Ako viete žiť z takej výplaty?
Ahojte naše mesačné náklady na dom sú 800€ plus škôlka mobil internet cca 100ka
Ja zarobím 800 manžel 1000
Čiže ostáva 900 - pohonné hmoty okolo 250€ pre oboch to je 650€
Nákup na týždeň 100ka
Teraz som platila dane tj 80
Takže ostalo 430€ - 40€ na lepidlo na fasádu
- 20€ veterina 370 ostáva
Plus čo stále pečivo a zvyšok jedlo .
Nechápem ale nám nikdy týždeň pred výplatou nič neostane .
A nekupujeme si steaky,žiadne reštiky,značkové handry, kupujem cez Mi aj predám
Proste nám neostáva na dovolenku absolútne
Nemôžeme nikam
Sú aj iný čo si fakt nič nemôžu dovoliť ?
Cítim sa už ako debil čo zarobí to dá na šeky .
A to ešte budúci mesiac budem mať o 200€ menej kôli 11dnovej PN
Ja už neviem ako šetriť a čo robiť
@lelelienka A to je dôvod sa jej vysmievať? To zase veľa vypovedá o ľuďoch, ktorí to robia.
Co platite 800eur?? Hypo plus energie je to velka polozka z 1800eur my mame obrovsku hypo ale platíme hypo a energie 600eur ked tak vela platite energiu mali by ste mat preplatky a co sa tyka ročne poistky kazdy mesiac odkladam po 10 /20eur nech nas nezrujnuje platba ak príde 200eur v danom mesiaci....treba popozerat ake polozky mate vyssie a skúsiť s nimi daco spravit upravit zmensit...poprípade ak muz ma pracu taku ze pocas voľná vie ist na brigádu....aj nam sa stane ze tyzden pred výplatou mame 20eur 🙈🙈 ale to su mesiace ked nieco neplánovane vacsie polozky nakupime tiez mame novostavbu kazdy mesiac daco ide do domu
Neidem kritizovať, doba je blbá. Tešte sa domu, to je fakt super a pokiaľ neviete zmeniť prácu s mužom, skúste nejaké brigády občas a z toho našetriť na dovolenku. Zrejme to nebude Dominikánska... Ale určite si užijete nejakú menšiu chatku v horách, prípadne niečo skromnejšie v Chorvátsku. Držím palce. Sucitim, lebo teraz som prišla o prácu a s prácou to nie je ťažké, nie je však jedno či človek zarobí 1000€ alebo 1600€ Držím teda palce, isto to bude lepšie keď aj dieťa trochu podrastie
Ja mam s dvoma detmi 1000 ku a dan teraz orisla aj smetie 240
@valeria_h to ze nie kazdy ma na opravu a prevadzku domu a dvoch aut nie je vysmievanie je to skonstatovanie faktu tak ako nie kazdy ma na to predpoklady aby bol baletka ci spevak tak ani kazdy clovek nema financne moznosti na stary dom (ten je nakladovo horsi ako novostavba) a na dve auta
a ak chce ist niemto na doraz financne musi prijat fakt ze na dovolenku neostava (co by nebola tragedia horsie je ze problem pri takom rozpocte je i lekar zubar kratka pn ci ocr
@valeria_h ja sa jej tu rozhodne nevysmievam…len konstatujem a slusne.
@mamina7070 Ja som narážala na niektoré dámy, ktoré sa tu do nej pustili kvôli gramatike, aj keď teda gramatika nie je správny výraz milé dámy, ale pravopis keď už 😉
@valeria_h to so nezachytila 😉
Chceli ste dom, tak si spravte dovolenku na zahrade, dajte lehatka, napustite bazen a opekajte sa na slnku 🤷
My z bytoviek co dame raz rocne 200€ na cestovne lebo chodime hromadnou dopravou alebo peso, za usetrene zaplatime letenky a ubytko niekde pri vode. Vy si uzite dom, ked na ten luxus mate 😉
@valeria_h naozaj? Tak si precitaj jej prispevky ked uz chceme byt taki dosledni a zistis, ze najdes aj gramaticke chyby…😉
@evamarek77 k tomu len komu niet rady, tomu niet pomoci 😁
Inak ozaj kratkodobo by stacila aj fuska, brigada cez vikend..
@autorka pôvodne som ti chcela napísať niečo iné, ale po prečítaní par príspevkov (nie všetkých) len jedno.
Užívaj si ten tvoj krásny veľký starý dom, na ktorý nemáte v žiadnom pripade prijem a potom sa nesťažuj, ze ti nevychádza na dovolenky. Plus plat tvojho muza 1000€ pri robeni na smeny? To kde robí? Predpoklad, že žiješ niekde v hladovej doline, kde mas síce veliký dom (ako všetci tam samozrejme) ale inak zivoris a zo života nemáš absolútne nič.
A prepáč, ale kartón mlieka? A to naco? Ste pomaly na hranici chudoby, ale rozhadzujes, ako by ste boli milionári. A nie, dieta nemusi každý deň jogurt, strava aj pre dieta sa dá vykladať aj inak. Riešte si svoj zdravotný stav, nech môžete normalme jest v praci. A usetris na strave doma, min.pre vás 2.
Taktiež co sa tyka áut, dá sa dohodnúť a voziť sa s niekym co ti bude co i len 2€ platit na benzín a je to. Len u teba sa nič nedá, ako čítam.
A to ti ešte nezvýšli úroky na hypotéke, co keď ti spravia, tak skončíte na dlažbe, hm?
Co sa tyka dietata, mi nevrav, ze ti ho nikto iný nevie vybrať a postrazit pripadne. Lebo jasne, nedá sa, že? A dobrá kamarátka za to nepýta nič, lebo vie, že keď bude pomoc potrebovať raz ona, pomôžeš jej aj ty. A rada
Nie si v tom sama. Takto žije veľa ľudí. Sú to také blbé obdobia. Môžeš si ty alebo muž nájsť ešte brigádu alebo úplne zmeniť prácu. Žiaľ žiadna iná možnosť nie je.
Najlepším spoločníkom v takýchto obdobiach je vďačnosť za to, čo máš. Ak zmeníš postoj sama v sebe určite nájdeš cestu z toho von.
@pink_lady to nie je pravda kamosi v piatok kupili dom a v pondelok uz predali.😁
@mamula20 ja nemam moc cas na prieskumy, len mi vzdy pausal zhltol viac ako mal, komercne tv ma nebavia a nemam cas moc pozerat tv.. odmietam preto platit viac ako musim..a ak by som mala prijmy ako autorka, tak sa sakra uskromnim a idem este hladat jednu pracu (alebo brigadu, opatrovanie, upratovanie domov, strazenie deti). Hlavne pracujem blizsie, auto je najdrahsi clen rodiny.
@mamula20 nebudem hovorit detaily,len som reagovala na to,ze pani pisala,ze pri kupe na hypo sa isty cas neda predat nehnutelnost.jasne,ze sa da,aj na druhy den.
Veľmi ma zaujala táto diskusia.
Radšej, preto napíšem zhrnutie, čo som si všimla:
1. Čas/doba- brali ste hypo v dobe, kedy ľudia rozmýšľali po starom, no platili po novom....
O 10 rokov budú ludia premýšľať úplne inak, mať vlastné bývanie "stoj čo stoj" si vyžaduje dnes strašne veľa peňazí ....
2. Majetok- musím vlastniť niečo čo moje deti zdedia, ja to chapem, my sme rozmýšľali rovnako, no mali sme viac šťastia lebo to bolo ked "sa ešte dalo " 10 rokov späť...dosť ma desí predstava že koľkí v podnájme a na staré kolena s nulovým dôchodkom ten podnájom nedokážu zaplatiť....to bude hrozné....vy mate aspoň možnosť predať dom a ísť do DD (napríklad) a časť dať deťom....len ľudia nevidia za horizont, vidia sa stále len ako mladí, no raz pôjdu do penzie.....
3.Tvoj postoj - úprimne, je devastačný, evidentne potrebujete zmeniť svoj postoj, no ty hľadáš všade vinníka, hoci by si mala robiť riešiteľa....pomenuj problém, začni ho riešiť.....ty robíš to, že pomenuješ riešenie (nízky plat na vysoke výdavky) a ukončíš problém ako mnohí nešťastníci (začneš nariekať a hľadať výhovorky)
4.Riešenie vašej situácie - dom by som nepredávala, ale rozumne by som sa dohodla s mm a nech ide na pár rokov zarobiť von, do 5 rokov sa date dokopy a odrazíte sa....
Držím palce.
Tu platí staré známe - zakrývaj sa takou perinou na akú máš. Toto je presný príklad finančnej negramotnosti. A pritom je to také jednoduché - nemám dostatočný príjem = nekúpim starý veľký žrút peňazí (dom) pánu bohu za chrbtom.
@lelelienka Ajajaj no to si mi teda dala, idem sa hanbiť do kúta 🙈
Nezachytila som, kde býva autorka, ale tí, čo radíte byt ste asi práve teraz nevybavovali hypotéku, či? Ja neviem, či by to bolo momentálne už lacnejšie .. autorka, kedy vám konci fixácia?

Ak je bonus v 800, tak nezarabas 800,iba tolko😉 skus rozpísať presne náklady, napr. Elektrika, voda, plyn a tak, proste každý mesiac čo platíš, nie raz do roka. Aj mobil za 50 je dosť, aj keď je to za dvoch asi, ak ho nepotrebuješ na robotu, tak zmena paušálu na menší. Na dovolenku z tých peňazí nepôjdeš, bohužiaľ, ale ak chces mat systém a vedieť presne koľko minies, zasni si deliť do obalok. To co ti ostane po odrata o všetkého, rozdiel do 4 obalok a to máš na týždeň. Vždy keď sti niečo z toho ostane, daj bokom a uvidíš, či vôbec vieš niečo ušetriť, alebo nie. A dá sa vyžiť aj z 1800 na 3, ale sú tam veľké obmedzenia.