Čo prinášajú nové konsolidačné opatrenia?
Tak čo poviete na nové konsolidačné opatrenia? Hlavne 23% DPH a pravdepodobne aj zrušenie daňového bonusu na deti pre ľudí s vyšším príjmom?
https://www.topky.sk/cl/10/2854943/NAZIVO-Zasad...
@katulienkax iste, veď píšem že tade cesta asi nevedie. Ale cestou nieje ani to že ich cely život bude živiť štát ( teda my)ja vlastne ani neviem čo s takými ľudmi treba robiť.
Mňa zaujíma to krátenie daňového bonusu na deti. Takze ten čo zarába 750€ v čistom a celý život nič nerobil pre to, aby zarábal viac, neučil sa, neštudoval, dostane maximálny bonus a ľudia čo zarábajú lepšie a odvádzajú štátu viac peňazí ho budu mať krátený 🙈
Ten hranatý imbecil je hotový Jánošík.
@jaroslav81 ti, co zarobia 750e v cistom su jeho frustrovani volici.
@nyusika uz teraz nie je dost muesta v skolkach pre deti. A kvoli tomu dalsie rodicaky.... Najskor treba miesto pre deti, potom toto....
@stanulienkat Ich voličom prajem, nech si to vyžerú.
Povedzme si čistú pravdu a to je, že sme v úplnej riti a presne o to im v koalícii ide. Zložiť nás na kolená. Oni si budú užívať tisícové platy a schvaľovať ďalšie renty a budú sa zhora na nás smiať. Len o toto im ide. Ak sa Slovač konecne nepreberie a nezačneme niečo robiť, tak v tej riti ostaneme na pekne dlho
Simecka odvolany.
Daňový bonus:
https://www.trend.sk/spravy/danovy-bonus-dieta-...
Rodičom, ktorí zarábajú od 2 480 eur a viac, bude klesať nárok na tento bonus. Rodičia, ktorí zarobia viac ako 3 632 eur, nebudú mať na daňový bonus nárok.
@jaroslav81 tak ono je dost pozicii stale kde proste ludia nezarobia extra vela + robit to treba.
Na druhej strane mi to pride nespravodlive, lebo ti co vela zarabaju su uz dost potrestani - napr nemaju narok na odpocitatelnu polozku, alebo zvysenou danou z prijmu FO (25%) atd... pritom ta hranica je smiesna (aj ked ju uz teda posledne zvysili), to nie su ziadni milionari.
@eliska13 škoda, že pri tom porovnávaní cien diaľničných známok s okolitými krajinamibzabudol porovnať aj počet kilometrov diaľníc na veľkosť tej ktorej krajiny.
@jaroslav81 a hlavne kopec ľudí, ktorí robia za minimálku, prípadne menej, majú k tomu na ruku čierne peniaze a v konečnom dôsledku majú v čistom vyššiu výplatu než priemerný Slovák. Plus by ma zaujímalo ako to bude v rodine, kde bude poberať bonus žena s minimálkou a chlap donesie k tomu ďalšie 3-4 tisícky.
@jaroslav81 radšej doprajem ľuďom s minimálkou daňový bonus, ako ľuďom ktorí sedia doma a majú dávky vyššie a zadarmo ako ten daňový bonus. Žena ktorá pracuje ako upratovačka je potrebná a predpokladám, že vďačná aj za takú prácu a žiaľ aj placu, ale človek čo cely život sedí na zadku a cicia štát je načo potrebny ? Odpoviem si sama. Na nič.
@jaroslav81 to je podpora statu pracujucim 🙂)) zarabas, bud potrestany. Niektori to volaju solidarita. To, ze ludia s vyssim prijmom maju aj naklady, nemaju dotacie a pomoci a velakrat ani skolky statne a pod, lebo zarabaju vdaka tomu, ze sa nenatahuju s riaditelkou kvoli zavretej skolke o 16tej v hornej dolnej, ale prisposobia si to... nesedia doma a neplacu, ze nemozu robit, lebo dieta treba nosit/vyberat zo skolky... ale zariadia sa = stoji to peniaze. Proste bud potrestany, ty co pracujes a zarabas, nemas zarabat, nemas pracovat.. bez si priklad z inych obcanov, dostanu, doma sedia, pracuju kade tade za malo alebo na cierno, alebo vobec...
naschval zvelicujem, ale to je proste "socialny stat"... davky, pomoci, viac zarabas = PLAŤ! dane, poplatky, za vsetko..
Tiež píšu že nad 18 rokov už daňový bonus nebude
Tak sa to robí, do psej matere!Fico na hrad!...ups, on už tam je🫡
@martinkatinka a ??
Nech idú robiť, bude na opatrovanie a súkromné škôlky
@katulienkax ja nerozumiem, ako to ženy v iných krajinách zvládajú...asi nejaký zázrak
Ja to ani neviem slusne napisat, v tejto russkej riti sa naozaj oplati len klamat, kradnut a ojebavat. Slusny pracujuci clovek je tu nula. Zobudte ma prosim o 3 roky, nech uz skonci tato nocna mora.
Banánová republika. Definitívne. Som zvedavá, či aj teraz tunajšie smeroidné voličky vrnia blahom ako po voľbách😎
ako povedat, ze 90e za rocnu dialnicnu je malo a mame ju stale najmensiu z krajin V4... len akosi zabudol poznamenat ze mame tretinu dlzky dialnic oproti Madarsku, Rakusku a Cesko ma myslim 2 aj pol nasobok, my sme tu na nejakych 500km, okolite staty sa pohybuju od 1300 do 2000 km 😅
Z toho zruseneho rodicovskeho dochodku sa tesim....Kvoli tomu ho volili a tak elegantne ich ojebabral. Good job👏
@jaroslav81 čo na to?
Ze "chudacikovia" dôchodcovia, kvôli ktorým toto všetko je, budú vyrehotani od ucha k uchu a ostatní sa môžu ísť past. 👌👎
A ze "knihy si kupuju len bohati", vsak prave - pravdive informacie a vzdelani ludia su ich zaruceni nepriatelia.

@lenkasarka nie je to uplne riesenie, cigani by zacali rabovat a kradnut, jedine zeby navysili miesta vo vazniciach, a tam ich nastrkali