Ako spravodlivo rozdeliť spoločné financie po nasťahovaní?
Čaute, s priateľkou sme sa po dvoch rokoch nasťahovali spolu a riešime, ako deliť výdavky. Ja zarábam asi 1 900 eur, ona 1 250 eur, nájom máme 720 eur plus energie. Mne príde fér percentuálne podľa príjmu, ona chce všetko pol na pol, aby sa necítila dlžná. Ako to máte nastavené doma, aby z toho neboli tiché výčitky? Vďaka
@anonym_autor nájomné a elektrinu si teda rozdelte napoly a ostatné by som platila kto ako chce popripade ty mozes viackrát zaplatit nakup a pod ked viac zarabas....
@huxy Mna by zaujimalo odkial je tento narativ, ze zena urobi v domacnosti viac. Toto podla mna patri skor na dedinu na dalekom vychode Slovenska. Ja som snad dobre dva roky neumyla kupelnu, nevynasam smetie, vysavac ani netusim kde mame a jedlo si pripravuje kazdy pre seba. Takto nejako to ma vacsina mladych bezdetnych parov v mojom okolo.
@anonym_080be2 No nepatri to len tam.. Vo vacsine pripadov ta zena naozaj viac, ak nie vsetko robi. Z rôznych dovodov, lebo je doma s detmi, lebo muz vela robi a nestihal by...
@anonym_080be2 No nepatri to len tam.. Vo vacsine pripadov ta zena naozaj viac, ak nie vsetko robi. Z rôznych dovodov, lebo je doma s detmi, lebo muz vela robi a nestihal by...
@anonym_99c84e Ale tu sa bavime o bezdetnej zene a muzovi
@anonym_autor my sme mali od začiatku všetko pol na pol.
Bolo to fér a rovnako tak sme pristupovali k výberu podnájmu. Aby to nebolo tak ze lepšie zarábajúci si vyberie krajší a drahší byt a ten druhy musí doplácať zbytočne veľa zo svojho platu.

@huxy Co je na tom smutne? Ja rozhodnem nesmutim. Tieto prace robi moj partner, ja vesiam a skladam pradlo a prezliekam postelnu bielizen, je to uplne normalne a fakt nemam v svojom okolo nikoho kto by fungoval ako popisujes. Co je to za blud, ze zena by mala robit viac len preto, ze je zena😀
@anonym_080be2 ja som nepísala, ze by mala robiť viac, ale že robí viac. Proste to vidím vo všeobecnosti všade okolo. Že žena vždy robí pre "teplo domova" viac.