Ako poriešiť hypotéku?
Ahojte , chcela by som poradiť
Budem mať 30 rokov môj priateľ o 10 rokov viac . Mám syna z prvého manželstva a 2 deti máme spolu .
Ja podnikam priemerné (1400€ ) začala som od septembra . Priateľ má na papieri minimálku a dostáva zbytok bokom ale len Max 1000€ to je najlepšie platená jeho terajšia práca už menít nechce ( práca nám vyhovuje).
Chceme zobrať úver na dom ale priateľ má s ex manželkou nedoriesen úver (30 000€ ) 7 rokov dozadu ona má vyplatiť polovicu ale platí smiešnu sumu 10€ exekutorovi čiže toto je na mŕtvom bode. Žijeme už 5 rokov v 3 izbovom byte v podnájme lebo hypotéku nám 2 krát neschválil (nebol dostatočný príjem . Teraz keď podnikam som síce na živnosť len od septembra všetko oficiálne mám na faktúru ale je šanca dostať hypotéku ? Na západnom Slovensku bývame a domy tu idú 200 000€+ čiže platíli by sme aj 1000€ za poplatky ale teraz len podnájom dávame 600€ len už sa bojím že zasa bnam úver nedajú strašné som sklamaná lebo byty a domy idú hore a už dávno sme mohli mať svoje ale nedalo sa .... Viem že veľa ľudí žije v podnajmoch ale už aj vek ma tlačí aby nám aj dali neskôr ďakujem za odpoveď
@jakubvojcik Dakujem, no bola chyba prave to.
Kazdopadne, nie o mne bol tento prispevok, a ani to nepotrebujem riesit, len som chcela zozdielat skusenost z minuleho mesiaca.

@sonnenshein každá banka to má trošku inak teraz. Niektoré majú minimálne 6 mesiacov v predošlom zdaňovacom období, niektoré majú celé jedno zdaňovacie (od 1.1. do 31.12.). Ak ste toto metodicky spĺňali v danej banke a neprešlo vám to, nebolo to určite kvôli tomu. Buď ste si vybrali práve banky, u ktorých ste nespĺňali minimálnu dĺžku podnikania alebo aj keď ste to spĺňali (lebo neverím že by vám na pobočke povedali nahoďme žiadosť ak to metodicky nevychádzalo s dĺžkou podnikanie), tak musela byť chyba v niečom inom. Povedal by som vám k tomu aj viac ale neviem čo všetko bolo súčasťou procesu a kde ešte mohla nastať chyba..