Ako rozdeliť financie v manželstve pri spoločných deťoch?
Ahojte
Prosím vás ako vam najviac vyhovuje rozdelenie financii ak ste v manzelstve , obaja pracujuci a mate spolocne deti, ale hypoteka aj dom je pisane na muza
Ako by ste si to najrozumnejsie rozdelili? Alebo ak ste v rovnakej situacii ako to mate podelene?
Dakujem
Vlastník nehnuteľnosti je iba muž, či je spoločná?
Z titulu BSM je sice prijem spolocny ale my fungujeme prakticky inak - manzel si plati hypoteku na svoj byt sam, ja kym som tam byvala som platila polovicu nakladov na byvanie
Domacnost a naklady na domacnost a deti financujeme 50/50
Záleží, či sa má spolupodieľať na splácaní nehnuteľností, kde ak by došlo k rozchodu, bude jej vyplatený podiel. Lebo ak nie, tak toto sa nepočíta do spoločných výdajov a je výlučne na mužovi, aby si to splácal. Takže ostatné výdavky cca na polovicu.
@bunny906 BSM mate automaticky uzatvorenim manzelstva ale jeho nehnutelnost, ktoru nadobudol pred manzelstvom do BSM nespada a je jej vylucny vlastnik
Mozes pokojne splacat polovicu hypoteky alebo aj celu ale ak na teba neprepise podiel alebo sa nevysporiadate nejako inak, tak v pripade rozvodu nebudes mat na dom narok.
Nevzniká, len v prípade rozvodu na časť splátok hypotéky.
Áno, výdavky by mali byť cca 50/50, ale spravodlivé by bolo, kúpiť si nehnuteľnosť, vyňať z BSM a potom to bude spravodlivé. Ak by ste boli obaja vlastníkmi, je to jednoduchšie.
Mal som 4i byt len ja ... predal sa. Kupili sme si dom a zbytok hypo. Dom vlastnime obaja rovnako. Nevidim v tom problem.
Cele zalezi od manzela.... bavili ste sa o tom?
@bunny906 on na teba nemusi prepisovat polovicu, pokojne trebars 1/4. ale tak, ako to mate vy, ci mnozstvo inych zien tu na MK, tak by som ja nikdy nezila a budem k tomu viest aj svoje dcery. € v manzelstve su spolocne, takze ty mu na tu hypo vlastne prispievas ci chces alebo nie. a ano, vsetci tvrdime, ze sa rozvadzat nebudeme, ale co bude o 10-20 rokov nevie nikto. ta polovica splatok, na ktoru mas pocas manzelstva narok je sice takt, ale uz tu bola kopa prispevkov o tom, pisala tu aj nejaka zena pracujuca na sude, ze chlap nie je povinny ti pri rozvode tie € dat naraz, pokojne mu sud urci splatkovy kalendar a v realite to skonci tak, ze ti to bude splacat roky po par € mesacne.
@bunny906 precitaj si tu tie diskusie, ako skoncili zeny tesne pred 50 alebo po 50. chlap si nasiel o 15-20 rokov mladsiu a zena po 20r. manzelstva zostala s holou onou.
Pises, ze mu na hypo neprispievas. Preco chces dom na seba? Preco mu posielas na ucet peniaze? Kolko a preco? Chvilu este pracuj a kup si investicny byt.
Alebo mu daj polku splatok na hypo a majte ho na1/2.

Záleží na príjmoch oboch.