Aké sú podmienky na zrušenie účtu v banke?
Keďže je víkend, pobočky v menších mestách (ako naše) zatvorené, na zákazníckej podpore len umelé inteligencie, ktoré nevedia odpovedať na špecifické otázky, google ma odkazuje len na 50 stranové PDF súbory s obchodnými podmienkami… Takže sa spýtam či náhodou nevie niekto. Ak nie tak nevadí, len som skúsil. Mám 3 osobné účty v troch rôznych bankách. Keby som ich chcel zrušiť aké sú tam podmienky? Ide o Tatrabanku, 365 banku, a Fio banku. Akože jednu by som si nechal a dve zvyšné by som zrušil. Čo sa týka 365-ky tam som už roky dlho, tam by sa nečudovali. Ale čo sa týka Fia, ten nemám tak dávno, a ani som ho nejak extra nevyužíval, vystavili aj kartu k tomu, a teraz zrazu odídem. To je také viete. Tatrabanka detto. Tú som si zakladal len kvôli zamestnávateľovi aby mi výplata a zálohy chodili načas. Ale pred pár dňami začali fungovať rýchle platby tak je to už zbytočné. A tatrabanka je vraj najdrahšia banka, a ja ako nový klient som dostal na 12 mesiacov zadarmo ich služby. Aj kartu vystavili. A teraz len tak zo dňa na deň zruším a tiež som ich nejako extra vela nevyužíval. Došla mi tam raz jedna menšia výplata a to bolo všetko. Zatial mám všetky 3 zdarma takže ľudovo povedané jesť to nepýta. Ale nebolo by férové aj voči tým bankám používať ich aspoň rok a potom zrušiť?
Alebo existujú nejaké podmienky že počul som také že zákazním má 7 či kolko dní aby sa rozhodol či je spokojný a keď nie tak to môže vrátiť bez zbytočných otázok? Proste poviem že mi produkt nevyhovuje a rozmyslel som si to?
@thunderdome 88% akcií 365.bank vlastní finančná skupina J&T FINANCE GROUP SE so sídlom v Česku
Slovenská pošta vlastní 1,49% akcií banky
@natalka13 ach škoda mu radiť. 😁
Inak nám či si odpovedal ale nedostávaš nejaké peniaze z úradu? 🤔
A ty nemáš aspoň daku brigádu normálnu aby si nemusel chodiť zbierať kovy do odpadkových Košov? Poznám xy ľudí, čo majú vážne diagnózy a normálne pracujú
@thunderdome ja som si dnes na teba spomenula inak 🤣
Bola som v robote a dali ma na stroj kde kontroluju sa vystrihnute kozene diely s tym ze jeden dava do stroja a druhy na druhej strane odobera 😀 ja som len davala a vtedy som si na teba spomenula ze to by bolo pre teba. Trebalo tam akurat davat kusy kazdych cca 15 sekund. To by si zvladol aj ty. Len ja som z KE
@simik22 on ma autizmus takze nemoze kedze pracuje pomaly
@thunderdome len vies myslim ze v minimalne 90% sa k tomu nieco prida este. Kedze tie kusy treba vziat, na striedacku davat 2 rozne "vzory" a davat kusy "na stred" a predpokladam ze sa tam budeme striedat ze raz jeden raz druhy bude odoberat.
Inak ty stale spominas tu retardaciu tak mas ju potvrdenu?
Ja mam roky tatru a teda poplatky mam nulové, appka je prehľadná 😅 ty si vyber jednu a neries co si kto mysli. Banke si ukradnutý a vôbec ich nezaujíma, kedy si si ten účet spravil
@thunderdome ja som rušila účet a išla som do druhej banky. Nebol žiaden problém. Manžel tiež rušil účet, lebo ho nepotrebuje, má iný a v pohode zrušili.
Ja som mal ten nick thunderome, očujte bol som v tatárbanke a vraj treba 7€ k zrušeniu účtu takže zadarmo to neni. Ja som taký chudobný ze nemám ani euro, takže neviem to zrušiť kým nezoženiem peniaze.
Ja som mal ten nick thunderome, očujte bol som v tatárbanke a vraj treba 7€ k zrušeniu účtu takže zadarmo to neni. Ja som taký chudobný ze nemám ani euro, takže neviem to zrušiť kým nezoženiem peniaze.
@unbeholfen Nedáš si na trhu jeden punč a jednu lokšu a máš na zrušenie účtu. Ale o com by si potom vyplakávala na koni, však
@unbeholfen tak ked ti pridu peniaze tak chod zrusit
@unbeholfen Nedáš si na trhu jeden punč a jednu lokšu a máš na zrušenie účtu. Ale o com by si potom vyplakávala na koni, však
@abbey1 to mi nepomôže lebo ja teraz nemám ani 1€ takže musím čakať na výplatu. Tu nejde o to že si nedať punč ale o to že ja tých 7€ nemám. Takže zrušiť môžem až po výplate 15.12. a invalidný tiež niekedy vtedy chodí. A potom už bude jedno či si dám niečo na trhu. Nevyplakávam ale konštatujem.
@unbeholfen tak ked ti pridu peniaze tak chod zrusit
@janulik2008 však ano, len musím čakať do 15.12. skôr žiadny príjem nebude.
@abbey1 to mi nepomôže lebo ja teraz nemám ani 1€ takže musím čakať na výplatu. Tu nejde o to že si nedať punč ale o to že ja tých 7€ nemám. Takže zrušiť môžem až po výplate 15.12. a invalidný tiež niekedy vtedy chodí. A potom už bude jedno či si dám niečo na trhu. Nevyplakávam ale konštatujem.
@unbeholfen a z čoho sa ti sťahuje poplatok za vedenie účtu keď nemáš ani 1€?
@janulik2008 však ano, len musím čakať do 15.12. skôr žiadny príjem nebude.
@unbeholfen sorry ale neverim ze pojdes
@unbeholfen A čo keby si sa začal chovať racionálne s tým tvojim obnosom peňazí? Ty tuším žiješ štýlom : Jeden deň hojno, druhý deň hovno.
@unbeholfen A čo keby si sa začal chovať racionálne s tým tvojim obnosom peňazí? Ty tuším žiješ štýlom : Jeden deň hojno, druhý deň hovno.
@abbey1 cosi 😀 on ma na vsetko odpoved. Inak pozeram ze ucty riesi od januara. Cize skoro rok. To mohol mat uz 10x ucet zruseny
Nechápete. Takto: Ja som v tatrabanke založil účet mobilom, ktorý je na rok bez poplatku za vedenie, takže nič nestrhávali. Za vedenie som mal nulový poplatok. Však väčsinu toho roka tam bola nula. Potreboval som ho len na manévre ktoré popíšem nižššie:
Pôvodne som mal účet len v 365 banke. Tam je natrvalo účet bez poplatku, bez podmienok. Jediné čo je spoplatnené je výber z bankomatu inej banky. Čo je najdôležitejšie že 365 zaviedla okamžité platby medzi poslednými bankami, takže dlho túto vymoženosť nemala.
Medzitým len tak zo zaujímavosti som si založil účet vo Fio banke tiež cez mobil, lebo to chválili že je totálne zadarmo natrvalo a ešte aj výbery zadarmo zo všelijakých bankomatov s Visa kartou. Tak som plánoval že prejdem do Fio úplne.
Lenže invalidný dôchodok mi chodil do 365 banky. Keď som mal brigádu v jednej firme tak oni používali Tatrabanku. Vtedy 365 ešte nepodporovala tie rýchloplatby a Fio som ešte nemal, tak som potreboval Tatrabanku aby mi výplata chodila hneď ako odošlú. Aby som nečakal 1-2 dni na peniaze. Ja som tam neraz vychytil aj také že výplata bola v piatok a na víkend som bol bez peňazí alebo štátny sviatok padol na pondelok alebo piatok a čakal som 4 dni na peniaze…
Keď som z tej firmy odišiel tak už Tatrabanka nebola potrebná ale účet bol zadarmo tak som si to nechal. Vtedy som už mal účet aj vo Fio banke. Využíval som to na to že chcel som presunúť peniaze rýchlo, tak som vybral z 365 banky z ich bankomatu, Tatrabanka ako jediná z nich má vkladomat tak som vložil cez vkladomat do Tatrabanky a tá už mala rýchloplatby tak som preposlal do Fio banky. Kebyže prepošlem z 365 tak by som čakal na ďalši pracovný deň lebo oni ešte nemali okamžité platby.
Lenže rok uplynul a od januára by som už musel platiť za chod účtu, a od októbra majú všetky banky okamžitú platbu takže už nepotrebujem ani ich vkladomat. Invalidný som si dal presunúť do Fio banky, ale v sociálnej poisťovni sú takí retro že všelijaké formuláre, potom doporučené oznámenie že zaevidovali žiadosť o zmenu účtu, a ešte mesiac po žiadosti poslali na 365 účet. Takže u nich to je 2 mesačný proces kým to presunú do Fio. Takže 365 ešte nemôžem rušiť kým sa nepresvedčím že mi to už posielajú do Fio.
Plán je zrušiť účet v Tatrabanke aj 365 banke a používať čisto len Fio na všetko. Okamžité platby vyriešili všetko kvôli čomu som musel kombinovať 3 banky aby bolo všetko ako potrebujem.
Nechápete. Takto: Ja som v tatrabanke založil účet mobilom, ktorý je na rok bez poplatku za vedenie, takže nič nestrhávali. Za vedenie som mal nulový poplatok. Však väčsinu toho roka tam bola nula. Potreboval som ho len na manévre ktoré popíšem nižššie:
Pôvodne som mal účet len v 365 banke. Tam je natrvalo účet bez poplatku, bez podmienok. Jediné čo je spoplatnené je výber z bankomatu inej banky. Čo je najdôležitejšie že 365 zaviedla okamžité platby medzi poslednými bankami, takže dlho túto vymoženosť nemala.
Medzitým len tak zo zaujímavosti som si založil účet vo Fio banke tiež cez mobil, lebo to chválili že je totálne zadarmo natrvalo a ešte aj výbery zadarmo zo všelijakých bankomatov s Visa kartou. Tak som plánoval že prejdem do Fio úplne.
Lenže invalidný dôchodok mi chodil do 365 banky. Keď som mal brigádu v jednej firme tak oni používali Tatrabanku. Vtedy 365 ešte nepodporovala tie rýchloplatby a Fio som ešte nemal, tak som potreboval Tatrabanku aby mi výplata chodila hneď ako odošlú. Aby som nečakal 1-2 dni na peniaze. Ja som tam neraz vychytil aj také že výplata bola v piatok a na víkend som bol bez peňazí alebo štátny sviatok padol na pondelok alebo piatok a čakal som 4 dni na peniaze…
Keď som z tej firmy odišiel tak už Tatrabanka nebola potrebná ale účet bol zadarmo tak som si to nechal. Vtedy som už mal účet aj vo Fio banke. Využíval som to na to že chcel som presunúť peniaze rýchlo, tak som vybral z 365 banky z ich bankomatu, Tatrabanka ako jediná z nich má vkladomat tak som vložil cez vkladomat do Tatrabanky a tá už mala rýchloplatby tak som preposlal do Fio banky. Kebyže prepošlem z 365 tak by som čakal na ďalši pracovný deň lebo oni ešte nemali okamžité platby.
Lenže rok uplynul a od januára by som už musel platiť za chod účtu, a od októbra majú všetky banky okamžitú platbu takže už nepotrebujem ani ich vkladomat. Invalidný som si dal presunúť do Fio banky, ale v sociálnej poisťovni sú takí retro že všelijaké formuláre, potom doporučené oznámenie že zaevidovali žiadosť o zmenu účtu, a ešte mesiac po žiadosti poslali na 365 účet. Takže u nich to je 2 mesačný proces kým to presunú do Fio. Takže 365 ešte nemôžem rušiť kým sa nepresvedčím že mi to už posielajú do Fio.
Plán je zrušiť účet v Tatrabanke aj 365 banke a používať čisto len Fio na všetko. Okamžité platby vyriešili všetko kvôli čomu som musel kombinovať 3 banky aby bolo všetko ako potrebujem.
@unbeholfen tak ti neostava nic ine len pockat ked ti pridu peniaze a hned zrusit. Neviem naco 3 ucty ti boli
@unbeholfen my chápeme, ale ty nechápeš. Takže keď prídu peniaze zaplať za vedenie účtu a zruš ho. Zruš i druhý, rozdel si financie aby si mal peniaze rozvrhnuté na celý mesiac..

Tvoje problemy a Lendlove peniaze🙈
Nechaj si Tatrabanku, zisti si a spln podmienky pre ucet zdarma a hned si v apke zaloz sporiaci ucet a spor si pravidelne aspon 10% z platieb, nemusis potom nervozne cakat na vyplatu.