Ak vyžiť ďalší týždeň z 10 eur?
Dobrý deň, mám 10 € a materská príde budúci patek až. Mám 3 malé detičky. Bábo raď a Boh pomáhaj :(
Tak si daj pas cudnosti, za 2 roky vam v takej situacii netreba 3 deti, ak im nevies dat, co potrebuju.
@kulumulu123 aj ty si niekedy chovala sliepky? . Tá sliepka síce zožere odpad z kuchyne ale je to maximálne ekonomicky nerentabilné variť a vyhadzovať a kŕmiť sliepky. Treba variť toľko koľko sa zje. 10 vajec sotojí 1e. 40euro môže stáť "metrák" žita to sú 2 vrecia. Z toho ale ešte nič nie je. Sliepka nosnica cca 10e. TO máš 100 vajec = 1cca sliepka. Teraz sliepka nenesie každý deň v roku. Nesie "dobre" len prvé 2 roky. A aj to nie celé dva roky ale cca 3 mesiace. Takže náklady sú daleko vyššie ako ušetríš. A zas musíš tej sliepke aj niečo na podporu kúpiť pretože teraz sú to hybridy a tie neponesú len tak, ako si myslíš. Ale to je jedno. Ľudia z mesta vidia sliepku na dedine na dvore a myslia si, že ten kto ju chová bohatne. Možno taký, kto dostane naturálie z družstva tak sa mu to vyplatí. Väčšinou to chovajú ľudia ako koníček alebo zo zvyku. Nepoznám nikoho, kto by na tom zarobil. A zajace to isté, pretože to treba očkovať a stále problém potom skape ... Vodná hydina sa vôbec neoplatí, morky tiež, prasa tiež a krava tiež ani koza a ani nič ... v
@tomas97 si ty predstav ze viem co obnasa chov skepok zajacov dokonca aj prasatá... A nie nie som žiadna vyafektovana panička z mesta ktorá si myslí že sliepka ma miesto peria igelit... Ale škoda strácať čas s trolom ktorý má pocit ze všetko a nič sa neoplatí... Mimochodom odkiaľ berieš tie ceny Zita a pšenice???
@tomas97 a na rozdiel od teba mi je jasne ze pri 2 malých deťoch nikdy nenavaris toľko aby neostalo ani zrnko navyše...
@kulumulu123 veď si napísala sama, že 50 kilo jedno vrece 15e či koľko, tak 2 vrecia u nás je 100 kilo ľudovo "metrák" a stojí okolo 30euro ... A sliepka okolo 10euro taká 7 mesačná či 8 ... Ale o to nejde, ide o to, že nie každý ma k tomu vzťah a v jej prípade to nerieši situáciu keďže je to ekonomicky nerentabilné. Nekedy sme chovali sliepky. AJ kuriatka som liahol ale to tiež bol beh na dlhú trať kým z toho kuraťa bola sliepka a z nej vajce.
@ajka0207 Ahoj, no jasné že mám rodinu ktorá potrebuje pomoc, aj jej pomáhame s manželom bežné. Ale ide o to že už su na to istý že prídu a ja dám ..tak ak tu niekto potrebuje pomoc prečo nepomoct? Ver mi že to robím hlavne kvôli deťom, určite toho veľa nemajú keďže ich matka rieši ako a čo kúpiť za 10 eur na týždeň....Vieš mám pocit že v poslednom čase žijeme takú dobu kde sú ľudia zlý, nevedia sa vcítiť do toho druhého...každý len súdi , odsudzuje...to nemyslím teba konkrétne.
10 rokov sa jej nedarilo otehotniet a hla zrazu zazrak hned tri deti... . kup vajcia a chleba a sprav chleba vo vajicku, na obed hustu sosovicovu polievku, nieco zo zemiakov placky, halusky, to pre deti a tebe s chlapom stacia spagety s kecupom.. ale receptov ti baby myslim ze vela davali
@kittykat22 možno sú až traja 😂😂
@vanda323 no veď toto. Ty Pomôžeš a už očakávajú , že prídeš automaticky zase. Ja by som takto ťa nedokázala napr. zneužívať. Ale to som ja.
Autorka. Nápis aspoň , kde bývate a aké výdavky máte !!! Peniaze ti pošlem. Som aj pisala. Mne je luto deti. Ale ty nereagujem vôbec. Kde bývate , ako bývate , pomoc od rodičov je aká? Halo?
@tomas97 ja mam sliepky uz asi 4r a nesu mi stale, okrem doby ked preperuju vacsinou v zime mesiac :D to je asi zazrak, ak by neniesli vymenim ich. stoji ma travu a burinu zo zahrady a kompostovat tiez nemam velmi co z kuchyne. A kedze ich mam bezne tak 10-15, tak kupujem na stvrtrok psenicu, kukuricu a kadeco... ide o to, ze ak mas v zasobe krmivo, a mas sliepky.. neostanes hladny ked mi na tyzden dojdu peniaze, okrem toho vajcia za 1eur su kvalitka v obchode, ak by som mala na to cas, v klude tych sliepok mam aj 30 a vajcia predavam dalej.
Zaciatok je taky kadejaky, ale neda sa povedat, ze sa neoplati.. nevracali by sme sa hromadne k tomu, ze tie sliepky chovame. AJ moderne susedy si zobrali po 4, znamy sa dohodol s kamosom a maju spolocny kurin. A co prestanu niest, idu do polievky a kupia sa nove, aj ta sliepka s investiciou par eur (my sme mali okolo 4-5EUR kus, 8eur za kus sme platili za malu hus).
Co je nerentabilne podla mna, je chovat kurence na jedenie. Proste do toho sa nam nechce, nechec sa do toho ani panovi co pre dedinu chova hydinu. Ked tak chvoame hus a mame aj kosacku tym padom na dvore :D
No ale otazne je ci vobec su v dome🙂
@annamalaga je mozne, ze pri tolkych malych detoch ani nema kedy reagovat...
ale keď má 3 deti do 2 rokov tak potrebuje aj plienky, mlieko, ... 10 Eur na 10 dní ani zázrakom
@ummimaryam aj mne by mohol každý poslať 50 centov...
Načo budem chodiť do roboty keď mi dajú iní?
Napíš aké suroviny doma máte, poradíme čo sa z toho dá uvariť.
Mňa by skor zaujímalo, ako sa stalo, že autorke ostalo 10E na mesiac. Či bol nejaký nečakaný výdavok alebo ... Alebo každý mesiac žijú z 10e?
@elizabet173 ja mám hypo, ešte mám nejaké penaize bokom a každý mesiac sporím niečo na "rezervu". Som sám na výdavky ohľadom bývania. Tiež mi je toto veľká záhada, že to zašlo až sem.
@elizabet173 to ma napadlo ako prvé. Že čo ak príde niečo po zdravotnej stránke. Človek musí mať minimálne tisícku odloženú na zdravie keby náhodou. Dnes 400 - 500euro jeden zub bez problémov.
Odkiaľ ste? Čo tak zájsť do nejakej " lepšej štvrte", vysvetliť situáciu a navrhnúť pomoc so zehlenim, kosenim, záhradkou?
Na pytanie peňazí mám svoj názor, ale kebyže vidím snahu tak by som pekne zaplatila za nejakú pomoc a aj potraviny pribalila. A ak ste z okolia TT tak vám niečo môžem dať, my kupujeme kopec potravin čo nestíhame spotrebovať.
@ummimaryam Tak ja dieta nemam lebo som na tolko zodpovedna, ze si radsej pockam ci zase vsetko nepozatvaraju a priespievat este budem niekomu kto si plni tuzby a sexuje o 100 sest.
Prispejem ludom ktori sa do takej situacie nedostali vlastnou vinou.
@c_est_la_vie fuha ty by si si pustila do domu cudziu osobu, keby ti zazvonila, či ti môže požehliť? Po tom ako denne človek vidí ako niekto zazvoní pri dverách
s klamstvom a potom ľudí okradne? Máš odvahu 🙂
@katka2602 ja som doma, muž je doma, ženu by som pustila.
Ale ro bol príklad kľudne aj burinu za domom by som dala vytrhat niekomu 😃
@c_est_la_vie tak to vážne klobúk dolu, lebo ja by som si cudziu osobu nepustila ani za plot 🙈.

@tomas97 a nemusela som dlho hľadať takže ak nevieš napísať nič k veci tak radšej mlč 🤔