Ako viete žiť z takej výplaty?
Ahojte naše mesačné náklady na dom sú 800€ plus škôlka mobil internet cca 100ka
Ja zarobím 800 manžel 1000
Čiže ostáva 900 - pohonné hmoty okolo 250€ pre oboch to je 650€
Nákup na týždeň 100ka
Teraz som platila dane tj 80
Takže ostalo 430€ - 40€ na lepidlo na fasádu
- 20€ veterina 370 ostáva
Plus čo stále pečivo a zvyšok jedlo .
Nechápem ale nám nikdy týždeň pred výplatou nič neostane .
A nekupujeme si steaky,žiadne reštiky,značkové handry, kupujem cez Mi aj predám
Proste nám neostáva na dovolenku absolútne
Nemôžeme nikam
Sú aj iný čo si fakt nič nemôžu dovoliť ?
Cítim sa už ako debil čo zarobí to dá na šeky .
A to ešte budúci mesiac budem mať o 200€ menej kôli 11dnovej PN
Ja už neviem ako šetriť a čo robiť
"nám taku hypotéku ale nedajú Brali sme 75000€" - ale chapes ze vydaje mate ako keby ste zobrali hypoteku za 240 tisic €?
Len za ten benzin date za 30 rokov 86400€
@hiro 50 na mesiac ? Ja mám spotrebu 8l
A tankujem 35€ na týždeň
Ja mam spotrebu 13l/100km :D
@hiro 50e mesačne a jazdite 3x denne? Načo ide auto? Na vodu?
Dovolenka nie je nutnosť. A rovnako si užijete aj pri táboraku v lese ako aj pri mori. Skôr sa zamyslieť prečo potrebujete dve auta? Lebo to nie sú len pravidelné výdaje, Každé auto sa pokazí.
Strava je dôležitá. Ak varíš pre každého, nauč sa to vyskladať. Mäso sa je lebo je to bielkovina a zasýti. Dá sa to nahradiť aj inými zdrojmi a tvoje telo sa ti poďakujea. Skús mrazenú zeleninu miesto čerstvej. Nutrične tam nie je žiaden rozdiel.
Ak máš také vysoké výdaje na bývanie, zrejme bývaš na dome. Skús porozmýšľať o nejakom zeleninovom záhone. Ak je tam priestor, tak aj o sliepkach.
Ak sú len financie problém, pohľadať si brigády. Upratovanie na hoteoch, spýtať sa na miestnom urbáre, či nie je práca v lese. Ak si v meste, donáška jedla nie je tiež na záhodenie. Pozri brigády na Wolt a tak.
@hiro to píšeš ale tak ako ( vtip) koľko si minul na alkohol 5e na deň (35€) týždeň 140€ a za 10rokov 16800€ keby ušetris máš .
A druhý hovorí a ty piješ ? Nie
A kde máš tých 16 800€
To je proste realita že nemozes šetriť 20rokov alebo aj 30 lebo ty musíš bývať existovať teraz a nie potom
@simona20201309 cca 10km denne, no ked idem 3x tam a tam tak aj 20km, cca 330km mesacne, plna nadrz minuta.
@hiro takže nenajazdis čo ja
Tak mi nehovor že tankujes menej ako ja 🙂
@majtik keby žijem v meste nemusím mať auto
Prosím keby čítate čo píšem zistíte že musíme mať 2 auta
No neviem, pri hypo 75000 mi nejako ani tá vaša splátka nevychádza 🤔 A môžeš rozpisat aj tie ostatné náklady na dom? K príjmom, koľko máš teda čistý príjem, keď v tom je už aj daňový bonus?
@simona20201309 ja nie 😆 ja som komentovala tu pipiku
Si rozmaznana sa nehnevaj, tolko km bezne chodia ludia busom rano praca skolka poobede detto, ked nie je ina moznost, zivite na prazdno auta, kazdy inym smerom, zdielana doprava sa podkladat susedia skuste, dom neprerobeny Tiez vela terie..niekde to treba ubrat myslim materialne
Od brucha vypocet - 40l nadrz platieval som 50€, ok tak teraz to je trosku viac ale vsak netankujem plnu tak nemam presne vypocitane.
No a keby ste byvali v meste tak usetrite este aj 2x auto a jeho servis. Takze mesacne by ste mali o dost vela stoviek na volno, dovolenky...
@kristiii a načo ti to mám rozspisat? Máme hypotéku 430€ a áno 75000€
A keď vieš rátať 800-140 je reálny môj plat
@jeennyv no fajn dieťa mi vezme kto svätý?
Vieš čo, na nič, nechaj tak
To sú tie vysnívané domčeky... Je to nákladné, fest nákladné a keď raz na to človek nemá dosť financií, tak radšej nech ide do bytu. Nemáte dokopy zas tak super plat, akože do pohody rozpočet, ale dom je extrémny žrút peňazí. Koľko ľudí poznám, čo len vráža do domu, nič nemajú poriadne dokončené a kým dokončia niečo, tak treba vraziť prachy do niečoho nového. Je to vaša chyba, v akej situácii sa nachádzate. Keby chlap viac zarobí...
@jeennyv neprehanaj.. ja dochadzam len 20km a keby chcem chodit busom, musim vyrazit z domu 5,30, aby som bola nacas v praci.. a naspat by som deti stihala s odretymi usami a ak by bus meskal, tak by som ich ani nestihla.. a rano samozrejme ich nosi v oboch pripadoch do skoly manzel, ci idem autom ci busom.. nie je to vzdy mozne ani nahodou
@jeennyv sú miesta kde je škôlka ďaleko, potom na zastávku čakať na bus a poobede sa jej stane, že pri 8,5 hod pracovnej dobe ani nestihne koniec škôlky.Ak chodia 2 na rôzne strany a ona odvádza dieťa auto je nutnosť.Autorka píšeš, že muž robí na dnešný tak ma asi aj viac voľna nemôže vtedy odnasat dieťa on a ty chodiť busom?ale to by Ti veľa peňazí neusetrilo mesačne
Kurite plynom či krbom?Pridu poistky za auto, zubár, pokazí sa práčka a je to..
@kristiii a za to to nevychádza lebo je to tak že 281 nejak je hypotéka a zvyšok pôžička na 8r
Po 8rokoch budeme páliť 281 už len
400 eur za dom mesačne máte čo prosím ja mám dom 100 m štvorcových a platím elektrinu 65 plyn 35 internet 60 vodu miniem maximálne 100 Kubíkov ročne a dá sa ušetriť veľmi veľa na používaní mycky ,setriaceho programu práčky a hlavne jedlo navariť na viacej dní a kupovať veci v akcii oblečenie kupovať len výnimočne ,a to buď v Bazoši alebo veľa ľudí aj podaruje všetko sa dá zvládnuť a dá sa ušetriť a ak máte záhradu ľahko sa dopestuje doma
No zda sa, ze byvate nad svoje pomery, kedze naklady na byvanie spapaju takmer polovicu vasich prijmov.
A prepac, ale naozaj by si si mala najst inu pracu, po odratani bonusu je tvoj plat 660 a z toho este 140 prejazdis... ani sa necudujem, ze idete od vyplaty k vyplate.
@divokykonik ja mám dom vo vnútri hotový
Z vonka nie ale to mi stačí už len pozemok vyrovnať
Tak jedine, keď muž robí na smeny nájsť si brigádu aspoň pár dní v mesiaci.Nevidim nič z coho ubrať.
Nájsť si niekoho kto bude chodiť s vami autom a prispeje
@luccija dieťa chodí tam kam ja takže zas ďalšie km
@luccija ja som mu to už hovorila 😏
Povedal že mám ísť robiť ja inde keď sa mi nepáči
On je na toto hnily... Ale zas u nás nie sú veľké platy
Ja mám len výučný list ako čašníčka takže fakt malo možnosťi u nas
Tak to už skôr sedí. Dávaš veľmi zavádzajúce info. Čo sa týka hypo (v skutočnosti pôžičiek) a aj výplaty. Ty tým pádom v skutočnosti zarobis len 660, nie 800 (áno, viem rátať, preto som sa na tieto detaily aj pýtala). A na tie výdavky ohľadne domu sa tiež nepytam len tak, sama vidíš, že viacerým tu prídu privysoké a neprimerane na bývanie v dome.

Máš 28? Tak dievča, rozhodni sa tak, aby si po zvyšok života nebuchala hlavu o stenu