Ako ušetriť na výdavkoch?
Ahojte, keďže všetko sa zdražuje, skúsim sa opýtať vás ako ušetriť na výdavkoch a na potravinách? Doteraz som robila obálkou systém na každý týždeň vyclenene 50 eur na nákup, lenže teraz nakupim za 80-100 eur týždenne. A je to dosť rozdiel. Sme 4 členka rodina 2 dospelý 2 deti. Kupujem aj varím tak isto ako predtým len všetko išli ceny hore. Výdavky platíme len to čo treba hypotéka plyn elektrika tv internet voda benzín. Nikam nechodíme ani do reštaurácie neobjednavam donášku varím doma. Neviem už fakt kde a ako si ušetriť. Poraďte
Tak stiahnuť o stupeň ešte, zatepliť strop, obmedziť aj spotrebu vody, nekupat sa, aj deti naučiť na rýchlu sprchu. Prehodnotiť poplatky za tv a internet, hľadať výhodnejšie, zrušiť TV. 300 e su proste brutálne náklady a verím, že minimálne 100-ka sa dá ušetriť práve tam.
@tiezjedna cesko ma ceny energii cca trojnasobne ako Slovensko 😉
Píšeš, že kupuješ a varíš tak isto ako pred zdražením. Tak sa nauč variť inak, aby si ušetrila.
Presne tie energie. Tam je to velmi vela.
Ake mate paušály, poplatky za TV, internet?
@loginexistuje neprišlo mi, keď sa zrovnávala v inej diskusii cena za 1 kWh. Mne vyšlo 0,25 € a ostatní v rozmedzí 0,23 - 0,26 €.
Ušetrit sa moc už nedá, treba priniesť viac peňazí...
@catherinah Platíme mesačne za plyn 140, elektriku 50, tv a internet 30, kredit na 3 telefóny 15 eur, vodu 65 eur každé tri mesiace ale aj to rátam do výdavkov takto spolu je to 300 eur.
@1fifinka1 Hrubý príjem 820 a deti majú 13 a 4r
@1fifinka1 Ďakujem, plus za stravné lístky 100 eur celkom slušne si zarobím na začiatok.
@qetka vychádzala som z tej diskusie, ktorá tu prebehla minulý týždeň, tam bol priemer zhruba taký ako vychádza u nás.
@akvi my máme 160 m2, tri veľké TV, z toho jedna 3D, dvoje PS, x ntb + pc, varí sa na elektrine, kúrime plynom. Umývačka beží každý deň min. raz, perie/suší sa v priemere 3x týždenne. Spotrebu máme dosť brutálnu, okolo 8 MWh/rok +-.
Autorka, tiez som toho nazoru, ze uz nemas moc kde setrit, rady, ze pri 21C mas stiahnut teplotu este o stupen 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Omfg, ja pri 20C mrznem. Pri spolocnom prijme cca 1700€, mate vydavky okolo 600€, bez stravy, ak dobre chapem, to mas plus 600-700 strava, a cca z 500€ zivot, no co ti poviem, to mate skutocne na hrane. Manzel nema moznost nejakej fusky, privyrobenia?
Inak Netusim co poradit, ale drzim palce, nech nieco vymyslite.
Pre všetkých, čo si nevedia vygooglit čistú mzdu https://www.podnikajte.sk/vypocet-cistej-mzdy a kladu dokola tu istú otázku. No ako? Takto
@tiezjedna no podľa mňa to je veľa, ale tak to už ona musí vedieť.
@drahomirrra keď človek sedí, tak áno, 20 je málo. No ja málokedy sedím 😅 My máme tých 21 stupňov, v spálni ešte menej a sme s tým ok. Poznám rodiny, ktoré kúria na 24 a behajú v trenkách a čudujú sa, že veľa platia. Sestru mám v Británii, tam majú doma bežne 18 stupňov, zo začiatku tiež mrzla, už si zvykla, chodí navlecena v chlpatom overale 🙈 a vravela, že tam šla el.hore 10nasobne, takže my tu na SK ešte nevieme, čo je "sranda".

@tiezjedna Nemám žiadny voľný čas popri práci a deťoch. Manzel tak isto.