Ako financovať opravu strechy s nízkym príjmom?
Chcrm sa spytat. Ked ste mali strechu ktora potrebovala prerobit. Stresna krytina, veznik a plus veniec kde ste zobrali peniaze? S muzom mame nizky prijem a kopec vydavkov. Casto sa stane ze od 20 mame do vyplaty cca 200 eur prip. menej. Buduci rok by sme chceli prerobit strechy ale vobec netusim ako to financovat? Mame hypo aj uver a dalsi uver na strechu nam nedaju. Ako by ste to riesili na nasom mieste?
@minenkak ja mam piti dom. Chalupu. Iba vymena skridle ma stala 12 tisic, dobre, 1700 z toho boli obrovske stresne okna - takze rataj 10. A to som skridlu menila v 2020 a v brutalnej akcii. Lebo stresna krytina nie je iba skridla - je to zhodenie starej, latovanie, polozenie novej... cena za skridlu na m2 bola ani nie polovica vydavkov... zvysok zhltla praca, a rohove diely, a odvkap a podobne srandy okolo... Medzitym tieto polozky neumerne vzrastli a ako citas -- budu znizovat strechu, cize MUSIA menit krov. Rovna sa vydavky na drevo, na pracu.. rataj minimalne taku istu sumu ako vydavky na strechu.
autorka -- ked ratas do 10tisic, uz ste si davali tu strechu niekomu KOMPLETNE nacenovat? lebo to 10 tisic nebude ani nahodou.
Vela moznosti nemate, mozno nejakym sposobom refinancovat existujuce uvery, kedze urokove sadzby sli za posledny rok dolu, mozno vam cosi vyjde ale netusim co, na to si poskytla prilis malo informacii. V druhom kroku sa pozriet na prijmy a ci nie je mozne najst inu pracu, nasledne sa pozriet na vydavky s ci sa neda riesit nieco tam. Kazdopadne ja som celkom skepticka.
Autorka, najväčšia chyba kúpiť ten dom, jednoizbový a so zlou strechou, to ho museli dávať zadarmo k pozemku.
@dadis To áno, len som si to premietla na seba, že deti by som nemala kde dať, keby som mala dve práce mimo domu. Neexistuje.
Prosim Vas nerieste laskavo dom! Otazka znie inak a odpovedate na ine veci co sa pytam. Ozaj necitate co pisem????
Autorka, riešenie neexistuje, spýtaj sa v banke. My nemáme žiadne info, tak nevieme poradiť.
Autorka ale pre rady potrebujeme vedieť vašu finančnú situaciu
Ved ti poradili..a ty sa opytas, co robit namiesto predaja a zhanani inej prace...tak asi podat Loto a dufat, ze vyhras
autorka, no neexistuje ziadne ine riesenie,,, bud mas nasetrene- resp. nasetrite,, alebo si poziciate. Ine moznosti nie su... proste neexistuju..../ ak mas na mysli projekty, energo projekty dotacie,,,, tak tam toto vobec nespada.,.. /
@zuzanockamt Pri mensich detoch by to asi neslo, uz su velki..a mam to bez cestovania, tak je to cisty cas prace. Tiez mi je luto, ze to takto je 😅, mala som sa lepsie vydat a este lepsie rozviest 🤣🤣. Ale su na tom ludia aj horsie..ziadam aj o zvysenie vyzivneho, tak hadam dobre bude..
Tak v tomto pripade uz asi nepomoze nic. Kupili ste maly dom v zlom stave, na ktory nemate ani s tromi pracami... ste zadlzeni az po usi, fakt neviem aku radu ocakavas. Vykradnut banku?
13.26.
Strecha sa ide znizovat. 😡
Aby sme mali ten look a la bungalov.🤣
Neryp do krovu a hod na to nove latovanie, sindel asfaltovy, blachotrapez...
Starsiu skridlu z bazosa a svojpomoc s rodinou?
Nepada na hlavu, nemam love, nespekulujem...
Ked sa utrasiete s oeniazmi, ujasnite priority, sprav si aj medenu, zlatenu, glazovanu...
Zmeniť spôsob života. Čo iné? Tak žiť, aby ste ušetriť vedeli. Pripadne požičať peniaze ale čo najmenej predsa..
Tu krásne vidieť na akej úrovni je finančná gramotnost nášho obyvateľstva
Asi by som vypustila na zimu vodu z ruriek a isla niekam do zahranicia na zarobky aspon na rok, vsak ste zadlzeni, mate 3 prace..
Vykradni banku.. co ine ti poradit, ked vsetko, co kto napise k veci, je zle 🤷♀️
@diewcatqoo presne to iste som chcela prave napisat. Zostava jedina moznost, vykradnut banku 🙈
Ono to s tým, že bývate v dome, priamo súvisí. Bývanie v ňom odsalo všetky vaše financie na jeho opravu. Tiež sme to tak mali. Rodičia kúpili starý rodinný dom, no všetky peniaze šli len na energie a opravy, takže na ostatné už nezvýšilo. K tomu sa pridali susedské spory, ktoré po dobrom riešiť nešli a bolo rozhodnuté. Naši dom predali a šli sme bývať do bytu. A nebanujeme.
Autorka, peniaze ti nikde nepozicaju, pretoze mas vysoke vydavky a nizke prijmy(aspin z toho, co si pisala).
Peniaze asi nevypestujes, ani nenatlacis. Takze jedine zarobit.
Niekde robis chybu, ked obaja pracujete a ty mas tri prace a nedokazes si odlozit na strechu na jednoizbovy dom.
Takze otazka nie je, ze kde vezmes peniaze, ale ako sa zbavit nevyhodneho majetku.
Keďže si zatiaľ všetko tu zavrhla, viac informácií neposkytneš, tak mám ešte jeden nápad.
Je sice prísne tajný ,ale podelím sa.
Vykop jamu, hoď do nej 100 €, pohnoj, zakop a každý deň zalej.
To bude stromisko ktorý na ten veľký pozemok potrebuješ.
Povedz príklad riešenia aké by si tu chcela počuť..
Mame prijem cca 1890 eur. Z toho vsetko co platime hypo, elektrika atd okolo 700 euro. Zvysne peniaze idu na stravu, zahradu, stravu pre zvierata, benzin. Nekupujeme ziadne oblecenie
Ste dvaja? Vyše 1000 eur miniete na stravu pre vás a zvieratá? To čo máte Zoo?
@pribinak my mame zvierata a verim ,ze minu dost ( nechcem rozoberat kolko my),ale potom by mali menej minut na stravu ak dochovaju pripadne predaju dake prebytky.ale ano,chovat nie je lacna zalezitost.to nie je len krmivo.ale teda nechovala by som tolko keby nemam z coho zaplatit byvanie.
Zmenit pracu alebo predat dom a ist do bytu,ak vam 0redaj domu pokryje kupu bytu. Uz teraz sa topite v dlhoch a ide vam strecha spadnut na hlavu,tak je nelogicke zit v dome,ked na to nemate peniaze.Peniaze sa daju len zarobit,inak to nepojde
Okrem ďalšej práce alebo predaja zostáva ešte výhra, dedičtvo alebo zázrak ....🙏🙏🙏
@kaktusik007 piti dom ako malý? To je pidi.
Dievcata vobec nie ste konstruktivne - spravna odpoved je - draha autorka hod tboje cislo uctu a my sa ti na tu strechu vyzbierame💡

@zuzanockamt Viem si to zabezpecit, ide to na vrub mojho casu. Nie je to dlhodobe. Potrebujem vykryt iste vydavky, ktore ma cakaju v nasledujucom roku bez toho, aby som siahala do uspor. Je to 50h mesacne, nie su to vyslovene dva uvazky. Mam si tie peniaze pytat od koho? 😅 Ale riesim aktualne aj zmenu prace..co sa vsak tiez nezaobide bez vyjdeniecz komfortnej zony 🤷♀️. Asi lepsie ako plakat..