icon

Akým spôsobom hľadať nehnuteľnosť/byt na kúpu?

temperature
26. apr 2023

Ahojte maminky,

idem si k Vám pre radu od tých čo máte osobnú skúsenosť s kúpou bytu (ideálne v Trnave). Začala som klasickým spôsobom: hľadaním na portáloch s inzerciami nehnuteľností, bazoš, pridala som sa do fb skupín s nehnuteľnosťami, zdieľaľa dopyt medzi priateľmi..

Ja konkrétne som limitovaná aj tým, že hľadám byt iba v konkrétnej časti mesta (kvôli škole), s podmienkou, min čiastočnej rekonštrukcie - ihneď obývateľný, že to nesmie byť nadzemné ani 1. poschodie (nespala by som v noci 🙂 ), plus samozrejme budget, ktorý mi dovoľuje predbežný prepočet hypo od poradcu a finačná hotovosť (výsledok na taký bežný byt pre typ ktory hladam). Tie ceny sú naozaj rôzne ale problém vidím aktuálne v mnozstve ponuk.

Rozmýšľam nad možnosťou osloviť priamo realitky, keďže z rozhovorov s ľudmi (ale bolo to už x rokov do zadu) vraj realitky mávajú v zálohe nehnuteľnosti, ktoré sa ani nestihnú dostať na ich stránky alebo portály na predaj.
- Máte skúsnosti s priamym oslovením realitiek ? Kľudne aj konkrétny kontakt na ľudského makléra v TT do SS
- platili ste nejaké poplatky ak ste ich oslovili ,,za hľadanie nehnuteľnosti,, ?
- kedže pre realiťáka je prepokladám dôraz predať čo najvýhodnejšie (--> vyššia provízia), podarilo sa vám v realite ,,vyjednať výrazne nižšiu cenu,, ? Keď som prechádzala inzeráty priamo cez stránky realitiek, tie ceny mi prišli ale že strašne vysoké... oproti bežným portálom.
- za aký čas sa Vám podarilo zohnať nehnuteľnosť?

Máte nejaké iné rady akým spôsobom hľadať byty, keď človeka tlačí čas ? 🙂

jaroslav81
26. apr 2023

hádž ľudom do schránok papieriky s textom, že kúpiš byt v tejto lokalite, alebo lep papiere na brány...realitka ti nič nenájde, ak nie je nič na predaj...a v zálohe určite nič nemajú...

sona272
28. apr 2023

@temperature ahoj, v akej lokalite hľadáš ? Ja predavam 3 izbak na Družbe . Realitka si vždy na nehnuteľnosti nadhodi ako svoju províziu od 3-5000€.

temperature
autor
28. apr 2023

@sona272 jemine ai zlata ❤️ a hovorim to uprimne lebo som sediva z pristupu realitakov (cest vynimkam), ale hladam iba na prednadrazi aby sme mali bottovu skolu dostupnu na pesi, kedze ostanem uz bez auta