icon

Aký príjem je postačujúci pre štvorčlennú rodinu?

katuskamala1
29. apr 2022

Prosim vas o nazor/skusenost. AKY PRIJEM BY BOL PODLA VAS POSTACUJUCI PRE 4CLENNU RODINU? Aby nezila od vyplaty k vyplate ale zas aby ani nezila nadštandardne. Aby si mohla dovoliť mama ist raz mesacne napr na kozmetiku, deti mali 1 plateny kruzok, otec raz za mesiac vecer na pivo, sem tam spolocny obed a raz rocne dovolenka? Ratajme to tak, ze bez úveru (lebo toto je ozaj rozne u kazdeho, pricom ceny služieb su velmi podobne na celom slovensku)

kikuska555
29. apr 2022

No neviem mame 2 deti obaja pracujeme prijem dokopy cca 3000€. Ja pracujem v lekarni manzo je vojak. Z toho platime hypoteku, energie atd, nieco odlozime, nakupujeme tak aby sme mali vsetko. Akoze okolo 4,5 tisic nechapem kde pracujete kurna? 😂

diamond007
Autor odpoveď zmazal
terry658
29. apr 2022

@katuskamala1 tak u nás keď je 2000 eur, tak môžem kúpiť topánky a nejaké oblečenie pre deti. Zubár len deti, ja a manžel ak chceme zubára musíme mať nejaké odmeny. Máme hypotéku, relatívne nizke naklady na energie, priznávam, že kupujem veľa ovocia a zeleniny. Nechodíme na dovolenky, max 1x ročne chodíme do zoo. Obedy si varíme. Pizzu máme raz za 2 mesiace. Odložíme na bežné veci ako poistky a drevo ale nejaké dlhodobé šetrenie tak to nehrozí. Keď máme prijem okolo 1600 tak je to šialene na hrane. Vtedy máme veľmi veľa obedov zo zemiakov a cestovín, halušiek.... prosto lacných a nezdravých jedál.

amelie2017
29. apr 2022

@katren ako mam dost, ano, firma je na to, aby tvorila zisk. Ale na co je ten zisk? Predsa na to, aby si ho majitel uzival. Okrem vas teda nepoznam nikoho, kto chce mat/ kto ma vlastnu firmu na to, aby z nej nic nemal.
Keby moj muz podnikal a do domacnosti by doniesol 70€, rychlo by dopodnikal alebo by v tom mohol pokracovat ako rozvedeny.

diamond007
29. apr 2022

@amelie2017 na to sa ťa nepýtala

diamond007
29. apr 2022

@terry658 ako vysokú máte hypotéku? 😶

luccija
29. apr 2022

@diamond007 mäso chovate tak to je iná reč.Tiez mám domáce vajíčka od rodičov, v záhrade ovocné stromy, jahody tie sú mi nanič v zime aj bylinky, aj paradajky, papriky.Kecuoy, pretlaku nerobim...Nekvaskujem, lebo ma to nebaví a vianočku raz za čas upečiem.Vela miniem na mäso, ryžu, ruby, syry, ovocie, zelenina a nie nekupujem avokádo,mango...
Áno, sú rodiny kde je masity pokrm raz týždenne či všetci sa najedia v práci, družine...doma nejakú omeletu, pasteky, suchú večeru žiaľ nepatrime k tým, tak miniem veľa na stravu.

amelie2017
29. apr 2022

@diamond007 nie, ale je to diskusia, vyjadrila som svoj nazor, rovnako ako ona a ty.

diamond007
Autor odpoveď zmazal
diamond007
29. apr 2022

@amelie2017 ale ja a ona vyjadrujeme názor na príspevok, zatiaľ čo ty na jej príspevok 🤦🤦🤦 a to nikdy nepochopím

amelie2017
29. apr 2022

@diamond007 a ty na moj a pred tym na jej, robis to iste.

diamond007
Autor odpoveď zmazal
katuskamala1
autor
29. apr 2022

Zienky pekne dakujem za vase skusenosti aj nazory.
My mame tie ucty strasne vysoke. A teraz ked sa ten benzin a potraviny zdrazeli, ideme do minusu...
1300 e dame za účty + hypo + benzin (ten najviac) a zvysi nam cca 600 eur na stravu a koncime. Akonahle potrebujeme oblecenie, zubara, drogériu,ist niekam tak smola a ubija ma to velmi velmi... Som na materskej, tak preto ta moja otazka, kedze uvazujem nad novou pracou... Ze reku ako ziju ostatné domacnosti. Dakujem vam

zmrzlinka2021
29. apr 2022

@zuzanockamt
@stanulienkat

Otazka o prijme je smerovaná na názor, nie fakty.

Kazda rodina to má inak, a kazdý inak vníma tu "latku" a pradaze aj to, čo je štandard, nadstandard. Pre niekoho je standardom íst na dovolenku do* hotela s plnou penziou, atrakciami vyletmi ( 1 fakultativny vyletik na osobu 100-150 EUR), či bezne mesacne odlozit aj 1000 EUR - pre inu osobu rodinu je toto nieco, o com ani pomaly nesniavaju

A tiez tam vstupuju aj iné náklady, ktoré ten druhý vobec nemusí mať, napr. treba ešte živiť rodičov a podobne.

A nemusí ísť o ludi, čo šialene utracaju a sprepaceni prezeru 800 eur mesacne ako to aj tu niektorí ludia prezentuju ze ziju len preto aby kupovali, varili, jedli. Ani si nemusia kupovat predrazene dizajnové značky.
Stačí ze chodís k lekarovi a nechce íst k hocikemu a o dva roky, a za vysetrenie 30 az 50 EUR

diamond007
29. apr 2022

@amelie2017ano, nemám problém ju podporiť keďže ju tu všetky hejtia. A ja reagujem ale nie otázkami keď už 😉

amelie2017
29. apr 2022

@diamond007 pekny vecer.

zmrzlinka2021
29. apr 2022

@katuskamala1
Treba chodit castejsie MHD, nepouzivat vsade auto. Okolo hypa ist sa pozriet na mozne prefinancovanie. Pravdepodobne ste kupovali nehnutelnost, ktora je nad vase pomery.

Ale co je najdolezitejsie - pracuje len tvoj manzel, ty mas 370 rodicak, co je pre dieta. ked nastupis do prace a dajme tomu tvoj cisty prijem bude 1400 eur, hned to bude lepsie.

alka234
29. apr 2022

@katuskamala1 Tak my sme 3 a pes. A toto zdražovanie sa nás dotklo dosť.... cítiť to dosť na benzíne, energie a potraviny a drogéria, ani nehovorím.. malá rastie treba jej oblečenie stále ešte k tomu...Ešte aj granule pre psa išli hore...Takže pre 4 člennú, keď píšete čo píšete, tak podľa mňa okolo 2500 eur...

terry658
29. apr 2022

@diamond007 420 eur

luccija
29. apr 2022

@diamond007 tak áno, keď máte mäso a nemusíte kupovať tak snáď sa nemôžete porovnávať s tými čo všetko kupujú.Toto mám rada ľudia napíšu, že sa predstavujú za bagatel a plný mrazak mäsa od rodiny,)

hellwant
30. apr 2022

Tiez som zastanca sumy niekde okolo 2000 az 2500 na mesiac bez hypo pre kľudny v poho zivot.
Naš spolocny prijem je priemerne okolo 2400 s manželkou, ale ja fakt dosť investujem z tej sumy - cca 705 €- aby som začal dôchodok skôr (v rozmedzi rokov 58 -60 ak doźijem🤔)

diamond007
Autor odpoveď zmazal
mamula20
Odpoveď bola odstránená
lucia147852
30. apr 2022

2000-2500€, keď si vezmem bežný priemerný život. Nie každý má možnosť mat vlastne mäso, vajcia a zeleninu a to sú tie najväčšia palky v potravinách. A človek, ktorý to má, nemôže tvrdiť, že sa dá v pohode vyžiť z menej, pretože nevidí koľko dane potraviny spravia na bločku z obchodu

cervenaruza123
30. apr 2022

@katuskamala1 Ahoj. Toto je velmi individualne. Poznam rozne rodiny a je to velmi individualne. Poznam rodinu, ktory sice maju zdedene byvanie a tak, ale podla vacsiny su velmi chudobni, zena bez prace a muz je dost chory, cize na invalidnom. Ked dostanu nieco navyse, vzdy rozdaju, ze im netreba. Ziju skromny zivot a vyhovuje im to, zaplatili aj detom skoly, aj jedlo si lepsie dopraju, ale maju svoj zivotny styl u seba doma a hotovo. Naopak poznam aj rodinu, co sa ma dost luxusne, ale stale su nestastni, ze im nevychadza. Pokial si nemozu dovolit presne nejaku oblubenu znacku niecoho, tak to povazuju, ze maju malo penazi a trapia sa tym. Kazdy ma ten standard proste inde... A to je normalne, to nie je nic zle, pokial ludom vychadza a netrapia sa tym prilis. Pocas korony som to pochopila viac, polovica mojich blizkych velmi tazko prezivala co vsetko bolo pozatvarane a nedalo sa chodit do restauracii ci obchodnych centier, brali to ciastocne ako koniec sveta, lebo taky maju zivotny styl. A druha polovica blizkych si to ani nevsimla, lebo ziju tak, ze ich ta korona prakticky skoro vobec neobmedzila, iba v par malickostiach. Vela robi, ci ma clovek byt ci dom, ci si vie dopestovat vlastnu zeleninu napriklad (sice podla vypoctov poslednych rokov niekedy doma pestovane a chovane vychadza drahsie ako z obchodu, ale aspon clovek vie, ze ma kvalitu), ake ma konicky (su konicky co su zadarmo a su take, co su dost financne narocne). Da sa vselijak zit a za rozne sumy penazi. Teraz fici minimalizmus, ekologia, v principe clovek aj usetri, ked sa snazi zbavit sa materializmu. Aj s potravinami sa da carovat tak, ze je to zdrave a nie az take drahe. Len teda je to narocnejsie samozrejme.

zmrzlinka2021
30. apr 2022

@diamond007 lenze tym padom treba porovnavat veci porovnatelne.
To je ako odpoved na otazku, kolko vas vysla dovolenka v grecku na 10 dni a niekto ti tu napise 800 eur, lebo byvali v apartmane kamosky zadara a sucastou toho bola aj polpenzia...

diamond007
30. apr 2022

@zmrzlinka2021 vieš čítať? Písala som že za 1300-1500€ sa dá krásne vyžiť, nie že z toho žijem predsa ja.
Takže áno, viem realistický odpovedať. Staraj sa o svoje odpovede a nie moje 😉
Ja som komentovala úplne iný druh žienky, čo písala, že majú málo peňazí a nikto jej neveril. Takže áno, keďže som z bytu, viem čo obnáša život v byte a aj v dome
A už viac ma tu nezahrnuj.

zmrzlinka2021
30. apr 2022

@diamond007 Nechapem tvoj vztahovacny postoj. Ved toto je normalna diskusia. Netreba si vsetko vztahovat na seba.

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
drahomirrra
30. apr 2022

@loginexistuje A kde žiješ? Keď v tvojom okolí je úplne bežné mať 4k na bežné žitie?
@stanulienkat Ja tu len oči pučím, fakt. Baba sa pýta na príjem na normálne fungovanie, ísť ku kozmetičke, na pivo a obyčajné veci, žiadne tankovanie Hummera a stejky a kaviár a ľudia tu zavalia 4000 Euro. Ja neviem, či sa bavíme stále o normálnom Slovensku, kde gazilión ľudí žije na hranici chudoby a 4 členné rodiny žijú z tisícky.