icon

Ako zarobiť na nehnuteľnosť?

16. jan 2023

Situácia:
Som čerstvo po škole, som zamestnaná, zarobím 1 100 € v čistom. Úspory nemám skoro žiadne. Bývam v prenájme s dvomi spolubývajúcimi, zaplatím 300 €. Plus strava, doprava. Nechodím do reštaurácií, nie som ani taký ten diskotékový typ, varím doma, občas idem s kamoškou na kávu. Snažím sa fakt šetriť, ale skutočne neviem, ako si z tohto platu zadovážiť vlastné bývanie. Mám pocit, že sen o tom, že budem mať vlastné sa mi vzďaľuje čoraz viac.

autor
16. jan 2023

@zahrajzlato Ja si nehľadám muža podľa toho, koľko má peňazí. Nechcem byť od nikoho závislá. Ďakujem.

autor
16. jan 2023

Ďakujem dievčatá, skúsim toho poradcu, možno by sa predsa našlo nejaké riešenie 🙂

summer23456
16. jan 2023

To s tým muzom máš pravdu, spoliehaj sa sama na seba a nadobudni niečo svoje. Nie je povinnosťou rodiny ti pomáhať, ale ak máte dobré vzťahy, nechápem,že rodič nechce pomôcť. Škoda. No skús toho poradcu,ako píšeš a uvidíš. Na začiatok ti určite stačí garsónka alebo jednoizbak a časom uvidíš. Držím palce.

lsimo
16. jan 2023

Noo to bude podľa mňa najlepšie. Plat máš pekný, takže by ti mohla výjsť nejaká tá hypotéka a radšej platiť hypo ako predražený prenájom za byt, ktorý aj tak tvoj nikdy proste nebude

sima338
16. jan 2023

Aj na tých 20% sa dá požičať, aj to je riešenie pre mladých ľudí, ktorí nemajú tých 20% na hypotéku. Čiže smer dobrý bankár, či finančný odborník, dať dokopy príjmy ( povedzme, že by si si našla ešte nejakú brigádu ), zistiť približnú cenu nehnuteľnosti, ktorú chceš, koľko bude tých 20%, ponuky hypoték, ponuky, kde ti čo najvýhodnejšie požičajú.

iv007
16. jan 2023

Okrem brigady mna napadla moznost byvat nejaky cas u rodicov, usetris par stoviek skrz najom.Neda sa s nimi ?

iv007
16. jan 2023

@zahrajzlato ty mas kolko rocne auto?

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
autor
16. jan 2023

@iv007 Dalo by sa, ale neviem či je to dobrý nápad. Mama mi aj hovorila, načo odchádzam, môžem ušetriť za nájom a skôr našetriť tých 20%, ale chcela som už súkromie. Navyše mám ešte súrodencov a nemala by som vlastnú izbu, ani súkromie.

slavomira236
16. jan 2023

Si čerstvo po škole a už chces hneď vlastný byt? A ešte pri týchto cenách...z toho platu ušetriť musíš ja mám toľko pre seba a 2 deti a vyšli sme doteraz aj som odložila niečo...

vafinka
16. jan 2023

Plat máš krásny fakt,na to že si vyšla zo školy,posetri si peniaze ,nevieš čo bude na realitnom trhu,aké budú úroky na hypo,šetrí si čo najviac aby si nemusela si toľko požičiavať aj keď to bude a dva roky trebars

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
autor
16. jan 2023

@slavomira236 Čo je na tom zlé? Určite je rozumnejšie si platiť hypotéku ako platiť prenájom.

slavomira236
16. jan 2023

@zahrajzlato na Tom nieje nič zle ale najprv treba nasporiť tých 20percen..ak píše že brat má a nepožičia no myslím že najhoršie je požičiavať rodine ..

amiaja
16. jan 2023

Z toho platu musis usetrit dost. Treba vyckat, odkladat a potom skusit nejakeho poradcu. Od rodiny si nepoziciavaj, aby to nenarobilo viac skody ako uzitku.

kvetinka75
16. jan 2023

@slavomira236 preto hľadá riešenie, pretože ak má čakať roky kým to našetrí, tak tie ceny budú len stúpať.

felicitab
16. jan 2023

Ahoj, určite skús zájsť za finančným poradcom, ten ti na základe príjmu povie aké sú tvoje možnosti, vypočíta ti výšku splátok atď. Dnes je úplne bežné, že sa hypotéka kombinuje so spotrebným úverom. Z môjho pohľadu je tiež rozumnejšie platiť hypotéku za svoju nehnuteľnosť ako dlhodobo platiť nájom cudziemu človeku.

casillas28
16. jan 2023

Ahok neviem v akom obore sa pohybujes ale skus este pozriet nejaku pracu na dohodu popri svojej...cez profesiu alebo iby portal..vela funguje na home office..ja tak popri praci pomaham jednemu podnikatelovi ktory robi marketingove prieskumy a weby ...ulahcujem mu pracu a robim to po veceroch a vikend ..treba mat len stastie a vychytat nieco...pozeraj stale ;)

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
jaroslav81
16. jan 2023

To ti s takým platom nevýjde ani na 1 izbový byt? Nájdi si poradcu, on zadá tvoje údaje a príjmy do kalkulačky + spotrebný úver tých 20% a hneď ti povie sumu, ktorú by ti banka schválila. Veď toto je prvý krok ak chceš niečo riešiť. Ale pozor, musíš byť zamestnaná aspoň pol roka, inak ti hypo asi nedajú.

cicuca
16. jan 2023

@summer23456 skús sa ísť poradiť do banky alebo s nejakým spoľahlivým finančným poradcom. Sa mi zdá, že aj tu na konikovy je finančná poradňa. Ale myslím, že pokiaľ by si spĺňala podmienky, tak spotrebným sa to dá dofinancovať a aj sa to tak robí

autor
16. jan 2023

@jabadabadu Chcem mať bývanie poriešené, to nevylučuje, že si budem užívať život. A presne ma napadlo to isté, čo píše @zahrajzlato ...o pár rokov mi budú písať, že čo som robila doteraz.

martul
16. jan 2023

Za 309 eur máš hypo a nemusíš platiť cudzie.

summer23456
16. jan 2023

@cicuca ďakujem, ja to našťastie nepotrebujem, bývanie mám už porušené, len ma zaujalo,že sa dá hypo doplniť spotrebným úverom. To som veru netušila.

amiaja
16. jan 2023

So spotrebakom a hypotekou na krku z jedneho platu o nejakom uzivani nemoze byt ani reci.. setri, opytaj sa poradcu uvidis ake mas moznosti a zhodnotis ci ti to stoji za to. Mozno niekoho stretnes, vydas sa a dvom sa bude brat hypo lahsie. Ja by som isla do zahranicia, videla svet, rozkukala sa, zarobila nieco viac..

mable123
16. jan 2023

Skús si dať inzerát na bavenie detí, kočíkovanie, upratovanie, recepcia, gastro cez víkendy... Teraz sú byty za dosť obrovské peniaze, ale za 10 rokov sa budeš na tom smiať, pretože výplata a nehnuteľnosti pôjdu hore. Nič nie je zo dňa na deň a aj 20% nenašetríš rýchlo a na úkor zdravia a vyčerpania to šetrenie nestojí. Rýchle šetrenie stojí veľa námahy, tolerancie, odriekania si a bez súkromia 🙂

kvetinka75
16. jan 2023

@martul lenže k tomu si prirátaj ešte energie a okrem toho potrebuje 20% z ceny nehnuteľnosti.

autor
16. jan 2023

@amiaja Mám dobrú prácu, ktorá ma baví a nechcem o ňu prísť. Zahraničie tiež nie je také terno ako kedysi, ale asi záleží, čo tam človek robí.