icon

Aké životné poistky majú vaše deti?

shmaniac
6. nov 2017

Maminky, aké poistenie máte pre svoje deti? Prípadne rozmýšľate nad nejakým?

veroni91
7. nov 2017

@matazirafa no ja poistky nepredavam, ja ich vypocitavam a vytvaram a osobne mi je zle ako agenti ktori ich predavaju tlacia najma na mamicky a na starsich ludi a psychicky ich vydieraju :(

matazirafa
7. nov 2017

@veroni91 ja myslim ze ked je clivek rozumny nenecha sa nejakym agentom s teplou vodou rozhodit.. Ako u starších ľudí uz je to horsie ti su velmi dovercivi.

shmaniac
autor
7. nov 2017

@lusyc je pravda že zlato si len tak v banke nekúpiš, buď sa dá kupiť jednorazovo alebo existuje firma ktorá ti otvorí účet, kde máš naozaj skutočné zlato, nie len na papieri, čiže od jednej unce si ho môžeš zobrať aj domov 🙂 je to len neinformovanosť ľudstva, zlato nie je len pre bohatých

namornicka
7. nov 2017

@shmaniac môj laický pohľad hovorí že ok, keď chceš kúpiš zlato, ale keď potrebuješ potom peniaze predáš ho tiež tak jednoducho? Lebo aby sa nestalo, že budem sporiť deťom v zlate (čisto hypoteticky) a potom im budem chcieť dať do života zhodnotené peniaze a zlato nie a nie predať. Kto to zlato odkupuje? Tá inštitúcia ktorá ti ho predala? Alebo ľudia? Ako to v praxi funguje?

evittam
7. nov 2017

@namornicka Presne ako pises.😉 Normalne ho predas.

evittam
7. nov 2017

@lusyc 😂😂😂 Tak ta oklamal.

shmaniac
autor
7. nov 2017

@namornicka samozrejme, firma ti garantuje aj odpredaj zlata kedykolvek 😉

stanka_s
7. nov 2017

@shmaniac ahoj, mala by som zaujem o blizsie info, mozes do IP. Pekny den 🙂

oskvarka
7. nov 2017

dnes neexistuje vyhodna poistka aspon na nasom trhu urcite nie.. lepsie mas odkladat si na nejaky ucet a mas lepsie poistenie ako nejakej spolocnosti platit aby sa cela pyramida bankarov nabalila..

zafir01
7. nov 2017

@oskvarka co je to vyhodna poistka ? je to poistka, taka, z ktorej dostanes viac, ako do nej das. a to sa stava v pripade, ze dojde k poistnej udalosti ( uraz smrt, a pod )
takze to si nikto neprajeme...
poistka nema byt " vyhodna " ma to byt nieco ako slub financnej zabezpeky, v pripade, ze dojde k situacii, ktoru clovek nepredpoklada, a bude peniaze potrebovat...

u mna, najlepsie zabezpecene dieta, je take, tkore ma dokonale zabezpecenych rodicov...
naco budem dietatu platit nezmyselne sporenia a poistky, ked ja ako rodic, ked ochoriem, pridem o pracu, zomriem a pod, a dieta necham len tak na pospas .

a ano poistku ma aj nas, urazovku . ale to ani nepocitam su to doslova drobne, ma aj klasicke " komercne " sporenia v sume priemerne 50 € mescne,a le to je tiez, len kvapka v mori.
jeho skutocne zaistenie s manzelom vnimame vo vacsom rozmere a to su majetky po nas rodicoch , a to, ze ked bude treba, mu vieme my z nasich prijimov zabezpecit, co bude treba, napriklad investicia do jeho vzdelania, nehnutelnosti a pod .

oskvarka
7. nov 2017

@zafir01 vyhodnu poistku a teraz nehovorim len o detoch to plati aj na dospelych si predstavujem primerane solidarnu samozrejme s prihliadnutim na zisk sprostredkovatela lebo ved je to praca ako kazda ina tak aj ten clovek chce zarobit svoju vyplatu....ak si v priemere vypocitam ze ked zratas relevantnu vzorku viacej poistenych povedzme 1 000 000 ludi tak kazdy uraz a choroba ma statisticky v tejto vzorke nejake zastupenie (statistika nepusti +- su tie cisla dost rovnake stale - cim viac ludi tym presnejsia statistika teda pokial nepride nejaky mor alebo ina epidemia uistujem ta ze potom ti uz nikto nic zo ziadnej poistky neda... uz aj pri zaplavach maju poistovne spiatocku co si pamatam lidia sa nevedeli k tym peniazom potom dosudit...).. z toho vyratas kolko prostiredkov vseci tyto ludia vynalozia na poistenie na vsetky tieto veci a vyratas podiel kolko dostane za ten ktory problem teda kolko prostriedkov bude musiet ta firma ludom vyplatit... a zistis ze tato suma nieje ani 2 percenta tak ako neni o com.. a to cislo som si nevymyslela to je realita....

zaroven ale nesuhlasim zo zitim bez rezervi jednoducho clovek sa potrebuje istit ako tu babenka pise zistili niekomu tumor nemal financie rodina ho musela podporovat tak to je jednoducho chyba ale vkladat peniaze na sporiaci ucet alebo do poistenia je podla mna velky rozdiel.. jednoducho poistovne ludi oberaju o peniaze len preto ze slovaci si myslia ze setrit sa neda alebo ze aj tak to vsetko minimem a tak... ale to je potom problem niekde inde ak si clovek nevie usetrit a musi sam seba oklamat nejakou poistkou ktoru ked nezaplatis tak ta este bude poistovna nahanat,....

zafir01
7. nov 2017

@oskvarka je to velmi diskutabilne, viem, ze su to statistiky, ale slovek tu hra sam za seba nie za dav ludi..
ja poviem za seba, mam poistku , teraz som bola 7 mes na pn.. za kazdy den mi poistovna vyplatila 15 € + som dostavala klasicku pn z prace + vyplatila mi 20 e za kazdy den, ktory som lezala v nemocnici ( a lezala som pomesne dost ) , a este ma caka porod, v pripade sekcie, opat musia vyplatit, a uz som na sume cca 3 tis e ktoru som od poistovne dostala tento rok ...
manzel mal tiez nejake skusensoti, sice mensie,a le aj tak dostal v stovkach € zaplatene...
jasne, provizia vyoplatena musela byt, dokonca aj viem kolko presne bola vyplatena. mimo toho, ze agent dostal proviziu , dostal proviziu aj agentov manazer .. mimo toho za splneny mesacny plan dostal odmenu aj reg, riaditel. , a este mimo toho, aj samotne vedenie spolocnosti. ak mas poistku bez sporenia ( plus pre teba ) , tak o inych ziskoch neviem... ak so sporenim, tak z kazdej mesacnej platby ide nieco poistovni, nehovoriac o tom, ze oni dalej zarabaju s tvojimi / nasimi , peniazmi ....
ale ako hovorim, mame uver a povazujeme za nasu povinnost sa chranit aj takto , pretoze poviem uprimne, boli sme v roznych zivotnych situaciach, prezili sme si aj smrt dietata , na peniaze sa vtedy nehladi ... ale ked to cloveka polozi emocne, a nie je schopny nosit domov prijem niekolko mesiacov, potom sa to uz niekde odrazi .. a prave toto je taka nasa " poistka "

a samozrejme s druhou castou tvojho prispevku na 100 % suhlasim . to nie je o com .. mimo poistiek, treba mat aj sporenia, rezervy.., aj ked nie kazdy si moze mat rezervu vytvorenu na fungovanie napr na 1 rok ... ( napr v nasej rodine, by to bola fin.rezerva o sume 20-30 tis e ) a tu poviem uprimne, napr momentalne hned niekde na inom ucte nemam , aj ked nejaka je, urcite nie tokato suma..

oskvarka
7. nov 2017

@zafir01 no ako viem si to predtavit sama som mala dve poistky hned po skole som bola slobodna nezadana sama kolegyna takto bola na PN pol roka .. pracovali sme v budove s plesnivou stenou bolo podozrenie ze je to z toho sama som alergicka a nechcela som ostat niekomu na krku rezervu som na zaciatok mala malinku (podla mna ale mala som 7 tis eur z toho ale vecsina bolo zo stavebneho sporenia ktore mi pocas vysokej skoly platili rodicia ja som uz len posledny rok roklepla) zadolo sa mi to malo... (osobne si ale teraz uz miyslim ze je to hlupost takato rezerva je podla mna v pohode na mladeho cloveka ktory ma mensiu sancu ze ho chyti nejaka chronta ako starsi... s tym ale ze som si to dost skresala lebo som pozicala tatovi na auto 6 t tak som hned bola na minime skoro) takze ak je niekto po skole cerstvo osamostatneni bez prostriedkova vtedy sa mu nieco stane co teda aj ked je trochu menej pravdepodobne nieje vylucene tak vtedy je to taky risk ze spoliehas napriklad na tu rodinu rodicou a tak - ved co ine ti ostava... je dobre ak sa clovek ma na koho spolahnut-- ja som take dobre vztahy s rodicmi nemala tak som to poriesila tiez takto ... ale je to ovela solidarnejsie a vyhodnejsie poriesit po rodine (prostriedky im potom casom vratit - pripadne aj s nejakym urokom aby clovek nemal vycitky alebo co) ale ja som teraz uz napriklad po skole vyse 10 rokov rovnako aj moj muz aj ked zijeme polku nasho rodiinneho zivota na materkej a rodicaku (vzdy jeden z nas) napriek tomu sa nam podarilo uz si posetrit dost na to aby sme v nutnom pripade poriesili novu strechu na dome alebo aj to bytie bez primu oboch rodicou po dobu roka dvoch (a to som si este priebezne rusila moje dve stare poistky lebo zrusit ich hned by bolo uplne vyhodenie peniazkov do kontainera - aj ked v pripade jednej z nich to v podstate aj tak bolo napriek tomu ze nam poradili zrusenie az po 10 rkoch, druha vykazovala za tych 10 rokov velke zisky tak tam som az v takej strate nebola :D:D a zase musim uznat ze som rada ze ani jednu z nich som nemusela pouzit takze som sice nedostala ziadne urazove plnenie ale ani som nemusela znasat ziadne nasledky nejakeho urazu alebo operacie.. a aj tie na ktoryhc som bola - a na ktore som udajne poistena bola som ani neriesila - nechcelo sa mi to riesit napriklad vyber znamienka - viac som bola vyklepana z toho ci po tom prieskume znamienka bude verdikt ze bolo ok :D... ale ja som ustrachanec v tomto...) takze kedze nastastie nemame hypoteku (dedili sme ano velka vyhoda ale zase nemame dedka pre nase deti no... vsetko ma svoje pre aj proti... - museli sme len vyplatit polovicu nasho byvania nastastie sa surodenci dohodli rozumne takze to neslo formou pozicky ale postupnym splacanim dohodu- bez dalsieho subjektu medzi nami... mam dokonca pocit ze aj preto nas to motivovalo splatit to co najskorej...) mame moznost byvat bez hypoteky a teda nemame teraz aktualne uz naozaj ziadnu poistku tak akosi ja mam pocit ze je to to najlepsie co sme mohli spravit ;)

zafir01
7. nov 2017

@oskvarka my nemame rodinu, na ktoru by sme sa mohli spolahnut v pripade takychto tazkych situacii, sme odkazaní len na seba , ja mam aj nemam rodicov, viac menej od 17 som samostatna, a nikdy som od nich nic nechcela a ni nechcem a viac menej sa nezaujimaju o zivot svojich deti a muz ma rodicov, ktorym treba pomahat aj financne, takze nemozme cakat pomoc my od nich, ak by nieco .
moznost byvania bez hypo sme nemali , podedit neviem ci nieco podedime , kedze su vztahy take ako su , a ani sa nad tym nepremyslam a nepocitam s tym ...

oskvarka
7. nov 2017

@zafir01 no ako ja som sa tiez na svojich rodicou spoliehat nechcela (a ani nejaku priamu hotovost od nich cakat nemohla kedze napriek vyssim primom ako ja s mojou rodinou otocia za mesiac vsetko co zarobia- je to skratka otazka zivotneho stilu ludia co si prezili socializmus si vecsinou teraz uzivaju konzum aby si vynahradili ktovie co.. neriesim...co uz kazdy mame svoj konicek niekto napriklad rad nakupuje veci ktore ani nepotrebuje,... ale zase keby horelo alebo co viem ze by boli ochotny mozno aj vlastny byt zalozit a pozicat alebo tak ale nechcela by som to ani nahodou...) ci este niekedy nieco podedime je otazne .. zvysok rodiny mame taky asi ako ty ... ze ho prave ze treba financne podporovat zial ... ale asi by som uz za akychkolvek podmienok dnes do poistky nesla... to by som si radsej potom v pripade nudze zobrala nejaku pozicku fakt po tom co som si o poistkach pozistovala tak to vidim ze na tej pozicke sa bankove subjekty nabalia menej.. skratka je to obchod so strachom a to vynasa...

zafir01
7. nov 2017

@oskvarka samozrejme, inak clovek premysla, v roznych ziv, situaciach ... ako invalidovi , by mi tazko dali uver . a ked mam na krku povedzme 100 tis € hypo ( nastatsie mame polovicu domu za svoje postavene ) je to riskantne, ale ono si to musi kazdy uvazit, podla jeho aktualnej situacie . nie kazdemu sa hodi to iste , niekomu ju netreba vobec, lebo nema nikde zavazky a zije " jednoduchym " zivotom , iny ma podnikanie a zavazkov vsade, a potrebuje niekolko stotisicove zabezpecenie a krytie z viacerych stran

oskvarka
7. nov 2017

@zafir01 no ako ja by som si nebrala pozicku 50 tis. ale pripad potreby vecsieho mnozstva penazi na ktore by som uz potrebovala rucitela je dost malo pravdepodobna.... horsiee je ked niekto nesetri pripadne sa vyhovara ze teraz sa neda.. ale poistka sa platit da?.. alebo este horsie zije na dlhy tak potom mu uz naozaj pozicku nedaju... co teda povazujem za poslednu moznost ja uz predpokladam ze nieco take nikdy potrebovat uz nebudem a ani vecsina inych a tie prostriedky co mam by som bola ochotna pozicat aj rodine v pripade ak budem ale vidiet ze sa nespoliehaju len na moje usetrene lebo to potom ako ze rodina nerodina treba pouzivat aj rozum (aj ked som makka mrave ze cela rodina mi cosi vysi prave preto ze si odkladaju figu borovu a to maju aj stavebne sporenia pozakladane a vobec si na ne nedavaju korunky... no nevyjadrujem sa hlavne ze za vedenie uctu platit musis... )

sticker
myskacici
7. nov 2017

@evittam no veru nebudem. Stačí, keď to máš nastavené tak ako my 😊. Keby som si pchala peniaze dňa do ponožky a šetrila takto , mala by som veľké ...
sporím správne a so zložitým úrokom. Ale to ti asi nič nehovorí 😳.

evittam
7. nov 2017

@myskacici Isteze. Ako len povieš.😉
Pchaj peniaze kam len chces, ja to robit nebudem. A to či budes plakat tak to si mozme povedat o tých xy rokov a nie teraz. Tvoj "zlozity urok" ti bude na dve veci.😉
A podla toho co pises tak ty urcite vies o com hovoris.😁

evittam
7. nov 2017

Pre začiatkom a pre lepšiu financnu gramotnost odporúčam:
Prof.Dr.Hans J.Bocker - Svoboda jmenem zlato.😉

myskacici
7. nov 2017

@evittam veď ja ti nič nevnucujem tak netrep. Mne je úplne jedno čo si myslíš. Nebudem ti vysvetľovať ako fungujú správcovské spoločnosti a celkovo finančný trh. Ja mám už svoje odčítané a naštudované 😉. Pekný večer.

evittam
7. nov 2017

@myskacici Ved ani ja tebe.😂 Nemam prečo. A nikde netrepem, ale na to prídeš oveľa neskôr a uz asi aj neskoro. Ale to je tvoja vec.
Ja veľmi dobre viem ako funguje financny trh. Na to nepotrebujem odborníčku z MK,ktora odporuca pchat peniaze americanom.
A dakujem aj tebe želám pekny vecer.

shmaniac
autor
7. nov 2017

@evittam perfektná knižka👍🏼👍🏼👍🏼

evittam
7. nov 2017

@shmaniac Tak, tak.
Ako vidis, tie co nedavame peniaze financnym americkym instituciam neovladame ako funguje financny trh,nemame "zlozity urok" a len trepeme.😁 Co sa o sebe človek na MK nedozvie.😉

shmaniac
autor
7. nov 2017

@evittam presne som sa chcela len presvedčiť, ako na tom je slovenská verejnosť čo sa týka finančnej gramotnosti, preto som založila tuto diskusiu, no ale teda som rada že aspoň niekto má dobré informácie 😉 ľudia sú jednoducho osprostení inštituaciami čo tlačia slovákom do hlavy hovadiny len aby zarobili...

evittam
7. nov 2017

@shmaniac Ja ich volam "Agenti s teplou vodou"...😉

shmaniac
autor
7. nov 2017

@evittam presne aj my ich tak volame😂

sasa1310
7. nov 2017

@shmaniac si robíš zadarmo reklamu?

shmaniac
autor
7. nov 2017

@sasa1310 ale kdeže, tu to nemá perspektívu 😀 robím si len prieskum o tom, kto je ako informovaný😉

evittam
7. nov 2017

@sasa1310 V čom konkrétne vidis reklamu?