Aké máte finančné úspory?
Ahojte ,viem je to blbá otázka ale je aspoň trochu fajn mat našetrené 2tis.€ ? Ci je to malo alebo máte odložené viac ..
Chcem sporiť ale nejsk mi to nejde pri všetkých výdajoch ..koľko máte takú “rezervu” odložené vy ,ak smiem vedieť ? Ďakujem .
Nasetri si na 6 mesiacov výdavkov (nie prijmu) + niečo na extra neštandardné výdavky. Napr oprava auta, lekári, výmena pokazenej chladničky... Aký je tvoj štandard vieš len ty. Naše mesačne výdavky (2+2) sú cca 3 tis eur. T.z. cca 20 tis je pre nás optimálna rezerva pre stratu (oboch) príjmov, či už výpoveď, dlhodobá PN... na pol roka. Samozrejme okrem toho samostatne šetrenie na plánované väčšie výdavky, ako je dovolenka, nový nábytok...
Máš pravdu, je to blbá otázka. Ťahať info, kto má akú rezervu odloženú. Sumu Ti neuvediem. Na účte máme 3 mesačné platy, zvyšok investované. Mať “len” 2000€, keď mám rodinu, by som bola v inom strese. Pre študenta, alebo absolventa je to ok. Treba niekde začať.
2000 je dnes tak akurát na kávu 😎
Vsetko zalezi od vydavkov. Zamestnanec by mal mat 6x mesacnych vydavkov, podnikatel aspon na 12 mes.
Dolezite je ze sa snazis odkladat..raz.tonide.lahsie.inokedy horsie.ine je nasetrit 2000.z minimalky alebo brigady.a ine mat tolko pri 3000 plate..neporovnavaj ak.mas pocit ze setris malo pozri kde by sa dalo este pribrzdit.
Najmenej musíš mať šesť násobok mesačného príjmu, takže sa podľa toho zariaď

Na účte držim 1250 +- stovka - to je fakt ze rychlozerva😅, normalnu rezervu mam vo vyske cca 3.5 nasobku nasich platov(platov, nie mesacnych vydavkov, cize suma je vyssia, citime sa istejsie) zainvestovanu v pomere akcie:dlhopisy 50:50. Od 3 do 7 dni sa viem k nej dostat.