icon

Ako sa vyrovnávate s vedomím, že zarábate iba na šeky a nutné potreby?

15. mar 2023

Baby ,možno pre niekoho blbá a malicherna otázka, ale ako sa vyrovnavate s vedomím,že zarábate iba na šeky a potreby okolo detí a domácnosti?
Ide o to že ja som si svoj život predstavovala inak, nie každý deň na Maledivach ,ale chcela som proste viac, chcela som cestovať s rodinou ..
Momentálna situácia je také ,že vyzerá že nebude ani na dovolenku v Chorvátsku 😔 viac veci sa nám vyskytlo , v niekoľko tisicovych položkách a vyhádzali sme sa na komplet z peňazí ...mám malé deti , potrebujú veľa, všetko majú ,ibaže ja sa nespokojné cítim ..mám čo jesť, máme si čo obliecť,šeky zaplatené ,ale je tam to ALE..áno je to malicherné ,ja viem .si ľudia ,ktorí nemajú čo do úst
No so svojim pocitom,neviem nič spraviť, je mi to ľúto ,že všetko sa momentálne u NAS toci okolo peňazí ..ktoré sme museli dať do drahých opráv ..

ninka297
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
15. mar 2023

@luccija ja si vždy hovorím,radšej zdravá,zdravá rodina a starosti v práci,ako byť chorá,či chodiť k niekomu chorému do nemocnice alebo zháňať prácu a ráno vstávať s tým,že čo ďalej.

stanulienkat
15. mar 2023

Takto žilo za socializmu 85 percent ľudí. Napriek tomu nikto nefrflal. Ale nie.... zľahčujem to. Aj v 2008 bola veľká svetová kríza a nakoniec to dobre dopadlo. Dúfam, že každý marazmus raz skončí. Aj toto všetko má na svedomí jeden jediný človek, takže musíme čakať kým sa mu to umúdri v palici a bude mier.

kristinapetronela
15. mar 2023

Ok teraz máte blbé obdobie ,šetriť začnite od leta a buduci rok sa vidíme v Chorvátsku 🙂

jankalukasova
15. mar 2023

@barborachors neber to v zlom, veď každý to má inak... Ale súdiac podľa toho, čo píše autorka, tak túži po letnej dovolenke pri mori, rovnako tak ako aj ja. Pre mňa je to Chorvátsko raz ročne základ odpočinku a vôbec si neviem predstaviť, že by mi to nahradila Budapešť. Je krásna, ponúka veľa atrakcií, možností ale je to pre mňa destinácia na predĺžený víkend, nie na letnú dovolenku (10-14 dní). Neviem si predstaviť tráviť takú dobu vo vyhicovanom rušnom meste s eventuelnou možnosťou kúpania na Balatone (cca. 130km 🤦). Ale ak Ti stačí si raz namočiť nohy a zvyšok dovolenky tráviť v miestnom aquaparku alebo rozhorúčenom meste, tak asi ok.. ale toto by teda pre mňa bolo trápenie. Nie dovolenka.

marca12
15. mar 2023

Ber to tak,ze je to len obdobie. Tiez sme mali take obdobie,ze vsetky peniaze isli do domu a na dovolenku neostalo. Dolezite je,uvedomit si,ze je to len obdobie a zase bude lepsie. Da sa ist aj v okoli na vylety,urobit si piknik niekde na luke,take malickosti.

milanpetras
Odpoveď bola odstránená
iwesska
15. mar 2023

A dovolenka sa neda travit na Slovensku? A nie,urcite to nevyjde tak draho ako HR pri normalnej strave nie na zavaranych gulasoch a pastekovych chleboch. My ked ideme na SK,tak sa ubytujeme za max.15e/os,nepotrebujem drahy hotel s 10 animatormi a reklamou na vsetkych platformach za 200e/noc/aparman. Radsej si pozriem okolie,nie drahy interier,na to mozem ist do Ikey😂

jaond19
15. mar 2023

K tej dovolenke, roky sme chodili len na predlzene vikendy do tatier, minuly rok sme sa na to vykaslali a miesto 3-4 dni na SK sme za tu istu cenu isli na 7 dni do HR v septembri (booking.com, 52€ apartman za noc/ ziadny Hilton ale bol cisty, na prespanie, umytie super, 150m od mora, pocasie perfektne, voda tiez, kde bolo plytko bola tepla, dalej samozrejme studena), zabookovala som to iste aj na tento rok. Setrime kde sa da, nevyskakujeme, v okoli sa zdrazovanie dotklo vsetkych....

taminka1986
15. mar 2023

Poviem si,ze som sa mala lepsie ucit😂a vec vybavena.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
flofi
15. mar 2023

ja by som to nebrala tak tragicky, ale to som ja, vo vsetkom hladam pozitiva..
vyhadzali ste sa z penazi - aspon ste mali z akych, kolko ludi je takych ze im nieco necakane vyskoci a proste nemaju tak sa zadlzia..
my napriklad vieme, ze najblizsie tri roky k moru nepojdeme, cakaju nas tisicove vydaje okolo domu, tento rok zamkova dlazba a travnik, buduci rok pergola, o dalsi rok zahradny domcek a pristresok na auto.. vsetko sa taha k 10 tisicom, ale posledne co by ma trapilo je nejake chorvatsko.. urobila som to ze som nam zabookovala dva predlzene vikendy v apartmane v tatrach za uplne smiesnu sumu.. ranajky a vecere na apartmane obedy v restike nas nezruinuju.. hlavne ze budeme spolu, deti sa budu tesit rovnako, ze si urobime vylety, prechadzky, im more nutne netreba.. treba sa vediet tesit aj z malickosti

hankab
15. mar 2023

Ja ti rozumiem a nemyslim, ze je to o nevdacnosti. Tiez si velakrat vravim ako ma nebavi chodit do prace, ked sa tam namakam ako vol a vacsina vyplaty ide len na hypo a ucty. Ten kolobeh je unavny pri pomysleni, ze takto mam fungovat este 30 rokov, kym splatime hypoteku, a to este ani nemame deti a zarobime viac nez priemer. Je smutne, ze aj ked ma clovek kvalifikaciu a robi vsetko pre to, aby si ju zvysoval a aby rastol aj plat, tak sa nakoniec musi uskromnit, lebo vsetky ceny idu hore a vyplata je raz dva fuč. My napriklad nie sme nenazrani, ale aj ked sme mladi a zarobime dost, nemozme si dovolit novostavbu, lebo by sme pocitali kazdy cent. Potom casto rozmyslam nad tym, ako to ti ludia davaju a kde pracuju, ze maju nove domy s velkymi pozemkami, 2 auta, deti a vsetko to zvladaju financovat..

guiseppinka
15. mar 2023

Este som.necitala vsetky reakcie, ale napisem ti za seba... Pipne mi vyplata na konci mesiaca, okolo 15. mi stiahnu jasle a za skolu a zaplatim 1 hodinu terapie pre dceru a vyplata je fuc... Minuly rok sme cvakali obom dceram terapie a dohromady to bola ozaj suma ako dovolenka... A este nas caka faktura za logopediu, ktoru budeme musiet zaplatit a cast dostaneme spat, ale suma je 850e... Akurat rozmyslam ako polepim leto, lebo dcera bude mat jazdecky tabor a prcek este jasle... Suma za oba prevysuje moju vyplatu... Ale prcek bude v jasliach len do jula, takze odratavam mesiace a rozmyslam, ze uz konecne budem moct dvihnut uvazok, lebo ho mam nizky, kedze viacej som doteraz nestihala...

Kamoska nas volala na dovcu, ze chorvatsko na konci jula... Tak jej vravim, ze ak by nasla nejake ozaj lacne ubytko, o com pochybujem vzhladom na termin a miesto, tak ze by sme sli... Ale inak nie, lebo nam to nevyda... Boli sme naposledy v 2021...

zooeynka
15. mar 2023

Ak si nechces kazit naladu, tak tie Maledivy ani nepozeraj ako podrazeli....2 dospeli + 2 male deti ze 8000€ do uuuplne obyc.rezortu, ziadna vilka na vode ....skoro ma vykotilo, ale ved sranda musi byt....:/

alenka58
15. mar 2023

dnes je veľká devíza byť zdravý, takže ak ste zdraví tak ste "bohatí"

keiko33
15. mar 2023

Inak k tej dovolenke v Chorvátsku. Chorvátsko je také drahé, aké si ho urobíme a a akí sme nároční. Od kedy sme kúpili starší dom, na krku hypotéka a kadejaké výdaje. Tiež sme si mysleli, že to v lete nedáme. Nakoniec sme išli na konci augusta a začiatkom septembra na 10 dní. Zohnala som apartmán za 60€ pre 6 ľudí 150m od mora, ešte aj práčku sme tam mali. Ubytko plus cesta 1000€. Varili sme si sami, takže stravu nepočítam, veď doma jeme tiež. Zatiaľ najlacnejšia dovolenka. Nám veľa netreba, hlavne že je tam more. A k tým vykendom na Slovensku, to bude nakoniec drahšie ako Chorvátsko. A o počasí ani nehovorím. Pred dvomi rokmi sme boli v Podhájskej na 4 noci a to 700€ len tak buchlo. Zoo, hrady a zámky, reštaurácie a aquapark to sú dnes vysoké ceny. More je zdarma, stačí si zaplatiť ubytovanie a cestu.

bambi23
Autor odpoveď zmazal
slniecko5
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
15. mar 2023

@jankalukasova a čo tak bajkovat okolo balatonu? Aj do lesov sa dá ísť, nielen kúpať. Športovať

jankalukasova
15. mar 2023

@zmrzlinka2021 hmmm... Nie vďaka. Cvičím denne, pre mňa je letná dovolenka more a pláž. Nie hotel a All inclusive ale proste more a pláž. Kľudne v apartmáne, kľudne budem variť, to mi problém nerobí. Les je super na jeseň, keď sa dá ísť na hríby a podobne.

limoncino
15. mar 2023

@iwesska no pre mňa sa letná dovolenka na SK stráviť nedá. Dva roky dozadu sme boli na tri dni na Liptove akoze nebolo to zle ale nebola to pre mňa dovolenka na akej si oddýchnem. Finančnú časť ani nekomentujem. Nejako si neviem predstaviť kam by som mala ísť aby som tam vydržala týždeň

jankalukasova
15. mar 2023

@zmrzlinka2021 okrem toho pochybujem, že dovolenka pri Balatone by ma vyšla lacnejšie ako v nejakej dedinke v HR, kde sa budem v kľude kúpať...

zmrzlinka2021
15. mar 2023

@bambi23 prečo nedáš syna do nejakého zariadenia? Aspoň od pondelka do piatku. Si zničená, vyhorela, nešťastná, manželstvo ti ide dole vodou... Musíš myslieť aj na seba.

jankalukasova
15. mar 2023

@limoncino s týmto úplne súhlasím. Letná dovolenka na SR pre mňa nie je dovolenka. Boli sme s deťmi dva týždne v HR a stálo to menej ako švagriná dala za týždeň v Tatrách. Tak ako je niekto hrrr do turistiky a napr. tých bicyklov, tak toto pre mňa absolútne nie. Nikomu to neberiem ale pre mňa to nie je dovolenka.

tiezjedna
15. mar 2023

Keby som mala zarábať len na šeky, považovala by som to za svoje veľké zlyhanie. Ale to som ja. Som v tomto nastavená dosť inak.

slniecko5
15. mar 2023

@jankalukasova presne tak,!

limoncino
15. mar 2023

@jankalukasova ja mám rada turistiku, aj bicyklovanie. Ale ako vikendovu aktivitu nie ako niečo na čo sa teším celý rok

bambi23
15. mar 2023

@zmrzlinka2021 syn je veľmi citovo na viazaný na mna a následky po takom zariadený by boli pre nás fatálne. Poznám ho. Syn je momentálne práveže pre mňa za ten rok to ca ma drží a robí mi neskutočnú radosť ako napreduje. Žiaľ vzťah bol vždy hore dole, exekúcie dlhý u muža teraz keď ma po tak vlastne som zistila ze keď mi trebalo kryt chrbát a ťahať to s dlhami som mu bola dobra, teraz keď potrebujem podržať a naozaj pomôcť ja tak by už radšej mal svoj kľud. Je to komplikovanejšie. A práve bolo 2 roky tomu co mi odišla mama tak to stále ťažko nesiem. A zariadenie najbližšie ani nieje.vybojovala som ZŠ pre syna a asistentom tak som za to veľmi vďačna. Úprimne syna som výkresala a je úžasný a namiesto trocha nabratia síl ďalej mi partner áno partner 22 rokov nie manžel hádže polená pod nohy. Ale aspoň som už pochopila ze ako chlap to vzdal. Vlastne je doma 5 x do roka na 10 dní už 10 rokov takže ono sa to ťahá už dlhšie. Ja musim pozbierať sily a ďalej bojovať. Fungujeme akože spolu viac menej pre syna. Ale ďakujem za odpoveď

jankalukasova
15. mar 2023

@limoncino áno... Presne ako píšeš. Na predĺžený víkend ideálna aktivita. Pre mňa vhodná na peknú teplú jeseň alebo jar. Nie na leto.