icon

Ako spravodlivo rozdeliť spoločné financie po nasťahovaní?

17. máj 2026

Čaute, s priateľkou sme sa po dvoch rokoch nasťahovali spolu a riešime, ako deliť výdavky. Ja zarábam asi 1 900 eur, ona 1 250 eur, nájom máme 720 eur plus energie. Mne príde fér percentuálne podľa príjmu, ona chce všetko pol na pol, aby sa necítila dlžná. Ako to máte nastavené doma, aby z toho neboli tiché výčitky? Vďaka

Strana
z2
huxy
17. máj 2026
@anonym_080be2

@huxy Co je na tom smutne? Ja rozhodnem nesmutim. Tieto prace robi moj partner, ja vesiam a skladam pradlo a prezliekam postelnu bielizen, je to uplne normalne a fakt nemam v svojom okolo nikoho kto by fungoval ako popisujes. Co je to za blud, ze zena by mala robit viac len preto, ze je zena😀

@anonym_080be2 ja som nepísala, ze by mala robiť viac, ale že robí viac. Proste to vidím vo všeobecnosti všade okolo. Že žena vždy robí pre "teplo domova" viac.

dominikag1507
17. máj 2026

@anonym_autor nájomné a elektrinu si teda rozdelte napoly a ostatné by som platila kto ako chce popripade ty mozes viackrát zaplatit nakup a pod ked viac zarabas....

anonym_99c84e
18. máj 2026
@anonym_080be2

@huxy Mna by zaujimalo odkial je tento narativ, ze zena urobi v domacnosti viac. Toto podla mna patri skor na dedinu na dalekom vychode Slovenska. Ja som snad dobre dva roky neumyla kupelnu, nevynasam smetie, vysavac ani netusim kde mame a jedlo si pripravuje kazdy pre seba. Takto nejako to ma vacsina mladych bezdetnych parov v mojom okolo.

@anonym_080be2 No nepatri to len tam.. Vo vacsine pripadov ta zena naozaj viac, ak nie vsetko robi. Z rôznych dovodov, lebo je doma s detmi, lebo muz vela robi a nestihal by...

anonym_080be2
18. máj 2026
@anonym_99c84e

@anonym_080be2 No nepatri to len tam.. Vo vacsine pripadov ta zena naozaj viac, ak nie vsetko robi. Z rôznych dovodov, lebo je doma s detmi, lebo muz vela robi a nestihal by...

@anonym_99c84e Ale tu sa bavime o bezdetnej zene a muzovi

misanthropicdann
Včera o 09:57

@anonym_autor my sme mali od začiatku všetko pol na pol.
Bolo to fér a rovnako tak sme pristupovali k výberu podnájmu. Aby to nebolo tak ze lepšie zarábajúci si vyberie krajší a drahší byt a ten druhy musí doplácať zbytočne veľa zo svojho platu.

Strana
z2