Ako ovplyvní zrušenie 13. dôchodku dôchodcov?
Aky mate nazor ze tento rok nebude 13. dochodok, kto za to moze? Moja mama je z toho velmi smutna a nahnevana
@autorka odporcam tvojej mame si prečítať stanovisko ekonóma, ktorý to vysvetlil veľmi jednoducho a zrozumiteľne. Dochodky sa platia z aktuálnych odvodov pracujúcich. Cize 12 mesiacov, 12 dôchodkov. Pokial vláda stanoví, ze aj pracujúci ľudia budú mať 13 platov (aby boli z nich odvody), potom môže mať nielen tvoja matka, ale ak ostatní dôchodcovia 13 dôchodok. Uz teraz je socialka v strate ako hovädo, mame 8 miliard sekeru, dalsich 800 milionov na ne si natlacime myslis? Ako trosku sudnosti z ich strany by tiež nezaskodilo. Mimochodom, sú nejaké 13 pridavky? 13 materska, rodičovský? Tak nechápem, prečo má byť nejaký 13 dôchodok, sorry!
Predpokladam,ze prave preto volila Smer.. Blbe,no, a to sme len na zaciatku, kolko slubov este nesplni. Ale vsak za 12r.vlady im dochodky nezvysil,preco cakali,ze teraz ano? Ine strany,chceli dochodky zvysovat systematicky, mesacne,nie zalepit oci jednym mesiacom. Ale tak zatlieskajme si,ze tu hlavne nemame 47.pohlavie🙄
@lienka.7 podla mna je 13. hocico blbost, mali by davat peniaze tak aby clovek prezil vyzil kazdy mesiac 12 mesiacov po sebe, zvysit kazdemu plat tym padom sa zvysia odvody, ale samozrejme to by bolo pre slovensko zjavne komplikovane ja sa moc nerozumiem politike ekonomike a tak ale je to na zaplakanie
@iwesska Praveze nevolila ich, kvoli tomuto…
@jaroslav81 netreeep mrkni si náklady v tom Nemecku,Rakúsku a potom píš. Mrkni si koľko dostávajú materskú a v akej výške a koľko matery sedí na riti za štátne do šesť rokov a decko za pár susnov v škôlke od rána do večera. 👍
Kazdy, kto nema v hlave nasrane musi vediet, ze nieco take sa ekonomicky neda utiahnut. A len blbec tomu mohol uverit. Apropo-kolko mesiacov ma rok?🤔🙄
Inak nerobte z kazdeho dochodcu chudaka. Ked niekto nemal vzdelanie a hovno zarobil, nemoze chciet dochodok vo vyske svojho predchadzajuceho platu. Na to su deti, aby vratili rodicom, co im dlhuju.
v zivote som nemala ani len 13ty plat takze mi je to jedno ..
@kkovacovak Tebe dobre hrabe. Zrejme nemas sajnu ako sa vo svete zije.
autorka, tak to je zase nejaká zavádzajúca informácia, ja poberám invalidný a dnes mi prišiel na účet aj 13ty. vláda akurát avizovala, že tento rok nebude plný (tzn. vo výške, v akej chodí každý jeden mesiac), ale podľa toho výpočtu, ako boli posledné roky. takže nie je to pravda, 13. dôchodok tento rok BUDE.
@guinevre podľa čoho usudzuješ?
@queen_mary keby bolo dostatok skolok,mohli by sa matky ponahlat do prace.a nie kazda mater je doma na materskej preto,ze nechce ist do prace😡 mam 2 deti,obe od narodenia zdr.problemy,starsia uz je na tom lepsie ale kym sme nasli skolku kde su ochotni jej aspon ohriat jedlo ktore prinesiem z domu(multialergik),tak to chvilu trvalo.mladsia je na tom podstatne horsie co sa tyka zdravia,a neexistuje aby chodila do jasliciek.nic nie je prednejsie,ziadna praca nez zdravie dietata!
Btw,dnesni zamestnavatelia maju velky problem s navratom matiek na povodne miesto..takze take easy to nieje ako si to predstavujes..
@lenja123 preco by si okresala matersku?materska sa ti rata z platu,na to platis odvody(z mojho platu teda dost vysoke).
Treba si uvedomit, ze ked je raz stat v deficite, a to teda riadnom je, narobi si dlhy, ekonomika tolko nedokaze vyprodukovat a danovy poplatnici tiez, tak snivat o 13,14 a 25. dochodku je nezmysel. A verit nejakym slubom.. no to je vzdy tak.. ja som sice nic take neregistrovala, lebo sa na "predvolebne" sluby nejak neorientujem, ale cudujem sa, ze niekto ocakava nieco extra. Mama je na dochodku a je smutna? nema peniaze? tak sa jej ako vzorne pracujuce deti poskladajte a tie peniaze jej dajte. Zase dochodky isli hore, netreba sa tvarit ze nie. Budu aj Vianocne a pod, pokial viem nic NEZRUSILI.. tak neviem.. co este? nemalo by byt vsetko zaradmo, kazdemu par tisic kazdy mesiac a hore ruka ? :DDD ano to by bola krasna utopia = len niekto to musi aj zaplatit do rozpoctu... tak si pozrite vyplatne pasky, pripadne danove priznania, kolko z vas, aspon tolko dani a starobneho poistenia zaplati ako sa dava rodicom na dochodok (a to z tej sumicky sa samozrejme platia aj ine "statne" naklady)
Aj keby sme v tom deficite neboli, nebol by to pre mna dovod rozhadzovat a rozdavat...
@simona92101 však to je ok,deti majú zdravotné problémy všade na svete,alebo ani nemusia,ale stať nepreberá za toto zodpovednosť. Kľudne môžeš byť doma aj to maturity oboch deti,ale prečo by to mal sponzorovať štát. Starší človek má trošku väčší problém ako si privyrobiť a žiť. Takže za mňa kľudne nech sa sedí doma,ale hold nie za dávku,štátne. Samozrejme pokiaľ sa jedná o vážne choré dieťa,je reč o inom,ale to sa týka dieťaťa,ktoré zázračné nevyzdravie s nástupom do školy...
Neviem kedy ma mama vyplatny termín dôchodku ale 13ty dôchodok jej príde len v inej sume.
@lienka.7 presne.. a hlavne, dost dochdocvo, hlavne tych cerstvych, CIELENE odvody neplatilo, alebo platilo z minima... a teraz sa im iba vrati, to co si platili. Praca na ruku, ved peniazky sa zidu, kolko som pocuvala, ze radsej si budu setrit na dochodok ako platiti na socialku od "klientov", odisli do dochodkov,, nasetrena figa, dochodok minimalny a uplne ma udivuje, ze niektori nemali ani tolko rozumu aby si byvanie za cely zivot zabezpecili. Ale to je teda ina tema.
@maciatkolulu ja od statu neziadam absolutne nic,necakam kedy mi pipnu pridavky ani aby ma sponzoroval stat😡 btw materska (6 mesiacov)nieje sponzoring🤦♀️ ja len pisem,ze skolok je nedostatok,cize ak ma ist zena skor do prace,kam ma dat to dieta ak nie je miesto?same ho hadam doma nenecha.to ze to niekto zneuziva,je uz vec druha..miesas tu jablka s hruskami..
@simona92101 neviem kde byvas, ale ja ani baby okolo mna nemali problem najst jasle ani skolku. Urcite su mesta kde problem je, ale teda ja kam som prisla, doniesla prihlaskku, tam mi dieta vzali... sestre, kamoskam, susedam tiez.. Dceru mam v kolektive od 1,5roka... nikdy som nemala problem, ze by nebolo miesto pre nu.
Asi taky, ze tak Vam treba vy idioti, ktori ste 4. krat naleteli Ficovi na prazdne sluby a to je len zaciatok...A uz upratuju aj mimovladky a neziskovky.....2% dane, vyhadzuju ich z projektov
PS: Co ste akoze cakali?
@simca06022011 ak ma moje dieta zdr.problemy,bolo by odomna velmi nezodpovedne ju svihnut do jasiel ako 1 rocnu a ist do roboty🤦♀️a tam sa triast,ci sa jej daco nestane.neviem naco by to bolo dobre?obvzlast,ked peniaze v domacnosti nechybaju.ked niekto zije od vyplaty k vyplate,nech sa paci,do roboty,deti dat do jasiel cim skor🤷♀️
Bude.
A už sa aj vypláca.
@javorina25 Mozno si precitaj dennu tlac?
@stanulienkat Suhlas
@simona92101 žiaľ,to zneužívanie "žerie"peniaze....
@mircalla žeby?
🙂

@elmivelmi prave to ze nie.. :(