Chcem byť finančne samostatná
Ahojte, velmi ma trapi, ze nie som sama financne samostatna, mam partnera, dieta, ale chcela by som byt financne samostatna, aby som si vedela sama platit aj hypoteku aj vsetko. Jedina moznost ako to spravit je podla mna podnikat. Plat v praci podla mna nie je dostatocny. Vy ste financne od muzov nezavisle, alebo Vam to nevadi? Ja som z toho v nervoch prakticky stale.
Ja podnikám 15 rokov, myslím že úspešne. Do TPP by som sa už nechcela vrátiť. mne to dáva slobodu a možnosť sa rozhodnúť čo vezmem a čo nie, Problém mnohých začínajúcich podnikateľov je , že prídu k na začiatok k peniazom a úplne osprostia ,peniaze do firmy nevracajú k ďalšiemu investovaniu ale nakúpia si napr. drahé autá na leasing a potom to nevládzu splácať.
Ak si chemicka, tak smer svajciarsko, zarobis 5-6 tisic mesacne. Hladaju tam kozmeticke a farmaceuticke firmy ludi non-stop... bohuzial, su tam aj uplne ine vydavky.
@anjelicek26, úplne jej stačí Viedeň, má to za rohom a od Donauchemie cez Bayer až po Loreal všetci zháňajú chemikov. Plat veľmi slušný, len treba rovnako slušnú nemčinu ci franinu, na angličtinu každý zvysoka kašle.
@mmmonika hypo so spotrebakom 160€ nájom 80€ elektrina a internet 45€ poistka 15€ vsehovsudy ostalo mi okolo 150-200€ sama som sa v pohode dokázala prestravovať za 80€ za mesiac
Bolo to pred cca 4mi rokmi..ale úprimne..to čo som nechala vtedy za nákup 20€ dnes za to isté zaplatím aj dvojnásobok..nenormálne išli tie ceny hore..
Ja som finančne závislá od manžela, a nevadí mi to. Nejako to beriem tak, že kým máme malé deti o ktoré sa treba starať, tak je to - že ostanem doma a postarám sa o ne a manžela - tá najlepšia investícia do našej rodiny. A čo dostanem ako materskú, neskôr rodičovský, tak samozrejme dám celé do domácnosti, väčšinou na oblečenie, výdavky na deti, príp. stravu. Poistky máme, takže ak by sa niečo stalo, neostaneme nikto na mizine. Nateraz mi to, že som závislá finančne na manželovi, neprekáža.
@emma_932 si môj človek, keď budem. Mať viac času, prelustrujem si blog....mam 3 deti a nikde ma koli tomu nechcú zamestnať, lebo "hrozí vysoká chorlavost najmladšieho dieťaťa, keďže nastupuje do MŠ" ôk... Nasla som si prácu na polovičný úväzok, vyhovuje mi... . Cez deň som s deťmi, večer makám, deti si môžem ešte ustrážiť, uchrániť pred systémom... no vidieť tváre ľudí-strhane, znechutene, práca ich nebaví.... - Toto ja nechcem a mam určitú" podnikateľskú" ideu, za ktorou si pôjdem... Môj čas chcem mať vo svojich rukách...

Neviem si však pomôcť,čo ťa tá nezávislosť tak irituje?Máš problémy s chlapom?Bojíš sa ža ťa opustí? Vyznieva to tak že svojmu partnerovi nedôveruješ.Rodina je o tom že viac nekopete každý sám seba ale spoločne za vás dvoch a vaše deti.Ak pre svoj pocit potrebuješ mať lepší príjem,či pestovať biznis,choď do toho,ale tak aby neutrpela rodina.Nerieš však nejakú nezávislosť od chlapa,máš škôlkara ak som správne rozumela,ak máte rodinný rozpočet v pohode tak nerieš nezávislosť od muža ale tak aby ste ako rodina boli v pohode.Škôlkar je ešte malé dieťa,je normálne že nemôžeš pracovať tak ako predtým a že si v podstate odznova hľadáš miesto na pracovnom trhu a chlap sa stará viac finančné.Jasné keď už nie si na rodičáku tak pracuješ tiež,ale nemalo by to byť pre to že ideš byť nezávislá ale preto aby ste sa ako rodina mali lepšie a možno aby na vás chlap mal viac času.Ak by sa mi podarilo znovu sa vydať môj postoj bude rovnaký, dôležité je aby sme sa mali dobre ako rodina.