icon

Ako efektívne šetriť pri narastajúcich nákladoch na domácnosť?

15. aug 2025

Ahojte, napíšem svoju diskusiu, nech poradíte aj mne ohľadom šetrenia ako a čo robíte vy...
S manželom máme spolu 2000 eur výplatu. Z toho 900 eur platíme za - hypotéku, plyn, elektrika, voda, tv, internet, poistky pre 4 osoby. Stravu a drogériu sme vedeli dať do 500 eur. Lenže posledné mesiace ma trochu chytá panika a dostali sme sa na sumu 700 eur mesačne strava plus drogéria pre 4 osoby. Benzín tancujeme do auta 150 mesačne, ostane nám 250 eur z čoho teraz riešim zubárov tak mesačne dám u zubárky 100 eur. Ostane nám 150 z toho keď treba deťom oblečenie, teraz do školy pomôcky. Máme budúceho prváčika a tretiacku. Ušetriť moc neni z čoho...
Rozmýšľam čo robiť čo variť, menej jesť, už fakt neviem kde ušetriť.? Jeme len doma varím skoro každý deň každý druhý. Do reštaurácie nechodíme vôbec. Teraz cez leto sme chodili na výlety s deťmi, to som si minula cca 500 eur za dva mesiace, ale minula som to z úspor. Mám niečo nasporené, minulé roky sa mi darilo sporiť. Tento rok už neusporim nič nedá sa mi.
A do toho stále každý mesiac niečo platiť, raz sú narodeniny, raz Vianoce, v septembri teraz veľa som nakúpila deťom do školy, raz treba smeti zaplatiť dane, stále niečo.

anonym_6129e7
16. aug 2025
@anonym_61b006

@anonym_6129e7 áno, to je riešenie, rozdeliť rodinu, muža poslať preč, deti nech sa nerodia, veď moslimovia to tu prídu doplniť tu pracovnú silu 🤦‍♀️ aké je to všetko jednoduché....no nie každý chce žiť tak, ako opisujes. Kebyže si ja mám vybrať, či 10 rokov nepôjdem na dovolenku, ale môjho milovaného muža budem mať každý deň doma, alebo ho mám poslať do zahraničia a vidieť ho raz za mesiac, aby sme mohli ísť každý rok k moru, tak ver mi, že na 100% si vyberiem muža pri mne. Každý má v život iné priority a nie je všetko o peniazoch. Nepochopíš, keď máš muža, čo ho doma nepotrebuješ, tak nepochopíš....

@anonym_61b006 im ale nevychádza na bežné výdavky a nie na dovolenku čo ty spomínaš, je to chlap mal by sa vzchopiť a nájsť si lepšiu prácu keď sa ona stará o deti

vladuska20
16. aug 2025
@anonym_6129e7

@adreena šak to aj tak vyzerá s tými deťmi potom keď niekto zarába minimum a urobí si 5 deti a nemajú ani na základné potreby treba rozmýšľať predtým rozmnožovanim ✌️

@anonym_6129e7 ale ved ma 2deti.Normalna dnesna rodina.

anonym_61b006
16. aug 2025
@anonym_6129e7

@anonym_61b006 im ale nevychádza na bežné výdavky a nie na dovolenku čo ty spomínaš, je to chlap mal by sa vzchopiť a nájsť si lepšiu prácu keď sa ona stará o deti

@anonym_6129e7 akože im nevychádza na bežné výdavky? Nevieš čítať text s pochopením? Im vychádzajú všetky bežné výdavky, potraviny, energie, oblečenie, telefóny, poistky, všetko má rozpísané. Len by chcela viac odložiť a ušetriť a to im nevychádza, na to sa pýta. Ja ju neobhajujem úplne vo všetkom, ja sama by som na jej mieste využívala záhradu na sto percent a usetrila tým, ale zase nie je to tak, ako ty píšeš, že nemajú na chleba a načo si deti robili.

alex49
16. aug 2025

@anonym_autor hrach, cibuľa, zemiaky, tekvice, cukety, rastú aj samé, nepotrebuješ sa im špeciálne venovať, paprika, rajčiny tiež, iba v lete polievať. Už dávno ste mohli mať nasadené stromy a kríky, jablká, čerešne, marhule, černice, maliny. V lete oberas a mrazis, na zimu. Už ste mohli mať ušetrené stovky eur na jedle.
Burina udržuje vlahu, nemusíš mať dokonale riadky

matusformanek
16. aug 2025

@anonym_autor najväčši žrúti výdavkov sú obvykle dosť skrytí. Vymyslam si, neberte to tak že pisem o vas: Napr pri tankovaní si rano davam kavičku, bagetu na pumpe; mam predplatene služby ktore nemusia byt (streamingove veci, clenstva, podcasty a pod.), nenakupujem podla zoznamu ale "živelne" (my použivame aplikaciu Listonic s manzelkou a kupujeme zasadne len podla nazdielaneho zoznamu), ked ideme na vylet idem nalahko bez "zasob" (my si berieme jedlo,pitie so sebou vždy), využivame akcie v obchodoch (kupujeme vo velkom, velke balenia). Skuste si vytlacit mesacny vypis obratov na ucte, idealne ked platite vsetko kartou, potom to vidno. a prejst položky a najst tie ktore tam nemusia byt. Dalej poistky, niekedy su zbytočne velke. Poistit treba zivitela rodiny na najvyssiu ciastku ako sa da. Ak si dieťa zlomi ruku (nedajbože!) taka finančna kompenzacia z poistky nikoho nevytrhne, ale ked sa stane niečo živitelovi tak je to pruser pre celu rodinu, napr invalidita, tazky uraz. Pači sa mi napr. že SLSP ponuka automaticky v Georgovi kategorizaciu vydavkov, vidim kolko sme minuli na byvanie, energie, stravu, zabavu, dopravu a podobne. Narazove vysoke vydavky o ktorych viem ze pridu, poistky za auto (kasko, PZP-1000e/700e ročne), smeti, riešime tak ze si odkladam bokom na iny učet male čiastky kazdy mesiac, napr 80€/mesačne a potom to vykryjeme z toho. Detto Vianoce, viem, ze budeme potrebovat cca 1200€, tak si to rozložim a zbieram cely rok.

autor
16. aug 2025
@vladuska20

@anonym_autor a muz robi na smeny???

@vladuska20 Na 2 smeny

autor
16. aug 2025
@eleanor2510

@anonym_autor tomuto celkom nerozumiem, ako ti moze nic nevyrast, ked si zasadila, ale budiz. Tak ja uz neviem, tak ten velky pozemok prenajmite niekomu, kto to bude obrabat, a budete mat prijem. Ako ja nerozumiem, chceli ste dom s velkym pozemkom, aby vam ten pozemok lezal ladom a zbytocne si kupovala drahe ovocie a zeleninu? Ked je priorita vylet pred cerstvou zeleninou, tak ste mali ist do bytu. Nemozes mat vsetko, aj byvat v dome s pozemkom, kam nechodi MHD, aj zivit dve auta, aj na vylety chodit aj vsetko z takeho prijmu, ako mate. Pre mna by bola priorita zahrada pred vyletom, a to ti hovorim ako clovek, ktory neznasal pracu v zahrade cely svoj zivot. Ale vidim to teraz, aka je to obrovska vyhoda. Moja mama bola sama na mna, robila na smeny a mali sme celu zahradu vysadenu a chovali aj sliepky a zajace. Ale holt, to je otazka priorit.

@eleanor2510 Mám ti odfotiť ako vyzerá teraz moja záhrada, je tam burina vyše hlavy lebo nestíham, ako som písala vyššie záhrade sa treba venovať každý deň viac hodín. A keď mám deti tak logicky sa venujem v prvom rade im, úlohy, výlety, domácnosť, navariť, má záhradu není čas. Ľahké je zasadiť ale treba sa o to aj starať a to ja nestíham momentálne.

autor
16. aug 2025
@44janica44

@anonym_autor prosím ta nemáš čas na záhradu pri dvoch školákoch a v robote si 8 h pebo nemáš nadčasy však zoberiem deti von a ja si robím. Tento rok som aj posadila aj dopestovala s takmer 4 rocnym dieťaťom a k tomu tehotná a muz nonstop na sluzobke... keď vybehnes každý deň na polhodinu von a nieco porobis to bohato staci...
Zemiaky uhorky cibula cuketa paradajky tekvica to su nenáročné veci a máš z toho veľa úžitku

@44janica44 Nie každé dieťa dokáže sedieť pri mame pol hodinu alebo hodinu, moje vydržia 5 minút a musím končiť v záhrade.

cecilia29
16. aug 2025

Tankovanie- nedá usetrit ? Niekto napr ide autom aj 300m do obchodu.
Variť na 2 dní- pripadne zvyšné porcie mrazit
Nekupoval sladkosti - dnešné deti majú každý deň sladké somariny .
Oblečenie-sekač
Niečo si doma vypestovať, vychovať . My mame kozy, malú záhradku. Vie to riadne pomôcť

autor
16. aug 2025
@sissy27

@anonym_autor olej raz rocne, lenze je to aj s filtrami cca 100-120€, pre vas x2, uz ste na 200€ minimalne. To iste pzp - ze to platis stvrtrocne je este horsie ako rocne, vyjde to drahsie. Najnizsie pzp je pocitam okolo 100€, to uz je u vas dalsich 200€. Tk+ek mas tiez kazde dva roky ccc 70€x 2.
Rozvody sa nemenia rocne, ale maju svoj servisny interval, cca 100-150 tisic km. Nechce sa mi verit, ze na 20r nebolo nikdy treba nic servisovat. Pneu si za tie roky musela kupovat nove niekolkokrat. A teda vsetko u vas x2. Takze sa prestan cudovat, ze nevychadzate s peniazmi, ked vlastne vela vydavkov nevidis / nepriznas.
Inak 5km od mesta to sa mi fakt nechce verit, ze auto nutne potrebujes. Ale vlastne ako tak citam tvoje prispevky, tak tvoj najvacsi problem bude lenivost. Lebo nic sa ti nechce, na nic nemas cas a nic menit nebudes. Tu je kazda rada draha.

@sissy27 Tak nie nepotrebujem auto môžem chodiť aj busom a čakať na autobus len to potom aj moje deti budú musiet čakať aspoň do 18tej v škole na mňa a škola ani není tak dlho otvorena. Pre mňa auto šetrí čas.

anonym_6129e7
16. aug 2025

Baby ti tu dávajú tipy a nič sa ti nepáči, nechápem akú radu teda čakáš

sissy27
16. aug 2025
@anonym_autor

@sissy27 Tak nie nepotrebujem auto môžem chodiť aj busom a čakať na autobus len to potom aj moje deti budú musiet čakať aspoň do 18tej v škole na mňa a škola ani není tak dlho otvorena. Pre mňa auto šetrí čas.

@anonym_autor pozri, tebe je kazda rada zbytocna, lebo na kazde riesenie mas niekolko problemov.
Auto ti setri cas, tak ten usetreny cas venuj zahrade, ktora ti zase usetri kopu penazi za ovocie a zeleninu, alebo brigade, aby si si privyrobila. Nie je pravda, ze denne treba zahrade venovat hodiny casu, to je len vyhovorka. Hlavne, ze mas dost casu diskutovat na internete o nicom.
Dostala si tu naozaj vela rozumnych rad, ale ty vlastne nic menit nechces, takze je to fakt zbytocna strata casu. Mohla si mat uz aj tu zahradu vypletu 🤷‍♀️

lenka.25
16. aug 2025

Prepac , ty síce vies čo chceš , ale absolútne nie si schopná preto nič urobiť . Matematiky nepustí , príjem máte taký aký máte , výdavky okresať podľa teba nejdu , na záhradu nemáš čas , práci si ani jeden z vás inú hľadať nebude … tak potom čo chceš ? Tak ešte ti ostáva predať dom , ísť do bytu , určite ušetríš na mesačnej réžii . Na čo ti je dom , keď ho absolutne plnohodnotne nevyužívaš ? Dom je len žrút peňazí a vy s mužom idete len práca a starostlivosť o deti . Ja ti to nepíšem v zlom , píšem to podľa seba . Pre toto ja napríklad nebyvam v dome . Nemám , nie čas , ale chuť sa starať o záhradu a pozemok , po práci sa venujem mladšej dcere , ktorá aktívne športuje , čiže ma denne potrebuje na presuny , v preklade , robím jej taxikára . A keď nie , som rada že mám čas pre seba , muža , starsiu dcéru , výlety , dovolenky a nie piplat sa v záhrade . Ani by som sa nedokázala pozerať na dvojmetrovú burinu na vlastnom pozemku 🫣.

44janica44
16. aug 2025
@anonym_autor

@44janica44 Nie každé dieťa dokáže sedieť pri mame pol hodinu alebo hodinu, moje vydržia 5 minút a musím končiť v záhrade.

@anonym_autor záhrade sa netreba venovať hodiny denne uz sme to tu viaceré pisali .. stačí cez víkend občas cez týždeň par hodin. Ked nič iné si môžeš zemiaky nasadiť to je úplne nenáročné a fakt nemusís okolo toho behať 3 h 7x do týždňa.
Mama ma nasadené ovocné kriky o to sa netreba starať vôbec iba oberať- to dokážu sj tvoje deti. Tento rok sme urobili 61 fliaš džemu- náklady? Asi 6 eur za cukor, 5 eur za viečka a pár centov za plyn.
Si myslíš ze moje dieta sedi a pozerá ako nieco robím?
Bud robi do mnou - trvá to 3x tak dlho alebo sa hrá, ano pride z tej zahrady spinave ako prasiatko ale nevadi operiem a to ja mam zahradu 2 km od bytu nie pod oknami ze hocikedy si mozem na chvilu vybehnut nieco porobit...

Tvoje deti su vo veku keď uz sa majú vedieť na dvore zahrať aj samé a nemusí im mamka behať za zadkom alebo fakt robis tak velkym detom animatora cely bozi den?.
Co robíš ty a muž cez víkendy a po práci keď nie ste schopní obrobit záhradu? Asi celé dni nechodíme po výletoch keď nie su peniaze nazvyš...
Ty si iba majster vyhovorka ako sa nieco neda. Kto chce hľadá spôsoby, kto nechce hlada dôvody.

A pri záhrade platí este jedno: komu sa nemení, tomu sa zeleni.

anonym_6129e7
16. aug 2025

Šak si aspoň zasad ríbezle egreše maliny čučoriedky s tým nie je robota a nech ti chlap spraví zo 4 vyvýšené záhony na paradajky papriky alebo uhorky .veď to je úplné minimum a fakt nepotrebuješ pri tom stráviť hodiny takisto deti začni učiť samostatnosťi nech sa vedia samé zabaviť

vladuska20
16. aug 2025

Pozri sa my s muzom pracujeme na 4 smeny,podavame si dnes klucky,ja som teraz v robote,muz ide na nocnu 12tku,obaja.Vidime sa ozaj iba rano a teraz vecer.A aj napriek tomu mame zahradku,rano ju poleje bud 1 alebo 2hy,zalezi ako robime.Naozaj sa tej zahradke sa netreba tolko venovat,staci aby to malo vodu.My mame foliovnik,tam staci kazdy 2hy den polievat,rajcin,uhoriek tolko,ze salaty domace jeme kazdy den.Naozaj ti to urobi vela taka zahradka.A netreba sa jej ozaj tolko venovat.

martina8843
16. aug 2025

Telefon mate strasne drahy, ja platim 19,50 a mam v tom 25GB dat a neobmedzene volania a sms (Telekom)- to je synov, ja mam firemny. Poistku tiez by som detom zrusila, zivotnu no nevie, tam je ta vyplatna suma strasne nizka- kolko platite mesacne? Mne tiez plati zamestnavatel, takze s tymto vydavok nemam, a ak by som si ju mala platit sam- radsej tu sumu investujem. Treti pilier je super vec, ak by Vam prispieval zamestnavatel, ak mate velky pozemok, vela sa da dopestovat..

autor
16. aug 2025
@sissy27

@anonym_autor pozri, tebe je kazda rada zbytocna, lebo na kazde riesenie mas niekolko problemov.
Auto ti setri cas, tak ten usetreny cas venuj zahrade, ktora ti zase usetri kopu penazi za ovocie a zeleninu, alebo brigade, aby si si privyrobila. Nie je pravda, ze denne treba zahrade venovat hodiny casu, to je len vyhovorka. Hlavne, ze mas dost casu diskutovat na internete o nicom.
Dostala si tu naozaj vela rozumnych rad, ale ty vlastne nic menit nechces, takze je to fakt zbytocna strata casu. Mohla si mat uz aj tu zahradu vypletu 🤷‍♀️

@sissy27 Cez školský rok dôjdeme domov o 17tej, rýchlo úlohy navariť niečo spratat niečo, deťom sa venovať ja im nepustím telku ani nedám mobil do ruky že dajte mi pokoj idem do záhrady. Ja sa im venujem čítame si skladáme spolu puzzle chodíme na bicykel do prírody. Takže nemám čas na záhradu. Poznám ľudí z našej ulice akú krásnu záhradu majú ani jedna burina ale sú na dôchodku a od rána do večera sú v záhrade a starajú sa o to. Nemajú malé deti nechodia do práce, tak sa dá. Ja teraz venujem všetok čas deťom. Cez leto chodíme na výlety aby mali na detstvo pekné spomienky.

autor
16. aug 2025
@lenka.25

Prepac , ty síce vies čo chceš , ale absolútne nie si schopná preto nič urobiť . Matematiky nepustí , príjem máte taký aký máte , výdavky okresať podľa teba nejdu , na záhradu nemáš čas , práci si ani jeden z vás inú hľadať nebude … tak potom čo chceš ? Tak ešte ti ostáva predať dom , ísť do bytu , určite ušetríš na mesačnej réžii . Na čo ti je dom , keď ho absolutne plnohodnotne nevyužívaš ? Dom je len žrút peňazí a vy s mužom idete len práca a starostlivosť o deti . Ja ti to nepíšem v zlom , píšem to podľa seba . Pre toto ja napríklad nebyvam v dome . Nemám , nie čas , ale chuť sa starať o záhradu a pozemok , po práci sa venujem mladšej dcere , ktorá aktívne športuje , čiže ma denne potrebuje na presuny , v preklade , robím jej taxikára . A keď nie , som rada že mám čas pre seba , muža , starsiu dcéru , výlety , dovolenky a nie piplat sa v záhrade . Ani by som sa nedokázala pozerať na dvojmetrovú burinu na vlastnom pozemku 🫣.

@lenka.25 Ja chuť aj mám starať sa o záhradu len čas nemam. A chceli sme dom do bytu by sme neisli. Mám kamarátku čo býva v byte a každú chvíľu sú vonku čo nudia sa doma nevydržia doma medzi štyrmi stenami. Prácu by som aj brala inú lepšiu platenú, ale teraz robím len ranné, zmanazujem všetko okolo detí tak zatiaľ musím vydržať tu pokiaľ nebudú deti väčšie.
Áno zdá sa to z druhej strany že to sú len výhovorky ale není to tak, to je fakt čo píšem a každá jedna v okolí mi dáva za pravdu. Vždy je niečo čo je dôležitejšie než ostatné veci, nikto není sto percentný že by všetko stíhal.

autor
16. aug 2025
@44janica44

@anonym_autor záhrade sa netreba venovať hodiny denne uz sme to tu viaceré pisali .. stačí cez víkend občas cez týždeň par hodin. Ked nič iné si môžeš zemiaky nasadiť to je úplne nenáročné a fakt nemusís okolo toho behať 3 h 7x do týždňa.
Mama ma nasadené ovocné kriky o to sa netreba starať vôbec iba oberať- to dokážu sj tvoje deti. Tento rok sme urobili 61 fliaš džemu- náklady? Asi 6 eur za cukor, 5 eur za viečka a pár centov za plyn.
Si myslíš ze moje dieta sedi a pozerá ako nieco robím?
Bud robi do mnou - trvá to 3x tak dlho alebo sa hrá, ano pride z tej zahrady spinave ako prasiatko ale nevadi operiem a to ja mam zahradu 2 km od bytu nie pod oknami ze hocikedy si mozem na chvilu vybehnut nieco porobit...

Tvoje deti su vo veku keď uz sa majú vedieť na dvore zahrať aj samé a nemusí im mamka behať za zadkom alebo fakt robis tak velkym detom animatora cely bozi den?.
Co robíš ty a muž cez víkendy a po práci keď nie ste schopní obrobit záhradu? Asi celé dni nechodíme po výletoch keď nie su peniaze nazvyš...
Ty si iba majster vyhovorka ako sa nieco neda. Kto chce hľadá spôsoby, kto nechce hlada dôvody.

A pri záhrade platí este jedno: komu sa nemení, tomu sa zeleni.

@44janica44 Čo robíme cez víkendy chodíme do prírody, na návštevu rodine. Tento víkend varíme guláš pomáhame u švagra robí oslavu.

lenka.25
16. aug 2025
@anonym_autor

@lenka.25 Ja chuť aj mám starať sa o záhradu len čas nemam. A chceli sme dom do bytu by sme neisli. Mám kamarátku čo býva v byte a každú chvíľu sú vonku čo nudia sa doma nevydržia doma medzi štyrmi stenami. Prácu by som aj brala inú lepšiu platenú, ale teraz robím len ranné, zmanazujem všetko okolo detí tak zatiaľ musím vydržať tu pokiaľ nebudú deti väčšie.
Áno zdá sa to z druhej strany že to sú len výhovorky ale není to tak, to je fakt čo píšem a každá jedna v okolí mi dáva za pravdu. Vždy je niečo čo je dôležitejšie než ostatné veci, nikto není sto percentný že by všetko stíhal.

@anonym_autor nie , sú to výhovorky . Mám xy známych , čo bývajú v dome , majú deti, niektorí aj 3-4 , v pohode sadia, starajú sa o záhrady , majú ich krasne , aj skleníky , bazény , par z nich ma dokonca aj role , o deti sa starajú , chodia na výlety , krúžky , ešte aj brat bratovi pomáhali domy stavať ….
Ty len píšeš , ako sa venuješ deťom , ako keby to ostatní nerobili . Keď dokážeš žiť v spustosenej záhrade , tak nie , nie si vhodný človek do domu a tvoj chlap už vôbec nie . Teraz čo si písala , tak väčšinu aktivít robíš aj tak mimo domu , tak ešte raz na čo ti je ? My toez chodíme veľa do prírody , na výlety kade - tade . Vždy keď nemá dcéra cez vikendy zápas , ideme niekam na pobyt . Takze určite nesedime medzi 4 stenami . Ale ja sa aspoň nehanbím si priznať , že nemám chuť sa starať o záhradu a dvor, jednoducho ma to nebaví , ty len hľadáš výhovorky . Dieťa ti ide do prvej triedy, nie je to žiadny kojenec , že by potrebovalo opateru 24/7 .

44janica44
16. aug 2025
@anonym_autor

@44janica44 Čo robíme cez víkendy chodíme do prírody, na návštevu rodine. Tento víkend varíme guláš pomáhame u švagra robí oslavu.

@anonym_autor wau komplet celú sobotu a nedeľu ste preč z domu a nestve ta že pod oknami máš burinovy prales.
A čo robí celé dni chlap keď ty obstarávas deti, varenie a upratovanie?

vladuska20
16. aug 2025

Obaja by ste si mali najst lepsiu pracu,ine naozaj nic aa neda poradit a ty to vies.

anonym_6129e7
16. aug 2025

Veď si ten dvor skraslite a hneď sa tam budete lepšie cítiť aj deti sa tam môžu hrať urobte im ihrisko a môžete sa venovať záhrade , čo robí doma tvoj chlap?

anonym_3df7c8
16. aug 2025

Baby, ved to je ta postarka, co ma na hovno muza, vkuse tu vytvara nove anonymne temy, skoda drat klavesnicu

44janica44
16. aug 2025
@anonym_autor

@lenka.25 úplne súhlasím...ja bývam v byte + mám záhradu + každú chvíľu rodím + 6 mesiacov tohto roka chlapa nonstop na služobke.
Priorita je dieťa - postarané, každý deň sme niekde von na výlete, prechadzke. Stihla som aj záhradu čo mám 2 km od bytu síce teraz to rastie v burine a minimum polievane ale niečo je...
Na jar som vysadila a povedala som čo bude bude čo nie nie...
A minimálnou starostlivosťou mám cibuľu na celý rok, džem z ríbezlí, budú aj nejaké paradajky, cukety, trochu zemiakov som na kopala...
Hrášok bol aj reďkovky aj šaláty.
Na jar to budem riešiť ako vždy buď s deťmi alebo príde muž z roboty a ja si 1-2x do týždňa pôjdem oddýchnuť na záhradu a on sa bude venovať deťom. Hodka- dve mi bohato stačia.
Túto sa @anonym_autor iba vyhovára ako sa nedá a že susedia od rána do večera robia na záhrade keby som od rána do večera na záhrade tak trávnik striham nožnicami, polievam stamprlikom a kopem vidličkou lebo by som tam nemala čo robiť.
Mať také veľké deti tak v rámci hry ich zapojím do roboty ... Keď to dokáže moje 4-rocne dieta tak aj jej... Moje aj sadi semienka aj polieva krhlickou... Keď idem na záhradu sama (lebo chcem viac porobiť)nemôžem povedať že idem lebo by išlo so mnou, tak sa teší... A pre dieťa je to super aj sa veľa nauči aj je aktívne aj trávi čas vonku.

vladuska20
16. aug 2025

A kde vlastne mas deti,teraz cez prazdniny ked mate obaja ranne,nechavas ich same doma??

vladuska20
16. aug 2025

Presne tak,a ze deti sa radi blaznia z vodou,aj vecsia moze co to popolievat,staci ukazat,naucit a moze zo zahradkou pomoct aj ona a aj mladsi presne krhlicka ide.

letfenixa
16. aug 2025

Hlavne že máte dom so záhradou, do bytu by ste nešli, ale burinu vyše človeka.

anonym_037a07
16. aug 2025
@anonym_3df7c8

Baby, ved to je ta postarka, co ma na hovno muza, vkuse tu vytvara nove anonymne temy, skoda drat klavesnicu

@anonym_3df7c8 vieš, že to napadlo aj mňa? Neupravená záhrada, muž neschopný sa postarať o vlastné deti a ona, neviem. Nerozumiem tomu, že za 10 rokov si nebola schopná v tej záhrade upraviť aspoä časť, kde by mala čo i len zemiaky, koreňovú zeleninu, paprilu, paradajky, nejaké ovocné stromy a kríky, aj to by už pocítila na financiách. Radili jej brigádu kamarátov, každý návrh zmietla zo stola, nič sa nedá. Tak, ako aj v tejto téme, do čerta, decká školákov, doteraz bolo leto nie príliš horúce, mohli ten pozemok už dávno skultúrniť a nie výhovorky, že tam nič nevyrastie