Ako rozdeliť financie vo vzťahu?
Ako si spravodlivo rozdeliť financie keď priateľ zarába 1200 eur a ja mám ID 400 eur ?
Ty si to ako predstavuješ? Predpokladám, že tak ako si napísala v jednom z komentárov - priateľ platiť všetko a ty mať svojich 400€ pre seba. A tvoj priateľ si to ako predstavuje? V takomto nepomere sa nedá nájsť spravodlivé rozdelenie. Budete sa musieť vy dvaja na niečom dohodnúť. Ale za mňa - aj ty by si mala mať niečo, čo budeš platiť ty, napríklad elektrinu alebo televíziu s internetom. A snažila by som sa mať na starosti iné, nefinančné, veci. Napríklad aby bolo vždy navarené, aby ste nemíňali peniaze na nejaké donášky a denné menu.
On minie svojich 1300 na čo chce. A ty minies svojich 400 na čo chceš.
Nie ste manželia, robte tak, ako vám obom vyhovuje.
Kamoska ma tak, ze zratali vydavky, ktore maju na byvanie a nakupy. Podelili si to spravodlivo rovnakym %z platu. Ostatok si kazdy spravuje sam. Svoje poistky a telefon..... si platia zo svojho.
@zuzanita1609 no tých 400 eur je veľmi málo aby ostalo na potraviny alebo elektriku len zubár má vyšiel na 600 eur teraz mi treba ďalšie zuby opravovať takže ďalšie peniaze rehabky si musím platiť sama 200 eur ..neviem si predstaviť ešte niečo platit z toho
@sense veď práve že neviem ako si to máme podeliť
Zalejte si ☕, sadnite si spolu a preberte to. Ono nám je ťažko do toho mudrovat, kto koľko a prečo. Možno preratať, čo na inkaso, mobily, poistky, potom koľko na domácnosť a koľko odložiť. Odkladať treba aspoň po troške, človek nikdy nevie, na čo sa hodia.
@amelia89 a ako by to malo byť správne ? Zo svojho ID nepoplatim skoro nič ide to hlavne na moje oblečenie YouTube music a keďže chodím do takého klubu kde sa stretávame tak ide hlavne na jedlo na raňajky pre malinkú nejaké oblečenie a asi po týždni už nemám nič alebo v dome sa stále niečo opravuje alebo idem do reštaurácie sa najesť ale tam asi robim chybu že radšej sa idem najesť ako sa doma trapit s varením
Dieťa si tusim pred tym nespomínala. Máte spolu dieťa?... Dalsia vec youtube music? Reštaurácie? Klub? To su veci ktoré potrebuješ?... Oblecenie pre malu a jedlo ak je partner otcom dieťaťa tak hadam sa na tom finančne podiela aj on. Ak mate spoločnú domácnosť a dieťa tak tym pádom tym padom to treba brat ako všetko spoločne a vsetko spolu a basta
Za mňa by si aspoň dve stovky do domácnosti mala dávať. 100 na bývanie (síce netuším, kde a ako byvate) a 100 na stravu (čo je tiež úplné minimum v tejto dobe). Keď partner vidí, že beháš so svojím príjmom po reštikách a platíš si blbosti typu YouTube music, tak sa nečudujem, že nechce ťahať všetko sám. Sorry, ale prídeš mi buď trochu rozmaznaná alebo viac než trochu finančne negramotná.
lol po tej poslednej odpovedi si myslim, ze toto je snad troll :D
najspravodlivejsie by bolo, keby si kazdy platil to svoje, nie?
Dieťa je spoločné?
@tehulka2011 tiež si myslím, teda dúfam. Lebo potom ma priateľ MR, ak toto živí…
Ako ste fungovali doteraz ked uz mate dieta?
Svoje poziadavky prisposobit realite. Nenakupovat oblecenie, nechodit po restikach.....
Zratat vydavky povinne a dohodnut sa ako sa budete na nich podielat. Si na Id, hladaj si brigadu, polovicny uvazok co kolvek cim si zvysis prijem.
Zda sa, ze uz teraz ta partner zivi... A zacal sa cukat, vsak?
Uprimne, zo 400€ by si sama max v socialnom byte vyzila. Takze sa ho drz a dopraj mu komfort inde, staraj sa onho, o domacnost. Lebo si rychlo najde zdravu zenu normalne zarobkovo cinnu a s perspektivou do buducna. Co sa tyka rozdelenia, da sa to na percenta. 50%, on 600 ty 200. To vam snad pokryje skromny zaklad. Nie, ty si uz toho vela dovolit nebudes moct, zial to je kvoli tvojmu ID, nie kvoli partnerovi.
A citam naco minas.
Zlata moja, som zdrava, vzdelana s velmi dobrym platom, ale do restik veru nechodim viac jak raz za mesiac a veru trapim sa doma s varenim 😂😂
Fakt vstup do seba, zamakaj, lebo ked onho prides, si skoncila
No ked davas na rehabilitacie 200€ mesacne, tak realne ti ostane 200€ ale ty mas este rodicak k tomu asi. Ked spomínaš malinku a nejaky klub asi detsky klub predpokladam, ked rano. Skus setrit na takych veciach ako, ze spravis rano lievance, chlebik a das malej na ranajky. Nemusis kupovat. Dones si vodu a kavu z domu. Oblecenie si ty nepotrebujes kupovat kazdy mesiac, Ved uz nerasties. Mala to ano ale tak to je asi prirodzene, ze to vies doriesit aj s priatelovych penazi. Ked nie mas sekac, rozne darovacie skupiny. Proste setrit po malych kúskoch. Namiesto restiky si vies navarit. Za 8€ co das v restike na menu, navaris celej rodine a mas aj na veceru. Plus ma tvoj priatel asi aj danovy bonus na malu. Plus mas este rodinne prídavky 60€. Das sa dokopi po zdravotnej stranke, mala do skolky a ty aspon na 4 hodky niekde pracovat. Bude potom lepsie. Ale tak z 200€ co ti ostane zázraky nespravis, ze prispievat nieco do domacnosti. Na druhej strane sa staráš o malu, cize aj to je tvoje prispievanie do domacnosti.
@zmrzlinka2021 najprv som ti chcela napísať niečo iné, no po doplnených informáciách od autorky som si na 100% istá, že by to tak nemalo byť.. nemá si za čo zaplatiť zuby, či rehabky, ale na oblečenie do klubu a obedy v reštike má? lebo sa jej nechce TRÁPIŤ s varením? a ešte sa tam objavilo dieťa -> o to viac by mala prispieť do spoločnej kasy a nemíňať peniaze 'na seba'.. asi to bude aj o finančnej ne/gramotnosti autorky 🤷🏻♀️ z jej strany čistá vypočítavosť..
Tuez si myslím že nepriznala ze ma rodicak ked aj ten nizsi co je s id a rodinnými pridavkami cca 800e + ak ma chlap 1200e je príjem 2000e pre 2 a pol osoby co je podla mna absolútne slušne na vyžitie v dnesnej dobe. Takze podľa mňa nie je o com, ale ak chlap vidi ze mina na blbosti sa nečudujem ze mu niečo nesedí.
@nikaeli mali by dať peniaze dohromady s priateľom a hospodáriť spoločne ako manželia, ako keby boli rodina.
@zmrzlinka2021 samozrejme, že spoločne. No predtým si napísala niečo iné a s tým ja nesúhlasím - citujem:
zmrzlinka2021
@nikaeli ale on išiel dobrovoľne do vzťahu s ňou, tak sa má aj o ňu postarať
(aj keď je to vlastne jedno - na našom názore nezáleží - vyriešiť si to musí autorka s partnerom)
@nikaeli pozri, dal sa dokopy s invalidkou. Dobrovoľne. Spravili si dieťa. Čo on očakáva? Že mu ona sa tri stovky a on jej o týždeň 200 eur?
@zmrzlinka2021 ona hlavne nemá co rozhadzovat na blbosti typu restika, každý mesiac oblečenie a podobne. Nepíše koľko rokov má dieťa, ale ak je ešte na RD tak ma príjem cca 800 eur co nie je malo
@zmrzlinka2021 ale ako máme spoločné hospodáriť keď ja mám nižší príjem ako on ? Preto som si prišla po radu
normálne.. môže kľudne všetko “na trvalý prikaz” platit on, keďže má vyšší príjem a zvyšok plaťte spolu.. my teda tak fungujeme, že z muzovej výplaty sa platia všetky poplatky a z toho čo ostane žijeme… raz sa platí nákup z jeho karty, potom z mojej, podľa toho kde sú peniaze.. aj kebyže si cely rodičak nechám pre seba a odložím, tak to beriem tak, že sú to naše peniaze (rovnako ako mužova výplata je naša)…
Máš 400€.
Muž nech platí všetky energie, nájom, stravu pre neho a dieťa. A ty daj do rozpočtu 200€ na tvoju stravu, 100€ plienky, a 100€ ti zvýši na tvoj mobil, výdavky na telefón a oblečenie (bazár).
Zuby 600€ za mesiac to čo s nimi máš?
Ak spravne chápem dieťa nechodi do škôlky takže ma do 3r a tym padom máš okrem ID v ramci prijmu aj rodičovský príspevok a rodinné pridavky?
Ty si prišla po radu ako spolu hospodáriť, ale nič o Vás nevieme. Podľa toho čo si napísala tak ty nehospodáriš a ani sa nejako rozumne nepodieľaš. Míňaš na zbytočnosti a chceš viac.

@barka1 dieta sa nespomina ani RD, ide o ID.