icon

Ako rozdeliť financie v manželstve pri spoločných deťoch?

bunny906
25. jan 2025

Ahojte
Prosím vás ako vam najviac vyhovuje rozdelenie financii ak ste v manzelstve , obaja pracujuci a mate spolocne deti, ale hypoteka aj dom je pisane na muza
Ako by ste si to najrozumnejsie rozdelili? Alebo ak ste v rovnakej situacii ako to mate podelene?
Dakujem

stanulienkat
25. jan 2025

@bunny906 Čo je to nepriamo? To že, posielaš 300 eur na účet z ktorého sa platí hypo, ešte neznamená, že tá hypo sa z tých peňazí aj platí. Posielaš mu to na čo? Na mesačné náklady? Alebo realne len na hypo?

gribka1
25. jan 2025

@bunny906 A aký názor má tvoj manžel, nech si dom nechá, ale musí chápať ako sa cítiš. Jedine potom ako sa vraví, odkladaj ich niekde mimo.

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
gribka1
25. jan 2025

@bunny906 Ale on bude mať nárok na tvoje oficiálne peniaze pri rozvode. Preto vravím, že ich niekde zašiť. Alebo sa mýlim? Snáď baby povedia.

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
25. jan 2025

@bunny906 takže je to na domácnosť a na réžiu v domácnosti, nie je to na hypotéku. Tak mu návrhni že mu budeš platiť polovicu hypotéky a dajte si dom na polovicu. To by bolo veľmi pekné, že ty si budeš svoju výplatu šetriť a on ti len tak z ničoho nič prepíše polovicu svojho domu.

@gribka1 nárok na jeho peniaze bude mať aj ona pri rozvode.

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
bludna
25. jan 2025

@bunny906 Predpokladam, ze si este velmi mlada, ked pises, ze pracujes len kratko. Na tvojom mieste by som pockala este chvilu kym ti vyjde hypo a kupila vlastnu nehnutelnost. Za mna idealne riesenie.

petamich
25. jan 2025

@stanulienkat tak dat si dom na polovicu, ked uz moze mat 1/4 splatenu pred manzelstvom nedava zmysel 🙂 to by zasa nebolo uplne fer voci nemu

petamich
25. jan 2025

@bludna vlastnu nehnutelnost si aktualne nekupi, jedine ak by pred jej kupou zuzili BSM co zas nie je take jednoduche ako sa na MK obcas prispievatelky tvaria

stanulienkat
25. jan 2025

@petamich ved som pisala, ze nech mu da pol sumy. Ak ona dobre zaraba, ja by som kupila aspon maly byt a dala do prenajmu. A vynala z Bsm.

bludna
25. jan 2025

@petamich ano, tak som to myslela, ze vynat z bsm. Ale prakticke skusenosti nemam.

petamich
25. jan 2025

Nechapem autorka co aktualne riesis, co je akoze ten problem? Ze prispievas na domacnost? Ze byvas v jeho dome? Co je to co riesis?
Tak si zalozte dalsi ucet, tam posielajte peniaze na financovanie deti a domacnosti a dom nech si splaca sam z vlastneho uctu a ked raz pride k rozvodu, tak mas narok na polovicu splatok, ktore splatil pocas manzelstva aj tak

A ak nechces byvat v jeho kupte si dalsi spolu alebo kup sama, zisti si pred tym ako to spravit, aby si bola vylucny vlastnik

My sme kupili dalsi spolu, manzel ma svoj a splaca si ho sam a ide ho prenajimat (v skratke nech si s nim robi co chce) a zvazujem, ze ja kupim este jeden mensi sama.

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
gribka1
25. jan 2025

@bunny906 No aj ty na jeho peniaze.

petamich
25. jan 2025

No ved ti tu pisem ako, jeho dom nechaj zatial jeho domom. Zalozte si dalsi ucet, kde ty posles x a on posle x a z tohto financujte domacnost (jedlo, drogeriu...) a deti. Na hypoteku mu neprispievas, dom je jeho a hotovo a neskor si pripadne nieco kup alebo kupte spolu.

Alebo mu vyplat polovicu toho, co uz splatil, dopis sa na jeho hypo a nech ti daruje polovicu domu.

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
ukgirls
25. jan 2025

Mozete posielat na jeden ucet apolocbe peniaze a z neho platit vydavky..jedlo,deti,ucty opravy domu... co mubostane nech si z toho plati hypo .. kazdopadne co mate nasetrene ide aj tak pri rozvode vam obom

michelle567
25. jan 2025

Ja by som sa skúsila dohodnúť s manželom že od neho kúpiš polovicu toho čo je už splatené a ďalej splácate spolu. A nech mi prepíše polovicu. Lebo akoze nech si spláca sám...je to už manžel...aj tie peniaze čo si platí sám dáva vlastne už zo spoločných...

kitycat
25. jan 2025

Toto je skratka problem ked je jeden z partnerov:
a) starsi a dobre zarabajuci
b) potomok majetnych rodicov, ktori prispeli

Vzdy tam bude to "co ak?"

Hlavne nechapem preco sa z jeho uctu plati ta hypo aj energie... pytat sa ako s detmi? No minimalne pol na pol, ale hadam, ze on si ide hypo a ty viac ides take to okolo domacnosti a jedla...tvoje sa "preje" a jeho sa splaca.. proste udel nepomeru majetkov

Dieta ma kolko?

miko_matata
25. jan 2025

@bunny906 píšeš, že hypotéku ti nedajú. Budeš mať peniaze na vyplatenie tých splátok ako píšu vyššie? Úspory asi nemáš, úver ti nedajú zatiaľ. Ale ak zarabas viac ako on, tak asi si vieš dačo ušetriť.

mogaa
25. jan 2025

@bunny906 ale on logicky nemá prečo na teba prepisovať polovicu domu....veď časť hypo splatil zo svojich peňazí pred manželstvom...ty nebudeš mať nárok na ploovicu domu, ale ak sa rozvediete, máš nárok na polovicu zaplatených splátok hypo počas trvania manželstva

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
gribka1
25. jan 2025

No, ale čo keď napíše závet?

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
bludna
25. jan 2025

@michelle567 toto asi nie je uplne realne aby od neho kupila polovicu. Pise, ze hypo nedostane a uspory pravdepodobne nema, inak by si predpokladam kupila vlaztne byvanie. Kazdopadne autorka sa vyjadrila, ze toto riesit nechce.

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal
matkahelka
25. jan 2025

@bunny906 na toto spravna odpoved neexistuje. ty, co nasetris bokom- polovica je pravne jeho. on, co nasetri bokom- polovica je pravne tvoja. Taketo zitie v nehnutelnosti, kde je vylucnym vlastnikom len jedneho, dobrotu vo vztahu nikdy nerobi. dnes je vsetko super, o mesiac byt nemusi. pred par dnami tu bola diskusia, kde chlap zene vulgarne nadava, ponizuje ju, ona tisko sucha nohami, lebo jej x- krat povedal, ze ked sa jej nepaci, z bytu nech vypadne- byt je len jeho. ja som 17 rokov stastne vydata a verim, ze to potiahneme takto az po hrob, ale clovek fakt nikdy nevie.chlapom kriza stredneho veku dokaze udriet slusne na mozog, najdu si inu a potom co. ja som velmi rada, ze hnutelne veci mame osetrene.

bunny906
autor
Autor odpoveď zmazal