Ako doma šetríte?
Konkrétne zaujíma ma ako šetrite doma,príklad plyn elektrika voda,potraviny atď.?Mali sme s kamarátkou o tomto debatu a ona hovorí že sa dá ušetriť keď cez deň nekuria,len na noc.Ked nepozerajú telku ani zbytočne nesvietia.Ked neumyvaju sa každý deň,ale len raz týždenne.Ked nevaria každý deň teplé jedlo,ale majú chleba so salamom a sackove polievky.Mne sa to moc nepozdáva čo mi radila.No hovorí že každý rok na vyúčtovaní dostanú peniaze naspäť.
Jediné naše šetrenie je nakupovanie potravín v akcii.
Teraz ma ukameňujte. To , že niekto nespláchne je jeho vec, ale to , že niekto vypne kúrenie je aj vec jeho susedov . Toto považujem za tú najbezohľadnejšiu vec , veď sused mi vykúri byt ( hlavne taký čo je stāle doma) . U nás sa nekúri 2 posch. pod aj nad . Darmo dám na 5ku . Mrznem !!!!! Ešte aj kocúr mi každý rok chytil zápal priedušiek . Keby som mohla tak ....
@bimbambom ja mám to isté
fuj, ako sa mozete sprchovat kazdy druhy den? ako si mozes lahnut neumyta do postele?
Ono je to ťažko, kúriť treba tak, aby ste doma neboli chorí. Lebo potom ti je také šetrenie na dve veci, keď budeš doma na pn a za ,, ušetrené,, si aj tak budeš musieť pokúpiť lieky
@panelacikova mne to už príde ako nekonečný boj .
@ivec16 neviem čo za volovinu nám to tu dali , ale na 3ke mām vždy studený radiátor :(
Ale keď nám to dāvali tvrdili , že temperovanie bude vždy a nebude sa dať vypnúť . A potom príde moja teta a presviedča ma o bájke , že jej v byte stačí , keď hrejú rúrky a radiátor vypne . Sa až za hlavu chytám 😭
@sasitimi17 tak to je najlepšie šetrenie 🤣🤣🤣 Ja 2 nechám tatinovi a najmenšiu si beriem, na tom jednom rožku co jej kúpim nezbohatneme 😀ale keď začne vypytovať aj ona tak ostáva doma s tatinkom 😀
My šetríme tak ze sme vymenili chladničku, umývačku aj sporák, jedlo sa snažím kupovať tak ze kúpim viac keď je v akcii, vymenili sme bojler za taký ktorý sa dá vyhrievat aj kotlom aj elektrickou a nesvietime zbytočne a nemáme televízor zapnutý nonstop ako kedysi... Ale aby som sa umývala raz do týždňa a jedla také 💩 tak to určite nie
@stellarstar akože dnes ráno som si dala sprchu a ďalšiu až pozajtra? Aj keď nie je leto, za mňa nemysliteľné. Humus. Veď človek použije aj toaletu napríklad. Každý deň si krémujem celé telo a teda pokožka nemá byť z čoho suchá.
@pallacinka29 presne. To isté tvrdím aj ja. Ísť spať neumytá a ešte dva dni! Byť jej mužom ani si k nej neľahnem.
@mimi16 ráno by ma ani nenapadlo sa sprchovať, sprchujem sa večer a písala som každý deň sa nemôžem sprchovať keďže mi to extrém vysušuje pokožku. A tie dni ktore sa nesprchujem tie sa umyvam. Takze nemám byť z coho hymus . A mne ani krém nevyhovuje. Každý má inú pokožku a ja som rada že ju mám pod kontrolou. Existujú aj kožné ochorenia keby si o nich nevedela
@stellarstar obzvlast v pripade koznych ochoreni sa treba kazdy den umyt… existuje X pripravkov na umyvanie… ze vysusuje pokozku… musi byt radost s Tebou pracovat, fuj.
Ja ked si predstavim, ze dieta v skole povie, ze sa umyvaju kazdy druhy den, zle mi pride
@panelacikova umývanie riadu ...to máš pravdu, hoci teda riad treba umyť či máš 4 taniere alebo 4 taniere a 2 hrnce, energiu tiež na varenie/pečenie večere....ale tak v Tom už mám aj obed na ďalší deň, ktorý by som zas len varila..
Práčku som menila za takú inteligentnejšiu až teraz, ale radšej periem keď je plná...energia, voda a hlavne žumpa stoja nemalé peniaze. Dúfam že do roka už bude kanalizácia lebo 45€ mesačne za žumpu mi príde fakt veľa ..
Šetríme tým, že kupujem veci v akcii, do zásoby. Varím doma, na 2-3 dni, manžel si nosí obedy do práce. V spálni nekurime, ale to preto, že máme radi späť v chladnejšom prostredí, cca 19-20 stupňov. Ani v byte neprekurujeme, nosíme papuce. Keď vetram, vypínam radiatory. Nemáme vaňu, sprchujeme sa, samozrejme každý deň. Na umývačke, práčke aj sušičke používam Eco programy. A tak 😉
@pallacinka29 mne kožná vravela ze sa nemám denne sprchovať. Tak mam na ňu počúvať alebo na teba? A to ze sa nesprchujem denne je už pfuj? A ty sa nehanbíš? Nepoznáš moju dg Nepoznáš mňa tak ma prosím ani neodsudzuj. Pisala som ze dní v ktoré si nedám sprchu sa umyjem takže nie som ani pfuj ani humus.
@stellarstar neumyt sa po celom dni je humusacina, akokolvek si to chces ospravedlnit… a umyjes sa ako - cele telo v umyvadle? fuj
@alanko20 bože toto sme mali aj my v open space...ktovie či nie sme kolegyne 😂 kolega chodil na 7. poschodie pešo. Normálne sme si písali s kolegom...jeho sme vždy skôr cítili ako videli...neskutočne smutné pri mladom chalanovi..
@pallacinka29 ty sa prosím staraj o seba a o svoju rodinu a nedávaj si ma do ust jasne? Od začiatku sa ma chytáš. Chod za svojimi deťmi a svojim chlapom a láskavo mňa nechaj na pokoji
@stellarstar a Ty sa skus kazdy den umyt, mozno prejde svrbenie… A nauc aj svoje deti, ze umyvat sa treba kazdy den, lebo ked to povedia v skole, ze doma sa kazdy druhy, tak si pani ucietelka pravom pomysli o vas svoje…
Kamaratka nekuri cez deň? A v noci kúri? A komu? Kokso, by som nezaspal a bolela by ma hlava. Spavame s manželkou pri otvorenej vetračke, radiatory studene. Ved pod prikryvkou je teplo. Teplota v spalni 16-17.
@slniecko5 tak ale taký dom splácaš vysokou hypotékou (jedine, že teda nemáš hypo), čiže zadarmo to nie je . inak, toto mám rád, že nízke náklady na bývanie, ale hypotéka 1000 Eur😁myslím teraz všeobecne, lebo neviem či a akú máš hypo ty.
@pallacinka29 ja nikde nepíšem že sa neumývam, a aké svrbenie? Ja tu nikde o žiadnom svrbeni nepíšem 🙄🤦♀️ mater hormóny s tebou burcujú. O akých deťoch tu píšeš, o svojich? Píšem ja tu niekde o svojich deťoch? Nie! Tak láskavo sa zbrzdi a daj konečne pokoj!

@panelacikova Píšem o teplote, ktorú dosahujeme bez kúrenia: 21,8-22 stupňov.