Ako máte vyriešený rodinný rozpočet?
Ahojte,zaujíma ma skúsenosť partnerov v manželstve,nie frajer a frajerka.je tu kopec tém a problémov, často čítam ,že partneri v manželstve majú výdavky cca pol na pol.je to len taká téma na zamyslenie pre mňa, kopec žien tu píše v témach rôznych,že manžel buď neprispieva do domácnosti alebo sa delia výdavky na pol na pol.napr u nás máme spolocny účet,nie vždy sme ho mali,ale aj tak sme vždy platili veci tak,že sme si to nedelili,aby to vyšlo približne na pol na pol.mne to príde zvláštne v manželstve.ja zarobim cca okolo 600eur v čistom a manžel niekoľko násobne viac.nikdy sme si noc nevycitali,ani nedelili rozpočet alebo nakupy.ked na mojom ucte už neostali financie,platilo sa z mužovej karty..ako to máte vy?
Ahoj.Ja som na rodicaku a manzel dostava vyplatu v hotovosti.Vsetky peniaze mame v obalke a z toho sa financuje vsetko,kto kolko potrebuje tolko si zoberie.Bolo to tak vzdy od kedy sme spolu zacali zit a ked sme sa len stretavali vzdy mi robil nakupy potravin.
My máme spoločný účet. Chodí nám tam obom výplata. Neriešime kto, čo a za koľko zaplatil. Keď treba, zoberiem, zaplatím a basta. To isté aj muž.
Osobne si neviem predstaviť fungovať ako to máte vy "manžel majiteľ ,ja spoludisponent". Ono totižto stačí aby majiteľovi účtu prdlo v hlave a ty sa k svojim peniazom nedostaneš. Jednoducho ti zruší prístup a si vybavená.
@ankaevka V kazdej banke ho ani zdaleka neponukaju, a 16-17 rocne informacie su uz dost stare 😉 Ja som riesila spolocny ucet vo VUB par rokov dozadu este s ex, uz vtedy nam povedali ze spolocny ucet (2 majitelia) uz neponukaju, mali s tym zle skusenosti...takze sa da iba 1 majitel + disponent. Pred rokom po svadbe som riesila spolocny ucet s manzelom v Tatre - ta ista odpoved, len jeden majitel + disponent.
Velakrat tu na MK vidim ako zeny pisu ze maju spolocny ucet, ale zaujimalo by ma ci su tam fakt 2 majitelia, a ak ano, ktora je to banka 😊 Lebo ucet, kde jeden je majitel a druhy iba disponent pre mna spolocny ucet nie je.
Ucty mame kazdy svoj (zalozene este za "slobodna"). Manzel je SZCO, takze aj tak by sme mali dva. Uctovnictvo mu robim ja, takze prehlad mam 😉 z jeho uctu idu jeho odvody a cast je prevedena na moj (je tam ale disponent). Kedze moja polovicka sa o peniaze nerada stara, vsetky prevody, platby, setrenie riesim z toho "spolocneho". Ako on tvrdi, ja naplnim, ty rozdeluj 😂 a funguje to uz par rokov.
My mame kazdy svoj ucet a vyhovuje nam to. Mame pod kontrolou a prehlad o peniazoch. Manzel plati vsetky vydavky na byvanie a ja prispievam na stravu. On sam povedal ze pokial sam to utiahne, ze ani nece aby sa moc minalo z mojich penazi. Ja mala na ucte o dost viac nasetreneho ale to sme vzdy brali ako rezervu ked pride nieco velke ako teraz ked sa stavia dom tak sa velmi hodila ta rezerva a dalsi dovod platenia vsetkeho z jeho strany bol aj ten ci to vsetko dokaze uplatit az raz bude babo a bude ten druhy prijem chybat. Oba dovody sa nam uplatnili na 100% tak aj na dalej budeme mat svoj vlastny ucet. Nelutujeme to hoci ostatni sa divaju na nas ako na cudakov.
@kissinka111 napr .toto mi nepríde divné.ako to máte vy .lebo manžel platí poplatky a ty napr.tu stravu...a našetrené investujete spolu a nie že ty si setris pre seba a robíš si zadné dvierka .ja som myslela skôr páry,ktoré maju každý svoj účet a platí sa pol na pol,že elektrina na pol,strava na pol,benzín na pol ..vy to máte podľa mňa spravne 👍
@brna1989 mnoho kamaratiek pozerali na mna divne s vetou a preco mate kazdy svoj ucet? Ved ste manzelia mali by ste mat jeden spolocny. Aj sme pred svadbou uvazovali ze po svadbe zalozime spolocny ako ete dalsi ale nejak sme sa uz k tomu nedoslo a nechyba nam to ☺️
My sme tiež neni manželia. A máme spoločný účet - 2 karty. Nerieši sa komu prišlo koľko penazí.
Akurát sme sa dohodli. Že skúsime mať účet každý zvlášť. Aby sme si dali motiváciu. Komu sa podarí koľko šetriť 😂
Lebo sa priznám - som nákupná maniačka ( čo sa týka syna).
Mám veľké oči 🙈 keď vidím veľa peňazí, strašne míňam.
Takže keď mi príde na účet len rodičák sa spametám a budem sa musieť krotiť 😁😁😁
My máme 1 účet, nedelíme si žiadne výdavky, keby sa ma niekto opýta, že kto čo platí,tak ani netuším odpovedať... neviem si predstaviť fungovať inak 😊

@brna1989 my máme tiež jeden účet, kde manžel je majiteľ a ja disponent, ale keby sa niečo stalo, tak je lepšie, keby sme obidvaja majitelia. Čo sa týka sms správ, nám chodia na dve čísla, aj manželovi, aj mne.