icon

Aká veľká je vaša finančná rezerva?

1. máj 2026

akú veľkú máte finančnú rezervu? koľko € odkladáte mesačne?

anonym_6fc08f
Včera o 15:41
@marsmykkok

@mandzula Divné čísla, neprídu mi reálne, napríklad to že by tretina nemala žiadne úspory a tretina do 2000 eur-teda 66 percent ľudí nič alebo do 2000 eur a vraj nad 20 000 eur len 8 percent Slovákov. To už podľa mňa má v dnešnej dobe nad 20 000 eur úspory každý človek nad 40, však to je dnes nič tá suma, ak pracuje človek 20-30 rokov musí mať niečo našetrené. Ale tie prieskumy finančné všetky vychádzajú divne a potom napríklad idem 1.mája do obchodu a regále vybrakované lebo pred prvým májom ľudia nakupovali ako keby bolo rok zatvorené, tie škaredé boxy na balíčky na každom kroku a nedajú ti tam balíček lebo sú plné, na ceste kopa nových aút, ľudia cestujú ako nikdy predtým a proste realita je niekde inde.

@marsmykkok nasetrene mozu nieco mat, staci ze pride vacsi vydavok a uspory sa minu. Svadba dietata, pomoc mladym, zahranicna skola pre decko... kupa auta, cokolvek. Nie kazdy vie nasetrit a nic neminut, hlavne ked vacsina ma bezne platy a ceny rastu

anonym_dfa385
Včera o 15:45

@anonym_autor Máme asi 16tisic. Ale to len preto, že 15tisic som zdedila.

anonym_dfa385
Včera o 15:47
@rachel36a

Cca 20-30k mame vždy odložené...ked niečo náhodou minieme, kúpime si niečo drahšie, tak to tam vždy nasetrime nazad...odkladame rôzne, pravidelne len 300, a na konci mesiaca este podľa situacie

@anonym_87b0cb Prečo píšeš za číslom "k"? To nemôžeš napísať "tisíc"?
@rachel36a

krkavcia_mater
Včera o 15:54

@anonym_autor odporúčajú, aby ste si vytvorili minimálne na 6 mesiacov života. To je také rozumné.. ale viem, že veľa rodín ledva odloží 100€ ..

anonym_3d8014
Včera o 16:32

My ušetríme/investujeme mesačne cca. 2500-3000€, ale z toho potom platíme aj dovolenky. Rezervu mame na cca. Rok.

anonym_2f1a8a
Včera o 16:48
@marsmykkok

@mandzula Divné čísla, neprídu mi reálne, napríklad to že by tretina nemala žiadne úspory a tretina do 2000 eur-teda 66 percent ľudí nič alebo do 2000 eur a vraj nad 20 000 eur len 8 percent Slovákov. To už podľa mňa má v dnešnej dobe nad 20 000 eur úspory každý človek nad 40, však to je dnes nič tá suma, ak pracuje človek 20-30 rokov musí mať niečo našetrené. Ale tie prieskumy finančné všetky vychádzajú divne a potom napríklad idem 1.mája do obchodu a regále vybrakované lebo pred prvým májom ľudia nakupovali ako keby bolo rok zatvorené, tie škaredé boxy na balíčky na každom kroku a nedajú ti tam balíček lebo sú plné, na ceste kopa nových aút, ľudia cestujú ako nikdy predtým a proste realita je niekde inde.

@marsmykkok rada by som mala aspoň tých 20k, (aj 10k by bolo super) ale nemám aj keď obaja s manželom pracujeme

rachel36a
Včera o 17:03
@anonym_dfa385

@rachel36a

@anonym_dfa385 pretože je to kratšie...som nevedela, ze su na to nejaké pravidla

anonym_031c6c
Včera o 17:25

Nič. Žijem od výplaty do výplaty.

anonym_031c6c
Včera o 17:30
@anonym_dfa385

@rachel36a

@anonym_dfa385 tiež ma to vie najedovat keď napíšu za číslom k. Ako vymletí.

anonym_0ff26b
Včera o 17:37

veľkú rezervu, niekedy odložíme 100€, niekedy aj tisícky , nakoľko sa zarába v zahraničí , ide to

hellwant
Včera o 17:38
@anonym_031c6c

@anonym_dfa385 tiež ma to vie najedovat keď napíšu za číslom k. Ako vymletí.

@anonym_031c6c To nie je o vymletosti, ale je to kratšie. A mme je zas uplne jedno, či nejakeho/ku anonyma/ku najedujem.

anonym_aacb28
Včera o 17:49
@marsmykkok

@marsmykkok nonja neviem....ale ked zarábam sama cca 1300e manzel prinesie raz za dva mesiace cca 800e...a treba platiť byť hypotéku do pracr dochadzam..pre deti do školy.. atď...neviem odkiaľ by som mala mat našetriť 20tisic. Pre niekoho nic a niekto ráta každé euro.

hellwant
Včera o 17:57
@anonym_aacb28

@marsmykkok nonja neviem....ale ked zarábam sama cca 1300e manzel prinesie raz za dva mesiace cca 800e...a treba platiť byť hypotéku do pracr dochadzam..pre deti do školy.. atď...neviem odkiaľ by som mala mat našetriť 20tisic. Pre niekoho nic a niekto ráta každé euro.

@anonym_aacb28 uff tak prajem, nech manžel najde niečo lepšie platene a hlavne každy mesiac. Aj 800 mesačne lepšie ako raz za dva.

anonym_8521d7
Včera o 18:46

0 €

anonym_aacb28
Včera o 19:46
@hellwant

@anonym_aacb28 uff tak prajem, nech manžel najde niečo lepšie platene a hlavne každy mesiac. Aj 800 mesačne lepšie ako raz za dva.

@hellwant no aj ja by som...uz takto fungujeme asi 3 roky...ja mam 2 prace...jemu to evidentne vyhovuje...doma netravi vôbec cas...a si mysli kolko zaeaba a ze ja som stále nespokojná...najskôr pôjde kadelahsie...viem ze to nieje len o peniazoch ale ani cas nič...nezijeme ako rodina.
A ked šetrím tak mimo aby nevedel lebo inak by domov nepriniesol asi nič...ze mam peniaze dosť...

anonym_dfa385
Včera o 20:11
@rachel36a

@anonym_dfa385 pretože je to kratšie...som nevedela, ze su na to nejaké pravidla

@rachel36a a to je čoho skratka "k"?

euka210
Včera o 20:29

@anonym_autor neodkladam, manzel dava do fondov, na dochodok, pre deti a pod.mozno aj 90e mesacne. Ostatne "nepotrebne" peniaze su rozhodene na terminovanych uctoch. 3mes.rezervu mame stale, v pripade nudze aj viac.

anonym_882c6e
Včera o 20:48

Projektové menežérky aj 3000

anonym_8f10e8
Dnes o 06:02
@anonym_dfa385

@rachel36a a to je čoho skratka "k"?

@anonym_dfa385 tisíc

anonym_031c6c
Dnes o 06:17
@hellwant

@anonym_031c6c To nie je o vymletosti, ale je to kratšie. A mme je zas uplne jedno, či nejakeho/ku anonyma/ku najedujem.

@hellwant co je kratšie? Napísať namiesto k e alebo t? Ani by som nepovedala

mandzula
Dnes o 06:22
@anonym_031c6c

@anonym_031c6c 20t nepouziva snad nikto, 20k je uz pomerne bezne, pre porozumenie teda jasnejsie.

marsmykkok
Dnes o 06:43
@anonym_aacb28

@anonym_aacb28 Tak ale tu to je o lenivosti manžela, keby normálne robil prinesie za 2 mesiace aspoň 2400 eur spolu, nie 800 a potom by sa šetriť dalo... Fakt najlepšie ak raz od neho odídeš, lebo to je príživník len...

anonym_dfa385
Dnes o 06:47
@anonym_8f10e8

@anonym_dfa385 tisíc

@anonym_8f10e8 A to "k" je teda odvodené od akého slova?

anonym_dfa385
Dnes o 06:48
@mandzula

@anonym_031c6c 20t nepouziva snad nikto, 20k je uz pomerne bezne, pre porozumenie teda jasnejsie.

@mandzula a z akého slova je to teda odvodené?

anonym_8f10e8
Dnes o 06:52
@anonym_dfa385

@anonym_8f10e8 A to "k" je teda odvodené od akého slova?

@anonym_dfa385 ty si sa včera narodila či čo tieto sprosté otázky kladieš?
"Pochádza z gréckeho χίλιοι ("khilioi"), označujúc tisíc."

mandzula
Dnes o 06:53
@anonym_dfa385

@mandzula a z akého slova je to teda odvodené?

@anonym_dfa385 kilo - tisic (tera, giga, mega, kilo)

anonym_dfa385
Dnes o 06:57
@mandzula

@anonym_dfa385 kilo - tisic (tera, giga, mega, kilo)

@mandzula Ďakujem.

anonym_ea0135
Dnes o 06:59

@anonym_autor koľko odkladas ty?

anonym_dfa385
Dnes o 07:00
@anonym_8f10e8

@anonym_dfa385 ty si sa včera narodila či čo tieto sprosté otázky kladieš?
"Pochádza z gréckeho χίλιοι ("khilioi"), označujúc tisíc."

@anonym_8f10e8 99% ľudí, čo používa skratku "k", v živote nepočulo slovo khilioi. Ty si musela tiež používať google, ako vidím. Pani múdra. 🤣🤣🤣

anonym_ea0135
Dnes o 07:01
@anonym_031c6c

@anonym_031c6c t je skratka pre tonu, k pre tisíc. Aspoň priemerne vzdelaný človek by to mal vediet