Ako zvládate stúpajúce ceny potravín?
Ako to zvládate tie ceny v potravinách? Kde podľa vás sa da najvýhodnejšie nakúpiť? Ja chodim často do cba potravín mám ich tu najbližšie ale ceny podľa mňa dosť drahé.
@adrianajozko 👍 a mna tu trubka vysmeje, a to si nedovolim kupit salamu za 9€ kilo. Sme styria
Len posraty krajany syr co maju chalani radi siel hore o 1€
My najčastejšie lidl - nespravím tam hodinu a mam nakúpené a ešte tesco obcas billa a male pekarne, trhy, domaci chovatelia a pestovatelia.Sa čudujem koľke tu chvália syr a lahôdky z jednoty. Minule som pol hodinu čítala zloženie a šunku bez dusitanov a syr bez chloridu tam proste nemajú čiže o kvalite sa hovoriť nedá... veľa ľudí si myslí že slovenské potraviny sú naj ale tých éčok co je vo väčšine to je na zaplakanie.
Najradšej chodím do Lidla.. nie len že tam najvýhodnejšie nakupim, ale iba tam dokážem nakúpiť tak, aby som naozaj nemusela ísť do obchodu celý týždeň.. ale začala som nakupovať aj v bille, postavili mi ju totiž cestou z práce a tak mi to príde výhodnejšie staviť sa tam ako sa dalej trepať do Lidla.. je drahšia, ale zase ušetrím čas.. ceny sú vyššie všeobecne, ale zatiaľ v našej rodine nepociťujeme výraznejšie zdražovanie.. ako najvýhodnejšie ušetrenie beriem to, že nakupujem len raz za 7dni veľký nákup.. trvá dlhšie, lebo nás je 5, stojí naraz viac ale zato celkovo ušetrím keď nechodím do obchodu každý deň..
@blondiee83 My tam nakupujeme pravidelne. Ak chces, poslem Ti nalepky 🙂
@andykras tak toto ani neratam mala zacala chodit do skolky z 2 mesiacov tam bola len 2 tyzdne a stalo ma to 150e tak som zostala doma s nou a pojde az do predskolskej. Teraz ani raz neochorela a to sme vonku stale v snehu na kopci a na dvore. Chvalabohu len vitaminy. Aj nam treba nejake lieky takze to su riadne vydavky a ro mame len jednu. Ale toto co tu robia na Slovensku uz s tymi cenami hlavne za potraviny je uz vyuzivanie ludi ved jest sa musi. No skutocne je to raz tolko pomaly ako vlani a to este sama varim a setrime so vsetkym ale vitamny potrebujeme aj bielkoviny bez toho sa neda žiť ani variť.
@andykras ani my nekupujeme take drahe mesove vyrobky,kupime len v akcii ked je troska , radsej kupim zeleninu a maslo. Domaci chlebik aj rožky,robim šišky,langoše,knedľu aj buchty. Teraz sme dorobili medovnicky z dvoch davok. A snazim sa aby stale bolo navarene. Nic nevyhodime. Mala miluje polievky takze aj na rañajky keď ma chuť.
@ewellina mimochodom, kuracie "mäso" je dnes plné antibiotík a rastových hormónov, nám detská lekárka, keď dievčence boli ešte krpaté doslova zakázala ich im podávať z dôvodu, že predčasne idú do puberty, dostávajú menzes v 8-9 rokoch a rastú im prsia. No a neskôr aj niečo horšie. Kto chová zdravo kurance, vie ako dlho trvá, kým dorastú na 1,5-2kg hmotnosť, tie z veľkovýkrmní to "stíhajú" za pár týždňov a doslova nevládzu na nohách stáť.
A kto sa tu odbavuje na mäse, nech sa radšej všíma ceny syrov, ktoré statočne násobne prekračujú ceny mäsa aj 2-3 krát.
My nakupujeme v kauflande a v jednote...lidl ma lacno ale velmi casto sťahujú produkty preto tam nechodime .
@nikam Dakujem krasne, si ozaj mila. Nikus mi poslala, takze posuniem sestre. Ak by sa jej nahodou este nieco zapacilo, tak by som prip.napisala. Este raz dakujem. Je to pekne od vas dievcata, ze ste take ochotne. Dobre to cloveku padne.
Niekto tu pisal, ze tesco je predrazene. Len pre porovnanie, prave som si porovnavala ceny Kauflandu a Tesca. Pozrela som vyrobky z roznych oddeleni, take bezne co sa kupuju. A zaver: bezakciove ceny su uplne identicke, niektore malo tesco o par centov drahsie, ale aj kaufland mal nieco drahsie. Co sa tyka akcii, lepsie to vychadza v kauflande, viacere vyrobky mali o 10 centov lacnejsie, pripadne viac. Avsak na tesco kartu aspon zbieram body a mam kupony, kaufland karta nie je v tomto taka vyhodna. Vlastne ziadne kupony mi ani nikdy neprisli, ani netusim ako sa k nim dopracovat.
Este som narychlo porovnala tesco a lidl, len niekolko vyrobkov. Opat bezakciove ceny rovnake alebo malo tesco doslova o par centov drahsie. Niektore vyrobky maju sucasne v akcii, zlava rovnaka alebo tesco o 10 centov drahsie, alebo o par centov lacnejsie nez lidl. Porovnavala som uplne rovnake vyrobky, nie podobne. Je mi jasne, ze lidl ma svoje vyrobky asi lacnejsie, ale aj ostatne supermarkety maju svoje znacky za prijatelnejsiu cenu.
V poslednej dobe chodím dosť často do Billy. Väčšinou majú každý týždeň v akcii ovocie, zeleninu, šunku a salámu pod 1€/100g, bravčové a kuracie. Sladkosti najlacnejšie v Lidli. Ale to už ani moc nekupujem. Kúpim 1 margotku a urobím z nej koláč pre celú rodinu.
Vraciam sa do detstva. Keď sladkosti boli len na Mikuláša a maminy a babky piekli lacné koláče.
Aj tie pečiem ako moja babka:
"V recepte sú 3 vajíčka, niekto dáva 2 a ja dávam 1." 😂
@stanulienkat Vždy som chodila na nákup 2x týždenne. Vo štvrtok za cca 40€ a začiatkom týždňa cca 20€. Sme štyria. Teraz chodím rovnako štvrtok viac ako 50€ a v pondelok už neni čo jesť. Do ďalšieho štvrtka miniem aj 30 alebo 40€ a to majú všetci obedy okrem mňa.
@dejka77 Kaufland kupóny máš v aplikácii za body teda nákupy 1€=1bod veľakrát mam výrobok za 1 cent alebo s veľkou zľavou.
@andykras nikde NETVRDIM, ze nic nezdrazelo. Skus citat s porozumenim. Mozno len nechapes pisanemu textu. Ovsem nevymyslaj si, ze za 84e kupus 2 igelitky potravin. A neviem, ci myslis tou trubkou mna, ale ak ano, tak sa bav doma s tvojou matkou.
@foxlion co horšie? A do koľkých rokov dr neodporúčal?
@blondiee83 tu panvicu si mohla mat davno kupenu a este by ta vysla aj lacnejsie ako sa nechat nalakat na zbieranie nalepiek.
@duratlicka ja viem, tiez davam za potraviny viac. Tak ako vsetci. Proste kovid a Putin urobili svoje. Netvrdim, ze nezdrazeli potraviny. Niektore zlacneli. Na povodnu cenu zrejme uz nepojdu. Ja si pamatam maslo za cca 4,50. Teraz ho kupim za 2,50e a v akcii za 1,50e. Vajicka stali 4e, teraz ich kupim za 2,20-2,40€. Mlieko detto. Proste som pisala, ze na zaciatku Putinovej vojny tak prestrelili s cenami, ze neskor museli z cien ubrat, lebo im to nikto nekupoval.
Chvalabohu, kto pracuje, tak sa da. Vcera som bola v Peek a Clopenburg. Ludia sa tam doslova bili o znackove handry. Tam stoja veci desiatky a stovky eur, zrejme sa az tak zle ludia nemaju. A co vidim v potravinach..... Akoby bol koniec sveta. Na Vianoce nikomu nenarastu dva zaludky. Ludia sa radi stazuju, ale peniaze vyhadzuju von oknom na veci, ktore nepotrebuju.
@dejka77 za mňa má kaufland oveľa lepšie akcie a kupóny ako Tesco,v aplikácii ich úplne ľahko a prehľadne najdes.Casto majú za body kupón na 1centove veci,minule mali tuším nad 30€ med za cent, predtým sampanske tiež za cent, perníčky za kupón.Vela majú aj 1+1 zdarma,prípadne 25% s použitím karty
@marca12 ty asi nemas velmi prehlad o cenach vyrobkov kitchen aid, vsak? Potom sa uplne zbytocne bavime - to nie su panvice za dvacku, ze idem a kupim si styri...
@blondiee83 Viem kolko stoja a aj viem ako funguje marketing. Presne tak ako to robis ty. Zbytocne chodis minat peniaze do billy na vino v akcii. Ked si zratas kolko si minula zbytocne v bille,mohla si davno mat tu panvicu
@blackcat8885 najskor by tie vyrobky za ten 1 cent museli aj mat

@andykras tak ale tej krkovicky asi neboli 2 kila. Ked pivies A, tak povedz aj B. Nieze ty nakupis 2 plne tasky masa a cudujes sa cene.