ani na pečivo. KEby máš hospodárstvo a pestuješ tak možno sa dá prežiť. Vrchol nezodpovednosti toto. Treba si urobiť toľko detí, koľko vieš uživiť.

tomas97
5. aug 2021

@kulumulu123 chovať sliepky na vajcia môže napísať prepač len sliepka. Pretože sliepka z ničoho nebude žiť a vieš aké sú ceny žita? Kukurice?
ASi nie, inak by si takúto sprostoť ako dvere nenapísala 😀

annamalaga
5. aug 2021

@tomas97 no pravda. Naše keby zmesku nemali, tak nenesú nič.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
ummimaryam
5. aug 2021

Boze moj, tolko nenavisti. Keby kazda zenska co tu prska nenavist a obvinuje, prispela 50 centov tejto pani, bolo by to lepsie. Ale samozrejme, je jednoduchsie sa odbavit na slabsom.

iwesska
5. aug 2021

Tak uz len aby vam ten Boh teraz pomohol. Tiez by som chcela 3 deti,ale mam len 2,lebo nechcem im toto spravit,aby hladni zostali. A to obaja pracujeme a je nam jasne,ze 3.uz neutiahneme. Ale s tym 3.ste ozaj mohli pockat minimalne,kym muz bude mat pracu. A tam kde zijete ani ziadne obchody nemate? 🤔 Lebo tam hladaju celorocne ludi.

ummimaryam
5. aug 2021

Pre zakladatelku - privarky. Sosovicovy, fazulovy, hrachovy. Iba to vyvar so solou, osmahni na oleji trochu cibulky a daj na vrch. Cestoviny su takisto lacne. Hlavne nekupuj ziadne maso. Mlieko a vajicka kup iba pre deti, ty a muz musite obetovat. Palacinky z Muky, oleja, trochu cukru, potriet najlacnejsim dzemom. Chod do obchodu vecer, casto tam byvaju zlavy aj 50% na pecivo

kkovacovak
5. aug 2021

@ummimaryam prepáč ale my sme jej nákazali robiť si toľko detí keď na to nemá podmienky. Ja si tiež spravím veľa detí a potom sa mi tu budete po 50 centoch skladať? Každá rozumná osoba si zváži koľko členov rodiny je schopná za daných okolností uživiť. Veď podľa toho čo píše tak rodila ako čerešňa a ani ju to netrápilo. Je mi ľúto jedine tých detí. Ale každému sa pomôcť nedá. Takých ako ona sú tisíce bohužiaľ.

nikyball
5. aug 2021

@ummimaryam a zaco jej máme posielať 0,5 ? Nejak mi to ušlo
Ja som jej sem recepty dala. Vyjde ju to do 10 e. A to je lepšia rada ako 50 centov. Môže ju využívať dokedy bude potrebovať

zuzubb007
5. aug 2021

Rada na vyzitie z 10 euro a 8 dni nieje ziadna jedine suche rozky jest, treba ist do najblizsieho tesca a vykladat na nocnej tovar beru okamzite a mate na tyzden zarobene

kulumulu123
5. aug 2021

@tomas97 koľko toho Zita zožerie sliepka každý deň až za 5-7centov?? Na dedine sa sliepky bežné pásu na dvore kŕmia sa kuchynským odpadom šupky zo zeleniny a pod ale jasne pokiaľ nakupuje v bio potravinách konzumu pšenicu v cene cca 10eur za kilo tak potom jasne je to predrahé... Takže svoj úžasný koment si nechaj pre svoju sliepku a prajem pekný deň 😘😘😘

kulumulu123
5. aug 2021

@tomas97 len pre tvoju informáciu Predám pšenicu a jačmeň
Čistá a suchá,úroda 2021
Navrecované v 50kg vreciach.
Pšenica 17euro/100kg
Jačmeň 16euro/100kg
Pšenica,Jačmeň,Žito
0918032997