icon

Aká je najlepšia poistka pre dieťa?

villanella
10. jan 2013

žienky poradte ake mate skusenostami s poistkami pre vaše deti......neviem sa rozhodnuť kde je lepšie lebo je ich vela....kooperativa,AXA,alianz,.......dakujem

renatka100
10. feb 2013

@veronikakucerkova ano mas pravdu ked su peniaze v banke mozes s nimi kedykolvek manipulovat, ak ich das do poistovne uz ich veru neuvidis 😉
Za trvale nasledky urazu na 7000 Eur pre dieta, to je skutocne nizka poistna suma. Ked sa dietatu pri hre odtrhne malicek tak kolko percent z 7000 eur dieta / rodic dostane ? Podla mna je tam tak okolo 5 percent. Po lopate to znamena ze pri odtrhnutom malicku poistovna vyplati 350 eur. Ak sa mylim mozes ma opravit.

peter54
14. feb 2013

ak mozem do toho povedat nieco najlepsie vychadza amslico s kamaratom je bez konkurecne najlepsie co sa tyka cena a produkt a vysledne veci plus je tam aj kvalitny servis ale ak nahodou mozeme kecnut otom viac ak bude zaujem 😉

sotia
20. feb 2013

@peter54 my sme doteraz vždy boli s amslicom spokojní. Aj našej druhej dcérke sme tam uzavreli poistku minulý rok. nakoľko sme nechceli vstupovať do nejakých investičných fondov (nemáme dobré skúsenosti), uzavreli sme produkt GARANT. Trochu ma však pri tomto produkte neskôr už po uzavretí zmluvy zaskočilo, že v čase dožitia bude vyplatená poistná suma ako hodnota účtu. Teda nie je stanovená poistná suma. Ta je iba pri smrti dieťaťa. Tam by bola vyplatená poistná suma+hodnota účtu(jasné nechcem žiadne peniaze, len nech je moje dieťa živé a zdravé). Je mi jasné, že tá časť peňazí, ktoré idú napripoistenia, ktoré sme si dojednali sa nezhodnocuje.Tá časť, ktorá by mala isť na šetrenie, v našom prípade 65€ štvrťročne by sa mala zhodnocovať. Po roku, keď prišiel výpis z poistenia, teda hodnota účtu....bola výrazne nižšia, ako sme tam vložili. Chápem, že sa platí aj za správu účtu, ale ta suma bola nižšia cca o 150€...takže tomuto dosť nechápem, uvidím, čo bude po druhom roku.....

peter54
21. feb 2013

@sotia no ak by si ste chcela kontakt na mna je 0948232151 a mozeme sa otom porozpravat lebo asi vam evidentne niekto zabudol vysvetlit ako to vlastne funguje 🙂 kludne sa mi ozvite a vysvetlim vam to pekny den

karideni
21. feb 2013

Ja sa pridam ja mam farbicku v alianzi a lienku v AXA a spokojný sme s oboma 🙂 🙂

odbornyporadca
11. máj 2013

@villanella Pri vašom rozhodovaní vám môžu pomôcť aj tieto články:

http://www.odbornyporadca.sk/2013/ktora-poistov...
http://www.odbornyporadca.sk/2013/je-farbicka-n...

Prajem pekný deň

lusssy007
Odpoveď bola odstránená
kikaba44
13. máj 2013

Najlepsia piistka pre dieta je zodpovedny pristup, opatrnost a a vychova 🤐

renat21
14. máj 2013

Predsa také ktoré si sama urobím také ako mne pasuje na mieru a mam za to zaplatené. 🙂 🙂 🙂 .Naozaj to funguje .Bližšie info na mail nicol.tirpakova@gmail.com

renat21
14. máj 2013

@villanella Ja by som ti radila Kooperativuale cez ZFP GROUP akademiu.

turistka
21. máj 2013

@veronikakucerkova a da sa poistit v allianzi len urazove poistenie (ziadne sporenie) aj s kritickymi chorobami?

adushka01
22. máj 2013

pre dieta je dolezite setrit hlavne.. ziadne krytie na smrt, ani podobne somariny by ste nemali platit zbytocne, o deticky sa predsa starate vy 🙂 im treba dat hlavne pripoistenie na drobne urazy ak sa nahodou nieco stane 🙂 su to predsa deti.. ja mam poistenie a setrenie, kde pri 18 rokoch deti dostanu dvojnasobok zaplatenej sumy a za pripoistenia platiim len 2 eura mesacne 🙂 samozrejme plus setreniicko, aby mali start do zivota ;) co viac chcem?? 🙂

lusssy007
22. máj 2013

@turistka v allianzi keď chceš byť pripoistená na kritické choroby tak musíš mať aj sporenie..bez toho ich mať nemožeš..pracujem s týmto takže viem..

leonardroth
Odpoveď bola odstránená
michaela1711
4. sep 2015

Dobrý deň chcem sa spýtať na tu AXA lienka aka je to poistovna? Ma zaujala chcela by som aj ja moje deti poistiť

worker_falcon
4. sep 2015

@michaela1711 hmmmm, AXA Lienka, čo by to tak mohlo byť? žeby AXA?

8pete9
7. sep 2015

@villanella
@michaela1711
Moja rada: hlavne si nezkladajte "Poistenie so sporenim", lebo mozete prist o vela penazi. Poznam vela takych pripadov. A zvacsa su to nie prave bohate rodiny. Takych "poradcov" by som zatvaral!
Jeden pripad z fora: @sotia
Pozdravujem Vas. Ta suma je nizsia prave preto ze su tam vysoke poplatky. A moj tip je, ze keby si to teraz zrusite, tak nedostanete ani tych 150 eur, kedze by ste platili este vysoku zmluvnu pokutu za predcasne zrusenie. Mozno sa mylim, to nevylucujem, ale sama vidite ze ste uz teraz prisli o 110 eur. Najdite si dobreho poradcu, a HLAVNE! neruste si tuto poistku za ucelom uzatvorenia noveho Kapitaloveho alebo investicneho ZP, prisli by ste v buducnosti o dalsie peniaze. Ak nepoznate dobreho poradcu, ja mam s jednym dobre skusenosti.

8pete9
7. sep 2015

Podla mna je najlepsia poistka pre dieta taka, ktora kryje tie najhorsie situacie co sa mozu stat: Trvale nasledky urazu - dieta sa dostane na vozik do konca zivota. Kriticke choroby - rakovina. Takze poistit na vysoke sumy, urcite nad 10000 eur.
Dobra poistka urcite nebude spojena so sporenim. Bude to cisto rizikove zivotne poistenie, kludne aj ako sucast zmluvy co maju rodicia. Poistenie so sporenim je vyhodne akurat tak pre "poradcu" co to zakladal.
Dobra poistka nebude riesit poistne udalosti do napr. 200 eur. Na to ma sluzit rezerva co mate mat odlozene pre taketo situacie. S takymito "malymi" udalostami by ste mali vela papierovaciek a malo uzitku.
Dobra poistka nema sluzit na "zarobenie" z urazov atd. Ma kryt vypadok prijmu, aby sa rodina nedostala do existencnych problemov.
Dobra poistka nebude riesit morbidnost typu poistenie smrti dietata. Je to maximalna zvrhlost.

lenulienka_m
Odpoveď bola odstránená
denislav
13. sep 2015

Prajem pekný deň. Tie rôzne Farbičky, Lienky, Snoopy a pod. Každá poisťovňa ponúka podobný produkt. Marketing očividne funguje a ľudia stále letia na reklamu. Stačí že dieťatko a celá rodina sa v reklame smejú a šup uzavrieť poistku. Po 1. Najlepšie zabezpečenie pre dieťa, je dobre zabezpečený rodič Po 2. Ak chcete poistiť svoje deti, poistite ich vo svojich zmluvách na ktoré sa zmestí aj 6 poistených, výde to tak lacnejšie. Po 3. Doba keď sa v poistke sporilo je preč, teda, aspoň by mala byť. Využívajte rizikové životné poistenie, bez povinného sporenia, kedykoľvek ho môžete zrušiť, zmeniť je flexibilné narozdiel od IŽP a KŽP. Po 4. Nesporte cez poistku, ani sebe, ani deťom tie obludné poplatky Vám doslova požierajú výnos. Po 5. Ak chcete dieťa poistiť, význam má poistiť TRVALÉ NÁSLEDKY ÚRAZU a KRITICKÉ CHOROBY, to sú veci ktoré ohrozia vaše dieťa v prvom rade, na dlho a možno navždy. Nie sa zaujímať hlavne o to aby ste z poistky dostali denné odškodné 5 eur a podobne. Pred dvoma týždňami som takéto poistenie robil Trvalky 15 000 eur na 20 rokov, Kritické choroby 6000 eur. Cena poistenia je 2,4 € mesačne. Len asi málo kto to vie a asi málo kto takéto poistenie urobí. http://www.expertnafinancie.sk/poistenie/item/8...

lenulienka_m
Odpoveď bola odstránená
stlienka
8. okt 2015

Určite neodporúčam poistenie so sporením. Buď jedno, alebo druhé. Skúste si zistiť v poisťovni či pri 20,- eur vkladoch cca na 20 rokov - vklady spolu 4.800,- eur Vám vaše peniaze zhodnotia na vyše 9.000,- eur a vyberať môžete pri neočakávaných situáciách kedykoľvek. A poistenie - záleží čo všetko chcete mať poistené. Je veľmi veľa toho na trhu.

ivannnnn
13. nov 2015

ahojte, no treba si uvedomit, ze deti su deti a urazovka sa im zide. Neviem ci by som si dal poistit dieta na smrt 30000€ lebo naco mi budu tie prachy ak by sa naozaj stalo to nahorsie? ani by som sa ich nedotkol, cisto z emocionalneho dovodu. Moj synovec ma poistku v Uniqe a ked doma odpadol mal rozbitu bradu 3 stehy a podla toho co segra vravela tak ako bolestne vyplatili cca 80€ a po roku trvale nasledky na tie 3stehy cca 500€ to sa mi zda dobre. No a uz si zasa na plote rozbil koleno cize zatial viac dostali ako dali 🙂
Setrenie a urazovka ma svoj vyznam, 10€ nikoho nezabije mesacne a vysledny efekt na konci poistenia je celkom fajn, aspon auto si kupi na start do zivota 🙂

mar005
14. nov 2015

@ivannnnm ano mate pravdu setrenie v poistke ma svoj vyznam..Hlavne pre poistovnu...

ivannnnn
18. nov 2015

tak to urcite, inak by to nerobila 🙂 ale ma vyhody aj pre zakaznika.

mar005
18. nov 2015

@ivannnnn ake? Okrem vysokych poplatkov?

katkamario
18. nov 2015

Pre mňa najdôležitejšie je, aby bol chránený rodič, ktorý sa stará o financie rodiny. Čo sa poistenia dieťaťa týka- viac mi vyhovujú poistenia so sporením na budúcnosť....ano, poplatky...uvedomme si prosím, že VŠADE sú nejaké poplatky (v obchodoch, u lekároch...všade- skryté, či viditeľné- nič nemá takú cenu akú má naozaj). Osobne sa mi osvedčilo kapitálové poistenie- kde už dopredu viem koľko sa mi garantovane nasporí (samozrejme aj viac to môže byť- hlavne menej nie🙂) a viem sa hneď rozhodnúť či mi to za to stojí a či nie. Súhlasim s tým, že poistením treba riiešiť hlavne vážnejšie situácie, ktoré určite ovplyvnia plynulý chod rodiny- či už je to invalidita dospelého, trvalé následky úrazom, kritické choroby ... tieto riziká dať pripoistiť či už pre rodiča alebo dieťa. Samozrejme pre mňa má dobré poistenie ponúkať aj viacero možností a benefitov 🙂

ckatka
18. nov 2015

@villanella v tomto pripade by som ti odporucila najst si nejakeho nezavisleho financneho poradcu (a teraz nemyslim poistovaka aliianzu alebo poistovaka kooperativy, ale skutocne nezavisleho - ktory dostava rovnaku proviziu od vsetkych institucii - a teda vybera pre teba skutocne najlepsi produkt z dlhodobeho hladiska).
My mame dobre skusenosti s partnersgroup. Ak chces mozem ti odporucit naseho poradcu - alebo si kludne najdi na internete - pobocky maju vsade. My sme spokojni ja nemozem povedat krive slovo, usetrili nam kopec penazi.

evittam
18. nov 2015

@katkamario A kto ti to "garantuje" ,štát? Či tá pofidérna inštitúcia, ktorá pri parádnej inflácii krásne "spadne na hubu" ako my všetci?! 😉

denislav
18. nov 2015

@katkamario Vieš sa hneď rozhodnúť či ti to za to stojí a či nie ? Kapitálové životné poistenie je garantovaná strata peňazí. Garancie sú tá najdrahšia vec na svete a platí to aj vo financiách 🙂 Aj napriek tomu že rok 2014 sa niesol v znamení deflácie -0,1 %, dlho to tak neostane, už len kvôli dlhodobému cieľu ECB, držať infláciu tesne pod 2 %, keďže je to lepšia cesta z dlhov.
Tvoje osvedčené KŽP má garantované zhodnotenie vypočítané na základe TÚM 1,9 %, to sa však nerovná reálnemu úroku ktorý dosiahneš. Ak príde mierne vyššia inflácia, tvoje peniaze sa výrazne znehodnotia 🙂 A poplatky, áno ako sa napísalo tie sú všade, ale dá sa vybrať aj tak, aby som presne vedel kedy a aké platím, transparentnosť je to čo poistných produktom chýba. Nehovoriac o tom že sa dajú vybrať nižšie 🙂 Treba proste brať ten fakt že tvojich XY eur neznamená rovnakých XY eur o pár rokov 🙂 To už radšej IŽP, ako KŽP, z čoho ma až ruky zaboleli že som napísal ale to je samostatná kapitola 🙂