icon

Ako vyžiť z 5 EUR na týždeň?

veja1122
4. nov 2024

Dobrý deň mohla by som pekne poprosiť poradiť ako vyžiť s 5€ na týždeň ? Ocitli sme sa v nie dobrej situácii. Mám syna 2 roky. Priateľ prišiel o prácu a teraz od 27.10 pracuje v zahraničí ale vyplatu dostane až v Decembri. Nemá mi kto pomôcť. Zato som sa obrátila sem že či náhodu nemáte nejaké typy triky. Doma nemáme nič v zásobe. Do rodičovského mám ešte ďaleko. Budem vďačná za každú radu ďakujem

martinka13
4. nov 2024

Nijako. Nie je to možné. A už vôbec nie s dieťaťom. Takže musíš niekoho poprosiť o pomoc. Alebo daj niečo do záložne, predaj . . Zúfalé situácie si vyžadujú zúfalé riešenia. Inak vážne doma nemáš vôbec nič? Cestoviny, ryžu, niečo v mraziaku....

bobaas
4. nov 2024

@kandelabra autorka ma dvojročné dieťa a nemajú žiadne zásoby, to pre mňa nie je náhla situácia...

veja1122
autor
4. nov 2024

@martinka13 žiaľ uz nie pretože posledné čo som všetko mala sa minulo varením. Dnes som robila posledné lokše a už nemám nič

slavka1988
4. nov 2024

@veja1122 daj niečo zlate ak máš do záložne ,po mesiaci si to vyberieš a skús rozbehnúť bazar oblečenie veci predáš síce pod cenu keď chceš predať ale dá sa slušne na tom privyrobiť ,alebo sa obrátiť na rodinu .

jozef11111111
4. nov 2024

Žeby najlacnejšia bola ryža ....hmmm..

jozef11111111
4. nov 2024

Normálne by som pozbieral zopár fľašou po vonku a za to nakúpil..

bobaas
4. nov 2024

@veja1122 zdravé ruky máš? Pracuj

rozculena
4. nov 2024

@bobaas čo jej to momentálne pomôže,keď výplatu dostane o mesiac

jozef11111111
4. nov 2024

@bobaas no keď to už ty napíšeš..hmmm....práca šlachti..

stastnamamulka
4. nov 2024

@veja1122 máš trvalý pobyt v obci,ktorú máš uvedenú v profile?Ak áno,zajtra ráno hanba-nehanba choď na obecný úrad a skús vysvetliť situáciu s ohľadom na dieťa 🥺pokiaľ nie si nejaký problémovi spoluobčan, neverím,že nenájdete riešenia 🙏🏻a do budúcnosti musíš myslieť xy krokov dopredu ,nie zo dňa na deň ...

majka99999
4. nov 2024

@rozculena ak niekomu postrazi dieta alebo umyje okna, dostane na ruku. To moze aj bez zmluvy, nikto necaka, ze pojde robit 12ky do fabriky hned. 🙄

subartic
4. nov 2024

@veja1122 je mi veľmi ľúto že si sa v takejto situácii ocitla. Asi žiješ v obci ktorú máš uvedenú , zajtra ráno za starostom , popros susedov . Za mnou keby prišla susedka v takejto situáci , určite by som jej pomohla potravinami . Verím že existuje aj tu skupina Brezno a neverím že by sa tam nenašiel niekto kto by ti dal prebytky , alebo len tak nejaké trvanlivé potraviny.
Ber to ako ponaučenie do života , ako niečo čo ti má ukázať že musíš mať vždy nejakú rezervu , tak keď muž dostane prvú výplatu a ty rodičovský , odkladaj čo sa len dá .

bobaas
4. nov 2024

@rozculena je rok a pol na rodičáku. Výplatu dostane muž

rozculena
4. nov 2024

@bobaas veď si jej radila,že má pracovať

bobaas
4. nov 2024

@rozculena pri dvojročnom dieťati v čase krízy nemôže?za to, že je rodičák do troch rokov, neznamená, že nemôže ísť do práce

1ryba
Odpoveď bola odstránená
bobaas
4. nov 2024

@jozef11111111 ty si taký...skoro zábavný...

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
ekira1
4. nov 2024

@veronka1996 tak nenabadaj a nepíš to tu..

betulinka1
4. nov 2024

@veja1122 zajtra skoc na mestský urad a spytaj sa, ci nemaju nejaky kontakt na potravinovú pomoc. Urcite maju info o nejakych občianskych združeniach, ktore ti daju nejaky balicek aby si do 15- teho vydrzala. Syna cim skor do skolky a sup pracovat. Alebo obehni charity v meste a kludne aj cirkevné. Požiadať o pomoc nie je hanba.

brendaa
4. nov 2024

@veja1122
- kontaktovať sociálny úrad... v meste v obci... majú rezervu na hraničné situácie....
- kontaktovat Charitu - možnost potravinového, hygienického balíčka
-kontaktovať Červený kríž

simca06022011
4. nov 2024

A muž co navrhol? On tiež nemá rodinu?

solange7
4. nov 2024

Dvaja dospeli ludia nemaju ziadnych priatelov ani rodinu, ktora by im darovala potraviny? Toto je zauzivana klasika.

miskakyska
4. nov 2024

Akú konkrétnu pomoc očakávaš, keď sa nemá vyjadrovať ten, čo Ti pomoc neponúkne??

mischelag
4. nov 2024

Na Fb je ten istý pribeh s tym, ze je zo zvolena. Takze dala by som si pozor

cukroska
4. nov 2024

@veja1122 Radu nemám, asi len takú všeobecnú. Vždy myslíme aj na zadné vrátka a šetríme. Pre prípad núdze, ze sa nieco stane aby sme neostali bez peňazí a odkázaný na pomoc druhých. Jeden nikdy nevie.

miskakyska
4. nov 2024

..aspoň skúsila... klasika

ivka21
5. nov 2024

@veja1122 určite niečo predať to je najjednoduchšie v tvojej situácii pripadne do záložné. Kontaktovala rodinu bud tvoju partnerovu neverím ze nikoho nemáte vždy sa nájde babka strýko, sesternica. Ešte by, som sa možno v krajnom prípade šla spýtať na faru.

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
mimikarol
5. nov 2024

Nikto od nej nepýtal číslo účtu tak sa na to vykašľala.... Spekulantka