Ako ušetriť a prežiť s 100 eur?
Čaute výplatu mám okolo 15steho dajte typ čo a.ako kúpiť a jesť aby som vyzila zo 100e..
@sono2 Vytopilo nás plus do toho dva pohreby a našetrené je fuč z plakať sa snažím prestať
A nemôžete aspoň jeden z vás požiadať v práci o zálohu? Aspoň ďalších 100 €? Keď máte situáciu takú, aká je? Veď nemôžete predsa zostať o posledných 100€, stať sa môže všeličo.
@h2 hneď v pondelok skúsim .. ale aj tie recepty čoi napísali a jedla mi pomôžu 🙏
Keď chceš lacné recepty, na YouTube si vyhľadaj "Taká obyčajná žienka domáca", má tam kopec videí, mnohé na tému "Obed pre 4 do 6€", celkom zaujímavé recepty.
@h2 vďaka pozriem
Autorka nech si on pýta v práci zálohu keď toľko prejsť, nie ty. A keď nie sú peniaze, musí byť aj na suchej ryži a nie že on chce mäso. Akoze nie je malé decko, aby nechápal situáciu a vydržal fakt aj na suchej ryži či zemiakoch. Aspoň sa mu trochu scvrkne žalúdok, lebo toľko jesť nie je normálne. To koľko eur miniete za stravu na mesiac?
@summer23456 asi 500
Písala som že fasirka má byť k zemiakovemu privarku. A teda ako varis iné mesiace?
To nemáte nič v potravinovej skrinky, mrazničke?
Tak teda daj peniaze mužovi nech nakúpi čo chce jest.
Urcite pozri akcie na maso v Lidli, daj ked tak aj do mrazaku. Kuracie prsia tie su drahe. A najlepsie ked urobis k masu halusku, normalne z muky, to je syte a lacne. A kapusta je tiez lacna, kupis hlavku, uvaris k nejakemu pecenemu masu. Privarky su lacne, k tomu sa tiez maso hodi
Problem nieje,ze 100 eur je malo,ale ze strasne vela je.2x tolko ako normalny clovek,teda podla toho co pise autorka..takze ano ,vtedy to moze byt problem.neviem kolko ma rokov,ale mal by s tym nieco robit,lebo vekom sa metabolizmus spomali a zacne mega priberat.nemate deti,pytas tipy na recepty asi budete este mladi..ale ak by ostal v tomto tempe,moze mat neskor problemy..my miname viac na stravu,ale chodime do restiky na obedy s muzom,mame to radi.ale ked som len doma s detmi a som varila na materskej tak 100 na 11 dni nam stacilo a to u nas ide ovocie na kila a teda mozem povedat ze ovocie a jedla so zeleninou su teda drahsie ako maso 😀
keď tu toľko obhajuješ toho svojho a jeho stravovacie návyky, tak máš ešte ďalšiu možnosť - ty budeš jesť suchú ryžu a on mäso... prepáč, ale neviem si predstaviť, že normálny, aspoň priemerne inteligentný človek nevie pochopiť, že sa na pár dní musí uskromniť
@zobaka lenže ona nehľadá návody ako lacno navariť hocičo... Ale ako lacno nakŕmiť muža, ktiry je denne 4x varené jedlo a LEN MÄSO.
Neexistuje, že keď každý deň zje kilo mäsa, miniete len 500e za mesiac.
Kde sú raňajky, večere? Pecivo, jogurty atď?
@kavasmliekom 🤣tak nech si ho muz kupi, ak chce bielkoviny tofu je lacne a dobre, ked sa spravne pripravi
@zobaka tak on nezje nič, len mäsičko. 😁
@lienka9 A to si bola s tymi detmi doma pred 10rokmi😅, lebo zo 100 eur varit 10 dni pre celu rodinu, vyzivne jedlo, zelenina a ovocie? Iste.. Lebo ak tie deti boli 2+1 dospely, tak to vychadza 3 eura na cely den na jedneho. A to si neopisala, kolko vas bolo. Ci si myslela aj muza, ci tych deti nebolo viac..
Ešte sa opýtam tak. Ak nezje mäso a náhodou uvaríš niečo, čo máš rada ty, napríklad špagety s kečupom a syrom (to len príklad) a brokolicovu polievku, čo vtedy on je, alebo čo urobí? Hladuje, alebo si predsa len dá aj to?
@kavasmliekom tak sa uvaria dve jedlá 😀
On vari?
@kavasmliekom dá si to ale dorazi sa ešte niečím
Fašírky z 500g ste za deň zblajzli? Tak potom v živote neušetríte. Kľudne sa prezierajte. Veď keď tam dáš 2-3 rožky, cesnak, vajíčko... K tomu zemiaky, uhorky... My to máme 4 dospelí a ešte dcére zabalíme. Baby ti tu radia a všetko je zlé lebo pánko je hladný. No môj manžel tiež ťažko manuálne pracuje, ale keď bolo ťažké obdobie uskromnil sa, alebo sa popytal kamarátov a išiel si privyrobiť. Aj 20 € bol peniaz
Dá si to, čiže zožerie aj to. A nech sa dorazí chlebom s maslom a salámou. Aký problém. Ešte týždeň rozmýšľajú a už budeš mať aj výplatu. Nezabudnite si kúpiť aspoň od ruky nejakú chladničku s mrazničkou a jednu skriňu na potraviny, ktoré vieš pripraviť v núdzi.
@tom_i môj ma 100kil 🙈 tiež rad papká 🤭🤣 ale ty vole, veď 10 hodín robí, a aurotkin muž asi 10 hodín je a 3 hodiny robí....ráno zje 1 rožok, k tomu salámu, zeleninu a stačí mu to. Potom je až obed okolo 13hod, jednu porciu, 5 knedlikov a guláš k tomu, a potom už len večeru, buď vajca, alebo parky, hocičo. No je pravda, že vždy mám plnú mrazničku, lebo vidím mäso v akcii tak kúpim aj 5 kíl. A my 5 kíl mäsa mame aj na mesiac možno 😂 lebo môj zje aj zemiakový prívarok so spekackou.
Tak ked chlap zje iba maso, tak nech na neho zarobi a nemas 8 dni pred vyplatou 100e v ruke 🤦🏼♀️
Ja by som navarila co sa da za tie peniaze a teda ked mu to nie je dost dobre, nech je do 15teho hladny 🤷🏼♀️
Navarila by som asi segedin, nejake strukovinove jedla, spenat+vajice+zemiaky, kura pecene, neviem no nikdy ani ked som studovala som nemala poslednych 100e
@milanemila zo 100e sa dá pekne vystravovať, lenže to nemôže pozerať len na jeho brucho, ale na realitu. 👍
@kavasmliekom vsak ano ja suhlasim da sa, len teda akchce panko kazdy den maso, tak nech teda on za tych 100e vari :D
@milanemila dá sa aj každý deň mäso, ale nie 4x denne 😂

A z toho máš problém vyžiť? Moja milá ja keď som učila v škole tak týždeň pred výplatou sme s kolegyňou chodili do školy stopom lebo sme nemali na autobus a týždeň sme jedli len varené zemiaky.