Asi nevieme hospodáriť
Muž zarobí 1600€ v čistom, ja mám RP 380€ plus prídavky. Sme v podnájme, lebo hypo nám nedajú. (neriešte prečo). Všetko ide hore, aj nám nájom.
Príjem dokopy 2000€
Vydavky
600€ nájom
180€ výživné bývalej
40€ poistka
80€ mobily
20€ internet
60€ tankovanie
600€ strava (v tom je aj strava v práci)
100€ plienky a mlieko
Zostáva nám minimum, niekedy som odložil a teraz sa nedá, to čo zvýši, vždy niečo vypadne, teraz som musel meniť výfuk na aute, 160€, treba mi svetlá, no nezvýši sa nič. A kde to ešte zážitky, výlety. Ako to máte vy? Viem, že dokážete odložiť aj 300€ niektorí, no asi nemáte také výdavky. A nájom asi tiež nie. 🙄
@jaroslav81 ja nevravím, že nemám nič našetrené, len že už sa nedá.
Kym si na rodicaku z coho chces setrit? To fakt myslis ze niektora s cca 400eurovym rodicakom z neho usetri??? Jedine ak muz plati celu reziu fungovania rodiny, tak vtedy si aj 400€ mesacne odlozis;)
Ako viem zmazať túto diskusiu?
Nijako, si anonym.
Ja si myslim že to mate nastavené celkom fajn. Skôr je problém to že teraz všetko zdražuje a proste ušetriť ma problém viac rodín. Jedine keď bude bábo väčšie ísť 2-3x do týždňa na brigádu ak ti má kto pomôcť a postrážiť na par hodín. Napr. v Tescu a Lidl určite budú hľadať brigádnikov pred vianocami.
@drahomirrra ani admin nevie zmazať?
Vie, hore nahlas temu a napis, ze chces zmazat.
Nemám tu možnosť nahlásiť. Pri nadpise to nie je.
Nezvyknu temy zmazat iba preto ze niekto chce. Len ak je nejaky dovod, ktory je iny ako"chcenie".
@zooeynka a teda koho sa na to spýtať?
Ved nechaj tak. Preco treba zmazat? Ved nezavadzia;)
Bohužiaľ treba zvýšiť príjem. My všetci cítime že všetko išlo neskutočne hore. Tu mali dievčatá výhrady k mužovmu platu. Áno na zahraničie je to malo, ale už ani to zahraničie nie je to čo bývalo. U nás v práci máme zahraničných masérov a veru zarobia Max 1200 eur a sú tu na dva tri roky. A tiež si povedia že zahraničie. Baby radili že si máš privyrábať hackovanim, pečením. Len na to musíš mať tiež počiatočné náklady. A kým získaš klientelu, tak to trvá. A potom tu bude príspevok že suseda doma pečie zákusky, nemá žiadny papier, živnosť, robí na čierno, kde ju mám udať??bohužiaľ je to tak. Poradiť ti asi neporadim, bohužiaľ len nejak priskrtit tu stravu...ale to byť zas na cestovinach nie je žiadna výhra...proste musíš sa nejak poobzerať po nejakej práci. Skús nejaké kontakty, obvolat pár známych,prejdi si celý telefónny zoznam, možno sa ti niečo pritrafí. Veľa šťastia🍀
@majulino.. tiež tomu nechápem 😀 sme traja a minimeme mesačne max.400e a varím aj 2krat denne.. fakt nechápem také pálky na potraviny aké sa tu píšu
@jana612 my sme len za týžden minuli nejakých 300 eur nepýtajte sa má ako neviem proste ...sli sme proste v sobotu na jeden "veľký nákup" kde ste sme kúpili len vajcia mlieko jogurty asi 6 kusov mäsa nejaké pečivo zeleninu múku a platili sme 130 eur ...potom v pondelok zase na nákup lebo jogurty sme už vyjedli ani pečivo nebolo proste som tehotná mám chute čiže zjem len pár veci a stále to isté dookola ..v stredu zas sme išli zase 70 eur v piatok zase 80 eur a vcera zase 100 eur a v chladničke nemáme absolútne nič a ani variť nemám z čoho ...proste potrebujem univerzálny recept ako to robíte keď je všetko také drahé a miniete len 400 eur 😑😑😑
Autorka, ako sa drzite?
@drahomirrra už je to lepšie, ďakujem.
Ja sa hlavne čudujem že popri už stredoškoláčke si chcela ešte malé bábo, ale budiš, v staršom veku si si mohla užívať a teraz iba rátaš ako čo najviac ušetriť
@jana612 ja zasa nechapem ako sa vy vystravujete traja za 400 na 30 dni
lebo to mas 4,40 na osobu na den takze tam s o zdrave strave neda velmi hovorit
@mamina7070 400e nie je vela,a le pises 4?40e an osobu, to je 13,20e na 3 osoby, za to sa da aj prestravovat. dolezity je vyber potravin a zvlast, ked sa strava prirpavuje doma, tka je to lacnejsie. my minieme viac,a le nejak az tak nedbam an to, co kupujem. mozno v poslednej dobe trosku pozriem an ceny.
c co sa tyka zdraveho stravovania, teoreticky to chce viac usilia,a le da sa aj za 400e podla mna. neskusala som. no fakt je ze ak clovek nema dostatok financii, prioritov je najest sa, nei najest sa zdravo.
@majamat ja som reagovala na to ako pouzivatelka nechape ako
sa da minut na stravu viac
tak ano da sa ak chces ovocie jogurty ryby kvalitne maso zeleninu atd
samozrejme da sa aj inak a chapem ak sa neda inak tak sa neda vtedy sa obmedzuje lebo neni na viac
Môj muž zarobi 1400 eur ja mám invalidný 180 eur a vôbec nič sa nám nedarí odložiť
@lucia851 Tvoja dg je tak zavazneho charakteru, ze sa ti neda ani brigadne? Prirvyrobit nejake euro?
Autorka, som rada, niekedy proste pride take sproste obdobie, ze človek oplachne kazdu korunu, lebo sa furt daco vykasle..
@barbora19911 Ja som v živote nemale peniaze a moj manžel tiež tak detstvo rodičia atď 😔 teraz podnikame ja mam maly biznis a moj muz ma zivnost slusne zarobime ale vsetko odkladame kolko sa da..stale mam v sebe blok co ked nebude za co zit.Varim kazdy den a vobec nekupujem sladkosti ani chipsy malinovky nic take ked mame chut na sladke tak kolace na x sposobov a je to aj zdravsie.Mäso ryža zemiaky a veľa strukovin je zaklad.Vyprazane mame len minimum a pečivo som davno nekupila pečiem doma chlebik..
Ja mam paušál od orange za 18,45...neviem si predstaviť za 60..🤫v 4 ke mi tiež ponukali za 16,50 - vsetko neobmedzené..na strave sa da tiez usetrit paradne ked varis doma a nakupujes presne podla potreby a nie somariny
Tak ale 2000 prijem cisty pre 4 ludi nie je tak vela..tp aj chapem, ze vela neusetrite..pomoze, ked budes mat aj ty prijem aspon 800- 900 eur..
Vsade citam len vyplata a rodicak.Nikde nevidim pridavky a daňovy bonus.To je nieje mala polozka pri 4 detoch.Kde su tie peniaze?Nerypem,len sa pytam.A ozaj by trebalo popremyslat,aby mal manzel robotu doma.Lebo rodicak skonci ani sa nenazdate a s malymi

Dalo sa ušetriť rok dva dozadu, ked ceny potravín a nafty boli polovičné, teraz už ťažko a bude ešte horšie