icon

Aký príjem je postačujúci pre štvorčlennú rodinu?

katuskamala1
29. apr 2022

Prosim vas o nazor/skusenost. AKY PRIJEM BY BOL PODLA VAS POSTACUJUCI PRE 4CLENNU RODINU? Aby nezila od vyplaty k vyplate ale zas aby ani nezila nadštandardne. Aby si mohla dovoliť mama ist raz mesacne napr na kozmetiku, deti mali 1 plateny kruzok, otec raz za mesiac vecer na pivo, sem tam spolocny obed a raz rocne dovolenka? Ratajme to tak, ze bez úveru (lebo toto je ozaj rozne u kazdeho, pricom ceny služieb su velmi podobne na celom slovensku)

sandra49
1. máj 2022

@katuskamala1 nie nie to by ma asi slahlo😅 muz ma lebo jeho je dom a ma teraz nejak 550€ ale plus poplatky za kreditku a minus a sme na 600€. A pre dcéru chodí strašne ďaleko a teraz jak išiel hore benzín prejazdi 200€ plus 140 výživné.. elektrika 135€, jeho mobil plus TV a net povedzme 100€. Neviem to už nijako skresat🙄 lebo sú to veci co treba platiť. Jediná naša možnosť je predať dom a kúpiť niečo bližšie k jeho dcére aby nám to vyšlo bez hypo..lebo my bývame v takej lokalite ze bez auta ja nemôžem ísť do práce. A keď aj by som mala auto a jazdila denne do prace prejazdim 300€. Lebo bývame ďaleko od mesta. Akože cele zle. Chcem mužovi navrhnúť aby predal dom a aby sme žili ako tak v kľude bez finančného stresu ale bojím sa mu to povedat🙈 lebo jeho dom...

alex666
1. máj 2022

Bez hypoteky urcite aspon tych 2000 eur

zmrzlinka2021
1. máj 2022

@sandra49
Chodte zit normalne do mesta alebo 5 km od mesta. Zavislost na aute je to najhrosie co moze byt.

katuskamala1
autor
1. máj 2022

@elementissa bývame na dedine. Takze auto nutnosť

drahomirrra
1. máj 2022

@lianka123
Tak nedavaj prijem, daj oblast zamestnania. Predpokladam, ze podnikate.

alantroj
1. máj 2022

@lianka123 mne to pride velmi prehnane. Pomaly 8000 za tyzdnovu dovcu a pod. To nie je kategoria slusne zit ale ktegoria mam na to tak to ukazem. Som rada ze sa mate financne nadpriemerne a doprajem to kazdemu slovakovi. Len si myslim ze pozitky typu dovca lyzovacka a pod sa daju zaobstarat v ovela nizsich cenovych relaciach. Aspon zatial.

drahomirrra
1. máj 2022

@alantroj Ano, tieto komentare uz nemali nic spolocne so zadanim autorky, toto uz je bohapuste vychvalovanie sa. A to pisem ako clovek, pre ktoreho je Zanzibar uplne v pohode dovolenka. Ale taketo komentare by som nikdy nepisala, lebo sa ma na to nikto nepytal.

cecilia29
1. máj 2022

@elementissa mne "otvorilo brány do sveta" to že sme chovali kravy a kopali zemiaky. Totiž naučila som sa tak základné veci ako makať a mať režim a to naši nemuseli minút ani korunu . Nemyslím že dieťa potrebuje milión krúžkov. Úplne stačí jediny ktorý ho baví . Potom muž len potrebuje výchovu a dobrý príklad rodičov. Inak aj tych kopáčov zemiakov treba, lebo tie nerastú v Tescu v regáloch

sasa1983
1. máj 2022

@diamond007 tak ale to je čo za život ? Veď jasné, dá sa si všetko upiecť, makať na záhrade, pestovať, zatvárať, ..ale treba ísť aj na dovolenku, ísť do divadla, na koncert, chodiť na kozmetiku, kupovať si knihy..nie celé dni otročit na záhrade a vyrábať si vlastne všetko.

drahomirrra
1. máj 2022

@cecilia29 Tejto pani je kazda rada draha, ona zije v paralelnom vesmire. V ramci kazdej temy, do ktorej sa zapoji, take nazory snad moze mat len nejaka entita z inej galaxie.

tomasko27
1. máj 2022

Stále sa tu píše že vlastne mäso,záhrada ok ale musím kúpiť priesady, semienka a keď je stale zima,je máj a v záhrade ešte nič nevyšlo len rebarbora keďže bývame kde bývame,máme aj sliepky ale tiež zadarmo a pekný úsmev znášať vajcia nebudú.Ako keby keď mám doma zvieratá tak žijú zo vzduchu a koľko som ušetril lebo mäso nekupujem.

liv1
1. máj 2022

@elementissa trosku je to cez co pises. Zijem v ba, narodila som sa tu, ale kde ty beries tie ceny neviem. Syn je hadam na najdrahsom plavani v ba na pocet hodin a platime 166 eur za tri mesiace. Aby sa dieta vedelo v zivote obracat, nepotrebuje bilingualnu skolku. Moja dcera ma doucko z angliny navyse oproti skole 2 x tyzdenne, v jazyku exceluje, pozera v anj filmy, preklada si knihy. Hodina nas stoji/stala 12 eur, mesacne je to 96 eur. Potom ma este nemcinu 1 krat ta je drahsia. Takze zhrniem to, mlady chodi futbal gitara, to je 90 spolu. Ani spolu za dve deti nedam na kruzky mesacne viac ako 350 eur, nechapem kde ty beries 1000 na jedno 😁. Ale ano ked chce to dieta robit sport vrcholovo, vidite v nom potencial na vrcholoveho sportovca, tak ok, ten tenis, hokej, to je velmi drahe. Ale nespriemerovala by som to ze to ma byt standard, ani omylom.
@zmrzlinka2021 kruzky sluzia na odkladanie deti? No to je dobry vtip 😂

aaadkaaa
1. máj 2022

@tomasko27 mna toto zmyslanie tiez fascinuje, ze ked si dochovam, mam lacnejsie 🤣 obilie slo tak hore, ze sa oplati viac kupit vajcia v tescu ako kupot sliepky a obilie pre ne...a mozes si ho aj sama dopestovat, ale zaplatis za osivo a kosenie tolko, ze zase vyjde lacnejsie kupovat v tescu...prasa, krava, tie tiez potrebuju aj nieco na jedenie, prasce srot z obilia, takze peniazky sa len tak sypu, kravy potrebuju seno celu zimu a ze ho nie je malo🤣 mame zvierata, veru maso mam "zadarmo", ale keby to muza nebavilo, tak tento predrazeny konicek mu zatrhnem davno, pretoze akurat tak prerabame....zahrada detto, mam tiez uz rebarboru von, ostatne sa ledva zviecha🤣 a k tej robote okolo toho vsetkeho sa nevyjadrujem, clovek musi mat k tomu vztah, to sa nerobi preto, aby niekto usetril...a k autorke, my mame zhruba 2000 prijem, nemame hypo a tak aj par peknych stovak odlozime, ale zase my nemame ani plyn ani vodu ani kanalizaciu, plati sa len elektrina. A v zime samozrejme drevo na kurenie, to je tiez slusna polozka...prejazdime cca 400 eur, pretoze okrem prace treba aj pre zvierata potravu zabezpecovat a to mame uplne inde, nez byvame, tam mame polia, stroje...nam toto zdvihnutie phm neskutocne spravilo skrt cez rozpocet....a bez auta sa u nas clovek nepohne veru... ale zase su tu lacnejsie sluzby (ktore vyuzivame minimalne aj tak), sem tam kino, vecera alebo donaska, nejaky vylet, inak nic extra....neda sa porovnavat zivot v meste a zivot v dedine, dom a byt...v dome ked ti naraz odide kotol a pec, mozes si nachystat aj 2000 eur...to sa v byte nestane...spotrebice a rekonstrukcia, to je samostatna kapitola, to je jasne, ze aj v byte si musis kupit novu pracku, ked stara odide....a takto by sa dalo porovnavat donekonecna

tomasko27
1. máj 2022

@aaadkaaa Moje slová presne som to takto chcela napísať.Jeden rok sme zasadili zemiaky a vybrali sme menej ako zasadili,a to robíme ručne 2 vrecia zemiakov,a chodis okolo nich stále je tam čo robiť.Urcite sa v tejto dobe na to prerába len to že je to domáce a vieš čím si to vykrmil.

liv1
1. máj 2022

@tomasko27 suhlas. Co ja som dala tento rok penazi na zeminu, hnojiva, semienka, stromčeky, to ani spočítať neviem. Potom kadečo proti škodcom atd. Takze ano vlastna zahradka super, ked polievas, ale zo studne, aspon mas bio, ale teda cenovo mi to az taky velky rozdiel nepride.

tomasko27
1. máj 2022

@aaadkaaa Máme okolo 2000€ hypo 400€, rozostavaný RD a 17r,15r,6 r a 3r deti

lianka123
1. máj 2022

@alantroj urcite daju, ale ja nechcem ist na 4tisicovu dovolenku s odletom o 4 rano, deti budit o 1, potom rano doketis, vsetci ako teliatka do autobusu izbu ti daju o druhej a stravis dalsich 7 dni na izbe o velkosti 30m2 s dvomi detmi. Za to by som ja napriklad 4tisic eur nedala, to neni dovolenka ale ryza pre slovenske cestovky

sandra49
1. máj 2022

@zmrzlinka2021 ved ja viem, ja by som išla hneď zajtra. Len neviem ako mam muža prehovoriť aby predal svoje, zbavil sa hypo atď.. on je takto spokojný a len ho serie ze nevie zarobiť toľko aby sme si mohli dovoliť aj iné ako len základné veci. Ale nepozrie sq na to ze mame vysoké náklady na nás príjem a ze uplne zbytočne.. ved len ja robím na 200m2 dome, narobím sa tu ako krava a mam byt spokojná ze mame kde bývať 😅 pritom ja som skromná, naozaj by mi stačilo skromnejšie bývanie a ze by som mohla chodiť normálne do prace napríklad autobusom a priniesla do rodiny tiež peniažky..

zmrzlinka2021
1. máj 2022

@sandra49 Ludia castokrat nepotrebuju tie svoje domiska. Pre mna je napr. dolezitejsie vediet dochadzat a rychlo dochadzat do prace, a mat minimalne povinne naklady na fungovanie

hellwant
1. máj 2022

@zmrzlinka2021 dakujem, ale stale je co u mňa zlepšovať😀
Manzelka ma tesne cez 1000 v cistom. Hypo mame, ale na investicnom byte, to splaca najomca, cize nezatazuje rozpocet🙂

marcela91
1. máj 2022

ak by ste mali teda ten dostačujúci mesačný rozpočet, muž by mohol chodiť pravidelne aj raz za mesiac na pivo. ty musíš byť iná sekera , ale vybuchla som od smiechu :D

hellwant
1. máj 2022

@marcela91 😁 pôjde druhy krat a žiadne ťuťu muťu🤣

marcela91
1. máj 2022

@hellwant zato teraz nemôže podľa všetkého na pivo vôbec :D možno keď bude chcieť po nej ťuťu muťu každý večer, tak ho na to pivo vyženie častejšie aj 5 euro mu dá do ruky :D

hellwant
1. máj 2022

@marcela91 fíha, si prefíkana, toto ma ako chlapa nenapadlo, idem sa venovat tej svojej, aj 2 krat denne, chcem isť totiz na pivo🤣...len dufam, ze infarkt ma skôr neskoli kvôli toľkèmu poctiveho vykonu...

katuskamala1
autor
1. máj 2022

@marcela91 to bolo smerovane ako mne??? Nechapem celkom... Ja som nezmienila co chodí alebo nechodi na pivo, len som chcela názor, a uviedla priklad, ze napr ja ku kozmeticke, on na pivo a pod.. Realita je taka, ze on ani pivo nepije, radšej ide vecer na plaváreň ci strelnicu co su jeho konicky a ja ku kozmeticke ani kadernícke nechodím ale dopriala by som si rada napr fizioterapeuta. No zdalo sa mi lepsue uviesť ine priklady než byt konkretna realna... Tak vybuchla si smiechom? No.. Ja sa teda divim velmi nad tvojou reakciou..

egiginka
1. máj 2022

@foxyfox ano momentalne zial robotnik s upratovackou a uverom maju smolu:(. Hroza .... Ano zial. Clovek si ani nevie predstavit, kolko teraz musi zarabat. Aby mohol aj detom kruzok zaplatit, ist vramci SR na vylet, kupit detom bicykel, oblecenie.... Katastrofa:((((

foxyfox
1. máj 2022

@egiginka smutné.. Ceny su nastavené tak, akoby bol každý úspešným právnikom, manažérom atď. My zatiaľ ťažkosti nemáme, ale pri dnešnom vývoji cien neviem dokedy. A to sme vš vzdelaní pracujúci v energetike. Ak by ste potrebovali, skúste darovaciu skupinku na fb (darujem za odvoz Bratislava), u nás v NR si takto vymieňame veci a ušetrí to dosť peňazí aj životného prostredia.

alantroj
1. máj 2022

@egiginka robotnik a upratovacka? Moja kamoska ma 2vs a 3 statnice z jazyka. Robila v bruseli ale chcela sluzit ludom ...treti sektor...comu zodpoveda aj plat. Muz vs...ucitel. ked chceli pred x rokmi brat hypo takmer im nevyslo.

katuskamala1
autor
2. máj 2022

@egiginka podla mojich skusenosti praveze ten robotnik a upratovacka maju celkom ok platy. Tu kde zijem maju upratovacky kedze je tu turizmus velky okolo tisicky prijem. Ak je robotnik tak mozno rovnako alebo i viac. Pricom napr taka socialna pracovnicka plat tisíc eur moze mat len na zapade, alebo mensie platy majú i uradnici na upsvar, alebo meststkom urade...

tilly
2. máj 2022

Aby ta rodina žila? Alebo prežívala. Keď chceš žiť a v rámci toho cestovať, jesť normálne, deťom dopriať krúžky, minimálne 3000.